Posts

Showing posts from April, 2013

:: Holiday - YEA!!!!....fly....fly....fly........ ::

Image
hari yg ditunggu-tunggu telah tiba tuk bawa kakak n adik jenjalan sabtu lepas ikut pengangkutan darat kat sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2013/04/jalan-jalan-komuter.html kali ni kite naik pengangkutan udara lak yeaaa

moga kami selamat sampai slmt keje tuk yg keje n selamat cuti tuk yg bercuti cam kami mode HEPI!!!!!!

:: Jalan-jalan - Komuter ::

Image
sabtu  weekend xde dlm plan hujung minggu on da dot
masa on da way nak p tesco beli pampers adik baba ckp "jom kite naik komuter nak" "ha??" "kite bawa kakak naik train...." "kakak ngan adik nak naik train x?"
hehehehehe kompen la bedgk tu nak mak budak??? ermmmm....dh lm x naik ni last naik masa dating2 dulu ngan baba dekat 6-7 thn dh camna la ek kami sedia menunggu....sbb masa ni br lepas 1 train destinasi KL SENTRAL je pun
kakak yg x sabo
aksi adik dlm train masa pegi x ramai tp bile balik...mak aiiiii

masa balik diaorg dpt seat...tp saje nk bermain kat palang tu dh nk smpi stesen batu tiga br org x ramai kami pun dh turun la hehehehehe
dlm komuter lg nak air so smpi kl sentral beli kan air n jajan pastu baba beli tiket balik batu tiga kejap je nak g kl naik komuter....pk bnyk kali sbb?? panas...jln jauh n takut train penuh cian diaorg....sbnarnya mak nyer yg penat nnt huhuhuhu
so balik tu kiteorg p TESCO kembali ke niat yg asal hehehehehe
y…

:: Shah Alam - TESCO Seksyen 13 ::

Image
skrg dh jenjalan area s.alam keje pun area cna umah pun dekat sana so jenjln n shopping brg dapur kompen la kat sana gak kan
ahad baba ajak p beli brg dapur plus susu adik dh abis so skali borong brg dapur la
masa mama nk kuar duit baba ada tengok org lukis inai kat tangan nak try kat ank dara dia ni ha

kakak

sronok kakak dpt inai tu adik nk gak tp x dpt hehehe cian adik xpe...adik kecik lg RM5 tuk sebelah lepas beli brg ngam2 inai dh kering so leh sapu buang.... suke kakak tgk tgn dia sampai mandi pun tkut ilang hehehehe
adik wat perangai huhuhuhuh malu mama dik awak punyer jeritan 1 tesco leh dengar huhuhuhu ni la akibat kuar waktu lunch waktu diaorg tido mula la buat perangai
sempat gak mama beli baju kurung pahang dh siap RM50 ok la...wat keje bj sume dh kecik sbb badan makin membesar huhuhuuu saya gemmmoookkkkk diet ke x diet sama gak...badan naik gak...baik mkn jek huhuhuhuhu

:: Adik - TAK SEHAT ::

Image
KHAMIS 18.4.2013 adik x sehat so mama amik cuti sangat sangap duk umah ngan dak kecik ni dah la line tepon xleh kalu line tepon xleh...internet pun sama la nama pun mobile internet huhuhuhuhu pagi sebelum p klinik je ok pas balik klinik K.O
pagi baba beli bfast sbb xleh teman mama n adik p klinik baba ckp keje bnyk *sgt komited pd keje...bgus2...kpi naik gaji naik ek*  so lepas bfast dalam kul 9++ pagi mama ajak adik p klinik bdk ni demam...tp gaya x mcm demam huh!! smpi klinik an-nisa kot mak ai...ramai org igt pesan baba...kalu ramai...p la klinik yg mama pegi dulu so menuju ke Klinik Saujana Putra huh.....xde org suke2 xyah lelama kejap je
adik dan neb
masuk jumpe doc check2 ok....adik kene amik neb adik cool jek x nangis pun heheheh...dah biasa bile mama ckp pakai neb....dia angguk jek faham...gud gurl

bill
haa...tu dia...mau dekat RM60++ yg best kat sini price ubat dia detail so kite tau brape yg dia amik  so neb adik yg mhl kalu kat klinik puchong dlu neb dlm RM18
dah setel...ba…

:: Makan - Mee Ketam @ Seksyen 7 ::

Image
lepas balik dari window shopping kami makan kat sini penah baca kat blog nad @ mama zakwan kat sini http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2013/04/jjcm-mee-ketam-seksyen-7-shah-alam.html cite kat baba
baba ckp bkn kite dh penah g ker kedai dia kat sebelah tu yg kite mkn mee badung udang besar tu hmmmm xpasti mama ada story x pasal mee bandung tu lupe :D so mama x pasti bile smpi sana ooooo betul la sbb dlu kiteorg penah ckp nak dtg lg skali nk try mkn mee ketam ni heheheh so ari tu dpt rasa

kakak
adik
masing2 sronok bile dpt mkn hehehe mama n baba amik MEE KETAM SAIZ BIASA RM7 kalau besarRM8 kalau plain RM4 kakak lak amik bihun sup plain RM4 adik??? air jek hahahahahaha mula2 mkn baba ckp biasa je lepas tu.....
licin....hahahahah sedap smpi siap tapau mee ketam plain pastu mama order udang galah masak cili pun bungkus gak
ni udang galah dia sesi sambung mkn kat umah so total tuk sume skali air n otak2 ker ape ntah RM45++ so rege still ok la kot hehehehe
*tetibe teringin nk mkn seafood l…

:: Jalan-jalan - GM Klang & Jusco Bukit Tinggi ::

Image
lepas je org coway pasang ni http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2013/04/homesweet-home-cowayyeaaaa.html lepas makan, solat sume kami gerak destinasi x tau sbb tujuan kakak nak tindik so baba ke arah s.alam pastu mama ajak p jusco bukit tinggi klang
sampai sana alang2 lalu GM singgah jap giler ramai org parking full tu so terpaksa naik yg parking atas sib baik ada tp pas kiteorg park...pergh...bnyk gile kete masuk serius mmg ramai n best gak la hehehe usha2
kekdg cam suasana kat TANAH ABANG INDONESIA beza??? kat sana 1 level 1 jenis jualan tp cni  campur2 so agak susah la nk cr barang kan baba ckp xyah g china cni pun murah sbb umi n tok ayh kan suke pegi china.... ada tu bj yg diaorg beli kat adik n kakak berlambak jual kat cni hehehehe adik siap ckp "baju adikkk" :D
dh abis pusing2 kami gerak ke jusco cari2 baba nmpk kedai GOLDEN SILVER yg jual brg2 silver ada jual subang so baba tnya leh tindik x amoi tu ckp blh
bdk lepas kene tindik
tuk tindik skali subang RM12 ok....kaka…

:: HomeSweet Home - Coway...yeaaaa!! ::

Image
benda ni dh lama book dari thn lepas lg ek masa ni ada home id deco kat s.alam so baba booking on dec kot.... skrg br suh diaorg pasang lama kan hehehehe

skrg senang xyah topup air xyah masak air si kakak n adik yg sronok sbb suke touch sronok main benda ni x bhy coz hot water blh lock n if kite lupe nak lock dia akan auto ke cool water or room tp biasa kami set cool sbb dak2 ni suke sejuk kan pastu kuantiti air yg kuar pun baba dah setkan so senang tuk adik n kakak touch skali je...pastu air kuar setgh cup kecik diaorg baba sukat cup yg ikea tu sbb tu mmg cup diaorg tuk minum hehehehe if x set air akn kuar 1.5 liter yer n org yg pasang tu ckp if tekanan air x kuat so amik masa lama gak tuk topup balik but so far ok la kiteorg guna skrg adik nak air xyah mintak ngan mama or baba lg  sbb dh blh amik sendri kekdg smpi bnyk je cup kat tepi tu siap ada air lg amik skali...teguk skali camno x abis huhuhuhuhu

:: Kakak & adik - Mainan baru!!! yeaaa ::

Image
tq baba belikan adik mainan adik ni suke main masak2 kalu kakak dlu masa baya adik xsuke main ni kire adik ni lebih keperempuanan sket berbanding kakak pakai bj pun skirt je kakak x suke kene paksa br nak
muka budak yg hepi dapur tu mula mama nak beli kat groupon tu tp dah sold out kalu ada pun yg delivery RM89 kalu amik sendiri kat seksyen 23 jek... RM69
ari tu baba call ckp nak g nilai x sabo nak beli cermin dia tu huh so baba belikan mainan tu skali tuk adik
dah masuk port mainan dia hehehehe sronok main tp gaduh sbb kakak pun nak gak hahahahaha
ni masa baik main sesama :D
igt baba beli dapur je rupenya dia beli stroller tuk adik gak murah gak dapur RM90 stroller Rm12 sbb adik amik stroller besar u wat main so mama suh beli la yg mainan nyer mlm2 asik tolak je benda tu hehehehehe
:D

:: Jalan-jalan - NILAI 3 ::

Image
tiada dalam rancangan hujung minggu sudah on da spot kengkonon lepas p aquaria tu nak lepak2 umah je tp baba dah offer so mama ikut je :D
lepas breakfast terus gerak ke nilai tp dh nk masuk lunch time pun n target balik sblm kul 5
sampai je waaaa dah bnyk berubah last mama pegi masa nak kawin belum kawin lg ek so skrg kakak dah 5 thn hmmmm bnyk berubah kedai makin bnyk mcm2 ada sgt best
lepas lunch kami sambung balik ronda2 nilai 3 tu waaaaa mama tertarik ngan langsir tp silap ukuran x bawak huhuhu
salah 1 kedai cantik n murah nyesal lak wat kat tewah huhuhuhu xpe...nnt dh buruk yg tu kite dtg cni tempah
sbb kakak penat so mama je ngan adik masuk2 kedai kakak n baba dlm kete sronok duk dlm aircond ngan gajet masing2 kan hehehehehe
hasil rembatan frame ni RM30 seketul  so sesi tawar menawar bermula dapat RM50 for 3 ketul :D saya suke sbb simple sgt
yg ni lak RM10 per meter tawar jugak dapat RM8 per meter ada model kecik d ctu...abaikan
pastu beli set frame dapat murah gak n baba nk be…

:: jalan-jalan - Kenanga Wholesale City KWC ::

Image
lepas dari g sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2013/04/jalan-jalan-aquaria-klcc.html kami ke KWC saje jln2 xpenah lg smpi tu pasal la ikut GPS akhirnya jejak gak tp bile tgk2 biasa je xdela murah mana pun baik shopping kat AEON lg best hahahahaha
tapi dlm x best sempat gak beli skirt n bj tuk ank2 dara tq baba blanjer kami!!!!!!




aksi boring sbb baba g toilet ohh...stroller yg br pakai  1st time adik pakai sbb masa bby x penah guna asik berebut ngan baba kengkonon nk guna masa g aquaria tu skali dh smpi lupe hahahahaha tu yg adik xcited main stroller tu "ni adik nyer ker??" hehehehehe balik tu sume dh penat tu pun baba nk ajak p sunway lagi aiyak...xlarat sudah siap tanya kakak "kakak larat jln lg x?....penat x? "x penat" hehehehe tp x g pun terus balik umah

:: Masak - Mee Maggi Cepat di Masak....Sedap di Makan.... :D ::

Image
Magic Meals???? hmmmm lepas mama masak ni terus nampak iklan kat TV masa mula2 dpt benda ni mama fikir leh masak ke ayam ni? cam x caya jek xkan la leh masak..camtu jek pastu br tgk dlm rencana ape ntah yg dynas jadi duta masak benda ni hmmmmm
ada 1 ari tu mama x sempat nak masak dah xde idea asik mkn ayam goreng jek boring! tetibe teringat pack maggi ni
 siap ada cara lg sgt mudah sgt senang

mama dapat 2 jenis satu kari satu lagi ayam masak kicap so mama dh try 1 je ayam masak kicap baba ckp sedap n mmg betul cam dlm iklan sgt2 senang letak je ayam yg kecik n bawang cincang..... tambah sket air... masuk dlm plastik ikat letak dlm periuk nasi masak dgn nasi skali tp biar warm lama sket...dlm 45 minit senang kan siap pastu ngap oh....mudah kerja ku hehehehehe tp ni bile btul2 penat n malas masak  ada lg berpack2 mama dpt bkn beli so mama xtau rege kat pasaran brape


:: NUBE @ KL ::

Image
on da way dari klcc lepas aktiviti yg story kat sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2013/04/jalan-jalan-aquaria-klcc.html
tetibe kami stuck dlm jammed tambah lak ngan GPS x jumpe cari tempt yg dituju last2 pakai GPS kat hp mama ada pun *mr garmin dh nk kene update*
dah la tengah lapo jammed lak tp sib baik adik ada adik wat lawak so hepi la sket wpun hati panas kete x gerak tp baba lg panas kan sbb baba x suke jammed ni huhuhuhu
bile dh makin gerak ke depan mama rasa cam ada demonstrasi baba ckp bkn tp tetibe nmpk rmai org pakai bj warna merah hmmmm...sah mmg ada
bile dh makin dekat nmpk gak la

















mama xtau pasal ape pastu baba tgk "oooo...ni NUBE.....persatuan pekerja2 bank ni...." hmmmm...br fhm

:: Jalan-jalan - AQUARIA KLCC ::

Image
setelah sekian lama kami jejak lagi kaki ke sini AQUARIA KLCC
masa 1st time pegi kakak umo sethn lebih story kat sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2009/11/afni-aquaria-klcc.html
sebenarnya ni kebetulan ari tu ada tgk GROUPON nk beli benda lain skali tertengok offer ni
GROUPON
cam best mmg kiteorg ada hajat nak bawa kakak n adik p aquaria  so bile tgk offer ni tunjuk kat baba baba pun on masa tunjuk ni dah mlm jumaat tu so mula2 sabtu tu plan lain tp sbb ada kekangan plan tu cancel baba wat plan br bawa ank2 p AQUARIA yeaaaa
diaorg ni suke sgt tgk cite NEMO terutama adik leh kata ari2 la duk ulang cite tu smpi dia pun dh hafal la
so sabtu pagi kiteorg gerak lepas bfast kat BSP terus ke KL yeaaaa sblm tu singgah puchong jap jumpe kwn mama one way jek
smpi sana park dlm KLCC ternaik lift yg admin pulak..hehehe...tp jumpe gak parking kete RM3/ jam yer standard la kot
masa nak masuk tu ada org nk amik gmbr byr bile kite kuar tp kami x amik pun sbb rege dia RM40 bg kami mhl tu...baik w…