Posts

Showing posts from June, 2013

:: Homework - kakak & adik ::

Image
tekun si adik
posing 
adik suh amik gmbr ni
muncung2
kakak tunjuk kat baba dia color snake....tp buku terbalik heheheheh
adik pun cbuk nk tunjuk gak siap suh tutup mata lg pastu bukaka jenuh paknya nk tgk tv hehehehehe

:: My Big Day ::

alhamdulillah.....
masih bernafas d hari ini
syukur pd Allah....

thanks bebnyk pd yg wish

/s : jom dating sok mr.azhari....ank2 anto banhi aci x?....hehehehe

:: Jerebu ::

Image
lokasi s.alam rabu or khamis lupe ketika API mencecah 250++



hehehehe baba ckp dlm kete pun pkai? ni masa nk amik diaorg masuk umah ilang la mask tu
alhamdulillah.... skrg dh ok but kakak sakit mata aiyakkk!!!!

:: Jahit - Baju Kurung Saya ::

Image
cuti  gara-gara jerebu tiada aktiviti d luar rumah so mama buat aktiviti dalam rumah ape lagi
MENJAHIT 
kain ni beli kat kamdar ioi masa lunch ari jumaat p sana jap
lepas jahit bj adik mama potong kain pastu petang p antor kedai tuk jahit tepi
yg paling mencabar part leher still lg blaja smpi skrg coz nk dpt shape tu yg susah...huhuhuhu org dh pro lain la
ni hasilnya tu pun jenuh tetas berkali-kali sbb dpn n blkg kain lebih kurang sama agak leceh la mmg menguji kesabaran tp sbb suke akhirnya siap!!!! cuma part letak zip pada kain kene baiki lg....huhuhuhu tp bile dh siap...tgk2 part lengan cam pendek aiyaakkkk saya sudah slh potong uwaaaaa....
nxt time chek ukuran btul2....huk3....

:: Family - us ::

Image
masa ni umi n tok ayh dtg gambar tok ayh xde sbb tukang amik masa ni gak 1st day kakak nk g school br


:: Masak - Chicken Chop ::

Image
this time nk try ala2 western lak sbb puasa x larat mama beli yg dh marinated chicken chop hahahaha sonang ajo xyh poning2 nk pk resepi bakor je kan senang
mama beli yg ni ada jual kat HERO penah cari pasaraya lain non ado
ni kat dalam nyer
bakar jek
dah siap walaupun rupe x seberapa janji perot kenyang baba ckp sedap hehehehe
ni lak watak sampingan tgk pinggan dia huhuhuhu sedey mam tgk dik bg mkn nasi xnk sume xnk tu pun x abis mkn huk3......
*kalu dpt candle light dinner cam dolu2 best gak....cam kat sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2010/06/kenangan-itu.html *

:: HomeSweetHome - BBQ dalam rumah ::

Image
baba punyer idea malam minggu pg tu baba beli udang n sotong sebelum sesi bakar2 mama dh masak nasi goreng bg kakak n adik mkn dlu lepas isyak br sesi membakar bermula sambil tgk blockbuster hehehee tq baba sbb bakar

ni sotong perap...x brape nk jadi pahit sket sbb sos bbq nyer


yeaaa... masa tuk ngap 1kg baba beli udang mkn smpi puas hahahahaha
ni assist baba kat dapur hehehehe org mkn dia bkn mkn pun....main je lebih adik...adikk....

:: Masak - Onde-onde ::

Image
lagi aktiviti d hujung minggu sebelum sesi menjahit kat entri ni http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2013/06/jahit-another-baju-kurung-for-kakak.html mama buat kuih ni setelah sekian lama baba request semlm dpt mkn kebetulan sempena father's day hehehehe
dah lm mama x buat takut gak x jadi sib baik jadi hehehehe


x sempat nak bg jiran sebelah sbb baba dh ngap...hehehehehe

:: Jahit - Another baju kurung for kakak ::

Image
aktiviti hari minggu setelah 1-2 week kain tu terpotong x cantum2 lg semlm br sempat jd sepasang bj ada lg 1 pasang for adik
ahad petang br ada masa hasilnya....
kakak n adik br pas mandi sronok p main kat taman

try br kurung baru spesel dr hasil tgn mama suke n puas sbb dpt hasilkn tuk kakak setelah sekian lama baba tunggu tuk mama jahit baju tuk ank2 dara hehehe so this year punyer raya leh la pakai ek
benda nyer senang yg jadi malas bile nk bukak mesin tu bile dh start....syok lak...tp kekangan masa
*nk request bilik jahit leh x?....agak2 diaorg dh besar sket bilik mainan nnt mama nk tukar jd bilik jahit...hik3*

:: Renew Road Tax & Insurance ::

Image
pantas & cepat pagi mama isi kul 3 dh dpt sgt efisen bgus2 ni la yg kite nak so kengkwn yg nk renew tu sile la guna myeg.com.my

:: Jalan-jalan @ Paradigm Mall ::

Image
mengisi masa d hujung minggu masa ni kakak ikut umi , tok ayh n sujie g sunway piramid n mid valley kiteorg lak br lepas kuar dari home id deco @ stadium s.alam saje g tgk2....tp bnyk pada kitchen cabinet n sofa yg tu kiteorg dh ada so baba ckp "expo kali ni x best sgt kan" "hahahaha.....yer la....sbb ms tu kite mmg nk survey brg2 tu sume...skrg sume dh ada...so xdela nk tgk lg" :D
lepas tu kiteorg terus gerak ke PARADIGM MALL dulu penah p skali kejap je kali ni pun sbb adik dh penat nk tdo n nk susu mama lupe botol susu tinggal dlm kete sempat gak la masuk padini beli adiah besday tuk sujie
layan gambar adik bak kata baba anak kesygan mama hehehehehe


suke sgt ngan nemo skali dpt tgk nemo in real waaaaaaa giler xcited adik hehehehehe siap nangis tu baba ajak p tempat lain huk3



hehehehe

yg ni lak majuk ngan mama xnk bg mama amik gmbr dia huhuhuhuhu

hehehehe masa ni dh nk balik senyum jekk terus kiteorg balik umah kejadian lucu dlm kete hehehehe
mlm lak kami g downt…

:: Adik - Salon ::

Image
hehehe al kisah ahad weekend baba ajak p potong rambut so i follow jek dlm kul 11 kuar umah igt x ramai hmmmm xramai pun 3 org je tp staf yg ada or yg terror 2 org je cian kakak....yg sorg tu x pandai potong so cam separuh gak la tp still ok rambut dia kami g salon ni area BSP jek mama = cuci & potong RM20++ kakak = cuci & potong RM7 adik = cuci je RM3 kot...x pasti hehehehe price ok yg potong rambut mama tu pun ok...lm dia cuci...bestttttt siap urut2 lg
layan gambar omei sronok rambut d cuci








adik : mama dah? mama : dah2... adik : adik lak...adik lak...sambil panjat atas kerusi mama : eh...adik nk ke...jap lg ek bgtau baba dulu pastu lari2 bgtau baba dia nk tu yg dpt tu hehehehe nama pun ank dara mestila nk jugak yg best lepas dia siap cuci "adik dah...adik dah...baba lak..." hahahahaha.......