Posts

Showing posts from 2006

:: irfan zaqwan yg montel ::

Image
ape tgk2...

skrg ni aku duk umah memain ngan anak buah....wpun umo baru 4 bulan...tapi dah nak berjalan (**sib baik papa dia beli walker)...hmm....dah la x reti-reti duk dia...asik nak suh org ckp n main ngan dia...makan punyer la kuat...susu dah berbotol-botol....skrg ni kalu nak tdo..dia nak mak dia jek yg tdokan...huh.....dah ler membesar bagai johan....


saya la irfan zaqwan...huh..air liur kat baju

tangan irfan yg xleh dok diam....asik nak masukkan tangan dalam mulut je...ikat baru tau....huhuhu.....


nak g jalan-jalan...

:: menarik?? ::

Maghi blaja kecek Klate (jom belajar cakap kelantan)
*Bokbong - spesis musang
*Ttuyup - pepatung
*Pok Kor = spesis mengkarung
*Ike Kkhonge = ikan cencaru
*Gelenyar,Gletah = mengenyam, gedik
*Saksoba = Absorber
*Supik Gelenyar/supik rhokrhak - plastik bag (yang nipis tu.)
*Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab"tuffah" = epal)
*Mokte = rambutan
*Kuk/kok = sekeh
*Njja = tendang
*Samah = 50 sen
*nyaknyo = kesian
*bbaloh = kelahi
*Ggaduh = nak cepat
(double `G' means sabdu))
*debe = berani gilerr
*Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work)
*Tohok = buang
*rhukah = panjat
*Ghohok = susah, payah
*hungga = lari (bkn hungga bungga ekk)
*getek/etek = juga
*tepoh = langgar
*tubik = keluar
*SIAK DUK GGOBAR = Jangan risau.. Don't worry,behappy!!!
*IDAK KO = cuma
*WAK GGOGHI = Bagi memulakan sesuatu.. to startwith.(biase nyer dlm urusan perniagaan)
*DEKPONG GAK EH = Kalau ya pun
*Jjughuh = baik (jjughuh budok tu = baik budak tu)
*Kelaghing = kesat/not smooth (kulit kelaghing =skin not smooth e…

:: cinta lelaki cicak ::

hmmm...ni kali ke2 saya taip entry ni sbb tadi tetibe pc ni ter 'restart' dengan sendiri. sebelum balik kelantan, saya sempat tengok cinta dan lelaki cicak. cinta memang best.seperti yang di war-warkan.tidak rugi untuk saya melihat cerita ini.kalau dapat peluang untuk tengok sekali lagi pun saya sanggup.saya suka jalan cerita dan skripnya.tidak seperti cerita melayu yang lain.cinta mengisarkan kehidupan masyarakat sekarang...cinta tentang semua...cinta dan kasih sayang...ada ketika sedih...ada ketika gembira...tima kasih en md azhari sham kerna teman saya tengok cerita ni...hehehe...

lelaki cicak...hmmm...atas permintaan adik saya en md azhari sham belanja dia tengok lelaki cicak a.k.a cicak man.saya hanya sebagai peneman...hehe...tapi saya suka cgi cite ni.lawa...dan saya berbangga kerna kita mampu hasilkan filem yg sebegini...wpun ada yg mengkritik ia seakan sama dengan cerita hero hollywood...namun saya tetap dengan pendapat saya...ia satu pencapaian tuk filem kita.(setiap o…

:: cuti-cuti malaysia ::

Image
waaa...dah lama rasanyer tak update blog...hehe...skrg kan musim cuti...so cuti-cuti malaysia la.last week saya pergi cameron highland.....hmmmm....best sebab sekarang musim hujan, so kat sana memang sesgt la sejuk..kekdg hujan gak. saya pergi ngan famili n 2 famili kawan bapak saya.....sronok?...mula2 agak bosan...tapi lama-lama boleh la...dari saya terperap di rumah, elok gak jenjalan. lagipun leh la rehatkan otak yg dah bertungkus lumus selama setengah tahun tuk habiskan master...huhuhu...sekarang masa tuk saya bercuti. mula2 perjalanan ok, sampai la di tengah-tengah bukit tetibe kereta bapak saya buat hal...huhuhu...kejap-kejap temperature naik (saya pergi cameron lalu gua musang....lagi dekat).


on da way g cameron
dalam 5 kali gak kiteorg asyik berenti sebab enjin panas....hmmm...sib baik pergi 3 buah kete...jadi ada la teman. bertolak dari umah kul 8 pagi, sampai kat sana dah kul 4 ptg...sebab banyak kali berhenti...huhuhu...sampai je....terus rehat. agenda tuk berjalan dimulakan …

* tamat *

home sweet home...
akhirnya...setelah setahun setengah berhempas pulas...akhirnya saya berjaya tamatkan ia....syukur pada YANG MAHA KUASA... w/pun banyak halangan, namun ia telah tamat. Sekarang perlu ada arah tuju yang lain pula... KERJA. W/pun aku tidak konvo lagi, namun boleh dikatakan akan... harap result nanti tidak seteruk yang disangka... huh...penat untukelajar lagi. Cukup...Cukup setakat sekarang... aku ada benda lain yang perlu aku cari dalam hidup. Namun kenangan belajar amat bererti... lagi best dari KERJA... kerna aku tidak suka bekerja...jika di beri pilihan antara KERJA, BELAJAR dan SURIRUMAH... pilihan utama aku sudah tentu BELAJAR. Hidup kita tidak pernah lari dari belajar. Dari kita kecil sampai la kita tua. Kehidupan seharian kita penuh dengan belajar. Semasa kecil kita belajar untuk merangkak, berjalan, bercakap dan sebagainya. Bila kita kerja, kita juga belajar untuk memahami kerja kita, cara kerja kita, cara berkomunikasi dengan bos serta rakan-rakan kerja. Bila k…

* penat dan takut *

weekdays cam biasa aku asyik g jumpa lec je...risau pasal analisis tesis yg ntah ape2....aku pun xtau ape yg aku buat.camna aku nk present nnt...mati...oh mati la otak aku kali ni...ari tu puan tanyer pun aku dh buat blur....yg best...dia tanyer....pastu dia tlg jwb....aku...dgr...tp masuk tinge kiri...kuar tinge kanan....huh....aku pun xtau ape yg aku pk....but yg penting skrg...aku nk cepat2 abis....yeah!!!!...........so last ari jumaat aku jumpe puan wat kali terakhir.....dia kata sume ok....at last....sronok bangat.....so weekend aku mmg cuti sakat....but sepatutnya aku kene siapkan slide presentation tuk lusa....waaaa..........skali lg...mati aku........

weekend 25hb november 2006 : mula2 mmg xnk ikut kak ita....but....dh xde org kat umah...so aku ikut laaa......at least leh ilang tension tesis....pastu kak ita nk g jln chow kit.....huh...agak2 sesat gak la......nak tanyer en azhari sham pun...dia ada meeting.....tanyer zura...but still x fhm..akhirnya ada sorg insan dpt tlg.....p…

* weekend....again... *

sabtu 18hb.....g PD wit my famili...bes wooo....g ari jumaat...balik ptg sabtu....saje rehat nak tenangkan pkiran.....mmg rehat giler la.....leh jumpa dak gemok n bulat...hehehe.....amik gmbr ngan dak gemok...but skrg xleh nk upload pic coz internet kat pusanika ni low giler....huh.....bes laa leh borak ngan dak gemok wpun aku xfhm ape yg dia ckp...but cukup takat dia gelak2...hehehe......nnt x sabo nk jumpe dak gemok...bes wooo....yeah!!!....lg 2 weeks aku abis......yahoo...merdeka wat kali kedua...but after this kene cr keje....huhuhu....ssh la beb...tu la...dulu dapat keje...dah tolak...mmg aku tolak rezeki...but......dunia ni luas...slagi ada kemahuan...kat muka bumi Allah ni.....insya allah aku dapat la keje...x cepat...lambat........ermmm........

ahad lak... 19hb...wa ni lg best...mula2 g mines.....masuk sesaje...xde keje...sia berebut parking lg...ngok punye ****.....menci aku....xnk g mines dah...ramai giler...dah tu main redah je.....tu la...**** xde bahasa.....giler......huh…

* kursus dan cuti *

dah lama saya tak update blog...kerna saya dah lama tidak ke ukm.....sebabnya??....saya tiada kereta....kemana kereta saya menghilang???...biasa la...manusia kalau sakit....mesti jumpa doktor....begitu gak la ngan kete...bila dh 'sakit'...mesti di bawa jumpa doktor.....tp yg mslh nyer....sbb doktor tu nun jauh sgt......huhuhuh....sib baik ada encik md azhari sham yg baik budi memberi kete pada saya....hehehe...silap...beri pinjam....tp saya buat mcm harta sendiri.......xpe ke cuk??....hehehehe

sbb skrg masih lg d bulan syawal....maka masih ramai yg buat open house...n ramai la yg g open house...ari tu weekend x sempat g open house sbb terpaksa g kursus...xpe ah....janji dpt sijil...nnt xyah penat2 nk pk benda tu dah.saya sudah merdeka.....hahahaahah...ye ke merdeka?...hehehe.ok la g kursus tu....tp biasa la bile ceramah waktu ptg...kompen la mengantuk sket.....bnyk pun ye gak....makanan ok....tp masin..huhuhu...saya tidak suka manis.....nnt kencing manis....huhuhu...langkah ber…

* *

tiada kata-kata pada hari ini, kerna saya telah kehilangan mood.tetibe saje mood saya berubah.knp?...hanya saya je yg tahu........saya benci.....saya tak suke...dan saya penat....

p/s : tambah lg tekak saya gatal....hidung asyik bersin...huhuhu....adakah itu tanda sahabat saya ingin dtg....oh abg selsema...jgn dtg pada saya....saya tidak sudi menerima kedtgan anda......

* raye *

Image
SELAMAT HARI RAYE TUK SUME

raye thn ni kami sekeluarga sambut dgn kedatangan org br...hehe....irfan zaqwan...budak kecik tp gemuk....hehehe...MUAH!!!



hmmm....ni gmbr nk g beraye....raye thn ni biasa2 je....xdpt nk jumpe kengkwn coz kebnykkan nyer msing2 dh bw haluan sendiri....yer ah...ramai gak yg dh kawin ikut laki....huhuhu...ape punyer kawan daaa.....xpe yg penting aku sambut raye gak...hehehe...wpun penah drive blik kg....14jam d dalam kete...menghadapi rintangan yg sgt besar...namun berkat kesabaran di bln pose....bergerak dar bangi pukul 5 pg.....sampai umah aku di kb pukul 9 mlm....at least aku slmt gak sampai berbanding org lain...coz ada gak 5 kemalangan masa aku on da way balik...wpun x teruk....tp menyusah kan polis...kesian pak polisi....dan menyusahkan org ramai gak...yer la jln makin jammed maaa....huhu...pengajaran...jgn balik raye bile 2-3 ari nk raye....balik la 1 minggu sblm raye...xpun esok nk raye....xpun masa ari raye...hehehehe

senyum!!!....baby irfan genap 3bln pa…

* SG BESAR *

Image
hehehe.......dh lama blog ni x di update...knp?....kat lib skrg dah xleh online blog...coz dia dh block...ampes nyer lib....so saya pun dah kurang p lib sbb cbuk berjln n cbuk analisis data yg ntah ape2....harap2 tesis cepat2 la abis...........hmmmmm

ni kali kedua saya pergi ke sg besar.....wa....bln pose kat cna best gak....leh mkn ayam golek smpi sakit perut...huhuhu.....cuk...dh pandai amik gmbr skrg....bagus2...hehehehe......

* kenangan.....*

bile tibe bulan pose ni.....teringat masa blajar dulu.....best sangat.....kenangan tolong tapau makanan kat member.......dulu masa tahun 1.....masa di kolej aminuddin baki.....saya berjalan kaki dr kolej ke fakulti.....kekadang saya sorg sekiranya imah tidak ke class...kalau tidak kami berdua.....panjat bukit.....penat....tapi itu la pengalaman yg kami dapat....biasanya kami berjalan bila class tamat waktu petang.sebab pakcik bas x suke masuk ke kwsn fakulti kami.yer la...masa tu fakulti tue baru je buka...bus stop pun xde...dari tunggu bas...baik kami jalan....at least...sampai gak sebelum berbuka......bila nak buke pose...bilik saya akan menjadi pilihan....suke2......buka dgn yanie, imah, umi, kak yus n dira......wlpun dira berlainan blok..tapi dia suka dtg blok kami...hehehe.....pastu g semayg terawih di foyer kolej......sronok...wpun balik dr class terus cari katil (sebab penat jalan)...tapi sronok.....kami biasa beli makanan di kolej je.sbb xde kenderaan nk keluar ukm...biasala..…

* irfan montel..... *

Image
hehehe budak montel...dah lama x tgk...skali dapat emel dari akak...waaaa...terkezut..membesar bagai johan anak buah saya ni....sama cam bapak dia....hehehe......muah2....rindu la kat irfan zaqwan......irfan pun mesti rindu kat cik ngah gak....hehehe.....ari ni last day adik saya amik PMR...waa...lepas tu dia merdeka tuk seketika...hehehe.....



erkkk......


ermm...ngantuk ek


hehehe....bulatnyer diaaa

* TIDUR *

Pernahkah anda menatap orang-orang
yang anda sayang saat mereka sedang tidur?
Kalau belum, cubalah sekali saja menatap
mereka saat sedang tidur.

Saat itu yang tampak adalah ekspresi paling
wajar dan paling jujur dari seseorang.

Seorang artis yang ketika di panggung
begitu cantik dan gemerlap pun
akan tampak polos dan jauh
berbeza jika ia sedang tidur.

Orang paling kejam di dunia pun
jika ia sudah tidur tak akan tampak wajah bengisnya.

Perhatikanlah ayah anda
saat beliau sedang tidur.
Sedarilah, betapa badan yang dulu kuat
dan gagah itu kini semakin tua dan lemah,
betapa rambut-rambut putih
mulai menghiasi kepalanya,
betapa kerut merut mulai terpahat di wajahnya.
Orang inilah yang tiap hari bekerja keras
untuk kesejahteraan kita, anak-anaknya.
Orang inilah, rela melakukan apa saja asal
perut kita kenyang dan pendidikan kita lancar.

Sekarang, beralihlah. ...
Lihatlah ibu anda....
Hmm...kulitnya mulai keriput dan tangan
yang dulu halus membelai- belai
tubuh bayi kita itu kini kasar kerana
menempuhi kehidupan yang m…

* yeah!!!....... *

setiap kita mesti inginkan kebahagian...tiada seorang pun diantara kita inginkan kesedihan......

ada yg berpendapat pilihan saya salah, malah ada yang sokong.saya terima dengan hati yang terbuka.betul bukan senang untuk kita mendapat peluang. saya pun tidak sia-siakan peluang yg ada.bukan saya tidak cuba.tapi ada yg masih berpendapat cubaan saya selama 1 minggu tidak cukup...kenapa tidak sampai sebulan?. namun hati lebih memainkan watak utama dalam diri saya, tapi ia masih dikawal oleh otak.ada juga yg menganggap saya tidak berfikir panjang.sukar untuk saya ceritakan,sebab kita tahu apa yg baik untuk diri kita.kita yg rasa, orang lain hanya memandang. namun terima kasih di atas nasihat yg awak berikan, wpun saya tahu awak tidak setuju dengan saya. menyesal??...memang saya berasa sedikit menyesal...tapi apa yg saya lakukan juga gunakan otak. saya tidak mahu menjadi seperti pepatah melayu "yang dikejap tidak dapat, yang dikendong tercicir." ya, memang ada yg berkata..."ora…

* sebab saya busan....saya... *

1. Does anyone know your password to your email?
yup...hehehe...my cuk

2. What was the last thing you ordered at McDonalds?
dah lama...xigtlaa...

3. Are you an emotional person?
no komen.....saya tak tahu...biar anda yg tentukan nya...

4. Do you like your name?
mmg ahhhh........

5. Do you believe in love at first sight?
hmmm.....ntah la....jap nak pk....

6. Ever felt jealous of your friend?
Sometimes......but saya tumpang gembira tuk sume kawan2 saya...yeah!!!

7. What was the last thing you did?
selesaikan dokumentasi ISO...hehehehe

8. Who is right next to you?
zakaria

9. Who was the last person you ate with?
cuk acam.....hahahahaha...md azhari sahm

10. What song are you listening to right now?
Seandainya masih ada cinta - Dayang.

11. How's the weather right now?
cerah kot....view dr blik bos...cam cerah jek....hehehe

12. Last person who called you today?
my dad.....masa sahur...sbb saya miscall dia...hehehehe

13. Last song you sang?
My heart

14. Last time you danced?
hmmmm.....xigt gak laaaa

15. Lost a frie…

suke.....x suke......

hmmm..........semlm dalam kul 10 br smpi umah.....saya penat....

pemanggil : boleh saya bercakap dengan puan suhaili?
penerima : ha?...ermm...suhaili takde...surili ada.
pemanggil : ermm...yang bagi fax tadi?
penerima : ohhh...surili....kejap ye...
pemanggil : ok

saya : hello
pemanggil : puan surili...kami tak dapat lg fax.
saya : ohh...ye ke....(sambil pk...sejak bile lak aku kawin)
pemanggil : ye...
saya : tapi saya dah fax tadi.
pemanggil : puan fax kat no mane?
saya :..ermmm.....no...bla2...(wei...saya bkn puan laaaa.......saya xkawin lg*menjerit di dlm hati*)
pemanggil :...oh ye ke...
saya : takpe la....nanti saya send skali lg....brape no fax?
pemanggil : bla2.....
saya : ok...terima kasih.....
pemanggil : sama2...puan.

waaaaa.....saya tak kawin lagi....saya status belum berkawin......br bertunang....huhuhuhu...tidak....

semalam saya sangat penat....tp saya seronok sebab dapat berbuka pose dengan cuk....hehehe...thanks cuk!

saya tidak pasti pilih saya ni tepat atau tidak.....skrg saya rasa ok.tapi …

* penat..... *

dah lama saya tidak balik ke rumah....rindu bangat....kalau la rumah saya tu dekat....tiap2 minggu saya balik....kan best mcm tu...........saya pun tidak pasti apa yang saya lakukan ni betul atau tidak...saya kurang pasti....buat masa sekarang saya gembira....tapi tidak tahu lagi untuk masa2 yang akan datang.....saya harap saya gembira......cuma ia agak memenatkan saya....mungkin bulan puasa....hmmmm...tapi kalau bukan bulan puasa pun...jalan tetap jammed...itu tidak akan berubah...melainkan jkr buat sesuatu pada jln tu...besarkan sket or buat jalan alternatif....hmmm...itu akan memudahkan orang2 yg tidak suka jammed seperti saya.hari ini seperti semalam...dan akan datang....huhuhu....betapa penat nya saya...tapi ini mungkin dugaan tuk saya......tetibe teringat akan tesis yang telah lama saya tinggalkan......huh........otak saya menjadi pening........ok..skrg masa tuk saya rehat...............*wink!!!*

* bulan ramadhan........ *

penat....penat....hmmm.....bkn sebab saya puasa....tapi sebab.....sebab saya terpaksa drive dalam jalan yang jammed bangat...3 tempt pulak tu...huhuhu....penat....

hmmm...sebab - sebab saya suka bulan Ramadhan :

1 : leh g semyg terawikh....leh kumpul bnyk pahala bile wat ibadat n bc quran
2 : suke sbb nnt leh mkn ramai2....hehehe....
3 : nnt kurang la buat aktiviti yg x berfaedah.....hehehe....pastu kurang sket buat prangai ntah ape2.....cth...tdo....(tp sekrg sy tdo mati bile waktu mlm...huhuhu...)
4 : suke.....sebab dapat rezeki.....hehehe....suke ker?...skrg saya suke la....tp nanti2...saya kurang pasti....harap2 saya tidak perlu melakukannya....eh...ni ckp psl bulan pose la...*wink!!*
5 : dpt tgk jejak rasul
6 : sebab ada mcm2 kat pasar ramadhan
7 : balik awal....*tp kene kluaq awal.........huhuhu*
8 : leh balik kg ramai2 ms nk dekat raya....hahahaha.....pastu biaq jln jammed...hehehe
9 : ajar saya bnyk bersabar.....yeahhhh.........
10 : leh kurus kot....hehehe
11 : suke suasana sahur......
12…

no tajuk maaa

hmmm...semlm sy ke s.a lagi.....penat......tapi saya bernasib baik...ditemani kak sara.kesian kak sara terpaksa membawa diri tuk seketika...maafkan saya.....saya tidak suka bawa kete di s.a..............tidakkkk....huhuhu.....hampir dua kali saya di langgar.......oh tidak...nanti mampukah saya untuk datang ke s.a seawal pagi...dah la bulan puasa....nanti makin kurus puasa saya.....ya Allah berikan la hamba MU ni kesabaran.....amin....

smpi cna.....p lunch kat seksy 2....pastu lepak kat tasik b4 tunggu cuk lunch......coz nak teman dia seblm blik bangi...cian kak sara p mane2 ntah...hehehe....sib baik la kak sara memahami...blik umah dh ngantuk2....huhuhuhu........

nanti umat islam seluruh dunia akan menyambut bulan ramadhan dengan berpuasa.........bestnye.....xsabo nak tggu bln pose.....diam x diam.......dah cukup setahun kite kawn kan cuk.....hehehe....

SELAMAT BERPUASA DI BULAN RAMADHAN

blh ke aku lakukannya.........aku hanya memohon pada Yang Maha Kuasa...dan aku bersyukur kerna pemberi…

* s.a *

dah beberapa hari saya tidak online...ini kerana kekangan masa yg ada.....serta perkara2 yg terjadi dalam hidup saya.**wink!!**

rabu - 13.09.06 : hari ini saya bersama kak sara pergi ke s.a......jalan2 cari makan.......saya harapkan org lain yg temankan....tapi keadaan tidak mengizinkan dia tuk menemani saya.....tidak mengapa....asalkan nanti saya dapat makan kennyy rogers sebagai ganti....yum...yum...*blink!*.bila selesai segala urusan....kami mencari tempat makan...kerna perut kami perlu di isi...hehehe...kak sara ajak saya makan di masjid s.a....mula2 saya agak konpius.....ermm....nak makan kat masjid....macam2 saya bayangkan.....bila sudah sampai......oooo.....ada kedai makan rupanya di dlm kawasan masjid....hmmm....tidak sia2 saya bawa org s.a.........adakah nanti saya akan jadi org s.a??....tapi saya masih syg tuk tinggalkan bangi.....oh pikiran saya keliru...mcm lagu keliru ajai dan nurul..........selesai isi perut.....saya tidak ada apa2 lagi utk dilakukan di s.a......so kami b…

* weekend *

hmmmm............weekend lepas.....

sabtu 9.9.6 : besday kwn aku n housemate aku...so epi besday tuk diaorg......ari tu aku duk je umah x buat ape2 pun...busan...nk lyn cd pun xde cite latest n best....so tgk la cite ntah ape2...hehehe....xlm pastu aku dpt msg dr zura...ajak g umah kuza...waaa..itu sudah bagus.at least aku x kebosanan kan....pastu leh tertdo jap coz ujan beb......dlm kul 3 lbh kiteorg gerak dr bangi.lepas antar nurul(opismate zura).....trus jumpe kuza....but kuza lak ada hal...so just singgah kejap jela...coz dia nk g jumpe adik dia......kiteorg plan la nk tgk anugerah era sesama...so sementara tggu mlm tu...aku n zura p la jusco kat area ctu....lepak kat secret recipe sambil mkn tiramisu n mocha...waaaa...bes2....pastu br gerak p cr kedai mkn yg ada astro coz nk tgk anugerah era...hehehe.......ok la...bes gak...dh lm x lepak ngan membe2......kul 12 lbh smpi umah...aku n zura trus tdo...hehehe.....

ahad 10.9.6 : ari ni aku bangun awal pg gak la....pastu ptg samb tdo bli…

* cik ted *

Image
yeahhhh

saya tidak keseorangan lagi kerana saya sudah mempunyai teman...terima kasih kerna memberikan saya 'teman'.saya sangat suka.semua orang rumah saya suka......yeahhhh....tima kasih skali lg....nanti saya blanje minum air ek.....

hari ahad...saya dapat makan kek....yeah!!!...saya sangat suka...sudah lama saya idamkan tuk mkn kek.....kebetulan zura dan ely pun ada join sama...sambil mkn...sambil borak...sambil tgk gambar.....tima kasih skali lagi tuk cuk.....hehehe....next time org blanjer lak ek....kite mkn ayam madu ayamas nak x?...skali lagi aku kempunan...huhuhu...

pssttt : cuk...keje lek lok...adios..amigo....chaiyok2.....

* slmt bertunang *

Image
ermm....sabtu ari tu g umah ima...dia tunang....huhuhu...wpun ponat.....tetap saya gagahkan diri tuk menghadirkan diri pada hari itu.awal2 lagi kami dah tiba di sana....terasa kesian pada seseorang kerana tiada teman....saya minta maaf banyak2...bukan niat tuk meninggalkan mu....tapi saya tinggal hanya seketika je.....sori ek cuk....memang best sangat masa hari tu.dapat berjumpa dengan rakan-rakan lama...yg dah lama tidak jumpa......waaa...wpun sekejap...tapi cukup bermakna....itu la nama dia kawan.....saya tidak mahu bercerita panjang...cukup sekadar gambar sahaja....buat ima dan zul....kawin tahun depan jangan lupa jemput lagi ya......


slmt bertunang tuk ima n zul


hehehe


wit coursemate...



tgk..jgn x tgk

balik dari gombak...kami pergi tgk wayang....best bangat cite garfield.....thanks!!!!

* sejuk *

saya sejuk
saya sejuk sebab saya berada di library.......
saya terpaksa...sebab mencari jurnal...huhuhu....
saya lapar....sebab saya puasa ganti....argh....sabar-sabar.....
saya sejuk...maka saya mengantuk.....sudah beberapa hari saya terlebih tidur....hehehehehe....

esok.....
esok..MERDEKA....
esok saya keluar.....seperti biasa hari-hari cuti sebegini adalah hari yang ditunggu-tunggu untuk saya keluar dari rumah...(itu pun sekiranya tunang saya ada dekat dengan saya....kalau tak...saya keluar dengan rakan-rakan)

semalam......saya hanya duduk di rumah...menghabiskan masa dengan rutin harian saya
iaitu..TIDUR......

sehari sebelum semalam.....28hb ogos 2006
hari siti dan datuk k kawin.....
hari di mana rancangan ina dan mawi.....
tapi saya bukan nak bercerita mengenai mereka.....
kerana idup mereka tidak ada kene mengena dengan hidup saya
saya tidak perlu untuk mengetahui apa-apa mengenai mereka....
mereka tidak penting untuk hidup saya....
hari tersebut....adalah hari kami balik ke kl...
setelah 2 mingg…

* saya seorang pemalas *

saya di suruh update blog....kenapa?...mungkin kerna sudah beberapa hari saya tiada cerita baru tuk ditaip di blog.......ermmm....atas usaha adah menyuruh saya update blog...maka saya update.....hehehe.....bukan saya buzy.....tapi saya lazy....hahahahaha......itu la masalah saya dari dulu lagi.....saya memang pemalas.....tapi wpun saya seorg pemalas.....saya dah dapat genggam degree......itula...berkat kemalasan saya selama ini.....hehehehe......sekarang saya malas lagi.....saya malas untuk update blog....untuk siapkan bab 1 dan 2 walaupun date line dah tinggal beberapa hari lagi....tetibe fikiran saya terbayang suasana lib di TSL.....kan bagus sekiranya saya di bangi......bila saya malas...saya boleh pegi TSL....surf internet mencari jurnal online......tapi saya di rumah....saya hanya mampu mencari artikel sahaja....sudah nasib saya.........kalau boleh saya ingin cepat2 habiskan bab 1 dan 2....tapi seperti saya katakan tadi....sifat malas masih berkuasa dari sifat rajin....maka ia ma…

* SAHABAT II *

Image
PERSAHABATAN ADALAH ANUGERAH ALLAH S.W.T
YANG KADANG-KADANG MEMBUAT KITA
TERTAWA
MENANGIS
MENERIMA
MEMBERI
DAN YANG PALING PENTING
IA BUAT KITA
MENGHARGAI SESEORANG...........

ermmm........saya suka juga kata-kata ini.

semalam saya berjumpa dengan sahabat masa sekolah dulu. saya terpaksa pinjam kereta bapak saya(kerna kereta saya*sebenarnya kereta bapak saya juga...tapi dah macam kereta saya* ada di bangi.) saya pun tidak sangka bapak saya akan izinkan saya bawa kereta bapak saya tu.best sangat sebab dapat borak-borak dengan sahabat saya.walaupun hari tu saya puasa....sempat saya berbuka puasa di kedai makan.kemudian baru saya hantar sahabat saya pulang kerumah masing-masing.saya sampai rumah sudah pukul 8.30 lebih....wpun mata saya sukar untuk melihat jarak pada waktu malam...tapi kerna ingin berjumpa dengan sahabat2 saya......tetibe masa saya menjadi ok.hehehehe.


wit mieza.....


wit zaf n ilah...

bestnya.....rasa tak puas je dapat jumpa mereka.banyak cerita.....macam-macam bahan yang ada dibinc…

* sahabat *

tadi saya dapat satu mesej dari seorang kawan.saya suka mesej ni.penuh makna.....thanks my friend.....dan untuk sermua kawan-kawan saya yang lain...saya tujukan mesej ini untuk anda:

SAHABAT.....
TIDAK SEMESTINYA BERSAMA HARI-HARI....
TIDAK JUGA MESTI BERBUAL HARI-HARI....
SELAGI IANYA TERPAHAT DI HATI......
PERSAHABATAN....
AKAN KEKAL ABADI.....

"hargailah persahabatan anda dan sahabat anda. Kerana ia sangat bermakna buat kita semua. Persahabatan lahir atas dasar keikhlasan seseorang untuk berkenalan dan berkawan dengan kita....hargai ia selagi ia ada....."

psssttt : tuk semua kawan ku....

* panas *

hari ini saya panas
semalam pun saya panas
ke sebab sekarang ni musim panas
saya pun tidak pasti
bilik saya panas
kenapa?
saya tidak pasti
tilam saya pun panas
mungkin sebab laptop di atas tilam, maka tilam saya panas
hp saya pun panas
mungkin sebab saya sedang cas hp (coz tadi 'gayut' tak hingat....tp bukan gayut macam monyet)kenapa semua rasa panas?
tapi saya bernasib baik sebab hati saya tidak panas
kalau hati saya panas, maka badan saya panas
kalau badan panas mesti parent saya ingat saya demam(nanti mesti kene pegi klinik....buzzz....saya x suke g klinik) dan nanti mesti tunang saya pun risau
saya tetap rasa panas
dapat tidur ke malam ni?
sebab saya tidak suka tidur dalam bilik yang panas, tiba-tiba hati saya rasa sejuk
mata saya memandang pada satu sudut (ini sudah bagus...)
ya...saya berada dalam bilik adik saya (sebab bilik saya di ambil oleh kakak saya...huhuhu)
bilik adik saya ada aircorn.....jadi malam ini saya tidak panas
saya boleh menggunakan pemanas itu...yeyeyeye.....(hati saya sa…

* bebas memilih *

hmmm....topik ari ni bebas memilih.......ada org ckp......pilihan ibu bapa lg tepat........dr pilihan sendiri?.....bg aku....maane2 pun xpe....janji sesuai dgn jiwa kite.....kire rasa serasi bersama la......ada org ckp......jgn memaksa seseorg tuk memilih....nnt ada sifat memberontak...mula la timbul yg ntah ape2......ada gak org ckp......berikan kebebasan memilih.....tp kene minta pendpt ibu bapa....bg aku...ape2 yg kite pilih mesti dpt restu ibu bapa....coz ape2 yg jd nnt(kite x tau masa dpn kite camna).....kat parent gak kite mengadu....kite mintak tlg.....so ape2 hal mesti rujuk pd parent...mendpt restu ibu bapa tu penting.....sekrg dh xsama cam dulu...kalu ada pun sedikit la....sekrg sume org nk bebas memilih......aku?....hehehe...mane2 pun xkesah....janji serasi bersama.....uik...asal aku melalut topik ni pepg ni.....hehehehe.....

huh.....ari ni aku asa irfan tu sakit perot kot...dr td asyik nangis jek...cian dia aku tgk.....pg ni gak aku call lec...coz semlm janji ngan aku nk se…

* KNP??? *

You might've been hurt babe
That ain't no lie
You've seen them all come and go, oh
I remember you told me
That it made you believe in
No man, no cry
Maybe that's why
Every little thing I do
Never seems enough for you
You don't wanna lose it again
But I'm not like them
Baby, when you finally
Get to love somebody
Guess whatIt's gonna be me
You've got no choice babe
But to move on, you know
There ain't no time to waste, 'cause you're just
Too blind to see
But in the end you know it's gonna be me
You can't deny
So just tell me why
Every little thing I do
Never seems enough for you
You don't wanna lose it again
But I'm not like them
Baby, when you finally
Get to love somebody
Guess whatIt's gonna be me
There comes a day
When I'll be the one
You'll seeIt's gonna... it's gonna be me
All that I do
Is not enough for you
Don't wanna lose it
But I'm not like that
When finally you get to love
Guess what, guess what
Every little thing I do
Never se…

* UKM~ Konvo 34 *

Image
buzz....


konvo huda

13hb : AHAD : ~ ari tu g konvo huda....sronok bangat tgk org dpt grad...igt thn lepas ms aku konvo.....dlm otak aku terpk....bile aku nk konvo lg...ermmm...insya Allah thn dpn....agak2 meriah x?...tp aku rasa mesti biasa jek coz ms tu xde kwn ramai sgt cam aku degree dulu....but aku ada seseorg...hmmm....setiap benda yg berlaku pasti ada kelainan.....hehehe......huda pun konvo sidang petang.....sama cam aku....so kiteorg bajet kluaq kul 5ptg lbh la...tp skali yat bgtau kluaq awal...hmm...kalut gak kiteorg...sib baik ada parking.....bkn ape...tkut huda sedey nnt xde org....dah la famili dia xdpt dtg......so kiteorg jela yg ada......kat ctu cam2 ragam leh tgk.....best tgk gelagat org....ada gak beberapa junior fakulti aku dulu.....but maybe diaorg xkenal aku....coz aku kan jenis yg suke bw diri sendiri....dlm dunia aku jek...hehehe....

15hb : SELASA : yeahhh....aku slmt smpi umah ari ni...thanks kak sara coz sanggup jadi driver aku sejak bbrp ari lepas coz aku sakit len…

* hari-hari yg tension....... *

erm.....beberapa ari lepas....aku mengalami tekanan jiwa dan perasaan tp aku bkn gila.....cuma tertekan dengan tesis aku.......3 hari berturut-turut aku jumpa penyelia....susah giler......mula2 aku present hari selasa....tp cancel coz penyelia aku ada clas....n then hari rabu.....tp tetibe dia bgtau tajuk aku ssh nk dpt data dari spital....takut nnt aku dpt buat separuh jln jek...lg ssh...pastu dia suh aku tukar tajuk n then present ptg tu pukul 2.30ptg.....dh ler masa tu pukul 10.30....aku ada ms beberapa jam je tuk buat soalan soal selidik n bc jurnal n cr jurnal coz aku xde lg bhn pasal tajuk br...keseluruhan nya aku kene mula blik dr 0.......mane aku x rasa nk pecah kepala.......so ari rabu tu, dlm kul 2 aku g bilik dia jumpe dia bgtau aku xleh nk present today(hari rabu) coz aku x cukup bhn n segala2 la......so ari rabu tu sepjg ari aku duk kat lib...smpi la bestfriend aku bg msg ckp nk jumpe coz nk pas resume kat aku.....erm....mula2 igt nk jumpe kejap jek....tp coz aku dh lm xj…

* tamparan wanita *

Image
ngeh...ngeh...ngeh....

hehehe...semlm g port dickson....saje nk kluaq dr kl wpun ms tu aku br je smpi dr kb....dalam kul 7 lbh kot kiteorg gerak dr bangi.....dh xtau nk g mane....bile pk2 balik...asal x g nilai 3 ek...leh aku shopping baju raya......huhuhu....tetibe terigt coz housemate aku dh siap p shopping kain baju tuk raya kat jln TAR....kire semlm sume org kluaq la......hari cuti beb...dah ler mega sale...aper lg.....jenjln n shopping la beb...ermmmm......ok la g cna wpun org ramai..lupe lak aku ari minggu...dh ler bau bucuk...huh...lain kali xnk g dh...xbest sgt pun......nnt nk g tempat lain lak...leh x wak?....hehehe.....

td ms nk kluaq umah my dad call bgtau irfan masuk spital coz kuning...huhuhu...cian kat dak kecik tu....hope nnt xde ape2 la ek.......sok nk kene present ni...mampos...mampos....huhuhu...pengsan la aku nnt...xtau ape nk present...aikyak...tidak...huhuhu....wak...doakan tuk kite ek....huhuhu...thanks 4 everything...keje lek lok ek kat ganu......hehehe.....kompen…
Image
hehehe.....dh tukaq nama....IRFAN ZAQWAN.......

server kat cni ngok sket....xde mood nk update....sok present......waaaaaaaaa..mati aku...huhuhuhu

* bertanya pada hati *

Image
smlm baby dh blik umah......
smlm.....dah pk nama tuk baby....
muhammad asyraff zaqwan
smlm....baby tdo ngan nenek dia.....


zzz.....


cak

ermm.....

bertanya aku pada hati.......
hidup?.....kenapa sukar?.....hidup perlu gembira....
gembirakah hati?......

bertanya aku pada hati......
masa?......adakah masa sentiasa cukup?.....atau aku yang kekurangan atau kelebihan masa.....
adakah aku yang salah?

bertanya aku pada hati......
inikah keputusan nya.....
inikah yg aku inginkan selama ini
ini.....ini adalah takdir.....atau aku sendiri yg tentukan takdir ku?...

bertanya aku pada hati......
hati......ape yg sebenarnya berlaku?
hati.....adakah kau puas?
hati.....gembira kah kau?.....sedih kah kau?....

hati aku bertanya pada fikiran.........
hanya fikiran yg dapat membantu......
walaupun fikiran mempunyai jawapan.....namun mulut sukar untuk meluahkan kata-kata......
knp?......kerna hati mengawal mulut untuk berbicara.....maka......
AKU HANYA MAMPU TERMENUNG..............

* new born baby.... *

hmmm....sejak aku blik ni berulang kali gak g husm tu.....coz akak aku nk bersalin laa.....yeah....akhirnya tanggal 3hb ogos 2006.....uik....(ari ni la beb)....waaa...aku dh dpt title baru beb......auntie...muahahaha.....bak kata zura...nnt ko jgn western lak....hehehe...lek2....ank buah aku nnt panggil aku kak jek...(ok x zura??).....hmmm....si bdk ni lahir.....(coz mak dia...merangkap akak aku xtau lg nk letk nama aper....so skrg dia xde nama....no name beb...)....lahir kul 4.50 pg.....huh....seblm subuh beb...aku tgh nyenyak tdo tu....hehehe...sesudah subuh lepas antar adik aku...kiteorg trus g spital...(parent aku xsabo nk tgk cucu dia beb....biasak ah...cucu 1st....).....sampai jek....(sib baik akak aku dh duk dlm bilik persendirian....selesa sket....) waaaa....dlm otak aku....kluaq jugak bdk ni...igt x nk kluaq dah...sian akak aku berhari-hari tanggung sakit.....ni dr cite akak aku n abg fadzhil(abg ipor aku laa).....bdk ni bile kluaq jek.....terus kencing...huh...pantas....patu…

* sakit bahu *

huhuhu....bahu aku still lg sakit.....knp??....aku pun xtau....huhuhu.......dh 2 ari aku blik umah...tesis x gak setel...puan x bg pun surat. camna ni....huhuhu.....ni aku rasa tertekan cam paku tekan ni...huhuhu....dh ler bahu sakit.....nk taip pun lmbt....nk tulis....erkk....aku kidal...hehehe......skali skala balik best la lepak umah....rasa cam xnk blik bangi lg dh...nk duk umah jela.......yum...yum....erk....aku xmkn lg la....hehehehe.....lapo2.....ari tu jumpe dak junior...x roomate....dia ckp aku makin berisi...yer la tgh senang ati.....erkkk....senang ek....ssh beb.....aku rasa cam tension giler.....

org ckp......blajar lg bagus dr keje...aku???...........hmmmmm no komen.....bg aku dua2 ada kelebihan n kekurg....aku pun xleh nk omen sgt pasal keje (sbb aku xde pengalaman keje melainkan praktikal jek...hehehe)....bg aku...blajaq....ada masa best...ada ms x best...yg best bile....:
*leb bangun lmbt g class
*leh ponteng class
*leh antar asmnt sesuke ati
*leh kluaq tgk wyg...g shopping…

* 1....2....hmmmmm *

SINGLE:

-1. Single means you have the time to grow and bethe person you want to be.

2. Single gives you space to grow. It is harder togrow when you are too close to someone.

3. Single means learning to live by yourself.

4. Single means freedom.

5. Single means learning not to need a man/womanto make your life meaningful.

6. Single is realizing that being coupled is notnecessarily better.

7. Single means that there could be somethingwonderful around the corner and you can takeadvantage of it.

8. Single means you are free to love (again).

9. Single means you have more time to care forother people.

hmmmmmm.............blink!!!

* balik umah *

setelah sekian lama aku x blik umah......mlm ni aku blik....yeahhh....sib baik ada tiket bas seat 1.....hmmmmm....pastu pg td jumpe lec....erkkk....aku terlmbt dtg jumpe dia....dh ler x bt pwrpoint....aku wat proposal lak...huhuhu....xpe2....try jela...janji dia tima....lec ni cakap nk call aku bile surat dh dpt....ni dah kul 3.30....xcall lg...huhuhu....ntah2 dia bz kot.....huhuhu.....aku tertekan sejak 2 menjak ni...knp??...hmmmm...ada la prob yg aku sendiri pun x fhm....aku rasa sedih jek sejak 2 menjak ni....knp??.....hmmmmm.....no komen.....yg pasti aku mmg tekaad nk setel kan tesis ni.....yup.....nk siap kan gak sem ni...insya Allah...dpt abiskan this sem...xlarat lg dh nk blajar....lepas ni nk blik kg...cr keje kat umah je.....lg aman dr duk kat kl ni.....hmmmmm

ari tu g s.a....berurut...hmmmm...best tu pasal la bahu kanan aku sakit lg.....xpe...nnt blik umah....aku rehat sepenuhnya.....nk wat tesis aku....nk kene jumpe pengarah hospital lg ni....huhuhuhu...mati aku....huhuhu...…

* hehehe.....huhuhuhu.....haiiii!!!! *

morning!!!!.....okies.....ari ni pepg lg dh g lib coz nk cr bhn sket tuk tesis aku....pg2 dh dtg...niternet prob...igt nk blik jek...tp tetibe leh surf lak...waaaa....so leh la update blog ni...hehehe....

okies...ari tu tgk blog kuza.....ok...ape yg AKU RINDU:
* nak jumpe kengkwn sekolah, matrik n u
* teringin nk lepak2 cam dulu.
* nk g genting...main sume game kat cna
* nk g piknik gaaakkkk....(pssttt....zura nnt ajak aku ek)
* nak jumpe tunang aku....(erk....ni msk list ke??)

act bnyk yg aku rindu.....huhuhu....rindu zmn blajaq masa degree....dulu dan skrg dh x sama....hmmm tp tu la yg perlu kite tempuh.....aku ada bc blog zura.....aku nk ulas sket....(ikut pengalaman n pendapat aku laaaa)....pssttt...zura aku copy dr blog ko ek...hehehe

Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita
akan
berdegup kencang...
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita
akan
gembira...

*hmmm....yg ni apesal aku x rasa....aku rasa hepi jek..... ati aku lak...hmmm.....rasa degupan normal....hehehe

Di depan orang yang k…

*balik kg....erk...*

Image
wahh....weekend....hmmm aktiviti balik kg.....muahahaha....suke2 aku jek ngaku kg sendiri.....xpela wak ek....kg mu...kg ku jua......kan....kan....best bangat sih.....hehehe....wpun hati aku mmg takut....tp bak kata zura....."ko wat selamber yg mungkin"....hm....menjadi gak la kot....hahaha....muka jek nmpk selamber....tp dlm ati.....erk....cam2 ada.....muahahahaha.....tp ape2 pun tetap best.....mak n abah yg best.....hehehe......masa on da way nk blik tu....ujan punyer la lebat....siap ada ribut lg....terpaksa la kiteorg berenti kat tepi.....dh ok sket br jln blik.....jln agak sedikit jammed la....mmg ponat bile smpi.......tp xde la rasa sgt....hehehehe......esok nyer g jln2 kat teluk intan.....hmmmm..xde ape sgt kat cna......toche ek cuk coz bg baju....hehehe......tq2......



ermmm......ni masa g teluk intan.....muahahaha...tetibe rasa poyo lak.....xpe2....janji tetap best bangat.....balik dr teluk intan g sabak bernam sat....ermmm...pastu br blik umah....dh smpi umah.....tdo…

* sambungan.......*

Image
okeh.....sblm aku sambung bercerita.....nk letak gambo sat.....



aku n zura.....peace!!!......

uik.....cek mad n kuwe.....hmmmm.....ada perbezaan kan bile pompuan n pompuan amik gambo berbanding lelaki n lelaki.....knp???.....meh aku nk wat analisa sket kat gambo ni....(gambo masa tggu mkan lepas p tgk pameran antu yg ampesss......).....dr gambo ni.....yg pompuan hepi jek....(biasa la...kanak2 riang ria....+ comei....kan zura kan???)....yg lelaki...masing2 nk kontrol....huh....nmpk sgt kat cni si lelaki suke kontrol....tp si pompuan...maintain sempoi.....hahahahaha.....




sampingan...ayien tgk kuwe gayut.....ayien yg suke tarik janggut kuwe....hahahahahaha.......

* try wireless kat lib *

hm......ari ni br pt try wireless kat lib.....ok wat??.....hehehe.....

ari rabu....ada org tu sanggup cuti coz nk teman aku g sg wang....n plaza imbi cr wireless....huhuhu.....toche2 ek ......hehehe...masa kat plaza imbi berlaku perkara yg terkezut....muahahahahaha....memalukan pun ada....tp yg pasti aku dpt ganti skrit baju.......thanks ek.......mesti penat badan awak kan nk kene pikul laptop cna cni...cian dia.......dah la mlm tu tgk mid nite pirate kat mines......best kan cite tu?...hehehe.....smpi ada org menguap ...xthn ngantuk ek......
sbb jasa baik tunang aku la....aku leh surf internet kat lib ukm ni skrg....waaaaa....tima kasih x terhingga.....jasa mu....nnt ku bls ngan wat spageti ek...leh x cuk??

ari jumaat lak....hehehe...cian dia kene keje....tp pagi ku disedarkan dgn sms....waaa...tetibe ku terkejut.....oit minah ni x keje ke?....muaaahahahaha....ape2 la makcik asalkan ko epi....hehehe.....aku pun x buat.....pastu kiteorg g bfast kat pasar kat bangi....waaaa....aku pun dh …

* my besday *

Image
hmmm....smlm my besday.....yeahh!!!
akak aku blanjer g mkn pizaa....wallahhh....


hepiiii
suen


my sis n adik
suen


mak n bapak ku
suen


dah kenyang.....
suen


muahahahaha
suen

sronok giler wpun aku xdpt ape2 hadiah....tp mmg best bangat coz mmg aku dh lm x mkn piza....yeahhh.....sib baik aku blik kelate...dpt gak rasa mkn piza....bkn xleh beli sendiri....tp lg sronok kalu dpt rasa org belanjer....muahahaha....
besday aku xdela bes sgt pun....sepjg 24thn ni....xpenah lg org wat suprise kat aku...kekdg nk gak rasa camna kan....kompen best.....tp aku wat kat org penah la.....xpela.....org igt besday aku pun dh kire nasib baik dr xde org wish langsung.....act...ari tu sronok....tp sedey gak...coz igt nk sambut ngan org lain lak...coz tiap2 thn aku sambut ngan famili....tp nk wat camna dh xde rezeki kan...xpe...aku pun dh biasa camni...yeahhh!!!!......

thanks tuk sume kengkwn aku yg wish besday aku.....zura siap wat kat blog lg tu....toche2.....tuk seseorg...thanks coz bg kad....comei sgt.....k...ponat la..…

*jalan-jalan kl lak*

21.06.06 - RABU : aku lepak rumah jek masa ni.....pastu tetibe dpt msg.....hmmm....."su n *** free x mlm ni??...."erkkk.......aku mmg x buat aper2......so kene tanyer org tu dlu la.....bile dh set kan masa.....tetibe dpt msg ke call(aku dh lupe).....
caller 1 : wess...blh x aku tukar ngan ko....
aku : erkk....xleh la...kiteorg dh set masa......
caller 1 :....xpe2...hehehe....
pastu aku br igt...aku kene amik mira mlm ni.......aiyak....dh ler x siap lg...pastu nk msg org2 yg bg msg lagi....msg mira lg....nk jawab call lg....ponat sehhhhh....dh tu ada prob lak nk p ngan sape....nk g kul brape...huh....poning la aku...sume nk tanyer aku....tanyer trus xleh ke??....dh tu keputusan nyer...aku yg hangin...yg tension.....pastu ada ke nk marah2....aku...huh...aku ckp kat kak sara....."camni cancel la nk kluaq...tdo lg baikkkk..."...kak sara yg cool kan aku...huh.....dh smpi kat time square tu......1 hal lagi.....pastu br aku perasan....aku terlupe 1 benda....huhu....tp sib bai…

* ermmm.....*

Image
ni gambo masa g jln2 kat melaka-negori sembilan ari tu....huh......


kat kolej teknologi islam melaka
suen


kak sara ....merangkap ketua rombongan....hehehe

suen


lepak kat teluk kemang...
suen

* sg buloh n PLUS...*

ermm....ari tu aku g jln2 lg..but kali ni teman my cousemate wat survey kat sg.buloh....tp act kiteorg xdpt kebenaran dr PLUs...just main redah jek...tu yg kene mrh kat pakcik kat PLUS....so kalu ikut prosedur...kiteorg kene g pej plus...ha???...huhuhu...nk cr sg buloh pun 1 hal...ni nk p pej plus kat taman desa lak...huhuhu.....ngan ada nyer peta pakcik kat plus tu....ngan ilmu aku yg cetek pasal jln ni...at last...kiteorg dpt jumpe gak pej plus kat taman desa tu...huh...siap berpusing-pusing kat damansara lg...huhuhu....dh setel sume p lepak kat mid valley mkn KFC...hahahaha....ponat punyer pasal...dr pg x mkn2 lg....huhuhu......cam xcaya jek kiteorg redah kl...hehehehe....sib baik bkn aku yg bw kete...aku just bgtau jln jek....petang br smpi umah...skrg pun still lg skit pala...hehehe....thanks kat gee n adik coz blanje KFC....cian diaorg kene tggu keputusan dr plus dulu...hmmmm....xpe2...nnt dpt la korg wat survey ek..dun wori bebeh....hehehehe....

mengadu......ermmmm....

ada org ck…