Posts

Showing posts from December, 2013

:: Masak - Baking Class ::

Image
3 hari 2 malam pengalaman yg best dan sangat berharga berbaloi bnyk benda mama belajar dalam masa yg singkat tq baba sbb bg izin tq gak jg kakak n adik masa mama xde
mama wat nama kakak tp x dpt pun agak2 sape la yg dpt ek...hmmmmm

yg ni bkn mama buat...tp yg ni mama dpt....mama wat cun sket la...hehehe
ni tuk buat creampuff
hmmmmm.... masa balik tu kakak n adik sronok je lm x jumpe mama lama x kene marah ngan mama hahahahaha tiap kali tepon mesti kakak yg nangis adik ceria jek lg sronok kakak bile mama wat balik ape yg mama wat dlm bnyk2 tu kakak suke blueberry tart huh....tu pun gigih mama wat shell tu hehehehehehe

:: Makan- Steak House Seksyen 13 Shah Alam ::

Image
yeaaaa akhirnya dari hari tu lg mama teringin nk mkn steak *hancus diet ku....oh my diet* penah cite kat sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2013/12/restoran-thai-seksyen-13-shah-alam.html nk mkn steak house ni tapi x berkemsampaian
tq to baba sbb bawa kami kuar mkn2



tgh syok2 duk tunggu order skali...nmpk cam org kenal jek hmmmm baba pun panggil2 kawan 1 sekolah SERATAS baba oooooo auntie nad n uncle jana a.k.a  mamazakwannayli http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/ *jauh korg dtg mkn kan*

:: HomeSweetHome - Adik a.k.a Baby ::

Image
layan kan aje gambo si ank dara yg merasakan dirinya BABY mulut bukan main lg skrg sikit2 "MAMA TAK SYG BABY" "TAK NAK KAWAN MAMA" "MAMA DAH X RINDU BABY"
pengsan mama tiap kali dgr ayt2 tu dik oooiiii

bile si kakak ckp "KAKAK NAK BABY"
si adik jawab "NI BABY"
HAHAHAHAHAHAHA MAMA NO KOMEN SYG!!!!!

:: Hytex Warehouse Sale @ Rawang ::

Image
dah lama x p warehouse sale hytex dulu biasa dia wat kat kepong pastu dh beralih arah ke bnyk tempt latest kat rawang kebetulan lak baba ada projek kat rawang so leh la lari sat p beli baju ank2 tuk pakai kat umah terutama baju kakak
ni la tempatnya
baba ckp bnyk yg rege RM10 ada yg RM8 pastu seluar x bnyk target mama seluar kakak sbb sume dah x muat
mula2 igt tuk kakak je rupe2 nyer....tuk kami pun ada

ms dpt ni kompius....bj ni tuk mama ke kakak saiz lebih kurang hahahahaha
ni tuk ank kesygan baba banyakkkkkkk
ni lak tuk si omei....ehehehe adik bnyk lg bj...so beli sikit pun xpe lgpun adik yg umo 2 thn pun blh pakai lg....xde masalah
baju tshirt tuk baba pun ada TQVM baba syg baba.... MUAHHHHH!!!!!!!!

:: Photobook @ GROUPON ::

Image
yeaaaaa saje try2 lgpun benda free just bayar post jek RM8 so sempat la mama amik 1 gigih siapkan gak walaupun tarikh xpired dia lmbat lg hehehehe sbb xsabo nak tgk rupe photobook 1st time buat ni

kesimpulan sgt2 puas ati walaupun delivery dia teramat la lambat reason lori susah nak masuk area ctu cehhhhhhh tp ape2 pun  bile tgk photobook ni sgt2 hepi hmmmmm nxt time ada offer lg leh buat yeaaaa


:: Setia City Mall @ Setia Alam.... 1st time ::

Image
adik takut dibo kakak lak yg xcited mama pun....hahahahahah
1st time kami dtg sini sblm ni tgk2 dari luar je ari tu balik dari umah ayh chik baba ajak singgah sini on jela sambil nak cari bag sekolah kakak for nxt year setahun 1 bag huhuhuhu sbb xde aeon *dlu jusco* so masuk parkson jela cari2 jumpe la bag nyer rege sama je dia pakej beli 1 kene beli 1 lg abis melayang RM100++ leh dapat bag sekolah 1 pencil box 1 botol air ben10 *adik punyer* pencil n ruler ben10 *adikpunyer* tu jekkkkk huh......
balik baba blanjer mkn  aiskrim mc d tp adik panggil aiskrim ben10 hahahahahahahaha
sekian jalan2 singkat kami
*skrg aktiviti kami bnyk d umh...sbb baba keje 7d/week...* kalau nak shopping mama lg suke aeon...dari parkson....so bg mama setia city mall ni biasa2 jek...hehehehe

:: Home Made - Rainbow Cake for My Sweetyyyyyyy ::

Image
setelah sekian lama wpun besday adik dh lama lepas br la mama ada masa nak wat kek request ni
peaceee!!!!
bile dpt tau mama nk wat kek boboiboy punyer la sukerrrrr siap pelok2 ckp  Tima kasih mama!!!! syg mama!!! huhuhuhu mak mane la yg x cair syg adik gak!!!!
drbesday gurl yg dh x besday dah hehehehe sanggup baba kuar memlm p beli gambo boboiboy tuk bby kesygan ni
masih d peringkat awal dalam deco2 tangan keras or teknik x betul kot hehehehe
sepotong tuk adik
yg penting rasa sedap erk...bkn baba, kakak n adik je ckp ayh chik, cik la, umi n tok ayh pun ckp sedap gak hehehehe tqvm cik la ckp leh jual ni tp sbb mama xde la terror bab2 nak deco ni so mkn tuk family jela ;) yg penting puas ati yeaaaa

:: Restoran Thai @ Seksyen 13 Shah Alam ::

Image
pegi mkn cni time lunch konon nk mkn steak house tp bukak lewat lak so nmpk restoran thai ni try jela sbb perot dh lapo xde la sedap sgt pun bg tekak sy biasa2 je rege blh tahan gak kalau yg sup2 tu ada 3 saiz small medium  large kalau kite biasa order tomyam tu kan mybe saiz mangkuk tu tuk medium kot sbb bile order yg small mak aiiii mangkuk kecik yg biasa isi sup kosong tu yg pelik restoran ni jadi pilihan  JALAN-JALAN CARI MAKAN JJCM
*sy kompius!!!*

:: Bukit Jalil - Jom Heboh 2013 ::

Image
sabtu baba keje so ahad kami g jenjln bawak umi n tok ayah sbb dh lm x p jom heboh last pegi masa baru2 kawin ni ank dah 2 br la nak p lagi hehehehe
lps bfast kami gerak kebetulan lak ujan d tgh jln mintak2 smpi cna xde la lebat alhamdulillah.... smpi sana still ujan tp x lebat renyai2 jek pusing2 cari parking giler susah kekdg kesian tgk polis trafik kebasahan dlm ujan nk jg trafik so korg sile la patuh nyer
dpt parking byr RM2 per entry ok la...nk kata dekat...idok la dekat sgt tp idok jugak jauh ok2 jek sronok umi n adik gmbr ni ms nk balik dh hehehehe

ni lak mula2 smpi
kami!!!!

ms ni gelakkan kakak hehehehe saje wat muka merajuk xnk amik gmbr ujan dh xde dah tp ada beberapa booth yg becak so agak susah tuk kami jln sempat gak tgk melodi live awal n faizal kesian kakak x nmpk org ramai tp bile nk balik makkkk aiiii lg ramai org cuaca lak x panas ok la beli air boboiboy solivite adik n kakak sbb murah sambil kumpul koleksi boboiboy hehehehe
pastu tgh ari p mkn kat tesco sambil beli…

:: Jalan-jalan Melaka ::

Image
xde mood nk cite tgk gmbr jela *sbnrnya dah igt2 lupe sbb cite lama*

:: HOMESTAY @ Durian Tunggal, Melaka ::

Image
kesinmbungan dari sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2013/11/melaka-perubatan-tradisional-batu.html ni la homestay yg kiteorg duduk
ni kontek no nyer sape2 yg nak byr ikut jam pun blh RM20 / jam kalau bilik pun ada 1 umah pun ada bilik RM90++ tuk 1 mlm umah lak RM140
baba amik 1 umah selesa sket wpun kiteorg check in kul 6 pagi still kene check out kul 1 ptg RM140 huhuhuhuhu
ni bahagian dapur
ni lak bilik kedua
master bedroom
ok la umah dia selesa sambil tunggu turn sambil rehat2 tgk2 tv hehehehehehe