Posts

Showing posts from August, 2006

* sejuk *

saya sejuk
saya sejuk sebab saya berada di library.......
saya terpaksa...sebab mencari jurnal...huhuhu....
saya lapar....sebab saya puasa ganti....argh....sabar-sabar.....
saya sejuk...maka saya mengantuk.....sudah beberapa hari saya terlebih tidur....hehehehehe....

esok.....
esok..MERDEKA....
esok saya keluar.....seperti biasa hari-hari cuti sebegini adalah hari yang ditunggu-tunggu untuk saya keluar dari rumah...(itu pun sekiranya tunang saya ada dekat dengan saya....kalau tak...saya keluar dengan rakan-rakan)

semalam......saya hanya duduk di rumah...menghabiskan masa dengan rutin harian saya
iaitu..TIDUR......

sehari sebelum semalam.....28hb ogos 2006
hari siti dan datuk k kawin.....
hari di mana rancangan ina dan mawi.....
tapi saya bukan nak bercerita mengenai mereka.....
kerana idup mereka tidak ada kene mengena dengan hidup saya
saya tidak perlu untuk mengetahui apa-apa mengenai mereka....
mereka tidak penting untuk hidup saya....
hari tersebut....adalah hari kami balik ke kl...
setelah 2 mingg…

* saya seorang pemalas *

saya di suruh update blog....kenapa?...mungkin kerna sudah beberapa hari saya tiada cerita baru tuk ditaip di blog.......ermmm....atas usaha adah menyuruh saya update blog...maka saya update.....hehehe.....bukan saya buzy.....tapi saya lazy....hahahahaha......itu la masalah saya dari dulu lagi.....saya memang pemalas.....tapi wpun saya seorg pemalas.....saya dah dapat genggam degree......itula...berkat kemalasan saya selama ini.....hehehehe......sekarang saya malas lagi.....saya malas untuk update blog....untuk siapkan bab 1 dan 2 walaupun date line dah tinggal beberapa hari lagi....tetibe fikiran saya terbayang suasana lib di TSL.....kan bagus sekiranya saya di bangi......bila saya malas...saya boleh pegi TSL....surf internet mencari jurnal online......tapi saya di rumah....saya hanya mampu mencari artikel sahaja....sudah nasib saya.........kalau boleh saya ingin cepat2 habiskan bab 1 dan 2....tapi seperti saya katakan tadi....sifat malas masih berkuasa dari sifat rajin....maka ia ma…

* SAHABAT II *

Image
PERSAHABATAN ADALAH ANUGERAH ALLAH S.W.T
YANG KADANG-KADANG MEMBUAT KITA
TERTAWA
MENANGIS
MENERIMA
MEMBERI
DAN YANG PALING PENTING
IA BUAT KITA
MENGHARGAI SESEORANG...........

ermmm........saya suka juga kata-kata ini.

semalam saya berjumpa dengan sahabat masa sekolah dulu. saya terpaksa pinjam kereta bapak saya(kerna kereta saya*sebenarnya kereta bapak saya juga...tapi dah macam kereta saya* ada di bangi.) saya pun tidak sangka bapak saya akan izinkan saya bawa kereta bapak saya tu.best sangat sebab dapat borak-borak dengan sahabat saya.walaupun hari tu saya puasa....sempat saya berbuka puasa di kedai makan.kemudian baru saya hantar sahabat saya pulang kerumah masing-masing.saya sampai rumah sudah pukul 8.30 lebih....wpun mata saya sukar untuk melihat jarak pada waktu malam...tapi kerna ingin berjumpa dengan sahabat2 saya......tetibe masa saya menjadi ok.hehehehe.


wit mieza.....


wit zaf n ilah...

bestnya.....rasa tak puas je dapat jumpa mereka.banyak cerita.....macam-macam bahan yang ada dibinc…

* sahabat *

tadi saya dapat satu mesej dari seorang kawan.saya suka mesej ni.penuh makna.....thanks my friend.....dan untuk sermua kawan-kawan saya yang lain...saya tujukan mesej ini untuk anda:

SAHABAT.....
TIDAK SEMESTINYA BERSAMA HARI-HARI....
TIDAK JUGA MESTI BERBUAL HARI-HARI....
SELAGI IANYA TERPAHAT DI HATI......
PERSAHABATAN....
AKAN KEKAL ABADI.....

"hargailah persahabatan anda dan sahabat anda. Kerana ia sangat bermakna buat kita semua. Persahabatan lahir atas dasar keikhlasan seseorang untuk berkenalan dan berkawan dengan kita....hargai ia selagi ia ada....."

psssttt : tuk semua kawan ku....

* panas *

hari ini saya panas
semalam pun saya panas
ke sebab sekarang ni musim panas
saya pun tidak pasti
bilik saya panas
kenapa?
saya tidak pasti
tilam saya pun panas
mungkin sebab laptop di atas tilam, maka tilam saya panas
hp saya pun panas
mungkin sebab saya sedang cas hp (coz tadi 'gayut' tak hingat....tp bukan gayut macam monyet)kenapa semua rasa panas?
tapi saya bernasib baik sebab hati saya tidak panas
kalau hati saya panas, maka badan saya panas
kalau badan panas mesti parent saya ingat saya demam(nanti mesti kene pegi klinik....buzzz....saya x suke g klinik) dan nanti mesti tunang saya pun risau
saya tetap rasa panas
dapat tidur ke malam ni?
sebab saya tidak suka tidur dalam bilik yang panas, tiba-tiba hati saya rasa sejuk
mata saya memandang pada satu sudut (ini sudah bagus...)
ya...saya berada dalam bilik adik saya (sebab bilik saya di ambil oleh kakak saya...huhuhu)
bilik adik saya ada aircorn.....jadi malam ini saya tidak panas
saya boleh menggunakan pemanas itu...yeyeyeye.....(hati saya sa…

* bebas memilih *

hmmm....topik ari ni bebas memilih.......ada org ckp......pilihan ibu bapa lg tepat........dr pilihan sendiri?.....bg aku....maane2 pun xpe....janji sesuai dgn jiwa kite.....kire rasa serasi bersama la......ada org ckp......jgn memaksa seseorg tuk memilih....nnt ada sifat memberontak...mula la timbul yg ntah ape2......ada gak org ckp......berikan kebebasan memilih.....tp kene minta pendpt ibu bapa....bg aku...ape2 yg kite pilih mesti dpt restu ibu bapa....coz ape2 yg jd nnt(kite x tau masa dpn kite camna).....kat parent gak kite mengadu....kite mintak tlg.....so ape2 hal mesti rujuk pd parent...mendpt restu ibu bapa tu penting.....sekrg dh xsama cam dulu...kalu ada pun sedikit la....sekrg sume org nk bebas memilih......aku?....hehehe...mane2 pun xkesah....janji serasi bersama.....uik...asal aku melalut topik ni pepg ni.....hehehehe.....

huh.....ari ni aku asa irfan tu sakit perot kot...dr td asyik nangis jek...cian dia aku tgk.....pg ni gak aku call lec...coz semlm janji ngan aku nk se…

* KNP??? *

You might've been hurt babe
That ain't no lie
You've seen them all come and go, oh
I remember you told me
That it made you believe in
No man, no cry
Maybe that's why
Every little thing I do
Never seems enough for you
You don't wanna lose it again
But I'm not like them
Baby, when you finally
Get to love somebody
Guess whatIt's gonna be me
You've got no choice babe
But to move on, you know
There ain't no time to waste, 'cause you're just
Too blind to see
But in the end you know it's gonna be me
You can't deny
So just tell me why
Every little thing I do
Never seems enough for you
You don't wanna lose it again
But I'm not like them
Baby, when you finally
Get to love somebody
Guess whatIt's gonna be me
There comes a day
When I'll be the one
You'll seeIt's gonna... it's gonna be me
All that I do
Is not enough for you
Don't wanna lose it
But I'm not like that
When finally you get to love
Guess what, guess what
Every little thing I do
Never se…

* UKM~ Konvo 34 *

Image
buzz....


konvo huda

13hb : AHAD : ~ ari tu g konvo huda....sronok bangat tgk org dpt grad...igt thn lepas ms aku konvo.....dlm otak aku terpk....bile aku nk konvo lg...ermmm...insya Allah thn dpn....agak2 meriah x?...tp aku rasa mesti biasa jek coz ms tu xde kwn ramai sgt cam aku degree dulu....but aku ada seseorg...hmmm....setiap benda yg berlaku pasti ada kelainan.....hehehe......huda pun konvo sidang petang.....sama cam aku....so kiteorg bajet kluaq kul 5ptg lbh la...tp skali yat bgtau kluaq awal...hmm...kalut gak kiteorg...sib baik ada parking.....bkn ape...tkut huda sedey nnt xde org....dah la famili dia xdpt dtg......so kiteorg jela yg ada......kat ctu cam2 ragam leh tgk.....best tgk gelagat org....ada gak beberapa junior fakulti aku dulu.....but maybe diaorg xkenal aku....coz aku kan jenis yg suke bw diri sendiri....dlm dunia aku jek...hehehe....

15hb : SELASA : yeahhh....aku slmt smpi umah ari ni...thanks kak sara coz sanggup jadi driver aku sejak bbrp ari lepas coz aku sakit len…

* hari-hari yg tension....... *

erm.....beberapa ari lepas....aku mengalami tekanan jiwa dan perasaan tp aku bkn gila.....cuma tertekan dengan tesis aku.......3 hari berturut-turut aku jumpa penyelia....susah giler......mula2 aku present hari selasa....tp cancel coz penyelia aku ada clas....n then hari rabu.....tp tetibe dia bgtau tajuk aku ssh nk dpt data dari spital....takut nnt aku dpt buat separuh jln jek...lg ssh...pastu dia suh aku tukar tajuk n then present ptg tu pukul 2.30ptg.....dh ler masa tu pukul 10.30....aku ada ms beberapa jam je tuk buat soalan soal selidik n bc jurnal n cr jurnal coz aku xde lg bhn pasal tajuk br...keseluruhan nya aku kene mula blik dr 0.......mane aku x rasa nk pecah kepala.......so ari rabu tu, dlm kul 2 aku g bilik dia jumpe dia bgtau aku xleh nk present today(hari rabu) coz aku x cukup bhn n segala2 la......so ari rabu tu sepjg ari aku duk kat lib...smpi la bestfriend aku bg msg ckp nk jumpe coz nk pas resume kat aku.....erm....mula2 igt nk jumpe kejap jek....tp coz aku dh lm xj…

* tamparan wanita *

Image
ngeh...ngeh...ngeh....

hehehe...semlm g port dickson....saje nk kluaq dr kl wpun ms tu aku br je smpi dr kb....dalam kul 7 lbh kot kiteorg gerak dr bangi.....dh xtau nk g mane....bile pk2 balik...asal x g nilai 3 ek...leh aku shopping baju raya......huhuhu....tetibe terigt coz housemate aku dh siap p shopping kain baju tuk raya kat jln TAR....kire semlm sume org kluaq la......hari cuti beb...dah ler mega sale...aper lg.....jenjln n shopping la beb...ermmmm......ok la g cna wpun org ramai..lupe lak aku ari minggu...dh ler bau bucuk...huh...lain kali xnk g dh...xbest sgt pun......nnt nk g tempat lain lak...leh x wak?....hehehe.....

td ms nk kluaq umah my dad call bgtau irfan masuk spital coz kuning...huhuhu...cian kat dak kecik tu....hope nnt xde ape2 la ek.......sok nk kene present ni...mampos...mampos....huhuhu...pengsan la aku nnt...xtau ape nk present...aikyak...tidak...huhuhu....wak...doakan tuk kite ek....huhuhu...thanks 4 everything...keje lek lok ek kat ganu......hehehe.....kompen…
Image
hehehe.....dh tukaq nama....IRFAN ZAQWAN.......

server kat cni ngok sket....xde mood nk update....sok present......waaaaaaaaa..mati aku...huhuhuhu

* bertanya pada hati *

Image
smlm baby dh blik umah......
smlm.....dah pk nama tuk baby....
muhammad asyraff zaqwan
smlm....baby tdo ngan nenek dia.....


zzz.....


cak

ermm.....

bertanya aku pada hati.......
hidup?.....kenapa sukar?.....hidup perlu gembira....
gembirakah hati?......

bertanya aku pada hati......
masa?......adakah masa sentiasa cukup?.....atau aku yang kekurangan atau kelebihan masa.....
adakah aku yang salah?

bertanya aku pada hati......
inikah keputusan nya.....
inikah yg aku inginkan selama ini
ini.....ini adalah takdir.....atau aku sendiri yg tentukan takdir ku?...

bertanya aku pada hati......
hati......ape yg sebenarnya berlaku?
hati.....adakah kau puas?
hati.....gembira kah kau?.....sedih kah kau?....

hati aku bertanya pada fikiran.........
hanya fikiran yg dapat membantu......
walaupun fikiran mempunyai jawapan.....namun mulut sukar untuk meluahkan kata-kata......
knp?......kerna hati mengawal mulut untuk berbicara.....maka......
AKU HANYA MAMPU TERMENUNG..............

* new born baby.... *

hmmm....sejak aku blik ni berulang kali gak g husm tu.....coz akak aku nk bersalin laa.....yeah....akhirnya tanggal 3hb ogos 2006.....uik....(ari ni la beb)....waaa...aku dh dpt title baru beb......auntie...muahahaha.....bak kata zura...nnt ko jgn western lak....hehehe...lek2....ank buah aku nnt panggil aku kak jek...(ok x zura??).....hmmm....si bdk ni lahir.....(coz mak dia...merangkap akak aku xtau lg nk letk nama aper....so skrg dia xde nama....no name beb...)....lahir kul 4.50 pg.....huh....seblm subuh beb...aku tgh nyenyak tdo tu....hehehe...sesudah subuh lepas antar adik aku...kiteorg trus g spital...(parent aku xsabo nk tgk cucu dia beb....biasak ah...cucu 1st....).....sampai jek....(sib baik akak aku dh duk dlm bilik persendirian....selesa sket....) waaaa....dlm otak aku....kluaq jugak bdk ni...igt x nk kluaq dah...sian akak aku berhari-hari tanggung sakit.....ni dr cite akak aku n abg fadzhil(abg ipor aku laa).....bdk ni bile kluaq jek.....terus kencing...huh...pantas....patu…

* sakit bahu *

huhuhu....bahu aku still lg sakit.....knp??....aku pun xtau....huhuhu.......dh 2 ari aku blik umah...tesis x gak setel...puan x bg pun surat. camna ni....huhuhu.....ni aku rasa tertekan cam paku tekan ni...huhuhu....dh ler bahu sakit.....nk taip pun lmbt....nk tulis....erkk....aku kidal...hehehe......skali skala balik best la lepak umah....rasa cam xnk blik bangi lg dh...nk duk umah jela.......yum...yum....erk....aku xmkn lg la....hehehehe.....lapo2.....ari tu jumpe dak junior...x roomate....dia ckp aku makin berisi...yer la tgh senang ati.....erkkk....senang ek....ssh beb.....aku rasa cam tension giler.....

org ckp......blajar lg bagus dr keje...aku???...........hmmmmm no komen.....bg aku dua2 ada kelebihan n kekurg....aku pun xleh nk omen sgt pasal keje (sbb aku xde pengalaman keje melainkan praktikal jek...hehehe)....bg aku...blajaq....ada masa best...ada ms x best...yg best bile....:
*leb bangun lmbt g class
*leh ponteng class
*leh antar asmnt sesuke ati
*leh kluaq tgk wyg...g shopping…

* 1....2....hmmmmm *

SINGLE:

-1. Single means you have the time to grow and bethe person you want to be.

2. Single gives you space to grow. It is harder togrow when you are too close to someone.

3. Single means learning to live by yourself.

4. Single means freedom.

5. Single means learning not to need a man/womanto make your life meaningful.

6. Single is realizing that being coupled is notnecessarily better.

7. Single means that there could be somethingwonderful around the corner and you can takeadvantage of it.

8. Single means you are free to love (again).

9. Single means you have more time to care forother people.

hmmmmmm.............blink!!!