Posts

Showing posts from April, 2014

:: Rainbow Cake - Order ::

Image
#tqorder  ;)

:: TQVM BABA - Jam Fossil ::

Image
yg di idamkan selama ni suke3 kisah jam tgn yg ilang d toilet baba ganti ngan yg nie mula2 igt nk p tgk kat kedai jam tp xjumpe yg berkenan pastu mlm la pulak
guna jela tenet d hujung jari survey punyer survey dpt la yg ni kire paling murah la ni RM320 waranti 2 thn  ;)

:: Cyberjaya - Shaftbury Square - Rasa Utara ::

Image
kesinambungan dari sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2014/04/cyberjaya-taman-komuniti-bg-ikan-makan.html tgk baju pun dh tau kan hik3
model dinding hehehehehe
mama n kakak
tuk kakak fish n chip
mama nyer mee kari udang tp dh licin br igt nk snap pic hahahahah
baba order laksa....pun dh licin muahahahaha
ok...model rasa utara lak muahahahahaha
dh penat balikkkk!!!!!!

:: Cyberjaya - Taman Komuniti - bg ikan makan ::

Image
kengkonon nk bg ikan mkn tp ikan lak x timbul yg timbul kura-kura hik3 adik tension sbb ikan xde siap panggil2 lg hehehe last2 roti tu mama n kakak yg mkn hahahaha pastu ajak diaorg main kat taman tu elok je main...adik lak yg nk syh2 terpaksa la berkejaran ke kete nk pakai kan pamper pants elok je lps pakai tu ujan lak kami duk jela dlm kete hik3...tunggu baba n kakak dtg
nxt destinasi.....hehehehe....cari mkn lapo2...

:: BSP - Taman ::

Image
dah lama x beriadah balik dr bangi baba n kakak ajak p taman kesian kakak n adik dh lama x p taman kan....


:: Bangi Walk - Jumpe BFF ::

Image
sgt teruja hehehe lama kot kiteorg x jumpe ada la dekat 2thn lebih last jumpe masa kat kenduri kawin membe UKM
kebetulan ada p bangi sbb klas jahit tu so sempat la jumpe aunty ima aisy....

ngan aisy....cian aisy terpaksa ikut kiteorg sopin kat bangi walk tu sampai tertido ha
nxt time kite jumpe lg yer!!!

:: Bangi - Karysma Store - Blaja Jahit Baju Kurung Moden ::

Image
ahad mama p bangi blaja jahit baju kurung moden best tp tempat dia sedikit sempit dgn peserta seramai 25 org agak sesak sket la






sempat ukur pola je tu pun tekap org lain punyer hahahaha nnt ada masa bukak balik buku study mood menjahit saya dah dtg!!!
tqvm to aunty anise sbb bgtau pasal benda ni yuran RM50 dari kul 9-12 mknan tgh hari d sediakan bessstttttt

:: Kakak & Adik - Blackboard Sticker ::

Image
benda ni pun dh lama mama beli br ada masa nk story mory kan camna dpt beli ni? dari friend list di alam maya hehehehe suke tgk deco2 yg d tunjukkan dlm blog ni masa mula2 nk deco umh dulu mula2 masuk umah
http://vanillapink3113.blogspot.com
so kebetulan tuan blog ada jual2 sket mama beli la benda ni sbb dh lama cari pun
leh beli kat sini
http://vanillapink3113.blogspot.com/2014/02/black-board-sticker-kembali.html


tada.....dah dpt!!!
sebelum dinding d tampal.... penuh ngan hasil seni kakak n adik wpun mmg bilik ni mama dh buat bilik main diaorg kire tmpt tu mmg diaorg leh berseni sesuke ati tp mata ni cam x best je tgk
tada....
dh tampal... sonang kan? lukis la nak sampai pengsan ;)


diaorg ckp tu baba siap ada tulis nama baba lg asik lukis baba je....mama xde pun hik3....

:: Makan - HR Steak House ::

Image
sabtu baba balik keje awl yeaaaa kami p gombak  umah cik mon tgk nenek n mak teh
kami yg tembam
omei yg merajuk

merajuk sbb mama peluk kakak merajuk sbb mama duk ngan kakak
smpi umah cik mon sronok main sbb ramai kawan cousin berkumpul kan
dah malam umah lak xde air baba ajak p mkn area kg baru
kiteorg mkn HR STEAK HOUSE

tunggu order

dah x majuk...sbb dpt duk ngan mama

kami order air asam boi....sirap...ngan...tembikai...hehehe
mama order chicken combo...baba amik mix combo....kakak n adik lak baba order garlic bread n soup soup dia ala2 pizza sket...tp yg ni pekat sket n masin....hehehe
yg chicken combo tu pulak...tetibe ada daging...hmmm..pelik2...tp mama mkn jek...mls nk komplen kan better sket la dari makan kat sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2013/10/jalan-jalan-kl-ship-chop-n-steak.html
tp mama rasa kat austin bangi tu lg best kottt kat sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2012/03/bangi-austin-steak-house.html

:: Makan - Umai Cafe @ Putrajaya - Celebrate Besday Boy ::

Image
1st time mkn cni tu pun jenuh google dulu mana tempatnyer camna makanan nyer
skali dtg mak ai...ramai org dalam 5 minit gak kiteorg tunggu tempat kosong akhirnya dapat gak
sementara tunngu makanan smpi lama kot org full house tu
sile bukak gadget masing2

kakak dh x larat nk tunggu cian kakak
kuah kari 
rendang
ROTI JALA SET B
sementara tunggu nasi2 smpi
si omei pilih sendri dr dlm kete lg ckp nk mkn burger akhirnya dapat benjo je pun hahahaha
ni lak aiskrim xpela nak...mkn la....mama blanjer yer ;)
service ok makanan ok cuma sbb ramai org...tu yg lmbt sket
kami mkn   nasi putih 4 ikan kembung (besarrrr) masak 3 rasa sup daging telur mata sayur kailan kerabu sotong roti jala set B benjo aiskrim 2 air sirap air asam boi air sirap laici air sejuk 2 total RM 70++
 ;) so price pun ok bg mama