Posts

Showing posts from May, 2007

::saya tidak suker ::

tadi naik atas jumpe cik azah..
"nanti kite ada meeting ngan pn hashimah...dia baru ganti tempat mr lee. so mybe u'll kene wat keje luar..tolong negeri selangor.."
nie la ayat yg aku x suker dgr..
"buat kerja luar"....
actually bagus blh claim...
but for me...
itu bkn masalah...
yg menjadi prob tuk buat kerja tue
(wpun sblm nie aku merungut xde keje...)
nak jumpe org....
ohhh....
kalu takat jumpe pakcik2 kedai runcit
itu bkn masalah saya
saya boleh bertutur dengan senang hati
tapi...
bile terpaksa berhadapan dengan org yg agak berbeza
itu menjadi masalah bg saya
saya suke keadaan biasa
tanpa protokol

kadang2...saya benci buat kerja nie....
tp saya perlu teruskan...
bak kata kawan saya
"ko jgn pk -ve je....amik yg +ve....ko akan dpt bnyk pengalaman"
hmmm...hope sume akan ok
but aku lg suke if aku x buat kerja luar nie...
BENCI!!!!!

thanks sesgt pada zaflinda sebab bagi kata2 semangat tuk saya...kalu harapkan kata2 dr sms tue mmg sekarang gak saya tulis surat resign....tq mc zaf…

:: kawen ::

Image
kawen??....
bukan saya yg kawen.....
juga bukan en md azhari sham yg kawin
hehehe


sebab masalah teknikal...(sebenarnyer malas nak upload gmbr dr camera ke pc...hehehe)... so gmbr nie dah lama... my bestfriend wedding nie dh cukup sebulan...hehehe.... ima kawin 29.4.07.. sekrang 30.5.07 hmmmm....best sangat sebab dapat jumpe membe2 lama dah lama x jumpe diaorg sume mcm2 cite ada... hope dapat jumpe u all sume lagi akhir thn nie...muahahahahaha...... semalam... nafas saya sesak.. saya bukan kene lemah jantung.. tidak juga serangan asma.. saya ok..(wpun ms kecik penah kene lelah..) tapi kepala saya sakit.... tidak tahan... saya bukan kene serangan sakit kepala... ya...laci... laci di bawah meja saya... bau sesuatu dari bawah... oh...tidak2...tolong2.... huhuhu... tapi itu semalam.....sekarang?? saya sangat2 ok... sebab laci itu pun ok hepi nyer saya!!! p/s: zura...ko mesti memahami...hehehe

~ penat & busan ~

semalam keje kire kotak..
walaupun itu bukan kerja sebenar
tapi x salah saya buat..
saya tiada kerja..

tunang saya cakap..."boleh la ilang busan"
(erk...tunang??...adakah saya dah bertunang??...**wink!!)

hari nie saya tunggu umie panggil...
ada kerja kot..
ok la dari saya main game depan pc

sebab saya tiada kerja...
saya penat..penat pura-pura buat ada kerja

last weekend saya pergi nilai
(alang2 teman huda g xam...terus g nilai)
best....dapat beli barang yg saya nak...tapi x dpt cari tali
(tali??....yer bukan tali leher...tapi tali lembu...hahahahaha....)
tapi sebab bekalan duit yg dibawa sedikit....
(siap utang ngan kak sara lg...huhuhu)
so pengajaran....dah tau nak g nilai (walaupun nak survey jek...)
sila bawa duit yg cukup...dah la tgh cuti sekolah...so brg2 bnyk murah...
next week g nilai lagi...yeah....nak beli beberapa lg brg....hehehe
(zura...ko nak ikut??)

pas g nilai...
antar kete en md azhari sham...
kak sara ckp tima kasih bebnyk...
saya pun sama...hehehe
**nanti nak ajak en md azhari g…

~ blur dalam meeting ~

tetibe ada orang datang meja saya...

akak, rifaizan mana?
tak datang lagi la...dia masuk keje kul 8.30
ok...nanti dia datang suh dia naik atas..tapi kiteorg nak sorg lagi...nak g PNMB...yang buat ari tue
ok...xpela...akak ikut skali..
kul 9 kiteorg gerak tau!
ok

pukul 9 : en rosli masih lagi mundar-mandir...selesaikan kerja dia kot.
saya dah rasa ngantuk ni...macam orang sorong bantal terus saya tido...dah la sejuk..

pukul 9.30 : baru gerak dari opis...huhuhu

sampai..masuk meeting??!!

erk....kene meeting ker?..nak meeting pasal ape?
dengan muka penuh keyakinan....
walaupun dalam otak tidak tahu apa...
hati memang berdebar...apa nak buat nanti
tapi muka maintain cool...
hanya mampu menganggukkan kepala...senyum...berkata sekadar ya..
itu reaksi 5 minit meeting bermula
selepas 5 minit...sya telah faham isi meeting....mula menambah sedikit kata-kata
muahahahha....

agak lama meeting...saya sekadar pemerhati jarak dekat....berkata bile perlu..(sebab saya bukan boss)
kemudian baru buat kerja yang perlu saya bua…

** otak **

banyak benda yang perlu kite fikirkan...
tengok betapa hebatnya ciptaan Yang Maha Kuasa...
otak...
dapat simpan segala memori walaupun dah bertahun kite simpan....cuba bandingkan dengan pendrive or cd or yang sewaktu dengan nya tapi masih tak dapat tanding otak kite...
tanpa otak...
manusia tidak seperti ini..berilmu...berfikir...berjaya..
~~hargai setiap apa yang kite perolehi...~~
penat...

rehat...

saya perlu berehat...



bile datang kerja...saya main game. bukan sebab saya malas untuk buat kerja...

tapi saya tidak dapat kerja apa yang perlu dibuat (untuk masa sekarang..)

saya penat sebab tiap-tiap hari terpaksa berlakon seperti buat kerja @ ada kerja...



saya main game.

kawan saya ckp "ko ni sama ngan makcik kat belakang cna.."
bagi saya kami berlainan...

dia kerja tetap...sedangkan saya kontrak
dia ada kerja...sedangkan saya tiada kerja (tunggu panggilan dari bos sebab projek baru mula)
walaupun kami berlainan umur dan nama namun kami dari kaum yang sama...iaitu hawa.....hmmmm...

p/s : penat tunggu kerja datang...(sebab itu la kerja saya)..tapi skali projek dah sampai kat tangan...opis pun saya buat macam rumah...huhu...ye ker?...

~ sape punyer angkara?? ~

ngantuk....tak sabar tunggu esok....yup...esok adalah hari cuti....tapi bg sesetengah orang...esok terpaksa bekerja...huhuhu....
hari nie masuk kerja.....tapi macam xde kerja...bos nie xnak bg kerja kat kiteorg ker?...or diaorang xtau yg kiteorg dah balik cni??...hmmm..kalu ku tau...baik xyah dtg kerja...tp xleh...sape nak punch card nanti...huhu...busan la dah la keje pun x tetap....nanti nak kene pikir cari kerja lain la...xpe2...amik jela pengalaman kat mane2 yg boleh...(sedapkan ati sendiri...huhuhu...).....xsabo nak abis kontrak...boleh balik kampung...huhu....dah lama x balik umah....windu la kat budak buntat yg dh boleh blajar jalan sket2....hehehe....skrg memang boring....nanti dah betul2 start projek...silap2 aku pun kene turun padang gak...huhuhu...x suker nyer saya!!!

pagi tadi masa park kete...baru perasan...erk..asal ada calar biru tue??...sebelum nie xde pun....sape yg buat??...huh...menci....erkk...gile ni nak hangin ni.....sabo2.....eee....geram....kete tue x sampi umo s…

~ selsema + demam ~

huhuhu...last weekend rehat kat umah...sebab diserang virus selsema n demam lepas balik dr shah alam(ampes....ari 1st keje dah kene jalan jauh...tol smpi rm6.40...pokai laaaaa). n then sabtu sib baik ada en md azhari sanggup teman g klinik....bak kata huda..."kak su import dr jauh tue.....dari shah alam ke bangi sbb nak bw g klinik jek.."..(erk....saya x paksa...dia yg nak dtg....sy pun suke sgt...hahahaha....wink!!)

ahad : g amik hp kat sg wang....huhuhu...sib baik dh ok...rindu nyer kat hp....yes...dah bole amik gmbr bnyk2 n dpt tgk gmbr irfan....windu kat budak buntat tu...ptg tunggu adik antar kete...cian kat dia terpaksa tumpang moto member...xpe...dia lelaki..hahahaha...wink!!

this week lak.....dtg opis...ha???...kene g seremban lg....dh bermain-main kat otak ni....duit...duit...duit....tol...minyak kete..(sib baik dh dapat kete sendiri semlm)....yg paling penting n pening.....hotel...huhuhu.....masak...masak...(hmmm...balik ni masak nasi goreng la...bes gak..)

k la....tg…