Posts

Showing posts from May, 2013

:: Jahit - Baju Kurung ::

Image
akhirnya...... setelah sekian lama kain ni terkubur dlm almari dapay gak bj kurung for kakak actually plan asal nk wat gaun tp sbb x mahir lg takut syg kain tuuuuu sbb jauh kain ni di beli masa umi n tok ayh g jakarta
suke3
empunya diri dh try
ptg tu terus nk pkai naik basikal adik punyer xde sbb kain 2m jek xpe...nnt mama buat lg ek...hehehehe raya leh pakai...insya allah.....

:: HOLIDAY - Perancangan kami ke LANGKAWI ::

Image
kali ni kami rancang perjalanan kami supaya x terjadi kisah lalu so baba surf internet jumpe blog ni http://sato17.blogspot.com/2013/02/trip-langkawi-tentatif-program-bajet.html so mlm tu kami wat plan kami gak
kami punyer plan : 30hb April 2013 flight kul 3.10 so mybe smpi kul 4.00++
1st plan - amik kete sewa - oriental village - check in hotel -jalan2 mkn n shopping
2nd plan - amik kete - check in hotel - dataran lang - jalan2, mkn2 n shopping
1 Mei 2013
1st plan - island hopping - wild life park - idaman suri - HIG - jai cafe

2nd plan - wild life park - cable car - idaman suri - HIG - jai cafe
2 Mei 2013
- dataran lang - mkn @ airport - balik
skami berjaya mengikut plan asal iaitu 1st plan...n backup plan x guna hehehehehe perancangan secara detail tp kertas tu ilang so igt2 lupe jela tp kami refer link kat atas

tq baba for da best holiday next year target USS ek :D

:: Kakak - Exam ::

Image
last week adalah minggu exam tuk kakak so mlm buat ulangkaji ngan baba tp kejap ke pastu dia dh mls nk main n tgk tv biasa la budak2
dpt jadual exam lmbt sbb kakak kan cuti b4 this
n this week check2 school bag dia jumpe beberapa paper exam



ada yg ok ada yg x berapa nk ok bahasa arab agak lemah tp baba ckp for kakak dgn umur dia kire ok coz soklan dia pun susah hmmmm....bg mama pun mama xleh jawab hehehehe
subjek sains pun x berapa gak...hmmmm...camna nk buat ek risau pun yer gak sbb thn dpn kakak dh 6 tahun.... tapi bertambah risau bile mama bc msg dr cikgu kakak

18 dr 22 aiyakkkkk camno nk buat ni ha.....huhuhuhu kene amik tempoh bertenang sat :P
*moga nnt kakak lebih rajin belajar yer syg mama nyer target paling teruk pun belas2.....huhuhuhuhuhu*

:: Stadium Shah Alam - Pasar Karat ::

Image
tanpa rancangan hari ahad weekend mama ajak baba g pasar karat @ stadium shah alam bfast pun kat sana kuar umah pun dh kul 9++ dh panas gak la parking pun tepi jln jek huhuhuhuhu
igt nk cari tudung tp...mak aiiii xselesa la panas n kesian kakak ngan adik kakak dahaga so p cari air alang2 bfast skali la pastu terus cari lauk baba beli ikan fish bak kata adik n ketammm yum3 teringin nk mkn ketam masak lemakkkk *mentang2 pose...nafsu mkn membuak-buak* dh beli lauk si kecik tu nmpk la bas pulak jenuh haaaa sibuk nak naik bas mama pun bawak la naik nama pun bas pasar 1 malaysia hehehehehe adik x puas ati sbb bas lain mcm pujuk2....berjaya la sbb penat nk menapak jauh giler tu tunggu baba bawah pokok
kami tunggu baba....
kakak n adik
*skrg ni cbuk je nk naik bas la...lori laa...aeroplane la...huhuhuhuhuhu*

:: Contact Number Kereta Sewa Murah @ Langkawi ::

Image
sebelum ni mama ada cite pasal kereta sewa murah @ langkawi kat sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2013/05/holiday-langkawi-kereta-sewa-murah.html  ari tu br jumpe dia nyer resit n ada la kontek person nyer so sesiape yg nk p berholiday cuti sekolah ni leh la kontek2 yer
di harap ini dpt membantu anda :D tq

:: Shopping - Jcard Aeon Member Day @ IOI Mall Puchong ::

Image
16hb mei 2013 akhirnyaaa berjaya tuk  SHOPPING SAKAN muahahahahahah 1st time la mama shopping camni sblm2 ni penah gak g jcard member sale ni tp ni kire pecah rekod la kire HARI INI DALAM SEJARAH gak la muahahahahah
1st buat appoiment ngan baba baba ckp je ON so mama wat plan lepas je solat magrib ngam2...kami kuar umah yg best gak kakak n adik join skali sblm ni mana penah ikut 1st time ni so mama dh fikir kan keadaan bersesak tp xpe...baba leh jg hehehe kebetulan lak..nenek pun ada so ajak nenek join hehehehe
jalan... TAK JAMMED pun ok...hati lega parking?? bnyk gak kosong ok...suke2 n smpi sana mmg org x ramai ape lg sronok la shopping  dh agak nenek mesti penat so nenek, baba, kakak n adik duk setempat kat kusi mama jela p pilih bj n seluar amik...amik...amik....dtg kat diaorg ukur...ukur...ukur... ngam....bg baba pegang pastu x larat heret kakak skali.....hehehehe
di sini terserlah la sifat keperempuanan kakak yeaa....kaki shopping cam mama br la rasa ada geng
"kakak xnk la y…

:: Makan - Ayam Bakar Mas Mono @ Seksyen 7 Shah Alam ::

Image
hmmmmm 1st time dengar 1st time rasa n also 1st customer ek hehehehehe
ni la kedai nyer niceeeeee kiteorg je yg mkn cni hehehehe
ni menu n milkshake dia best

ni pun menu dia kami makan  Nasi + Ayam Bakar + Tempe mama x suke tauhu so xdela nk amik yg ada tauhu
ni lak dari luar kedai
kakak amik milkshake strawberry
adik amik milkshake vanila...kongsi ngan mama kat sana air baba teh limau ais
ni yg kami makan baba ckp kan dlm paper kata sape amik gmbr food org tu ada penyakit mental bg mama lantak laa....sbb tujuan nk share info2 yg ada tuk mereka2 di internet plus org tu xde smart phone kot...sbb tu ckp camtu...jeles...hahahahahahahaha kakak lak mkn nasi putih with telur total RM33.60 ok la kot
baba ckp lagi "kebelakangan ni je dh bnyk kali kite dtg cni kan...dekat 3 kali" hehehehe nxt time dtg seksyen 7 lg leh x? duk teringat2 kain kat jakel tu....wiiiinnkkk!!

:: Maya Silk - Border Lace Murah @ Seksyen 7 Shah Alam ::

Image
ni la misi mama sebelum ke kedai kayu tu camna mama tau murah sbb ada surf tenet kata info d hujung jari kan hehehehe
border lace ni mama beli kat MAYA SILK
RM49 / meter tp mama dapat RM40/ meter sbb yg ni double side kalau kat JAKEL RM49/meter
beli border lace for bj raya nnt hehehehehe warna dia terhad tp yg pasti match ngan kain mama last weekend pun kami g lagi beli lg 1 meter tuk bj raya gak tp mama beli warna hitam...corak lain sket dari ni sbb nak bg kat tukang jahit ari tu gak so awal pagi la pegi dah alang2 kat ctu singgah JAKEL cari kain lg hik3 kata offer kan tp bnyk cantik2 tgk je...x beli pun mama beli ape yg nk jek

:: Service Kereta - Kedai Kayu Klang or Klang Hin Leong ::

Image
cite ni sebelum balik mengundi baba ckp tayar kete dah nk kene tukar alang2 duk area seksyen 7 baba ajak p cari kedai kayu tuk tukar tayar kete 1st time dengar pelik kedai kayu bkn jual kayu ker hehehehehe tp baba ckp ada cite dia nape org panggil kedai tu kedai kayu
sbb kiteorg 1st time pegi plus garmin dlm kete mama so...agak susah nk cari sib baik masing2 leh GPS tru HP so akhirnya kami smpi ke sini gmbr cilok from FB baba :D *peace baba*
mak ai gile ramai org tp service ok pantas wpun org ramai kete kuar masuk x putus2 smpi diaorg nk mkn pun x sempat sambil tunggu mama usha rim cun2 laaaaaa

bnyk kan dlm bnyk2 ni ada mama suke simple
yg ni mama suke rege pun ok RM800 yg ni saiz 15 tp yg cun2 lg pada ni pun ada rege pun up sket la but still ok kot mama rasa
nmpk x??? baba n adik duk d hujung sana hehehehe

ni tgh wat balancing tyre
ni lak mem besar tgh check btul x diaorg wat keje
masa nk balik br la kami tau ada tempt menunggu siap aircond lg huhuhuhu xpe...nxt time dtg dh tau hehe…

:: Holiday End - Balik...bye2 Langkawi ::

Image
lepas p mkn LAKSA POWER kat airport tepi pantai tu kami gerak ke tempat yg sepatutnya baba call org kete sewa bagi balik kete huhuhu..... xpuas je rasa kejap sgt
ni masa nk check in bag skali org yg jg kaunter tu kawan baba so dgn bag skali kiteorg tape kan
jd camni mmg ada brg kaca pun tefal pun mama sumbat dlm ni
ni lak pinggang mangkuk nyer takut pecah sia2 je beli tu pun br pasan ada sumbing uwaaaaaaaaaaaa yg ni kat airport ada charge RM10 tuk bungkus 1 barang
brg dh selamat....so ronda2 b4 masuk dlm


sbb masa ni tgh hari so diaorg sebenarnya ngantuk
kakak dh x sabar nk naik hehehehehe

rendah je kan...cuaca elok so nmpk sume
kakak bolot seat...hehehehe
balik turn adik n baba mama n kakak lentok sume
smpi je tunggu baba amik kete pastu dlm kete xtdo balik umah mandi br la diaorg tdo....zzzzzz sok nyer mama cuti sbb penattttttttttttt baba pun cuti gak hehehehe smpi ari isnin kami cuti sbb lepas mengundi kan hmmm....kire dekat seminggu gak la pastu masing2 lemau je nk masuk keje bali…

:: Makan - LAKSA POWER @ Langkawi Airport ::

Image
damai je kan siap ada helang lg terbang kat atas bestttttt tp x sempat nk snap pic hehehehe
masa ni mmg panas terik tengah hari tu adik cam biasa nmpk laut mintak mandi hahahahahaha

dua beranak sedang menikmati makanan
ni gerai dia hehehehe
ni la tempat nya
tau tempat ni sbb mamazakwannayli ada cite kat blog dia so try la ajak baba p b4 balik kan akhirnya jumpe cuma cendol yg mamazakwannayli makan bukan cni tempt kami mkn xde cendol laksa je ada kalau nk cendol tu kene p depan sket lagi yg jual atas lori kecik tu nmpk lori tu pun masa nk masuk kete sbb perot dh penuh xdela kami nk try kan terus la ke airport hehehehe
ni yg mama makan laksa sotong
ni lak kakak n baba mkn laksa ikan kuah dia sedikit cair tp rasa ok la :D