Posts

Showing posts from May, 2014

:: Adik & Neb ::

Image
ni masa mula2 amik neb tuk bln 5 sabtu mlm
esoknya demam tp gagahkn jugak nak p zoo sbb bile ckp nk p tgk harimau...gajah....zirafah... terus sehat huhuhuhu

ni lak semlm pas mkn mlm tgk cam x ok so bawa p klinik 1 Malaysia ada pembantu perubatan dh bg neb tp nafas adik still x clear so dia cadangkn p emergency sempat pusing roundabout 1 kali kat BSP sbb fikir nk p terus or balik umah dlu...mlm sket kalau x ok baru p dah cukup 1 pusingan terus p hospital putrajy org giler ramai tp sib baik adik nyer terus masuk bg neb lama gak nk tunggu kul 12 lebih baru selamat smpi umah moga ank mama cepat baik!!!!!
doc ckp "dah nk tdo ker...." adik pakai bj kelawar jek hehehehe doc tnya lagi "nak tdo spital x?" pantas jawab "tak nak" hehehehe mama pun xnk syg

:: Tq Kakak Afni Irdina - Mama Sayang Kakak ::

Image
;)

:: Makan - Breakfast - Restoran Tuu Dok Ko.... 1488 ::

Image
dapat tau tempt makan ni dr kawan sekolah besttttttt tq baba hehehehe sbb ni kedai makanan klate yg best so nxt time if rindu nk mkn makanan klate leh dtg cni bfast sama cam kat klate rasa pun sama suke3
ni laksam xde sayur kakak punyer hehehe pastu mama order 1 lg ada sayur tuk mama hahahahaha

nasi dagang YEAHHHHH!!!!

nasi kerabu for baba
yum3.... sape2 nak p leh la tgk address kat atas tu  ;)

:: Jalan-jalan - Zoo Negara ::

Image
kami sampai agak lewat dari yg di jangka elok2 je smpi show dah start so p tgk show dulu
omei & baba

dah abis tu terus ronda kiteorg naik train dewasa RM5 kanak2 RM3
tgk dulu sekitar zoo so dh target nk p mana2
so 1st kami p butterfly farm

kakak nyorok blkg adik
saje tunjuk kaki jekkkkk

pastu baru la kiteorg jln2 tgk zirafah....gajah...harimau...singa...burung mcm2 lg la tp tempt gajah dh berubah jauh nun kat atas



kakak nk bg jagung kat rusa hehehehe



adik sronok tgk harimau
ha..ni la gajah yg adik nk tgk
cian dak demam huhuhuhu so last sblm balik kiteorg amik gmbr
nk redeem gmbr kakak ms bg coco duit so alang2 amik la lg 2 keping gmbr sbb 1 gmbr RM25 2 = RM40 3 = RM50 so mama amik 3

ni salah satu nyer hehehe

:: Photobook - Pixajoy ::

Image
photobook kedua dulu penah cite kat sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2013/12/photobook-groupon.html beli kupon dgn groupon kali ni mama beli dgn mydeal lak sama gak cam dulu RM0 je cuma kene byr kos pos RM8 sahaja.....suke3



ni la hasilnya mmg plan tuk gmbr2 bercuti kat kuching pun hehehehe
tq pixajoy !!!!!

:: Kakak & Adik - Pengaruh Cite Frozen ::

Image
ni kakak nyer rambut kakak pendek sket dari adik so susah sket mama nak buat

sronok je si omei ni hehehehe xkesah la nak asalkan korg hepi mama pun hepi ;)

:: Makan - Warung Bunian - tuk kali ke 2 ::

Image
weekend lepas ari sabtu makan2 ngan family ayh chik n cik la pun join sbb br balik dr myanmar tp lewat smpi sbb x jumpe tempat lps send location br blh hehehe
tuk org yg 1st time dtg mmg x caya tmpt ni jauuuuhhhhh ke dalam

ni menu tuk ari tu kami booking tuk 7 org mkn ngan air sirap limau pastu tambah nasi sket x cukup huhuhuhuhu

umie wit kakak
si omei seperti biasa nasi kosong huh...sungguh x best
pas dah setel berpecah kami g jumpe nenek kat bangi seksyen 1 ayh chik lak p s.alam
plan nk p nilai tgk bby baru lahir tapi xdpt...nxt time jelaaaa

:: Jalan-jalan Pantai Morib ::

Image
camna leh sampai cni lupe hahahaha 1st time  xde dlm plan pun redah jela

masing2 muka lapo tunggu makanan tengahari tapi dah petang pun

masam nyer si ank dara

ni la order kami sume sama air je lain
pas mkn main layang2 bkn main sronok lg diaorg ni

pastu adik nyer layang2 terlepas baba beli lagi 1 1 = RM3 je pun kalu puluh2 xde nk beli dah kocik je ha ....tp ok la...tuk bdk2 mak budak pun sronok gak main hehehehe nxt time blh dtg cni lg kan baba... ;)

:: Jalan-jalan KLIA 2 ::

Image
ni sebelum siap
gmbr dh siap dlm hp baba
ari tu tok ayh ajak p klia 2 sbb nnt nk naik flight ctu xde la blur kan

ank dara mama

kuat tu...siap leh dukung adik hahahahah
dah abis sesi jenjln cni pegi umh makcik kat pantai dalam
klia2 mmg jauh beza ngan lcct so nnt xdela boring kene tunggu nak naik flight 2 0r 3 jam sbb ada bnyk mall leh cuci2 mata....hehehehe