Posts

Showing posts from 2007

:: finally ::

Image
tq to all my friends yg dtg sama ada kat kelantan or sg. besar......n thanks gak coz bg adiah....hehehe..... sekarang buku baru untuk kisah yg baru n kehidupan yg baru.......

24 november 2007

Image
kepada semua kengkawan.. JEMPUTAN KE MAJLIS PERKAHWINAN SAYA PADA 24 NOVEMBER 2007 sekian...tima kaseh..... p/s : pada yg xdpt lg kad tue...mintak maaf bebnyk la ek...... :D

:: BENCI !!!!!!!!!! ::

bodoh!!!
stupid!!!
eeee.....giler!!!!
sakit ati aku......cam la ko tue hebat sgt......
eeeeee........aku sepak2 ko macam bola.....
huh.....

jgn igt org akan hormat ko kalu ko pun x reti-reti nak hormat org lain....cam la ko tue bagus sgt......dasar mulut manis.....ko pun dtg keje lewat gak....mmg patut pun ko balik lambat.....bz konon....padahal ko dah x ingat.....stupid women.....skrg aku faham...patut la ko nie asik tukar2 depart. jek.....ngan perangai ko camni ko mmg dapat ramai musuh dari kawan...patut la ko 'glamour'.....stakat org kenal ngan perangai buruk ko tue baik x payah......

at least aku dh ngaku salah....aper lg x kene...kang aku x ngaku baru padan muka ko.....bz kunun...cit podah....yg ko x nk bg paper tue apesal...nie bg pun kat note stick......giler...nak suh fotostat note stick tue....ko bg je kertas sekeping tue kiteorg fotostat kalu ko dah malas sgt nak tulis......cehhh......eeeeee...sabo jela.......ko igt aku takut sgt ngan ko?.....boleh bla la.....ko pun manusi…

:: bas ::

Image
dapat dari emel :: kredit tuk org yg buat nie...hmmmm CINTA NI UMPAMA MENUNGGU BAS Tahu tak, cinta sebenarnya sama seperti seseorang yg menunggu bas. Bila bastu datang, awak nengok bas tu dan awak kata pada diri awak,"Eee...penuhnya... tak de tempat duduk." Jadik, awak katakan pada diri awak, "Saya akan tunggu bas yg lain." Awak pun biarkan bas tu berlalu dan awak tunggu pulak bas yg lain. Kemudian, datang pulak bas yg kedua. Awak nengok bas tudan awak akan cakap, "Eee... bas ni buruk sgt... mesti tak selesa.Dan mungkin bas ni akan rosak kat tengah jalan." Jadi, awak pun biarkan basburuk tu berlalu dan awak bercadang untuk tunggu bas yang seterusnya. Setelah beberapa ketika, datang lagi sebuah bas. Bas yg datang tu kosong,tak penuh dan tak seburuk bas yg tadi tapi kali ni awak kata, "Emmm... .tak de air-cond... cuaca pulak panas. Lebih baik saya tunggu bas yg lain." Dan sekali lagi awak biarkan bas tu berlalu dan awak bercadang utk menanti bas yg set…

:: blink ::

Image
tiada kata2 buat masa skrg.....perlu berfikir bnyk benda.....perlu ketenangan....selamat berpuasa....n selamat balik kg nanti...yeahhh.....raye dtg lg....

:: luv u...muach!!!! ::

Image
sesuatu yg berharga dalam hidup ku.....
sesuatu yg buat ku tenang bile bersama
segar bile bersama....
gembira bile bersama....
tima kasih tuk kekasih ku yg tercinta.....

tp ku jadi x larat bile ko asik kotor.....
penat aku nk basuh ko...ari nie ku cuci...sok ko kotor balik....huhuhu
ku harus tima ko seadanyer....
kerna kau adalah pilihan hati ku.....
muahh!!!.....tp nnt xleh ikut aku jenjln raye....xpe2 ko duk diam2 tau kat umah org....ko jaga diri ko leklok...jgn suke sgt kotorkan diri ko tue...nanti xlarat org nak basuh...


::busan...busan...busan... ::

:: bes... ::

Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga .........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu. ...
Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula....
Akhirnya ia dibuang....
Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang…

:: PUASA ::

Image
Selamat berpuasa tuk semua umat islam di seluruh negara....

Irfan dah ok, saya pun ok ...ermmm...yer kot....
pening la...penat nak fikir....tp tue la keje otak kite....berfikir tuk kite....fikir....fikir...dan fikir sampai kite dapat kepuasan...dapat cara penyelesaian....

Tiada mood tuk update blog.mungkin bile pulang ke kampung baru bersemangat tuk update.mungkin juga tidak?....saya tidak pasti.....tiada benda yg perlu diluahkan tuk hari ini.....mungkin tidak ada masalah?...ermmmm......salah...masalah tetap ader....sama ada kecil tau besar...dapat kite selesaikan atau tidak.semua bergantung pada kite.semua kite yang pilih.cuma kadang-kadang kite perlukan pendapat fikiran luar dari otak kite.

p/s: mende la yg duk melalut nie....huhuhu.....

:: my beloved buntat ::

Image
ermm....cian kat dak kecik...huhuu....hope epan cepat sembuh..... last weekend balik kg...setelah berbulan lama nyer tidak ku jejak kaki kat umah tue.....rindu pada bilik....rindu pada umah...home sweet home...tp rindu lg pada penghuni rumah tue.... malam merdeka orang sume berkobar-kobar nak sambut merdeka...but aku berkobar-kobar nak balik kg..nak tgk irfan zaqwan....bertolak dari bangi kul 10 lebih sbb en azhari terperangkap dalam jammed kat toll LDP....jalan ok la...x jammed sgt...cuma kat bentong jek...coz masa tue org br pas sambut merdeka kan...dak2 naik basikal sambil pegang bendera.....bagus la diaorg nie...semangat merdeka....hmmmm..... dalam kul 7 lebih baru sampai umah... sampai umah terus g HUSM jumpe akak n abg fadzhil...sambil tgk epan...epan x sedar...sedey.....tp sian gak kat en azhari...terlentuk atas krusi..hehehe....pastu balik rehat kat umah...ptg br dtg balik spital...masa tue epan dah slmat operate...huhuhu...tp dia pun mamai lg..coz kesan ubat kan..... esok...pagi…

:: irfan zaqwan ::

sedey la....
malam tadi call ayah kat kuantan....irfan still lagi dalam hospital. cuma ari nie nak kene transfer pagi HUSM...kesian kat dak buntat tue...igt balik nanti dpt la tgk dia jalan...skali...terlantar kat hospital...huhuhu...sedey gilos....

xsabo nak tunggu sok....nak balik jumpe IRFAN ZAQWAN...

p/s: doakan semoga epan cpt sembuh ek....

:: ....... ::

Image
seronok?....memang la...
gembira?....yeah...semestinyer...
thanks pada sume yg dtg....walaupun lambat dpt bunge....tp tetap suker.....hehehe...




rase berdebar...siap panggil nama lagi tue..sib baik x jatuh...muahahaha...walaupun nie kali ke-2 but perasaan tetap berbeza....gambar konvo kali nie lg ok dr degree dulu...x sia-sia...hikhikhik...



dengan rizal...sabelum masuk dewan...nie pun pakai hp jek...


cak!!



erm....last week konvo...seronok walaupun sume adik2 xdpt dtg...but parent tetap ader d sisi...n en md azhari sham....hikhikhik....thanks tuk zura, kak sara n huda coz dtg ptg tuk sesi bergambar....hahahahaha...yer la kuar dewan jek dah ujan...sedey gak bile time aku konvo...ujan lebat...sib baik ptg x ujan..sempat la bergambar...1 ari penat...tp gembira....kali ke-3??...blum pasti...tiada perancangan buat masa sekarang...tp bile tgk org dpt...erm...cam bes gak....

rabu lepas amik xam....huhuhu...dah lama x rase duduk xam kat dalam class...pelik....macam2 rase...dah lama x lorek borang OMR.…

:: dulu merah bata...skrg ungu....akan dtg.... ::

Image
seronok??.. gembira??.. bukan ker sama tue... 2thnbergelar pelajar UKM 2thnbergeluman dengan buku 2thn memerah otak 2thn menjadi penghuni setia PTSL 2thn menghadapi exam di bangun kimia FST tension... sedeh... nangis... semua berlaku dalam tempoh itu... sekarang... semua telah terbalas... 1 pengalaman dalam hidup... bile diungkap kembali..ia pasti menjadi memori indah... akak umah penah bercerita...kite ambil masa beberapa tahun hanya untuk mendapat sekeping kertas yg tertulis " IJAZAH SARJANA MUDA ..........DENGAN KEPUJIAN "...tapi kite hanya memakai jubah pada hari tersebut...kenapa kite tidak gunakan ia sebagai selimut.....kata-kata akak nie agak menarik..... **kepada sesiapa pun yg sedang mengambil ijazah bolehlah berbuat demikian.....bagi saye..ia dah terlambat..hehehe... namun tanpa ijazah tersebut saye mungkin tidak dapat aper yg akan saya terima.....walaupun ia merupakan konvo ke 2...perasaan ia tetap sama seperti pertama kali konvokesyen....hanya orang yg pernah mengalaminyer akan me…

:: 15.08.07 ::

Image
hmmm....weekend....

sabtu : duk kat umah...pg breakfast ngan cik zura.....hehehe....pastu lepak kat umah sambil tgk tv n jahit manik....ermm...thanks kat kak sara n huda.....hehehe.....ptg....cik zuranak basuh kete...so g la jusco dulu...balik br g basuh kete....gilos sale......hahahaha....ader org tue shopping sakan nampak....hehehehe....

ahad : pepgi g PPS...hehehe....ramai gak mak2 n bapak budak...hehehe..normal la tue.....siap jumpe senior lg....hehehe....after setel sume br dpt amik jubah...yeah!!......n then cam biasa la...mesti nak bergambar...hahahahha....tp rase x sama cam degree dulu....sib baik ader mr azhari sanggup temankan...thanks....hehehe.....amik la gambr sekeping dua....hehehe...testing jek...muahahahahaha......asal x ramai sgt orang??...hmmm...pelik2...tp aku tetap maintain slamber je depan2 jalan masuk UKM....hehehe....agak2 dah lapo baru cari mkn kat bangi ( tempt biasa)....pastu memulakan aktiviti shopping....yeah!!!!....nie yg bes bangat...lg best ader org bayar…

:: akhirnyer... ::

Image
setelah berhempas pulas selama setahun lebih.....siap berpindah umah dari bangi ke puchong....dari puchong ke bangi balik...balik kampung semata-mata tuk dapatkan maklumat.....bulan ogos nie tarikh tamat bagi segala usaha....buat masa ini tiada lg sambungan....tapi masa hadapan tidak kite ketahui....


YEAHHH!!!hari nie keje agak banyak...penat pun yer gak walaupun asik duk ngadap pc jek...td nak buat call, skali maxis dh block...cit...nie la padah x bayar bill...buat kengkwn yg bagi msg...sori..tidak dapat ku balas...tidak pasti bile nak bayar bill sbb gaji x dapat lagi...huhuhu...barang sume dah la naik...nie sbb kenaikan gaji kerajaan...tapi cian kat sektor swasta....hmmm......p/s: ari nie hp ku sepi tanpa bunyi call or mesej.....

:: mengantuk III ::

saya suker datang kerja dalam keadaan mengantuk....suke la sangat2.....

RABU : kerja seperti biasa tetapi agak sibuk...namun masih ada masa tuk melayan rakan-rakan. balik kerja seawal yg boleh agar dapat berehat dengan secukupnya kerna malam bakal muncul dan aktivit menonton wayang sedang menunggu. namun di sebabkan kelewatan en azhari, tiket wayang yg telah di booking tidak dapat di ambil....namun kami bernasib baik kerna tidak ramai yg menonton harry potter...(mybe sebb diaorg buke 2 tempt tuk cite yg sama)...membeli tiket yg awal kerna tidak ingin pulang lambat seperti minggu lepas...tp kite hanya merancang....sebb aktiviti makan selepas menonton wyg....agak lambat juga sampai ke rumah...namun masih boleh dikawal...sebb fikiran saya khamis saya boleh berehat....

KHAMIS : datang kerja penuh semangat...kerja pun banyak dari sebelum nyer...balik dengan tujuan untuk tido n berehat....tp atas pelawaan kak ejah....niat tue terpaksa di delete dari fikiran...malam menjelma...aktiviti shoppin…

:: ngantuk ::

semalam baru saya dapat tengok cite transformers...best sangat2.dulu2 masa kecik2 suker gak tgk cite nie...tp dah ingat2 luper...berbaloi bg saya tuk korbankan masa tido saya...tue pun sib baik dapat booking tiket...dari last week lagi saya cuba...namun semlm br dapat booking. terpaksa amik gak walapun wayang paling last...yer la..kami br sampai, org lain dh nak balik...huhu...start kul 11.45, so ingat boleh la tido dulu...namun gagal..hukhukhuk...abis wyg dalam kul 2.15, so sampai umah kul 2.30 (sib baik dekat jek...sib baik gak x tido dlm kete..hehehe)..
sampai umah mata hanya mencari tilam...best nyer....tp tidur ku diganggu oleh bunyi jam di hp...huhuhu...dah pukul 6 pagi, rasa malas tuk pegi kerja, tp saya kuat kan semangat...sib baik ari nie sampai gak kat opis...tp skrg saya mengantuk...rase cam nak tido skrg jugak...dah la sejuk, sweater pun ada...

ps: masa tuk tido...selamat malam....

:: tenang ::

Image
saya perlukan ketenangan seperti ini...di kampung...kampung yg telah lama saya tinggalkan...rindu pada umah....

:: @ ::

hmmm....
uurrmmm...
huuuu....

setiap apa yg berlaku dalam hidup...
kite terima dengan hati terbuke..
but sometimes bile dah bnyk sgt benda yg kite terima, kekdg kite rase nak keluarkan sume...sama cam lava...sampai satu tahap ia akan memuntahkan nyer...setiap org ada tahap maksimum...jgn sampai tahap maksimum itu terjadi...nnt ia akan memberi kesan yg tidak elok...cam lava yg keluar yg blh merosakkan sume benda disekeliling...

manusia cepat bosan??...tidak pasti..mungkin..sebb setiap org punyer karektor yg berbeza...sifat berbeza..busan dengan hidup...penat dengan hidup...tp bkn bermakna tidak mahu hidup...tp cuma perjalanan hidup agak kureng menyenangkan...buat perkara yg sama....rase perkara yg sama...tiada perubahan....penat dengan sume perkara....penat melayan sume perkara....letih....amat sangat.....saya perlukan ketenangan...perlukan ruang yg agak besar tuk berfikir dengan keadaan yg normal tanpa dipengaruhi oleh anasir luar....mungkin ini salah satu sebb atau hukuman buat saya...kern…

:: kuiz ::

Image
Your Relationship is Strong
You've built the foundation of a great relationship, and it would take a lot to shake it.
Through good communication and respect, you have a true love that can last a lifetime.How Strong Is Your Relationship With Your Guy?



You Are Cyclops




Dedicated and responsible, you will always remain loyal to your cause.

You are a commanding leader - after all, you can kill someone just by looking at them.



Power: force beams from your eyes

Which of the X-Men Are You?



You Are a Good Friend Because You're Supportive




You are almost like a life coach for your best friends.
You give them help when they need it... but you also know when to give them a push.
People tend to rely on you for moral support and advice.
You've probably always been mature for your age, so this is a role that's you're comfortable with.
A friend like you is one of the rarest kinds.
You are both a good mentor and companion.
Your friends need you most when: They are confused or worried
You really can…

:: tiramisu ::

Image
hmmm...pagi yang ceria buat saya....mungkin sebab hari jumaat...hari terakhir tuk minggu ini saya bekerja....ye...akak di belakang saya pun tegur

'ko asal nampak ceria je nie...awal sampai'
'semangat nak keje kak...esok kan cuti'


khamis : kesian cik zura menjadi tempat saya meluahkan perasaan...tapi saya bernasib baik sebab mempunyai kawan yg memahami...cik zura ajak saya keluar berjalan-jalan sebb dia pun tensen dgn kerja. wpun saya tidak tensen dgn kerja, tapi saya tensen dgn seseorang.sedih.huhuhuhu...cik azura terima kasih sebb sudi berborak dgn saya. plan kami tuk pergi berjalan-jalan.tp saya tidak tahu ke mana.(seperti biasa saya hanya pengikut seorg 'planner yg berjaya'). saya gembira sebb ada seorg teman baik ingin menemani saya di hari yg bermakna.saya rase terharu. waktu makan saya di opis tidak tentu tuk hari ini.rase lapo tapi saya tidak rase ingin makan (pelik bukan?). saya pulang kerja seperti biasa tetapi masih mengharapkan hp saya berbunyi mesej at…

oren atau hijau

blur..
penat..
ngantuk..
sakit perot..

hmmm..biasa la. perasaan di hari isnin. sume orang tiada mood tuk buat keje ari nie.tapi apekan daya.terpaksa gak.mula2 bangun tido memang saye terpikir "ari ni aku nak mc", tapi bile dah siap2 nak p keje, rase cam ada semangat sket. bile dah sampai opis, perasaaan tadi ilang. kekadang terpikir camna saye leh terpikir camtu.. sib baik gak saye tak mc, kalu x mesti rugi. orang yg keje cam saye susah. yela, keje
kais pagi makan pagi.
kais petang makan petang.
mengantuk tetap wujud...huhuhu

semalam balik lmbt.. cian jugak kat en azhari sham..tue belum balik kg satu lg...muahahahaha....
kekadang rase cam busan dengan keje nie (bile keje xde), tapi rase seronok bile keje ada sket2. yang x best bile keje banyak gilos (xsuker nyer!)...huhu....yang x sabar bile gaji dah masuk (yuhuuuu...)...ermmm...
weekend lepas p survey barang....hmmm...penat gak jenjalan cari kedai....tapi sronok gak ngan lawak en azhari..hehe...penat je saye tgk owner kedai tue laya…

:: perot ::

semalam saat kritikal untuk saye
setiap masa saye terpaksa ulang-alik
penat.. memang penat
letih..memang letih
tapi ape daya saye
ape pun yang masuk
akan keluar
kekadang saye tidak larat
tapi saye terpaksa...bukan..sebab saye perlu berbuat demikian
sume orang tegur diri saye
tapi saye hanya mampu tersenyum
kalau sebelum ini saye ceria
tapi untuk semalam saye muram...
hari nie....ermm...kembali ke asal....tp bukan sepenuhnyer...

nie mungkin sebab saye makan kerang bakar n nasi beriyani ayam....hmmm....kan doktor..
tapi saye tidak suker g klinik...sedikit fobia...
tue yg buat saye suke kunjungi farmasi bile sakit

p/s:tq tuk en md azhari sham sbb bawa saye g klinik....hehehe...

rabu ari tue balik keje jumpe ngan cik zura...jenjln kat bangi tetibe en azhari msg...hmmm...nak dtg??..erk...sib baik la zura dah nak balik....sowi yer juera...hehehe....n then dalam kul 8 lebih br kuar balik....g makan nasi beriyani (atas keinginan en azhari....saye hanya ikut..)...kami xde plan nak g memane pun...huhuhu...en a…
penat....minggu nie rasa mcm kerja bertimbun....walaupun atas meja xde kertas tingkat2....tp cukup ngan data2 yang padat...tiap2 ari kene naik turun dr 3 ke 5....dari 5 ke 3...kekadang rasa cam nak berkampung dalam lift jek....
bile nak balik....sepatut tekan tingkat 1, saya tekan tingkat 5
bile nak solat sepatut tekan tingkat 4, saya tekan tingkat 5
bile nak jumpe bos, sepatut tekan tingkat 5 saya tekan tingkat 1
hmmm....patut dah terror bab tekan2 butang nie...tapi tetap fail
mane taknyer...dalam otak pikir lain, main tekan jek...pastu br perasan...huhuhu
sib baik la opis nie ada lift....kalu xde....leh la makin kurus...hmmm..elok tuk kesihatan...tapi buat saya jadi lenguh kaki...huhu
balik keje...cam biasa.....redah jammed....balik on time pun jammed....balik lewat sket pun jammed, balik lewat banyak pun jammed.....nie la kehidupan di KL...penuh ngan jammed (erk...aku keje kat KL ker??..muahahaha....lebih kurang kot...)
bak kata tunang saya "awak xnak jammed....xnak tol...awak keje ka…

:: lift ::

sejuk....gegegege....
semalam...
masa nak g solat kat tingkat $...saya tunggu lift...ada beberapa hamba Allah kat dalam lift tue...saya konpius...sebab lift tue tidak meunjukkan anak panah naik or turun....
naik?
a'a..naik
ok...bile saya cuba utk masuk dalam lift, tetibe lift tersebut tertutup...erk...
saya tersepit....(hahahaha...bongek punyer lift...)
saya masuk dgn muka yg slamber...
walaupun saye perasan yg si lelaki tue asik gelak je depan lift....ceh...gasak ko la...
bile abis solat....masa nak turun balik...terserempak lg...huhuhu....ampes...
tapi ku berlakon selamber....
bile balik pun terserempak lagi??....rupenyer kami sama aras....ampesss.....
saya?...sikit pun xde perasaan masa tue...sbb bnyk benda lain yg perlu saya fikir....hmmmm...mungkin juga sebab saye puasa...tiada masa tuk melayan perasaan....(ade kaitan??...hehehe)

hari nie sgt sejuk...semalam pun sama....sejuk rase cam nak beku...cam nak pakai baju berlapis-lapis....huhuhu
kalu saye dpt pakai blaus...dh lama ku pakai baju b…

tq mr azhari

sabtu : 09.06.07 : besday shuhadah...hepi besday!!!
ahad : 10.06.07 :
pegi kl...cari barang sket...mula2 nak naik mr. kelisa...tp bile pk jln jammed n susah nak parking...baik naik public transport kan....ermmm...star lrt menjadi pilihan...
dh lama x naik lrt...en .azhari lg la lama kan??...
sampai park kete, beli tiket...
masa jln2 nak g kat lrt...erkk
lrt dh sampai
en. azhari :"sempat ker?"
saye : "sempat" (sambil berjalan laju...sib baik x jatuh dr tangga...)
saya berjaya masuk...
pastu terdengar pintu tutup...s
aya toleh ke belakang...
erkk!!
asal en. azhari x masuk??...
babai...nanti call...(isyarat dr en azhari)
muahahaha....ape la....sib baik bkn bdk2..
terpaksa la saye tunggu dia bile sampai kat bandaraya...
tapi masa dalam lrt :
ada sorg pakcik terlanggar saya...saya berfikir..knp pakcik nie cnk duduk...pelik....tp saya hanya senyum sbb pakcik nie senyum je...hehe..
pastu ada seat kosong...makcik yg sedang duduk (wife pakcik tue) panggil suh dia duk sebelah...but dia xnk..…

:: friday ::

hari yg best
hari yg masa rehat panjang
hari yg tidak bersemangat tuk kerja
hari yg baik
hari yg ditunggu-tunggu
sebab...
esok boleh bangun lambat
esok boleh tido puas-puas
esok boleh rehat puas-puas
esok boleh tengok kartun!!!
**nie yg paling best
esok boleh berkabung dalam umah...

hari nie meja dah x kosong cam bln lepas...dah ada benda duk tampal2....dah ada kertas tuk conteng2....kire lengkap la kalu nak wat pertandingan kanak2 mewarna or wat karangan...baguih2.....hari nie dah tau blajar nombor....elok tuk budak2 yg baru nak kenal nombor....**uik...ape aku merapu nie??...huhuhu**
hari nie blh rehat sket dari semlm...but still bnyk keje nak kene buat....huhuhu....sampai mata nie pun dah sakit...kene blajar mengenal warna balik nie....huhuhu....rase cam mata blur jek bile ngadap kertas warna lama2...huhuhu.....

tapi xpe...sok mata nie boleh rehat ngan tgk cite kartun...hmmm....bnyk tue...super monkey, totally spices, legendary...ninja turtle...hmmm..bnyk2...best2...
k..masa tuk kerja....

p/s: en a…

:: tayar ::

semalam...

saya mendapat six sense...
huhuhu...
bangun pagi dengan penuh semangat...
(**walau pun ari selasa)
panaskan enjin kete, baru siap2...
lap cermin kete...lap dpn kete..
yer...saya amat bersemangat untuk pergi kerja
tapi...
masa lap kete...
dalam hati saya terdetik
(kalu aku lap kete nie mesti something bad akan terjadi...)
mulakan doa sebelum bawa kete...
(bismillah pun memadai...)
saya keluar rumah dengan hati yg tenang...
tiba-tiba...
erk...kenapa bunyi seperti tidak pernah saya dengar...
oh...bersiap untuk berhenti...
hmmm...meletakkan kereta dengan lampu bahaya..
(langkah berjaga-jaga)
ohhh...
tayar kete pancit??
tidak mungkin!!..sebab semalam baru saya isi angin tayar...
tapi saya cuba untuk bertenang...
telefon kak sara...
msg dome (lambat ke tempat kerja)
tidak berapa lama kemudian kak sara dtg tolong...tq kak sara...tapi kami ada masalah untuk cabut injap dr kete...erk...sib baik ada abg...atau boleh dikatakan pakcik kot...yg lalu di situ dengan moto yg pancit gak
tima kasih pada abg/pakcik ter…

:: 04.06.06 hehehe ::

hari isnin
hari malas untuk bekerja
hari best untuk tido
hari yg tidak ditunggu...tunggu...
huhuhu...
tapi ia tetap hari yg perlu ditempuhi..
tetap perlu pergi kerja
tetap tidak dapat tido (melainkan dh smpi waktu mlm)
ngantuk nyer saya....

tapi hari ini memberi erti pada saya
hari ini cukup setahun jagung
kekadang saya pun tidak sangka ia akan terjadi
tapi itulah suratan takdir...
berterima kasih pada YANG MAHA KUASA
kerna memberikan kami keberkatan dan kebahagian

:: sabtu ::
hari berehat di rumah sambil membuka kilang
**tq bg kak sara, huda, azu n izat kerna tlg...
cam buke kilang kertas lak...hahahaha
hari untuk menonton kartun...
yeah!!!
sabtu adalah hari yg dinantikan...
sebab kartun dia mmg best bangat...
suker2...
hari sabtu gak lepak...borak2 smpi mlm...
**cam suasana seorang ibu bercerita pada ank2 mengenai kisah nabi
** cam seorang penceramah agama memberi ceramah pada org ramai
hehehe...tq kak sara..

:: ahad ::
hari bersuker ria
hari mengabiskan duit
hari kepenatan
hari yg best!!
**tq kak sara, huda n izat…

~ menunggu...menghitung hari ~

tetibe ingat lagu menghitung hari
memang saya tengah mengira hari...
hmmm...untuk ape??

banyak sangat....
hari nie hari jumaat....
tidak sabar untuk bercuti

saya menghitung hari cuti
saya menghitung hari weekend..
juga hari bekerja (untuk mengira berapa keuntungan yg diperolehi)
menghitung hari bile untuk dibuang ke s. alam...
(**huhuhu...xsuke...)
menghitung hari bile nak balik kg
(sbb dah lama x balik...rindu sama itu budak buntat...irfan..nanti cik ngah nak pinjam vios dr irfan leh x?..ape kata kite tukar dua nak?...irfan amik mr kelisa...cik ngah amik vios..leh??....hahahaha)
menghitung hari tuk bersuke ria
(**bile nak abis keje...erk....)
menghitung hari...bile nak hujung tahun.....

saya sedang tunggu
hati berdebar...
saya tidak suke akan bunyi itu...
saya menghitung waktu...
bile jam mehu menunjukkan pukul 5??
saya sudah tidak tahan....cepatkan la waktu...putar sepantas mungkin
tp saya pasti tidak dapat berbuat begitu...
saya hanya mampu berdoa...oh...cepatkan la waktu Ya Maha Kuasa...
tidak sabar untu…

::saya tidak suker ::

tadi naik atas jumpe cik azah..
"nanti kite ada meeting ngan pn hashimah...dia baru ganti tempat mr lee. so mybe u'll kene wat keje luar..tolong negeri selangor.."
nie la ayat yg aku x suker dgr..
"buat kerja luar"....
actually bagus blh claim...
but for me...
itu bkn masalah...
yg menjadi prob tuk buat kerja tue
(wpun sblm nie aku merungut xde keje...)
nak jumpe org....
ohhh....
kalu takat jumpe pakcik2 kedai runcit
itu bkn masalah saya
saya boleh bertutur dengan senang hati
tapi...
bile terpaksa berhadapan dengan org yg agak berbeza
itu menjadi masalah bg saya
saya suke keadaan biasa
tanpa protokol

kadang2...saya benci buat kerja nie....
tp saya perlu teruskan...
bak kata kawan saya
"ko jgn pk -ve je....amik yg +ve....ko akan dpt bnyk pengalaman"
hmmm...hope sume akan ok
but aku lg suke if aku x buat kerja luar nie...
BENCI!!!!!

thanks sesgt pada zaflinda sebab bagi kata2 semangat tuk saya...kalu harapkan kata2 dr sms tue mmg sekarang gak saya tulis surat resign....tq mc zaf…

:: kawen ::

Image
kawen??....
bukan saya yg kawen.....
juga bukan en md azhari sham yg kawin
hehehe


sebab masalah teknikal...(sebenarnyer malas nak upload gmbr dr camera ke pc...hehehe)... so gmbr nie dah lama... my bestfriend wedding nie dh cukup sebulan...hehehe.... ima kawin 29.4.07.. sekrang 30.5.07 hmmmm....best sangat sebab dapat jumpe membe2 lama dah lama x jumpe diaorg sume mcm2 cite ada... hope dapat jumpe u all sume lagi akhir thn nie...muahahahahaha...... semalam... nafas saya sesak.. saya bukan kene lemah jantung.. tidak juga serangan asma.. saya ok..(wpun ms kecik penah kene lelah..) tapi kepala saya sakit.... tidak tahan... saya bukan kene serangan sakit kepala... ya...laci... laci di bawah meja saya... bau sesuatu dari bawah... oh...tidak2...tolong2.... huhuhu... tapi itu semalam.....sekarang?? saya sangat2 ok... sebab laci itu pun ok hepi nyer saya!!! p/s: zura...ko mesti memahami...hehehe

~ penat & busan ~

semalam keje kire kotak..
walaupun itu bukan kerja sebenar
tapi x salah saya buat..
saya tiada kerja..

tunang saya cakap..."boleh la ilang busan"
(erk...tunang??...adakah saya dah bertunang??...**wink!!)

hari nie saya tunggu umie panggil...
ada kerja kot..
ok la dari saya main game depan pc

sebab saya tiada kerja...
saya penat..penat pura-pura buat ada kerja

last weekend saya pergi nilai
(alang2 teman huda g xam...terus g nilai)
best....dapat beli barang yg saya nak...tapi x dpt cari tali
(tali??....yer bukan tali leher...tapi tali lembu...hahahahaha....)
tapi sebab bekalan duit yg dibawa sedikit....
(siap utang ngan kak sara lg...huhuhu)
so pengajaran....dah tau nak g nilai (walaupun nak survey jek...)
sila bawa duit yg cukup...dah la tgh cuti sekolah...so brg2 bnyk murah...
next week g nilai lagi...yeah....nak beli beberapa lg brg....hehehe
(zura...ko nak ikut??)

pas g nilai...
antar kete en md azhari sham...
kak sara ckp tima kasih bebnyk...
saya pun sama...hehehe
**nanti nak ajak en md azhari g…

~ blur dalam meeting ~

tetibe ada orang datang meja saya...

akak, rifaizan mana?
tak datang lagi la...dia masuk keje kul 8.30
ok...nanti dia datang suh dia naik atas..tapi kiteorg nak sorg lagi...nak g PNMB...yang buat ari tue
ok...xpela...akak ikut skali..
kul 9 kiteorg gerak tau!
ok

pukul 9 : en rosli masih lagi mundar-mandir...selesaikan kerja dia kot.
saya dah rasa ngantuk ni...macam orang sorong bantal terus saya tido...dah la sejuk..

pukul 9.30 : baru gerak dari opis...huhuhu

sampai..masuk meeting??!!

erk....kene meeting ker?..nak meeting pasal ape?
dengan muka penuh keyakinan....
walaupun dalam otak tidak tahu apa...
hati memang berdebar...apa nak buat nanti
tapi muka maintain cool...
hanya mampu menganggukkan kepala...senyum...berkata sekadar ya..
itu reaksi 5 minit meeting bermula
selepas 5 minit...sya telah faham isi meeting....mula menambah sedikit kata-kata
muahahahha....

agak lama meeting...saya sekadar pemerhati jarak dekat....berkata bile perlu..(sebab saya bukan boss)
kemudian baru buat kerja yang perlu saya bua…

** otak **

banyak benda yang perlu kite fikirkan...
tengok betapa hebatnya ciptaan Yang Maha Kuasa...
otak...
dapat simpan segala memori walaupun dah bertahun kite simpan....cuba bandingkan dengan pendrive or cd or yang sewaktu dengan nya tapi masih tak dapat tanding otak kite...
tanpa otak...
manusia tidak seperti ini..berilmu...berfikir...berjaya..
~~hargai setiap apa yang kite perolehi...~~
penat...

rehat...

saya perlu berehat...



bile datang kerja...saya main game. bukan sebab saya malas untuk buat kerja...

tapi saya tidak dapat kerja apa yang perlu dibuat (untuk masa sekarang..)

saya penat sebab tiap-tiap hari terpaksa berlakon seperti buat kerja @ ada kerja...



saya main game.

kawan saya ckp "ko ni sama ngan makcik kat belakang cna.."
bagi saya kami berlainan...

dia kerja tetap...sedangkan saya kontrak
dia ada kerja...sedangkan saya tiada kerja (tunggu panggilan dari bos sebab projek baru mula)
walaupun kami berlainan umur dan nama namun kami dari kaum yang sama...iaitu hawa.....hmmmm...

p/s : penat tunggu kerja datang...(sebab itu la kerja saya)..tapi skali projek dah sampai kat tangan...opis pun saya buat macam rumah...huhu...ye ker?...

~ sape punyer angkara?? ~

ngantuk....tak sabar tunggu esok....yup...esok adalah hari cuti....tapi bg sesetengah orang...esok terpaksa bekerja...huhuhu....
hari nie masuk kerja.....tapi macam xde kerja...bos nie xnak bg kerja kat kiteorg ker?...or diaorang xtau yg kiteorg dah balik cni??...hmmm..kalu ku tau...baik xyah dtg kerja...tp xleh...sape nak punch card nanti...huhu...busan la dah la keje pun x tetap....nanti nak kene pikir cari kerja lain la...xpe2...amik jela pengalaman kat mane2 yg boleh...(sedapkan ati sendiri...huhuhu...).....xsabo nak abis kontrak...boleh balik kampung...huhu....dah lama x balik umah....windu la kat budak buntat yg dh boleh blajar jalan sket2....hehehe....skrg memang boring....nanti dah betul2 start projek...silap2 aku pun kene turun padang gak...huhuhu...x suker nyer saya!!!

pagi tadi masa park kete...baru perasan...erk..asal ada calar biru tue??...sebelum nie xde pun....sape yg buat??...huh...menci....erkk...gile ni nak hangin ni.....sabo2.....eee....geram....kete tue x sampi umo s…

~ selsema + demam ~

huhuhu...last weekend rehat kat umah...sebab diserang virus selsema n demam lepas balik dr shah alam(ampes....ari 1st keje dah kene jalan jauh...tol smpi rm6.40...pokai laaaaa). n then sabtu sib baik ada en md azhari sanggup teman g klinik....bak kata huda..."kak su import dr jauh tue.....dari shah alam ke bangi sbb nak bw g klinik jek.."..(erk....saya x paksa...dia yg nak dtg....sy pun suke sgt...hahahaha....wink!!)

ahad : g amik hp kat sg wang....huhuhu...sib baik dh ok...rindu nyer kat hp....yes...dah bole amik gmbr bnyk2 n dpt tgk gmbr irfan....windu kat budak buntat tu...ptg tunggu adik antar kete...cian kat dia terpaksa tumpang moto member...xpe...dia lelaki..hahahaha...wink!!

this week lak.....dtg opis...ha???...kene g seremban lg....dh bermain-main kat otak ni....duit...duit...duit....tol...minyak kete..(sib baik dh dapat kete sendiri semlm)....yg paling penting n pening.....hotel...huhuhu.....masak...masak...(hmmm...balik ni masak nasi goreng la...bes gak..)

k la....tg…

~ MAIN....DAN TGK WYG ~

Image
encik azhari nak tumbuk adik...


muka en md azhari sham cam gengster kampung pisang....hehehe
ahad adalah hari untuk berehat....... ahad....xsempat buat makroni ahad....adalah hari yang sedih.... ahad......penat layan kerenah adik ahad....seronok dapat jumpe famili n en md azhari sham pagi-pagi lagi dah kuar g umah makcik....innalillah buat keluarga mereka...sib baik sempat sampai masa tu diaorg tengah mandikan mayat.....sempat gak main ngan budak buntat sementara tunggu en md azhari sham pegi kubur ngan bak n cik....lama gak...perut pun dan berbunyi....dalam kul 12 lebih baru gerak dari pantai dalam ke bukit bintang....punyer la susah cari parking kat berjaya times square.....sib baik ada(dan kali nie dah x sesat cari kete masa balik...hik..hik...hik...) sampai terus collect tiket...kot2 la lambat collect...bile sampai kaunter...mamat tu ckp xde pun no tue....huh....sib baik dapat beli gak yer la..cite ni pun dah lama kat panggung.....hmmm....n then g mkn....(mentang2 la org belanja...seronok…

~ bengang!!! ~

saya geram....
saya sangat geram...
saya amat geram...
saya tersangat geram....

adakah saya seorang yg senang dibuli?...saya tidak pasti...
kenapa kerja sendiri tidak boleh buat....dah tue siap tgk movie lagi kat pc.....helllooooo....dapat gaji buta ker?
mentang2 la dia 'ketua'...suke2 arah orang buat kerja dia.....aku yang baik hati nie tolong la coz igt kesian kat dia...banyak keje dia nak buat...but!!...rupe2 nyer dia boleh bersenang lenang....ampes....LELAKI YG PEMALAS !!!
huh....teramat la geram sekarang...kalau boleh nak je g tumbuk muka dia.....

pelik....kenapa?....hmmm..apa yg dia x puas hati sebenarnya....macam la diri tue bagus sangat....ingat orang dia je yg bekerja dengan keadaan yg sibuk...orang lain x?....hellooooo...tolong la....jgn nak perasan....pastu ada je benda yg x puas ati...huh....ni lagi sorang lelaki.....tak faham la.....perangai macam perempuan....patut la...kawan dia ramai perempuan...huh.....

~ ingak tak? ~

ni saya cilok dari friendster....xtau la sape pengasas benda ni...tapi memang best sbb dapat igt sume kenangan dulu....huhuhu

Tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force,Transformers, Thundercats,Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunksn Mickey Mouse.Not to forget Ninja Turtles, Mask,Smurfs dan Voltron.

berus gigi time waktu rehat kat skolahrendah?...hmm, mesti pegang cawanwarna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat seblah...ingat tak,
misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment.Pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yangberlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah.nak galakkan budak2 time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. pukul tapak tangan...kan?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz.ada y…

~ JPB~

ermmm....last weekend...plan ngan zura n kengkwn lain nak tgk JPB....last2....kiteorg yang terpandang ke belakang...tue pasal la lewat collect tiket kat kaunter....masa tue lak wayang memang full...huh...memang mendapat sambutan...nak tgk malam...tapi nanti kesian kat cik zura kene drive balik sensorg.....last2..masing-masing balik umah...wat aktiviti rehat depan tv.....

isnin : pegi jusco ngan housemate....yeah!!!...beli brg sket....balik dah penat..sib baik sebelum pegi dah makan....

selasa : aktivit ptg tgk cite hantu...igt nak basuh baju....but malas....lepak depan tv again n layan cd antu siam...huh....ampes nyer shazali...ckp cite tue best...seram...hmmm...best la sesangat...seram la sesangat....layan tdo lg best.....malam lak dah masing2 lapar...p la melular merempit ke sek 15 cari makan...best la gak...1st time mkn kat ctu.....(en md azhari sham....nnt kite g mkn kat ctu nak?)....masa nak g cna terserempak ngan org xcident......tp nmpk moto jek sbb org nyer dah masuk dlm kete...…

~ bulan-bulan yang lepas.....~

Image
biru?...

saya suka warna ni....

saya tahu En Md Azhari Sham pun sama....adakah kite sama?...hmmm...sudah tentu tidak...kite berlainan jantina...awak lelaki...saya

perempuan sudah tentu kite berlainan....namun kite boleh jadi abang dan adik...betul?....erm....boleh tapi bukan secara sah....sebab kite sememangnya tidak mempunyai apa-apa ikatan....(ye ker?....tipu sunat boleh x?....wink!!)

bulan lepas g kenduri kawin housemate kat kelate...sempat la balik umah...(huhuhu....windu kat orang-orang di rumah...huhu...windu kat bilik...)...best sebab dapat bawa mr kelisa...yeah...walaupun tidak biasa...namun seperti kata bapak saya...lama2 kite akan biasa....hmmm....

bulan lepas gak g kenduri kawin kawan or bestfriend en md azhari sham...hmmmm....jauh tu xdela jauh macam pegi kenduri kawin housemate ku......kebetulan en md pun dtg dengan berbaju biru.....kebetulan jugak pengantin pun pakai warna biru....sama ngan kiteorg...oh....memang banyak benda yang kebetulan terjadi dalam hidup kite....or kite…

25

My marriage age is..
You know when your birthday is, but
how old should you really be getting
married?
(just put an x next to thethings that apply to you)

[x] I know how to make a pot of coffee.
[x] I keep track of dates using acalendar.
[ ] I own more than one credit card.
[ ] I know how to change the oil in a car.
[x] I know how to do my own laundry.
[ ] I vote every election.
[x] I can cook for myself...
[ ] I think politics are exciting.
[x] I balance my checkbook.
[x] My parents have better things to say than my friends.
Total: 6

[x] I show up for school/college/work every day early.
[x] I always carry a pen in mypocket/purse.
[x] I've never gotten a detention.
[x] I have never gotten completely trashed.
[x] I have forgotten my own birthday at least once.
[ ] I like to take walks by myself.
[x] I've watched talk shows.
[x] I know what 'credibility' means without looking it up.
[ ]I drink coffee at least once a week.
Total: 7

[ ] I know how to do the dishes.
[x] I can count to 10 in a…

~ WEEKEND YG LEPAS.... ~

ermm......weekend yg lepas....saya membuat keputusan untuk merehatkan segala anggota badan...dengan melayan perasaan....perasaan saya dihidangkan dengan cd...bkn 1 cd...tp 16 cd korea....cite the little bride (sekrang kat 8tv)....cd tue saya pinjam..*hasil berkat usaha cik zura kite*..wink!!....ceritanya saya suke.....walaupun telah banyak cite korea yg saya tengok seakan-akan cite tersebut...tapi saya tetap suke....
ingatkan dapat meletakkan diri saya di depan tv sepanjang 36jam...namun...tidak...tetibe saya mendapat panggilan kecemasan dari seseorang....dia menyuruh saya datang ke pantai dalam...(aper kes!!!)....kemudian saya memberi alasan bahawa saya tiada kereta...(saya tidak menipu...kerna kereta telah diambil oleh tuan punya kereta yg sebenar tuk dibawa ke segamat...bertemu saudara bg kenduri kawin...saya??...saya tidak dapat ikut...sebab saya belum menjadi ahli keluarganya...ok!)...berbalik pada cerita tadi....dia berpuas hati dengan jawapan saya....namun tidak berapa lama kemu…

~ ermm.... ~

Image
resolution : 1024 * 794 pixel LCD
:: saya bermurah hati...walaupun saya di 'tag' oleh cik zura, namun saya tidak mahu 'tagkan' kepada sesiapa....

~ sakit perut ~

saya sakit perut...sejak dua tiga empat lima sampai sepuluh menjak ni memang saya selalu sakit perut....huhuhu...ada kawan saya cakap kene taun....huh...tidak...tidak...sekarang bukan musim taun kan..(ye ker?...wink!!)...erm..tapi saya tau kenapa....sebab..tiap kali saya minum susu....mesti perut saya sakit.....huhu....macam mana saya nak bagi tulang saya kuat....kalu perut saya asik sakit.....tulang kuat...perut lak meragam...hmmm......saya rasa saya kene tukar susu....kalau minum omega puls....ok la pulak...saya tidak boleh minum susu dutch lady kot....ermmm....pelik...bukan ia tetap susu ker?....

ada seorang kawan saya yang tidak suka minum susu.....jadi macam mana dia nak bagi tulang dia kuat?....soya?.....soya pun dia tidak suka minum.....ada petua??

orang kata.....doktor pun ada kata (menurut kawan saya....cik zura)....susu tidak elok untuk orang yang kene gastrik...betul ker?...tapi kenapa bila saya kene gastrik....minum susu (dutch lady)...terus kurang sakit......tp bile tidak k…

~ saje... ~

busan.....hari-hari buat benda yang sama....tapi tue la hidup aku....

ada orang cakap....
hargai hidup anda...buat perkara yang anda ingin buat...kerna belum tentu anda ada masa yang cukup untuk melakukan semua perkara yang ingin anda lakukan....betul....tapi bukan semua benda kita dapat buat...
apa yang anda mahu?...apa yang anda ingin dalam hidup? dengan siapa anda ingin kongsi kebahagian anda?...kesedihan anda?...mesti dengan seseorang...sebab itu manusia diciptakan untuk berpasangan....tidak kesah sama ada anda ingin kongsi bersama keluarga, kawan atau kekasih...yang pasti anda tidak keseorangan. baik keluarga, kawan atau kekasih.....mereka akan membantu anda kerna mereka sayangkan anda.

saya tidak pasti apa yang saya perkatakan di atas kerna saya sendiri telah hilang kata-kata..(kata-kata saya telah lari dengan kiton...agaknya..)...saya telah kekeringan idea...mungkin sebab cuaca yang tidak menentu...yang kadang2 panas telah 'mengeringkan' idea di otak saya....huh....saya t…

* kerja + kawin *

kerja....kerja....kerja.....

cepat la dapat kerja....saya inginkan pekerjaan sebelum saya konvokesyen kali kedua....

sekarang nie ramai sangat member2 kawin....huhuhu...duit pun banyak nak kene pakai...yer la...beli hadiah.....termasuk kos perjalanan lagi...tu blum kire yang jauh......siap tol lagi....kalu dekat2 area bangi ker....kl ker...boleh la jugak....nie kalu dah sampai...johor.....perak....pengsan aku.....kalu sorg nak pegi...memang tak la.....kalu ramai2 leh gak kongsi2.....huhuhu....asal la ramai sangat orang nak kawin tahun ni...tunggu la tahun depan ker...sempat la aku kumpul duit....tapi tue dah kire jodoh diaorg....so x kesah la...best gak gi kenduri kawin ni (bukan nak amik berkat ek...) sebab dapat jumpe member2 lama....leh borak2 pasal kenangan dulu2...best ape....bile ingat balik...tu la hidup aku sebagai seorang pelajar universiti dan sekolah......best....masa tu kite tak dapat nak putar balik.....
masa kite kene marah dengan cikgu.....panjat pagar sekolah....denda kut…

* 6 yg pelik... *

dah lama rasenyer x update blog...huhuhu..susah nak online skrg coz umah aku kat bangi xde internet...tunggu balik umah or g cc jela...zura dah tag aku...sori br skrg dpt reply....hmmm....6 yg pelik ek...bg aku biasa je kot....xde yg pelik......

1. tido

tido...hobi aku mmg tido ..kire dah mcm kegiatan harian aku....tapi kalu aku nak tido mesti tutup mata....yer la...sume org tutup mata kan...tp aku tutup mata yg tertutup tu dengan kain.....wajib....xjumpe kain....aku mmg xleh tido...so aku akan bawa kain (towel kecik) ke mana je aku pergi..bkn kain busuk ek....

2. kaki ayam

aku bawa kete berkaki ayam...a.k.a...x pakai selipar la...aku lebih selesa cam tu...kalu pakai selipar xleh bw kete...huhuhu..xkire la manual or auto...mmg aku kene tanggalkan gak selipar or kasut....lg 1....sape2 nak bawa kete aku...pastikan tapak kasut anda tidak kutur...sbb nnt kalu aku nak drive pulak...mesti lekat kekotoran kat kaki aku....huhuhu

3. drive

aku suke bawa kete tekan brek n clash (tul ke aku eja ni...ga…

:: hidup seorg yg tiada keje ::

Image
hmm....ari khamis ari tu aku dah sampi umah...yeah...balik kg.....tp yg sakit atinyer....pasal bas.....ari tu aku naik bas kat s.a...sbb nak antar kete....so en md azhari sham antar aku g hentian bas kat sek 18 kot...sbb bertolak dr umah dia kul 7.30 so x sempat la nak mkn mlm....tp sib baik masa tu dah minum air yg kak enoi buat...sampai kat cna dah kul 8.10 kot....sempat la en md azhari sham beli roti n air...thank u....hehehe.....so dlm kul 8.30 bas gerak...tu pun sib baik x kene tgal ...huh.....per la bas ni...aku kat sbelah pun x nmpk ker?....sengal......sbb yg naik kat ctu hanya 3org so aku rasa bas ni akan ker hentian putra...so xkesah la......yg aku kesah.....tetibe smpi kat hentian putra pakcik driver bas tu ckp "turun ye...kite kene tukar bas ni.....kamu naik bas kat dpn cna tu...". huh! kene menapak la aku...sib baik aku bw beg kecik jek....ampes....rupe2nye dia nak gabung dari 2 bas jadi 1 bas....cit podah....xsuker....huhuhu.....dah la kene lalu pasir puteh...pa…

:: korban ::

Image
selamat ari raye tuk semua!!!

semalam penat sangat...yer la raye kan...pg2 dah pegi semayang raye(erk...tp bkn saya....ayah n abgi por je pegi...hehehe) pas diaorg balik semayg raye, terus pegi tempat korban lembu....hmmm...agak jauh dan penunjuk jalan (pakcik saya)...tersesat sket....hehehe....


on da way nak g tempat korban.....

sampai sana dah pukul 10 lebih kot....bnyk lembu....ada 4 ekor (tptu bkn kami punyer...hehehe). ayah amik 1 bahagian jek....hmmm....baru saya tau camna tuk wat korban ni....
pak imam : saya jual sebahagian daripadanya...(erk..saya dah lupe...tul ker x ek?...hmmm )
org yg igt wat korban or aqikah : saya beli sebahagian serta niat utk ape...

hmmmm...meriah gak la...sbb satu famili ada kan...pakcik2 n makcik2....tambah ngan dak kecik lg...


cian lembu ni....


abg fadzil (baju merah n ijau)....ni la papa irfan..


hmmmm


huh....sesi bahagi2


irfan berbaju melayu ...huh...

lepas tgk lembu irfan nangis sebab dia nak tido....terpaksa la p tdokan dia dulu....tapi dia tdo kejap jek...s…