:: Biskut - Almond London Yang Takde Biji Almond ::
semalam cuti nuzul quran
so lps subuh mama start buat
siap!
tp x celup coklat lg
kengkonon nk buat masa tgh hari
tetibe cup besar
x sesuai la pulak
huhuhuhu
so ajak baba p seksyen 13
kedai bakery
alang2 baba nk bawa protege mama main kat giant
hehehehe
ramai giler org kat kedai tu
pastu br p giant putra height tu
balik....
si kakak dah tdo
tinggal si adik je yg leh jadi assistant mama
adik pun adik laaaa
ha...tolong sket je
pastu penat
huh
tu jela ayat dia
last2 mama yg abiskn susun
adik??
duk main cup2 yg lebih
oh ank
sabo jela
pastu sempat lg suh amik gmbr dia ngan bearbear
aduiiii
nak 2 kali lak tu
bkn sekali je
mulut asik pok pek.....pok pek
smpi baba yg tdo kat sofa tu pun xleh tdo
hahahahaha
dgr ank dara tu membebel
hehehehe
ni la hasilnya
mintak tlg si adik taburkan
1 kali kat coklat
2-3 kali kat mulut
mama x letak almond
sbb diaorg xsuke
so dr membazir
baik x yah letak awal2 kan
sonang
jimat pun jimat
RESEPI :
250 gm butter
120gm gula halus
1tsp esen vanila
2 biji kuning telur
450gm tepung red rose or tepung biskut
50gm badam kisar
1tsp emplex
CARA :
1. Pukul butter + gula sampai kembang
2. Masukkan esen vanila + telur ( sebiji demi sebiji )
3. Tepung red rose ngan emplex di ayak bersama
4. Dah sebati, masukkan tepung yg di ayak tadi...sedikit demi sedikit
5. Tuk dpt bentuk yg sama....mama timbang adunan tu sebelum gentel bulat2...5 gm setiap biji
part timbang ni mmg gigih la...huhuhu
6. Bakar suhu 170C selama 10 minit - ikut kesesuaian oven tau...mama nyer oven cukup camtu je...ada yg smpi 15 minit...20 minit...so pandai2 la ek
SELAMAT MENCUBA!!
Comments