Posts

Showing posts from September, 2013

:: Putrajaya - KOLAM!!!! ::

Image
sbbkan sabtu baba keje sabtu gak kami pegi IKEA so ahd jela nak mandi kolam si adik sibuk ajak p mandi kolam yg kocik kat umah dh rosak nak kene beli baru huk3 so pg ahd gerak p putrajaya nampak????
hahahahah

cam lalat pun yer gak.. spek besar dh la pakai terbalik sabo jela sronok main smpi tgh hari pastu dh panas ajak balik jenuh nk pujuk balik masa balik lalu presint 2 teringat tmpt keje lama syahdu...huk3 rasa cam nk keje balik kat sana sgt2 besttttt masa kami lalu ctu ada program KUD cuaca...perghhhh...panas membakar kulit bdk2 ni pun dh mimpi2 dh penat main air odw balik singgah TESCO sblm tu singgah umah sewa lama nak tgk saki baki surat kot2 ada skali btul ada... hmmm...proses tukar alamat x setel lg pastu br gerak p TESCO

:: Giant Putra Heights - Rezeki Kakak & Adik ::

Image
lepas balik jalan2 kat sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2013/09/naik-lrt-komuter.html singgah giant kakak la beria nak dtg giant

duk main2...tetibe ada staff giant letak meja n beberapa alatan so mama try la tgk kot2 ada sape2 wat event ke skali peraduan tuk bdk2 umo 4-7 thn mewarna tp pakai pasir yg warna warni tu ajak kakak masuk mula2 kakak malu lama2 ok dh tgk kakak sronok adik pun nak jugak so mintak la ngan staff giant tu dpt...wpun adik umo 3 thn kakak punyer part baba tlg....sbb nk bukak sticker dia susah sket so baba bukak...yg selebihnya kakak buat adik pun sama....mama bukak...adik yg tentukan sdri nk warna ape n amik sudu warna sendiri

masa ni kakak dah siap...so tunggu org lain jela terbuka tuk 10 org sahaja adik lak...dh nk last tu dia cam malas...tp mama paksa lak abiskn smpi siap hehehehehe kejam x...
ni hasilnya....gmbr dora tu adik punyer yg sebelah dora tu kakak punyer
ni masa tunggu turn sape dpt adiah besar ada 3 hamper
kakak amik tuk adik...dapat NO. 4 dap…

:: Naik LRT & Komuter ::

Image
sambungan cerita dar sini
:: WEEKEND - Naik BAS * tunaikan permintaan adik* ::
lepas naik bas smpi pasar seni xtau nk buatpe so baba ckp kite balik naik komuter so dr pasar seni naik LRT ke KL SENTRAL
tunggu LRT
adik pelik...hehehe
naik LRT ni kejap je....sbb dia 1 stesen jek pastu dh smpi KL SENTRAL beli tiket komuter lak
adik wat muka alang2 dh masuk lunch time kakak ajak mkn MC D tp mama ajak p KFC  tingkat atas

anak dara saya dah besar agak lama lepak cni dh setel br kiteorg gerak p stesen komuter


sesi tunggu komuter xdela lama sgt sronok diaorg

kami dapat naik komuter baru so sgt selesa kiteorg stop kat shah alam from shah alam amik teksi ke seksyen 28 tmpt naik bas igtkan dh penat leh lak kakak ajak p tempt lain...aduiiiii
*tambang teksi dr shah alam tu RM15...huk3...baik naik bas or komuter lg jimat...*

:: KAKAK - Tadika Arif Minda Sport & Graduation Day ::

Image
ahad pagi2 lg dh gerak dalam kul 7.15 camtu g sport day kakak kat stadium tertutup panasonic
ni bj umah sukan kakak warna purple
saya dah sedia baba : nnt baba nak sorak.... go afni go kakak : jgn la baba....xnk la... baba : nape kakak : nnt kakak malu laa...
hahahahaha sabo jela
kakak pegang sepanduk senang nk cam sbb saiz bdn satu sbb kasut warna pink liplap2 satu hehehehehe


ni salah 1 game yg ada... tp yg ni bkn kakak punyer sbb kakak punyer mama amik video :)
group kakak dapt no.2 mama x kesah pun...janji kakak hepi lm gak program ni kami balik awal sbb adik pun dh meragam nk tdo acara tuk mother n child pun mama cancel sbb adik nk tdo kan xpe...nxt year ek
ni antara yg kami dpt  selain jajan yg adik dh abiskan hehehehe pastu dpt kupon tuk amik nasi & air kire sorg ank dpt 1 ok gak nasi dia
nmpk x gmbr kakak main kolam tu antara aktiviti diaorg yg ni kat buku acara yg dia bg
kesimpulan kakak sronok n hepi so kami pun hepi  mmg berbaloi la tukar tadika hari tu sgt2 berbaloi

:: WEEKEND - Naik BAS * tunaikan permintaan adik* ::

Image
tanpa perancangan plan asal baba just ajak bfast kat luar pas bfast....kakak ajak p giant so baba ikut jela permintaan ank kesygan tu tetibe baba ckp nak naik BAS igt nk naik kat dpn giant tu....skali bas tu br je berenti so baba pun kejar la bas tu smpi kat seksyen 28 area petronas ada bus stop n blh park kete keluar je kete...elok je bas yg kami kejar td dtg...hik3 xyah susah2 nk tunggu tambang tuk kami rm6 ke pasar seni dalam 1 jam lebih gak sbb bnyk stop amik penumpang tp xde la padat sgt bas ni...kire ok la mybe ramai org guna punlic transport yg lain kan
muka xcited dpt naik bas
kakak dlm 10 minit lps naik dia syok je tdo huhuhuhu

adik duduk ngan mama kat blkg skali adik mmg sronok sgt2 tp dh lm sgt dlm bas asik tnya " dh smpi ke mama" hehehehehe
ank2 hepi mak pak pun hepi
*psst : skrg line tepon dh ok area BSP ni....so dh blh update blog bile2 masa ek ;)

:: Putrajaya - Fireworks ::

Image
jumaat 13 sept 2013 malam
plan p tgk fireworks @ putrajaya so kiteorg dinner kat luar x sempat nnt nk masak lg mkn area BSP je pun
anak dara saya ;)
si kecik yg x duk diam
dh selamat soru gerak terus ke putrajaya mak ai....awal lg dh nk jammed cari punyer cari kami dapat park kete tepi jalan tu pun dh bertindih dh xpe...pak polisi bagi jek siap ada rela lg yg jaga

tunggu dan tunggu.... kakak dah boring adik seronok tgk lampu hahahahahah kiteorg lepak betul2 dpn tasik port baik punyer tp lupe bawak tikar so duk jela atas rumput tu dh la mknan sume xde aisshhhhh lupe nk bawa dh boring tunggu kakak yg boring...bkn adik huhuhuhuhuhu

hehehehe
kul 10 tepat fireworks start yeaaaaa adik xcited kakak biasa je adik siap tepuk tgk lg ha sambil mkn kuaci




sebelum abis kiteorg dh gerak sbb kakak boring adik lak xnk balik...jenuh pujuk...last skali kene dukung sbb adik gak mama terpaksa lari kejar baba dlm kete arkkkk....bile igt balik lucu gak tp ponat ha....kejar baba sambil dukung adik sib baik …

:: Gold Coast Morib Water Theme Park ::

Image
dah lama x bercerita  bnyk benda nak cite tp mls nak taip bile ada masa free n rasa rajin  br la nak update blog hehehehe
weekend punyer program last weekend kami ke Morib sbb dua beradik ni suke sgt main air plus cousin2 dia pun pegi so mama fkir pegi reramai kompen syok baba on...mama on.... kiteorg plan diam2 je...x bgtau kakak n adik kang nnt asik d sebut2 lak
b4 pegi main air ni mama cari dulu swimsuit for diaorg biasa pegi main air kat putrajaya tu pakai je bj2 umah hehehehe tp sbb diaorg ni mmg suke main air so agak berbaloi la tuk beli friday mama dah survey @ ioi mall ada 1 kedai tu dia jual RM49.90 sblm tu mama ada survey kat fb but takut nk beli....for kakak terutamanya kot2 saiz tu x muat....kakak kan ala2 comel sket bdn dia kebetulan lak...ada satu kedai kat fb tu dia jual RM38 without pos..n duk area BSP gak so mama msg ckp nk jumpe direct...senang leh try terus
sabtu baba keje so pg tu mama p jumpe org yg jual bj ni try2....tuk adik je ada kakak non ado.....sib baik ka…