Posts

Showing posts from March, 2009

:: go 4 holiday?? ::

Image
semalam lagi mama dah packing barang
kot-kot ader yang tertinggal
ader yang terlupa
rase macam muat je
bile dah packing
cam tak muat pun yer gak
muat-muat pun yer gak
erm, boleh la
yang penting kene pandai susun
baba cakap gulung baju leh tambah space
betul!!
mama sokong !!
sebab mama selalu buat camtu



@ checklist @
Barang MaMaBarang BaBaBaju MaMaBaju BaBaTualaTudungStokin BaBaBaju Cik FeNNyBaju Tido Cik FeNNyPampers Cik FeNNySusu Cik FeNNyStokin Cik FeNNyTopi Cik FeNNyCharger HpCameraCharger CameraCKain Cik FeNNySeluar BaBa


@ checklist beg Cik FennY @
Susu Cik FeNNyBotol Susu Cik FeNNyPampers Cik FeNNyAir Cik FeNNyTermos Cik FeNNyTopi Cik FeNNySapu Tangan Cik FeNNyPencuci Botol Cik FeNNy


@ checklist beg MaMa @
WalletSapu Tangan Cik FeNNyPampers Cik FeNNyBaju Cik FeNNyHpMakeup

hmmm....banyak lagi nak kene kemas
malam nie kemas buat kali terakhir
yeah...

**opss...passport baba simpan ek**

:: weekend @ alamanda...again?? ::

Image
sabtu lepas
baba balik keje awal
opss lupe lak, sabtu baba memang balik awal sket dari hari biasa
baba tanyer cik fenny
"jom kite gi tengok belon panas"
"yeahhh...jom..jom"
** bukan cik fenny yang jawab, tapi mama. tu pun dalam hati je sebab mama hanya tersenyum :D **

baba cakap kul 5 boleh gerak dari umah
tapi seperti biasa
kular umah kul 5.30
**hiks....sowie baba**

bile dah sampai area putrajaya....
erk....jammed la pulak
sampai cik fenny pun tido




banyak kete




cik fenny nyenyak tido walaupun jalan jammed


baba dah hangin sebab jalan jammed
belon panas pun cam tak nampak je
mama cakap
"jom kite gi carrefour"
baba ok...cik fenny berganda-ganda ok
sebab cik fenny pun cam mama
suke jalan-jalan kan

konon nak gi tengok belon panas
cik fenny siap pakai topi lagi
sebab tak jadi
cik fenny pakai dalam kete je
possing amik gambar pun dalam kete
dengan muka mengantuk.




cik fenny dah bangun dari tido

sampai kat alamanda
baba ngan cik fenny terus masuk carrefour
beli barang-barang sket
pastu mama ajak…

:: coretan masa boring::

hidup ini satu putaran
aku tidak pasti berapa lama aku akan terus bertapak di kota ini
sehari?
seminggu?
sebulan?
setahun?
atau mungkin buat selama-lamanya
hatiku sentiasa meronta-ronta ingin pulang ke kampung
tapi mampukah aku untuk berhadapan dengan segala dugaan?
tomahan?
sukar untuk aku luahkan.
yang pasti aku masih lagi diterima oleh kota besar ini
yang lebih dikenali sebagai kota metropolitan
setiap hari aku merenung ke tingkap
namun keputusanku masih lagi samar
mungkin aku perlukan kekuatan diri?
ahhh...untuk apa aku perlu fikirkan perkara lepas
aku perlu terus bangun untuk maju di kota ini
ya....aku perlu berdiri atas kaki aku sendiri
" aimi, ape lagi yang ko duk menung tue. keje banyak nak kene setel ni"
sapa farah pada diriku, sekaligus mematikan anganku.
" erk...tak de aper, aku tengah kire brape banyak kete yang lalu jalan nie"
balas ku sambil tersenyum
dengan harapan lawakku itu dapat memuaskan hati farah
Farah....
seorang yang peramah
kalau bukan disebabkan dia, aku sendiri t…

:: interiew?? ::

last week
banyak benda yang berlaku
banyak benda mama buat
** banyak sangat ker??...hehehe **
hidup agak sibuk
cik fenny kene tinggal kat cik ana @ bangi selama 2 hari
sebab 2 hari gak mama ader interview
berturut-turut

interview yang pertama
konon baba cakap kite gerak kul 8pg
tapi sebab cik fenny dah membuang masa nak kluar umah
terpaksa la tertangguh sampai pukul 9 lebih
sampai bangi dah dekat kul 10 lebih
mama kene gi JPM dulu mintak cop ngan kak azah
dah sampai tempat interview
dah lunch hour la pulak
cian baba
baba dah kluar cari makan
masa tue gak mama mesej baba
kene datang balik kul 2.30
huh hilang gugup mama buat seketika
ader mood tuk makan tengah hari
dah sampai masa
lama pulak mama tunggu turn tuk masuk
kene soal dik dua orang panel
mama jawab ikut suke mama je
sebab mama pikir, janji mama cakap dari mama jadi orang bisu kat depan tue
dah selesai
mama rase sangat-sangat lega
on da way balik mama ngan baba singgah hospital serdang
gi tengok ank buah baba yang baru...baby boy!!
cian lagi tuk cik fenny...…

:: ------ ::

1st time cik fenny merangkak...yeahh....anak mama dah besar....

:: weekday @ alamanda ::

Image
selasa :: 17-03-09

hari ni bawa shah gi lembaga peperiksaan malaysia
dah alang-alang dekat putrajaya, balik dari parcel E ajak shah teman gi alamanda
pastu lunch kat mc d
matlamat utama just nak amik gambar passport sebab dah takde gambar terkini
sume dah lapok
gambar sebelum kawin
tapi bukan ader ape-ape yang berbeza pun
hidung tetap kat tempat yang sama
mata, mulut, kening... sume tempat yang sama takde perubahan
so kesimpulan nya memang muka tidak berubah
usia je yang berubah...
muahahaha...ini sudah bagus

dah setel pasal gambar, tetibe teringat mothercare
so gi la cari kedai mothercare lak
sib baik la cik fenny elok je
sebab cik fenny kan suke jalan-jalan
**macam mama**
masuk je kedai tue, matlamat yang di cari...
yup tommee tippee
dulu baca kat internet takde kat malaysia, just uk je
skali ader la... so pasni takyah susah-susah nak pikir lagi dah
kat mane nak dapatkan puting botol cik fenny
sebab hari tue teringin sangat tengok soother tommee tippee kat web dia
so mama dah beli tuk cik fenny




soother cik …

:: weekend @ shah alam ::

Image
:: 14.03.09 ::

tetibe hari nie baba balik awal dari hari-hari biasaterkezut gak la mama kan
lepas tue baba ajak gi amik gambar
hmmm
mula-mula memang tak jadi pegi
tapi bile pikir balik...
baik la gi skarang kan
nanti bile lak ader masa nyer
hmmm
lepas mandikan cik fenny, siapkan cik fenny cun-cun
sebab cik fenny watak utama tuk hari nie
oppsss
luper lak
baba afni pun pakai encem-encem gak
kire watak hero la tuk hari ni
watak heroin nyer cik fenny laaa
agak-agak macam langit nak mendung sket kiteorang kluar umah
elok je sampai trafik light depan cna
ujan la pulok
huhuhu
terpaksa fikirkan kedai gambar yang selamat dari titin ujan lebat nie
nanti kesian kat cik fenny kebasahan
lagi susah nanti
nasib baik kat tesco puchong tue ader 1 kedai gambar kodak kot
sesi amik gambar bagi si heroin nyer, punyer la susah
cik fenny yang baru blajar menyembur
nak amik gambar dia senyum pun tak dapat
tensen mama.
terpaksa la amik gambar yang bermuka masam.





on da way balik pun still lagi ujan
sib baik sampai kat umah dah tak ujan
cik…
Image
dah lama tak berblog..........sambil cari keje leh la update blog yg lama dah tak update nie....cik fenny pun nyenyak je tido.....penat la tu... weekend lepas....agak sibuk jugak la pagi kemas umah ngan baba afni....cik fenny sib baik tido.. kalu tak agak susah jugak nak kemas umah....tapi memang cik fenny anak yang baik pun.... lepas siap aktiviti mengurangkan lemak2 yang ada....rehat kejap... pastu dapat call auntie afni nak datang tengok afni....hmmm.....nasib baik umah pun dah bersih.... cik fenny lak elok2 je sedar....cam tau2 je ader orang nak datang umah ek.... petang pulak g ampang kat area bukit indah tengok baby mieza...waaaa...comel sangat....putih cam mama dia....mulut pun merah ...sama cam cik fenny dulu.....agak meriah jugak kat cna...sib baik la cik fenny tak nangis....elok je...siap leh gelak2 lagi bile husband miza tergur....ok la tue...kang dibuatnyer dia nangis...parah nanti....skali lagi cik fenny tunjuk perangai baik dia tue.....dah dekat malam baru la igt nak balik....y…

:: 4 month ::

Image
cik fenny dah boleh meniarap n nak merangkak...yeaaa...... skrg masa tuk cari keje....cian cik fenny nnt dah xleh nk bermanja......xpe2....cik fenny budak baik wpun sedikit manja......hehehe