Posts

Showing posts from 2009

:: Almari Adel New Year Giveaway ::

Image
semalam
mama masuk contest
pastu kawan baba n dah jadi kawan mama gak
auntie nadia (mama zakwan) bg 1 blog pasal contest
so mama nak try masuk contest almari adel new year giveaway ni pulak
kat blog AlmariAdel
contest ni sempena tahun baru esok
senang jek
ni contest tu..

ni lak syarat-syarat dia :
1. Jadi fOllOwer AlmariAdel & add AlmariAdel kat blOglist u'ols
2. Tempek la banner giveaway nie kat sidebar
3. Buat satu entry mengenai giveaway ni yang bertitle, AlmariAdel - New Year Giveaway.
Jangan lupa letak pic kat atas tuh, OK~!!
4. Tinggalkan link entry u'ols pada bahagian cOmment entry ni
5. Closing date : 20.1.2010

ni link blog tu : http://almari-adel.blogspot.com/2009/12/almariadel-new-year-giveaway.html

:: Cutest Baby of the Planet 2009 ::

Image
Nama : Afni Irdina bt Md. Azhari Sham
Umur : 1 tahun 2 bulan
Tarikh Lahir : 30 Okt 2008

bile mama surf kat mom blogger planet
ternampak contest ni
mama surf sbb nmpk link kat baby ibu diaorg akan wat gathering
so...godek2 jumpe la contest cutest baby of the planet 2009
sempat lagi masuk
so saje je nak try masuk
ni dah masuk kali ke-3 ank mama masuk contest
tapi tak penah menang
so....ni nak try lagi laa

link mom blogger planet : http://www.mombloggersplanet.com
link utk nomination : http://www.mombloggersplanet.com/2532/cutest-baby-of-the-planet-2009-nominate-your-baby/

*gambar ni mama amik masa afni blajar menulis
sangat sronok dia menulis...hehehe...tu yg senyum sampai ke tinge....*


tarikh tutup : 31 disember 2009

:: Cutest with nice smile baby contest ::

Image
masa mama suft blog
jumpe contest ni
kat blog ita maternity online
so sape2 nak join leh la...tarikh tutup :31 disember 2009
jom klik cni....cutest with nice smile baby contest

Nama : Afni Irdina bt. Md. Azhari Sham
Umur : 1 tahun 2 bulan

:: aktiviti mama, cik fenny n baba ::

Image
weekend yang agak panjang
jumaat cuti
betul-betul cuti
tiada aktiviti berjalan
mahu pun di luar rumah
waaaa.....sangat best
pagi tu sempat buat kek batik
setelah sekian lama
dari cik fenny dalam perot smpi sekarang
baru dapat rasa kek batik buatan sendiri
yeaaa
sebab hari tu mama tengok blog auntie hawa
wat kek batik
cam sedap jek....so minta resepi ngan opismate
so....
tada....

1st kek batik mama buat

walah...best..
hehehe...baba puji best
cik long nak ek
nnt afni buleh tlg wat...ngan k-ya n abe long...
hahahahahha

ari tu masa g BTS ngan sujie
baba telah beli 'mainan cik fenny'
sgt srnok baba main
cik fenny pun sronok gelak2
tapi tuk beberapa minit jek
sebab bateri dia kecik
tapi ok la kan
**nanti kite g cari kete lak ek baba**

mainan cik fenny...tapi baba yg main...hmmmm

sebab semlm x hujan petang
leh la cik fenny tgk heli ni terbang luar umah
sbb sebelum ni asik main dlm umah jek

yer ni lagi 1 aktiviti bile cik fenny kat umah ngan mama n baba
mama berFB
baba mandi
cik fenny??








cik fenny main bedak
huh...abis sepa…

:: @ bazarniaga,biz ::

Image
yeaaa...kali ni mama dah register kan bisnes kat forum bazarniaga lak
ni ada sket promosi....JOM SHOPPING!!!

http://twenty4memories.blogspot.com



mama dah upload produk baru...so jom tengok!!!
selain promote kat forum wanitamelayu
sekarang mama dah promote kat bazarniaga lak
skrg ni diaorg tgk wat promosi
sesape yang dpt booking tuk pakej mewah....dan jadi 100 orang terawal...akn dpt pakej tue FREE sahaja...so jom aper lagi...kite register kat ctu n perkenalkan produk kite....hehehe...

register kat cni :
http://www.bazarniaga.biz/register.php

pastu kat tempat register tu nanti akan ada referrer, ayat nia camni
"If you were referred to this site by an existing member of Bazar Niaga, enter their username here.
Referrer:"
so yang ni nnt letak nama mama "twenty4memories"

sekarang dah lebih 30 orang dapat pakej mewah ni...so jom cepat!!!

ni sedikit info pasal pakej mewah:
http://www.bazarniaga.biz/showthread.php?t=2017



:: Berjaya Time Square ::

Image
ahad lepas
konon dah x kuar
tapi tuk waktu pagi
bile masuk part petang
dah start kuar

dalam kul 3 lebih
g UM jumpe sujie
sujie ajak g BTS
ermmm.....
mama malas
baba pun
tapi bkn slalu bawa sujie kuar
so kiteorg pegi gak
sebab pk jammed n parking
pusing2 cari parking + jln jammed
kul 5 lebih baru sampai
cik fenny sangat sronok
berjalan sana sini
mama n baba yg penat
huhuhuhuhu

on da way, dlm kete ngan sujie

anak mama...

yeaaa....

pas anto sujie
terus balik umah
cik fenny dah penat
main2 kat BTS
huhuhu

* baba...kite cancel la g singapore...sbb H1N1 masih berleluasa....x elok tuk cik fenny, jom kite melancong dlm m'sia jek....a famosa pun best gak...kan baba?!!..hehehe*

:: sedut gas wat kali ke 3 ::

Image
hari tu
jumaat
keluar awal pagi
g klang
sebenarnya lebih tepat
jusco bukit tinggi
sebab hari jumaat
kene g awal
nanti baba nak sembahyang jumaat kat cna
sampai cna
x ramai sgt
sebab awal lagi kot
lepas lunch, mama n afni lepak kat foodcourt lagi
coz ada tempat main bdk2
baba g solat
afni sronok main
mama??.... mama penat jaga afni
dah kul 1.30tgh hari
bawak afni masuk jusco
sib baik dia blh jln
so xdela penat nak dukung lg dah
cuma penat nak kejar dia jek
lepas tukar pampers
pusing-pusing
mama dukung afni sbb afni dah penat jln
pastu afni tdo
tggu sampai baba sampai tuk sopin kasut afni
kasut yg lama dah ketat n buruk
so nak pakai hari2 punyer...beli yg corak cam sandle
nanti mama beli tuk kasut g jenjln ek
balik dari jusco singgah giant bandar puteri
yeaaa...ahkirnyer dah tukar pada streamyx
sbb dah tensen ngan celcom broadband...terutama masa hari hujan...penat tggu tukar color biru....huhuhu
sbb afni asik batuk bile mlm
baba ajak g klinik
masuk je jumpe doctor
doctor tanyer....dah blh jln, mkn bnyk, main ok x
hehehe..…

:: UPDATE & WANITA MELAYU.COM ::

yeaaa.....jom singgah blog bisnes mama
kenapa???
sebab ader pelbagai produk telah di update...
ada blouse
ada kain
ada kerongsang
ada baju kanak-kanak dari world of cartoon
so....aper lagi...jom singgah n shopping
dan tadi dapat emel dari forum wanitamelayu.com
so nanti mama akan update blog mama dalam wanitamelayu.com
tungguuuu........

akan datang
akan di letak beberapa produk lagi
tapi wat masa sekarang mama tengah kumpul modal dulu....
huhuhuhu....

*cik fenny semakin membesar, makin bnyk kerenah n peel dia. 2 hari lepas, cik fenny sakit perot dari kul2-4 pagi...cian cik fenny, sbb perot angin.ni kalu ke-2 cik fenny nangis memlm buta sejak dia dilahirkan....stakat ni cik fenny sangat mudah dijaga dan tidak wat hal waktu tido mlm...TQ ANAK MAMA!!!!*

psst: baba jom kite g singapore nak....huhuhuh

:: buzy + biznez ::

rase cam dah lama x update blog
biasanya hari-hari or setiap weekend
but now sebab bz ngan keje kat opis n keje kat umah
so blog pun cam sedikit ter abai
weekend lepas umie n tok ayoh datang
sebab tunaikan janji pada sujie
sambil tu jumpe cucu diaorg
sebab baba afni pun xde
outstation
cian afni
setiap malam tido pelok baju baba
*sib baik ader baju baba yg tak basuh lagi, amik bau....hehehe*
bile nak susu
kekadang tersasul sebut baba
bile bangun pagi
intai tempat tido baba
ada 1 masa
tok ayoh lupe bawa kunci umah sebab g service kete
tok ayoh ketuk pintu
afni dengar
terus sebut "baba"
bile umie tanyer mane baba
afni tunjuk gambar baba
ada 1 ketika
afni bangun tido
cari-cari sesuatu
masuk sume bilik
mama tanyer "adik cari sape?"
afni jawab "BABA"
huhuhu....
selama seminggu afni tak jumpe baba
bile baba wat 3G
afni nangis
teringat kat baba
bile baba balik
afni paling srnok
sampai tak nak duk bawah...nak suh baba dukung jek
ikut mane baba pegi
hehehe
anak mama......

beberapa minggu lagi
kehidupan ma…

:: baby with transport contest ::

Image
1st time mama try masuk contest
dari blog anjuran UmmiNabilah

Nama : Afni Irdina Binti Md. Azhari Sham
Umur : 1 Tahun 1 Bulan

Gambar ni di ambil baru je lagi, hari kedua raya haji.masa ni mama tido dalam umah.afni n baba wat suprise kat mama, coz bile mama upload gambar dalam pc, tetibe ader gambar ni.kebetulan lak mama ader tengok kat blog babyibu ader contest baby with transport, so mama guna la gambar ni.transport tu abg am punyer, dia tinggal umah atok.baba cakap sronok afni main sebab boleh korek tanah...hehehe.

so sesiapa nak join contest ni boleh la klik kat cni
tarikh tutup 15 dis 2009

:: raya @ sg.besar ::

Image
thn ni turn raya aji kat kampung baba
so balik sg.besar
sbbkn khamis mama n baba keje
so kiteorg gerak balik jumaat sesudah subuh
actually sib baik gak kiteorg x balik malam jumaat
coz jalan teruk giler
jammed laaaa
sampai sg.besar
dah kul 8 lebih
cik fenny pun tido je dalam kete...tp sebab berenti kat Mc D
cik fenny sedar, pastu tak tido dah
sempat breakfast dalam kete je ngan cik fenny
sampai umah sib baik baba sempat makan roti canai sebelum g sembahyang raya
aktiviti ari raye haji dah jadi aktiviti balik kampung
macam hari-hari biasa
so xde aper yang best pun
cam tak raye jek
petang bawa cik fenny jenjalan
tengok sawah padi

suker laaa..

cik fenny n baba

sepetang di sg.besar

cik fenny dan sawah



esoknyer aktiviti biasa
cik fenny sronok sebab ramai yg ada

cik fenny main masa mama tido

ahad
gerak balik
kul 11 dah gerak
sebab takut jammed
baba ajak g taman malawati kuala selangor
ok gak
sebab mama tak penah pegi
cik fenny pun sama
sronok cik fenny naik train n tgk monyet

dalam train

taman malawati



:: yang lepas-lepas ::

Image
yang lepas
tuk weekend
duk umah ngan cik fenny
tetibe teringin nak makan nasi ayam
so masak la....
**sbb dah lama tak masak nasi ayam**
igt baba balik lunch
skali ptg baru balik
kul 5 br mkn

yer...nasi ayam tuk baba

sementara mama masak
cik fenny main sendirian
ntah aper yang di tulis pun mama tak tau
xpe...janji cik fenny hepi!!


afni tgh menulis ni mama...jgn kaco laaa...

esoknyer
ajak baba g ioi
walah...sronok cik fenny main









:: anniversary yg ke-2 ::

erm,
kejap jek
dah masuk 2 tahun
dari cik fenny xtau paper
dah boleh jalan
dah boleh cakap
dah pandai syg mama n baba
kejap je masa dah berlalu
umo pun makin bertambah
berat pun sama

TO BABA :
thanks coz hadir dlm idup saya, dari kite mula kenal sampai skrg bnyk yg dah awak korbankan dan awak bagi.awak tak suke jenjalan tapi sebab saya suke jalan, awak ikut jek...penat macam mana pun awak sanggup.saya ingat lagi dulu dari johor awak sanggup drive sampai bangi sebab nak buke pose sesama walaupun masa tu kite kawan. bile kite tunang awak sanggup gak cancel g ganu sebab nak celebrate besday saya.TQ SO MUCH!!.bile dah kawin, awak sanggup balik hari dari tganu sebab tak nak saya duk sensorang kat umah.sekarang bile kite dah ada cik fenny pun awak sanggup balik sebab cik fenny tak sehat.awak penah cakap "kalau tak sebab ayang, abang tak buat nie sume".yer saya tau...so sesangat tima kasih tuk pengorbanan awak. semasa saya berpantang, awak sanggup balik 2 minggu sekali tengok kami.sampai ter…

:: afni @ AQUARIA KLCC ::

Image
weekend yg lepas
sempena cik fenny boleh jalan sebelum umo setahun
mama dah niat nak bawa cik fenny g aquaria
setelah sekian lama tertangguh
akhirnyer....
berjaya gak
cik fenny sronok
walaupun tiket masuk cik fenny free
baba lagi sronok....
hehehehe
orang pun xde la ramai sangat
sbb bukan cuti sekolah kot

ikan yg ader voltan tinggi

afni dah nk start rondaan

sebab banyak sangat gambo
so tengok jela ek...
hehehehe

ngan mama

ngan baba

cik fenny ingat kucing kat dlm cermin tu...


sronok tgk 'kucing'



"fish la mama...."

shark corner....

cik fenny takut ker???






penat tgk fish...masa tuk mkn...

pastu g klcc
mama nak cari buku
tapi beli benda lain
sbb kat umah dah ilang dictionary
so mama beli yang baru
plus beli buku cik fenny
on da way nak g suria klcc
sronok cik fenny berjalan dalam terowong tu
hehehe
smpi tergolek-golek
bile dah penat jln
pandai cari stroller...
sampai umah dah lewat....
esoknyer cik fenny demam....huhuhuhu.... :(

:: balik kg....again?? ::

Image
sesi balik kampung
berlaku beberapa minggu yg lepas
yup...baba windu kat kampung dia
lagipun atuk n nenek dah lama tak tengok afni
but...
masa on da way balik kampung
baba agak singgah DIGITAL MALL
mama suker
sebab tujuan dia nak beli DVD GAME
yup....baba belikan THE SIMS 3 & game campur2
**tu yg xupdate blog sbb kusyuk main game

sronok afni jln ek...


putih pada zahir...tp kutur sebenarnyer....huhuhu

pepagi lagi cik fenny dah kejar kucing

mane kucing nie....hmmm.....

:: tricycle n cik fenny ::

Image
disebabkan masalah xleh nk update blog
pulse bz main game
so blog agak sedikit terabai
so ni gambar cik fenny n tricycle yg mama beli kat mydear warehouse sale
sempena besday cik fenny
**adiah dari baba gak**

aper nie??

bye-bye mama...afni nak g sopin sat

gaya ala-ala model..

mama nak ikut??

yer...afni dah penat la mama...

tamat sesi afni bersama tricycle....