Posts

Showing posts from April, 2009

:: cuti lagi... ::

Image
hari ni dah dekat 1 week mama cuti
huhuhu
sakit mata dah beransur pulih
tapi mata masih merah cam pontianak
hari ni mama ngan cik fenny je
pertama kali tuk tahun ni mama ngan cik fenny je kat umah
pertama kali gak tuk tahun nie baba otustation nun di kerteh
cian cik fenny kene tinggal
gara-gara mama sakit mata
mama tak dapat ikut
kalu tak leh melepak umah cik long
leh cik fenny main ngan bang pan

cik fenny tido lepas penat bermain

cian cik fenny xleh main ngan baba

sementara cik fenny tido,
mama masak
sebab dah lapo
goreng ayam je
mama suke
kire cam fav food gak la
masak best-best pun bukan baba ader nak makan
at least penat masak pun
kalu baba ader...mesti cakap..."sedap nyer.."
ha...ilang la penat mama masak
stakat makan tuk diri sendiri
masak cincai2 cukup ah
janji isi perot

goreng ayam..

dah siap...jom makan

pas cik fenny bangun
kami gi beli susu cik fenny
ingat nak gi alamanda
tapi bile pikir cuaca cam tak best
lagi pun mata mama merah lagi
kang gi cna nanti sume orang lari tengok mata mama yang ala-al…

:: cik fenny.... ::

Image
ari nie mama cuti lagi
tapi cik fenny dah ikut baba g keje
huhuhu...
mama windu cik fenny
semalam...
seharian dengan cik fenny
mama penat
tapi hepi
mama letih
tapi sronok
mama nak masak
dia pun nak masak gak
mama nak kemas umah
dia nak kemas gak
mama sidai baju
dia sibuk nak sidai gak
huh....gelagat cik fenny
bile mama mandi
cik fenny sibuk melawat kawasan
huhu....
kalu macam nie hari-hari
mama leh jadi kurus tau...
tapi...
bile cik fenny tak de
mama busan giler
ingat cik fenny duk main baldi baju dia
sronok tengok gelagat dia

gelagat cik fenny dpt dikesan oleh mama...yeah..anak mama dah kantoi... =D

:: cuti ::

Image
hari ni mama cuti
sbb sakit mata
mama kene mc
huhuhu
tapi cik fenny dah ok
tengah melawat kawasan
ari ni dah sampai ke dapur
nak tolong mama masak la tue
nie duk menjerit-jerit
hai...leh pekak tinge mama
dah kuat sangat menjerit
sampai terbatuk-batuk

:: jusco sale ::

hari nie ader jusco sale
kat cheras selatan
just for member jcard
wah....
mesti ramai orang
mama teringin nak pegi
tapi sekarang bukan musim gaji lagi
**gaji mama memang lambat masuk..huh!
pagi tadi bangun tido
mata mama belah kanan cam ader tahi mata
huh...adakah mama kene jangkit??
agak nyer la
sebab mata mama pun macam sepet sket
sekarang kat opis mama pakai spek
cover sakit mata yang dah nak menjadi
huh....nie cik fenny la yang bawa wabak nie
tapi takpe
mama redha sebab cik fenny kan
hehehe...
cam kene cuti je esok
kalu melarat mama cuti
kalu tak...mama hold dulu
hiks!!!

:: sakit mata ::

kesian anak mama sakit mata
huhuhu...
tapi ader hati lagi nak main-main
cam YB melawat kawasan
mama kat dapur
dia diam je kat luar
skali tengok dah ke dalam rak
huh...anak mama
walaupun sakit mata
cik fenny tetap senyum
tetap gelak-gelak
malam tetap tido macam biasa
huh...baiknya anak mama

maybe sekarang nie musim sakit mata kot
sebab kat opis mama pun dah ramai yang kene sakit mata
kang nanti esok lusa
mama lak yang sakit mata
jangkit dengan cik fenny
baba mesti suke sebab tak yah keje
tapi mama nak keje...huhuhu
kalau mama cuti, leh main ngan cik fenny...
hmmm....ok gak tue...

:: reunion baba ::

Image
11hb april 2009
tema merah hitam
reunion seratas
**sekolah baba laa...
secara keseluruhan
best
walaupun bukan sekolah mama kan
tapi mama hepi la
sebab ada beberapa orang kawan baba yang mama kenal
yang dah kawin
masing-masing bawa pasangan
yang ada anak
masing-masing nak tunjuk anak
tapi malam tue cik fenny asik nak nangis
tak selesa kot
sebab bising
sebab ngantuk nak tido pun yer gak
tapi bile dalam kete leh je dia borak
huh...cik fenny la katakan...


mama dan afni in red n black

cik fenny mata bulat tak nak tido

reunion seratas 95-99

gambar tak berapa nak elok sebab lighting tak best

:: JP ::

hari ni baru masuk hari ke 3 mama keje sini
best
sebab dapat jumpe balik kengkawan lama
best
dapat keje balik kat sini
cuma suasana dah berbeza
dah lain
banyak orang baru
tapi yang lama tetap ada
cuma sekarang nie
tempat mama je cam tak macam tempat lagi
maybe next week baru mama dapat pc
sekarang nie just pakai je laptop sendiri
resign??
sebab mama dapat offer keje sini
sebab sini lagi best dari sana
sebab sana bos dia cam tak tetap pendirian
sebab orang-orang kat sana cam berlagak bagus
sume keje bagi kat kteorg yang baru
sebab yang lama suka lepas tangan dan menuding jari
huh
walaupun baru 2 minggu mama keje sana
tapi macam setahun
mama tak suke
tapi terpaksa sebab bukan senang nak dapat keje
hmmm.......
tempat baru
gaji ok
keje ok
tempat lama
gaji tak ok
cukup-cukup je
tak leh saving
ape lagi nak sopin...huhuhu
tapi sekarang dah ok...
=D!!!

:: bandung ::

Image
sambungan antri lepas

29hb :: bandung




dalam keretapi....cik fenny sronok




on da way ke bandung

sampai bandung cuaca agak panas pada mulanya
naik van ke hotel
sampai hotel
rehat kejap
tok ayah ajak makan nasi padang
jalan kaki dari hotel ke tempat makan
sebab tok ayah cakap dekat je
rupe-rupenyer tidak
huhuhu...penat mama dukung cik fenny
akhirnya kami naik beca
walaupun tempat makan tak sampai 500meter dari tempat kami naik
sebab kaki mama dah nak patah.
huhuhu....
masa makan
hujan turun lebat sangat
selesai makan
hujan lagi lebat
sempat tahan angkutan kota
tapi kami kene tipu dek drive
huh
terok ah diaorang ni
mentang-mentang kami orang MALAYSIA
tapi baba bayar separuh je
sebab salah dia yg nak tipu kami




muka mama tetap hepi walaupun penat & tertipu dek drive

lepas balik dari makan nasi padang
rehat dalam 1 jam kot
tak sempat mandi pun..huhuhu
cik fenny pun tido kejap je
tok ayah ajak gi RUMAH MODE
hmmm....tempat ni best
macam bukan factory outlet
cam tempat spa pun yer gak
mama sangat sronok
sebab dapat mengabiskan b…

:: holiday --> jakarta ::

Image
sambung antri yang lepas

28hb :: jakarta







muka hepi cik fenny lepas masuk bilik kat hotel

kami bangun seawal pagi
sebab tok ayah cakap nak kluar awal sok
so cik fenny kena mandi kat bilik umie
hiks...nangis sampai satu hotel dengar sore cik fenny
huh....ape la anak mama nie
dah siap-siap kiteorang naik teksi
destinasi pertama : tanah abang @ tenabang
hmm...sampa seawal pagi
kedai pun tak buka lagi
matlamat utama cari kedai makan
ada food court kat atas skali
dah setel makan baru bes mama nak sopin..
hehehe


food court tenabang


mama & cik FeNNy dah abis makan...jom sopin!!!

ada lebih kurang 8 level (seingat mama la..)
paling atas..dah sah-sah tempat makan
bawah nya jual kasut
pastu pakaian tuk orang dewasa
bawah lagi kanak-kanak
pastu tuk telekung je...
bawahnya lagi mama tak pasti
sebab tak sempat ronda 1 bangunan...
besar...lagipun cik fenny penat
huhu...siap berak 2 kali lagi
sib baik ader umie...


mama dah penat jalan..huhu...cik fenny berat


baba pun penat gak...


cik fenny kelaparan...kat tangga pun kiteoran…