Posts

Showing posts from February, 2014

:: Order - Vanilla Cupcake to Alam Budiman a.k.a visit kawan lama ::

Image
tq sbb order dh slmt rasmi kot dari BSP ke puncak perdana jauh cupcake ni jln dpt lak jumpe kwn lama dekat 7thn kot x jumpe mcm2 cite kuar tq zam sbb order!!!! sronok sgt p umah ko!

:: Baking - Caramel Rainbow Cake ::

Image
cubaan pertama x penah wat caramel 1st time gak
alhamdulillah menjadi suke3 juri besar n juri kecik ckp sedap
tp part nk asingkan putih n kuning telur mama x sukerrrrrrrr!!!!! sgt2 x suke sbb fail 2 biji telur xleh guna huk3
yg lain sume sonang ajo
tengok...blum ape2 dh ada yg menunggu tula setiap kali mixer tu berbunyi ayat diaorg "mama wat kek ker"


ni rupe sebelum bakar part x center tu no komen xtau camno leh jd camtu

elok je  duk diam2 ek


tada......
#iluvbaking
ada sape2 nak order x?

:: SEJOLI - Misi Mencantas Cinta ::

Image
sgt sempoi cite ni sape yg suke cite CUN akan suke cite ni cite2 OSMAN ALI mmg best bront n maya sgt sesuai tuk watak joe n gina remy n izara pun best
sebenarnya saje je nk bawa kakak n adik jenjln lepas baba balik keje last week kakak asik mintak nk tgk wyg je pegi2 ioi cite LEGO ada kul 12 mlm yg terdekat cite SEJOLI ni so kami tgk jela mmg x mengecewakan best
pastu ronda2 ioi jap


:: BSP - Kedai Gunting Rambut - New Waves H S ::

Image
sesi bfast mee goreng ikat rambut sbb pjg nanti masuk dlm mee kang makan rambut skali

si omei gaya cam makcik2 hehehehe
petang lepas pasang water heater tu baba ajak p kedai gunting rambut yg baru bukak area kedai sebelah taman umah ni
sib baik x ramai sgt service tip top bestttt sgt mama amik cut n wash RM20



si ank dara pun join skali adik pun cut n wash RM15
kakak lak wash je RM8 kes tgk mama hehehehe
baba??? tukang tunggu n bayar hehehehe sian baba TQVM baba sbb layan kami!!!!

:: Order...order.... RAINBOW CAKE ::

Image
TQVM sbb order kek ni 1kg RM55  wit cream cheese sume pakai cream cheese agak susah nk deco sbb cream cheese ni lembik sket berbanding buttercream
*balik je dari BBW terus masuk dapur...sbb tuan punyer cake nk amik petang....sgt gigih siapkn cake* alhamdulillah ada rezeki sket2...dari suke2...xde watpe...sambil cari income... ada sape2 nak order x? ;p

:: BBW - Big Bad Wolf - Sgttttt BEST!!!!! ::

Image
sabtu baba cuti tuk kami yeaaa!!!! pagi2 lg dh siap kul 8 dah kuar umah takut jammed takut xde parking
si anak dara semakin membesar
smpi miecc 1st time jejak cni dah lama gak x masuk mines dlu zaman2 blaja mines la tempat kami tgk wyg mkn2 shopping
dah park kete terus jln tgk2 org dh ramai Q tul la kwn mama ckp bawa bag yg balik kg tu mmg ramai yg bawa

diaorg Q ni sbb nk masuk br nak bukak hehehehe


buku2 yg ada masa kiteorg dtg org x ramai buku bnyk so mama ada bnykkkkk sgt masa nak pilih blh belek2....x berebut pun kire membeli dgn tenang hehehehe yg x tenang bile ank2 asik ajak balik huk3
si adik la yg x tahan sket2 penat 
dah abis beli buku kami singgah mkn ni ruang jln kuar miecc ni ok la mkn kat cni sejuk...x panas kire bfast la....sbb td dr umah mkn nugget n sosej je pun
kami berselfie hahahahahaha
tgk...si ank dara dah tdo
baba igt ajak pusing2 mines tp fikirkan diaorg ni mmg dh penat masuk kete je tdo so baba ajak p puchong cari stand mixer YEAAAAAA!!!!!
tp cari2 sume x berk…

:: Asah Skill - Home made Playdough ::

Image
dah lama giler x update blog bnyk sgt cite so kite cite satu2 la n mana yg igt jela
playdough ni dh lama buat dari beli baik buat jimat banyaaaakkkkk sgt


masa ni  si adik tdo so kakak dah rasmikan


ni lak mlm dua2 dh mula operasi hehehehe diaorg sronok mama pun sronok lgpun palydough ni xde bhn kimia yg penting x bau sbb tepung gandum je pun nk mkn pun blh sbb tu mama suke slmt tp kalu mkn rasa masin la sbb ada garam




antara hasil seni diaorg dari 3 warna dah jadi 1 warna hahahahaha xpe la nak...nnt mama buat lg

:: 2nd Order ::

Image
ala2 dah pro sket skettt je pun balik keje pas masak terus buat2 siap!!!!
ada yg nak order??  hehehehe

:: 1st Order - Rainbow Cake wit Cream Cheese ::

Image
dalam x sehat dapat gak mama gagahkan diri wat 2 BIJI CAKE 1st time kot wat 2 skali gus







sib baik peti ais ayah chik ada so leh la tumpang kek2 mama ni peti ais sendri penuh ngan mkanan yg ada huhuhuhuhu

:: CNY - Baking n MC ::

Image
sbb dh lama x wat cake n tunaikan permintaan adik setelah sekian lama cuti CNY mama membaking rainbow cake deco x cun sbb ponat xde idea hahahahahaha
janji rasa sedap n diaorg mkn



isnin mama MC sbb dari sblm cuti lg dah kuar suara macho so cam dah x larat pas anto kakak baba ajak bfast baba pun cuti gak *tp hp dia x cuti...asik bunyi*
muka hepi si adik
sronok dpt bfast ngan baba
pastu mkn roti canai baba terpaksa la baba order lg 1 xpe....janji adik nk mkn hehehehe
pastu p klinik dpt ubt n mama mintak MC hahahaha skrg ni ubt xde dah RM30++ sume nak RM50 tu br batuk je blum lg selsema ke...demam ke mau RM100 betapa tinggi nya kos hidup skrg.... huhuhuhu