Posts

Showing posts from February, 2013

:: BANGI - UPTOWN ::

Image
kesinambungan dari SINI lepas tu terus gerak ke bangi tuk lepak2....mkn2 kat UPTOWN BANGI adik yg tdo leh bangun
kakak borak ngan cik la
kakak kusyuk makan xnk duk ngan baba cbuk nak duk ngan cik la n ayh chik dia
muka dak br bangun tdo hehehehe
licin..... yg tapau tu al-kisah memula renyai2 so tok ayh tapau tp bile ujan ok kiteorg lepak mkn cni

sambung minum air lak hehehehe
lepas mkn kiteorg ronda2 sbb baba nak cari sluar tuk dinner tema colour block hahahahaha dh puas ronda x jumpe xpe baba....kite cr bundle ek :D

:: Adik & Kakak - Basikal baru ::

Image
semalam lepas magrib misi mencari basikal tuk kakak tp biasa la bile nak beli  mesti pakai pakej beli 1 dapat 1 kalau la sume kedai wat pakej camtu kan best jimat sket tp ni dikire ala2 camtu gak la
so misi bermula di area umah 1st kedai n satu2 nyer kedai kat BSP tu tgk2...mahal...n basikal xbnyk sgt
so next kiteorg ke puchong mula2 cari area bandar puteri ada...tp basikal sampai 4k++ mmg xsesuai tuk kakak hehehehehe
kiteorg terus lagi ke puchong utama baba ckp kalau xde kite ke putra perdana...n pastu br la p AEON BIG (carrefour) kebetulan n rezeki kakak ada 1 kedai ni mula2 mama n baba je p tgk...pastu br panggil tukang byr tok ayah hehehehe....tok ayh ckp ok...br panggil empunya diri kakak bkn main sronok lg kakak mama tgk adik cam sedey jek so tanya gak yg kecik sket "adik nak basikal x?" "nak2" hehehehe
muka bdk hepi dpt basikal.....pepg sblm p school sempat naik tu adiknyer RM118 tayar mati - xleh pam angin kalau saiz ni tp tayar hidup rege RM150
ni lak kak…

:: Home Sweet Home - yeaaaaa....gmbr siap ::

Image
hehehe. ...semlm lunch time kuar jap p amik gmbr akhirnya siap gak gmbr yg selama ni d tunggu2 tp saiz dia cam besar lak mama lg suke saiz kecik tp xpela.....dh siap pun yg pasti rege murah hehehehe tu berkat kesabaran

yg ni saiz kecik.... ada lg 1...
ni kakak punyer saiz besar
adik punyer pun sama....besar gak
total 2 saiz kecik 3 saiz besar RM100 bg mama sgt murah....hehehe xsabo nk gantung ni

:: Home Sweet Home - Adik ::

Image
cite semlm lepas solat magrib adik skrg makin bijak dah tau solat syukur alhamdulillah...... sebelum ni bile mama solat...dia akan dtg cbuk kat sebelah tp skrg x dah dia akan solat lepas mama sama cam kakak sbb telekung ada 1 so diaorg terpaksa kongsi2

muka kantoi....lepas tu marah mama
tapi terus solat gak
dah....
saya dah selesai solat 2 rakaat je yg best bacaan dia "allah humma amin" akan di ulang 4-5 kali doa makan pun sama ape2 doa pun sama hehehehe xpe dik...lelama nnt leh jadi cam kakak ek....tp kakak kekdg solat pun bc doa mkn semlm mama dh ajar bc al-fatihah...so ok la tuk permulaan.... moga ank2 mama n baba jadi ank2 yg solehah yer AMIN.....


:: Home Sweet Home - bilik kakak ::

Image
lama x update blog sbb bz duk kemas brg smpi sakit kaki asik turun naik x sudah2 last2 sakit kaki
sesi mengemas bilik kakak dh setel tuk yg besar2 yg kecik2....deko sket....tunggu la bajet lain lak pinky for gurl pink color n perempuan x dapat dipisahkan xtau nape warna ni bkn kami yg nak tp mmg request dari kakak xkesah la...janji ank2 mama n baba hepi so kami pun hepi  :D
cermin n bunga ikea dh slamat kat dinding cermin ngam2 paras kakak...nama pun bilik kakak n adik
almari kakak....yg ni kakak pilih sendiri org cbuk nk beli katil dia cbuk request nak almari ni so baba beli tuk ank kesygan dia adik? amik kakak punyer... xpe....adik x pandai request lg hehehehe
katil adik cadar pun adik pilih sendiri pandai lak dia amik.....terpaksa la mama beli

ni lak kakak nyer langsir dh tukar langsir ikea...sbb mama amik langsir tu letak dlm bilik hehehehe *sile abaikan bj2 tergantung pada grill...sbb masa tu ujan kat luar tu* actually tmpt kakak ni adik tdo....tp sbb aircond kat ctu...so adik x …

:: from puchong to BSP ::

Image
yeaaaaa hari cuti setelkan rumah sungguh penat skrg sakit kaki huhuhuhu
5 tahun lebih kami di sini bnyk kenangan bnyk sgt2 dr mula2 masuk dgn kosong.... skrg bile nak kuar lori 5 tan br muat...tu pun masuk kete sket dari mula2 masuk berdua skrg dh tambah ahli lagi 2

bilik yg bawa beribu kenangan....sepi n sedey

ni la ruang dapur cni gak sumbat mesin basuh kecik kan tp kat sini gak la mama berjaya masak juadah hari2 tuk kami mkn dan....yg paling best kat sini la mama wat biskut raya masa preggykan kakak
sbb ruang xde...dapur kat sini dapur yg mmg bnyk jasanya..... ni la dapur yg masak for kami....sehingga kakak n adik besar camtu....baba gak.. :D tq to auntie zura...coz dapur ni adiah kawin yg dia bg

ni sesi mengangkut barang....bnyk??? muat la lori tu....ada lebih sket2 brg2 kaca
ni ruang kami berehat...kecik je kan....yg penting kami selesa bile tgk gmbr ni mmg sedey yer la...kakak membesar kat sini adik pun dari kakak bby smpi dh pndai buat homework sgt2 bnyk kenangan....
moga ruma…

:: BSP - kakak punyer ::

Image
akhirnya.... siap gak bilik kakak hasil kerja keras baba hehehehe mula2 tgk cat ni dalam hati *errrr....aku dh slh pilih warna* tapi bile dah siap waaaaaaaaaaaaa sgt2 suke kakak pun suke yg belah putih kakak tolong baba cat baba ckp bilik dia...biar ada hasil tgn dia hehehehe
pinky

kod tuk colour ni 9036 - EXOTIC BLOOM NIPPON PAINT
baba ckp nk touch up sket2 lg so bg cun sket tp mama rasa dh ok...coz nnt yg bawah2 tu dh xnmpk bile letak perabot kn tp sementara nk tggu ada perabot lama gak tu duk tgk2 tp xpe...dh masuk pun leh lg baiki mana yg x cun tu
ni lak balconi kat blkg tempat sidai baju nnt n mesin basuh skali segala mak nenek bj akan ada di sini hehehehe
sekian tuk hari ni sok cuti sesi tuk basuh umah lusa pun cuti sesi tuk pindah randah
*tetibe rasa sedey nk tinggalkan umah sewa yg bnyk2 sgt kenangan*


:: BSP - tak sabar....tak sabar....tak sabar ::

Image
weekend sesi membungkus ape yang patut tp separuh hari je di hari sabtu sambung lak di hari ahad so dh separuh kot sesi mempacking hehehe nanti mybe cuti tuk bersihkan umah n packing barang

ahad p tgk umah ngan kakak n adik baba dh tdo sana sbb ngecat
ni keadaan sebelum....
baba cat bilik kakak lupe nak snap picture kakak pun sronok tlg baba cat "baba...kakak minta maaf yer....kakak cat warna pink" hehehe..... kat bawah....baba dh x larat nak cat pastu upah org indonesia  sbb baba tnya wak yg baiki paip tu dia ckp kwn dia blh cat RM200 tuk ruang tamu je ok la dari penat kan so mama bgtau warna ape n cat kat mana kejap je diaorg buat yer la...ramai pun yg mengecat tp mama puas ati sbb ok pastu mama suh cat sket lg kat blkg dapur cat pun bnyk lebih diaorg dh setel separuh...baba pun tgh mengecat lg hehehehe
tp mmg berbaloi pun upah...klau x mmg pengsan la baba nak cat hasilnya.... . . . . . . . . . . . . . . . .
yg bawah tu dapur...
so skrg tinggal nak bersihkan jela pastu tun…

:: February - packing!!! ::

Image
yeaaa tp huhuhuhu gak sbb poning nak pack mana 1 br sedar betapa bnyk nyer barang xpe...sok kite mula operasi yer cuti pun dh submit
semlm p tgk progress baba pun ada skit je lg leh siap so ari ni n sok bnyk keje diaorg kene setelkan pg td gak 1st time mama anto ank2 ke taska coz baba nak setelkan beli tile n meeting cian baba...ada story gak pasal hal tu tp td call tile pun x beli lg coz ada urgent meeting hmmmmm
semlm mama call TEWAH diaorg ckp dh siap yeaaa lagi but tgh fikir n amik lunch ni or mlm kang hmmmmm
ni semlm punyer picture atas dah setel nak cat balik n pasang grill keliling tu table top dh siap...touch up sket2 je lg ceiling pun dh...kipas je x letak lg kat bawah pastu proses nk bersihkan umah.... yg penting tugas mama
PACKING!!!!