Posts

Showing posts from December, 2005

* huhuhu *

waaa......uwaaaa....huhuhuhu......pejam celik.....pejam celik.......dh abis cuti aku kat tuk sem yg lepas......dh buke sem br.....sedey nyer....huhuhu.......dulu aku igt nk buat mcm2.....tp selama sebln aku kat kemaman membuang masa....cehhhhh........anti aku x tau la ada masa lg x nk update blog.....coz aku punyer class 3 ari jek 1 week....so selebihnyer....duk umah....dh ler kene berulang-alik dr puchong....ermmmm....sabo jela....huhuhu......
aku pelik la...apesal aku makin kuat mkn skrg ek.......duk kejap lapo.....kejap.....kejap lapo....huh....keje aku asyik mkn jek kat umoh ni.....waaaa....camna ni...apesal aku suke sgt mkn ni......ke selera aku dh dtg.....xpun coz mskan mak aku yg best.......tp sblm ni pun best gak aper.....huhuhu......ha....mybe coz cuaca skrg kot...sejuk....tu pasal la aku suke mkn.....dulu adah ada bgtau......bile sejuk....dia akan mkn bnyk sket.....ermmmm.......aku pun camtu kot......tp awak ckp bile dh blik punchong ......kalu kuat mkn gak....ermmm....someth…

* pagi *

morning....hehehe....ari ni.....ermmmmaku mandi seawal mungkin....hahahaha.....tetibe teringat masa sek dulu....masa sek rendah....hehehe...apesal skrg aku asyik igt zamn sek je ek...huhuhuhu....mybe coz skrg ni org ckp...back to school kan...hehhehehe....

dulu.......aku liat sgt nk bangun pagi.....susah giler....siap bapak aku tarik lg tuuu.....hehehe....xpun dukung aku p bw masuk bilik ari...yer la...masa tu aku br darjah2....mane besar lg...hahahaha......tp seblm tu mak aku kene panaskan air....kang takut aku lelah lak mandi sejuk2.....dulu suke sgt kene lelah....ntah ape2 la...huhuhuhu......pg2 lg.. tu.....lepas panas air......test dulu...kang panas sgt terbakar kulit aku...hehehe.....pastu br la mak aku mandikan...waaa.....masa tu aku darjah 1 kot.....hehehe....tp bile dh darjah 2 n seterusnya....aku dh bole mandi sendiri ngan air suam2 tu...hehehe.......dh siap sume....sblm p sek...igt rambut dulu....mula2 turn akak aku.....pastu br turn aku.....hehehe.....akak aku n aku .....kal…

* back to school *

huh....sempena cuti sek yg dh nk abis ni....cuti aku pun dh nk abis gak...huhuhuhu....pejam celik...pejam....celik dh 2bln aku cuti....tp cam br semlm jek...uhuhuhu...mane x nyer...sebln aku duk kat kemaman.....wpun busan...sib baik la awak ada dtg kan....huhuhu....xdela busan....kalu x....mybe dh x dpt tgk harry potter.....waaa....terharunyer....igt dh xdpt tgk cite tu....hehehehe.....
kalu dak2 cbuk nk beli baju sek....beg sek.....brg2 sek.....aku pun cbuk gak....nk beli baju....seluar....brg2 alat tulis....hehehe....aku kan kanak2 rebina......hehehe....ermmm....dulu aku ada wat wish list.....benda yg aku idamkan......sume aku dah dpt....samb blajaq.....camera digital.....hp.....melainkan.....huhuhuhu....purse...smpi ari ni dpt2 lg.....ari tu igt mmg dh nk beli...skali ntah camna...xjd beli...dh pegang pun...huhuhu...poyo jek....kunun2...igt nk beli kejap lg la....p ronda2 tempt lain dulu....skali...huhuhu......xbeli gak...ermmm....anti la...hehehe.....mybe xde jodoh lg kot...lgpun s…

* awak dan saya *

Image
ermmmm.......hari ni aku p tukaq ic...hehe...org punyer la ramai....igt smpi ptg..rupe2 nyer cekap gak sist dia ek....cepat jek....dah ler masa tu tgh sakit perot....hahaha.....next week aku dh blik kl...huhuhuhu....

semlm aku p tukaq lesen....pastu main game kejap...lepas magrib tetibe je akak aku kempunan nk mkn kfc....so terpaksa la p beli...sib baik dekat jek...adik aku ckp kb dh nk banjir....ha biaq betul??....ermmm....xpe...aku p x smpi tempt banjir tu...hehe...lepas p beli....balik mkn ....huhuhu.....kenyang gak la.....tetibe teringat x daftar lg sub jek...asyik luper je nk call kak yus....huhuhu....kekdg bile dh igt...mls la nk call...tu la...suke sgt mls....sabo jela....

kehidupan kdg kala sedey.....kehidupan kdg kala duka....tapi kehidupan juga mempunyai kegembiraan.....kehidupan juga mempunyai keceriaan.....kehidupan......satu benda yg kite sentiasa tempuh...sentiasa alami.......segala perjalanan hidup.....

* jujur *

ni lagu fav aku.....suke bangat lagu ni...hehehe

~JUJUR from RADJA~

Duhai kekasih pujaan hati ku
Dapat kah kau memberi ku satu arti
Sedikit rasa yang bisa ku mengerti
bukan sumpah atau janji

Bukti kan lah bila kau ada cinta
Setulus hati mu bisa memerima
Sebatas kejujuran yang kau miliki
Bukan sekedar bersama.....

Jujurlah padaku bila kau tak lagi cinta
Tinggalkankah aku bila tak mungkin bersama
jauhi diriku lupakanlah aku oh..oh..oh

Jujur lah padaku
Bila kau tak lagi suka
Tinggalkanlah aku bila tak mungkin bersama
Jauhi diriku lupakalah akuselamanya....

* ermm *

ari ni main ngan lia n dik nan....pastu cam biasa chat n tdo.....hahahaha...tu ler keje aku smpi ler next week...huhuhu....anti dh balik ukm....dh xde online dh.....anti gak...bapak aku nk potong line streamyx.....huhuhuhu....xdpt ler aku merasa internet lg....anti aku duk main game jela...hahahah......sib baik td aku main kejap blh save....kalu x aku humban pc tu luaq umah.....hahahah....tu pun kalu dpt la......

knp bila org bercinta kite cakap...tgh jiwang......knp lelaki suke pk pompuan kuat merajuk.....hellloooo....xsume pompuan tu merajuk.....xsume pompuan tu jiwang bile bercinta....xsume tauuuu........huhuhu.......coz setiap org mempunyai perwatakan berbeza......tp ada yg ckp.......basic nyer mcm tu......hmmmm....x jugak....lelaki pun suke majuk gak....cuma x tunjuk.......actually lelaki or pompuan sume sama......kite pk camtu...coz kite dh set kan dlm otak kite basic seorg pompuan camtu.....cube kite setkan secara lain....kompen kite akan pk lain.....x dinafikan pompuan seorg yg…

* game *

Image
tensen betul aku ngan game ni....huhuhuhu.....
15hb.....
aktiviti aku....chatting jek...huhuhu....pastu dah sakit pala....aku tdo......sedar2 dah magrib......mandi n then mula2 ingat nk lepak dpn tv.....tp atas desakkan bapak aku....terpaksa la aku ikut gak.....mula2 akak n adik laki aku pun xnk ikut.....tp ntah camna bapak aku pujuk...last2 dia org p gak....tinggal la adik aku yg bongsu duk sensorg.....dia xnk ikut....bapak aku pun mls nk paksa dia...hehehe.....mula2 aku pelik...sejak bile adik bongsu aku ni begitu brani duk sensorg......cit podah.....rupe2 dia dh ajak cousin aku teman....patut ler berlagak td ngan kiteorg....ampes gas tu.....gas pun x ampes cam dia.....ngeh ngeh ngeh.....untung gak aku p...mcm2 aku leh mkn.....ahhahahah...mula2 mkn nasi goreng sket......pastu mkn sosej n ikan bakar.....pastu ayam bakar lak......pastu sate.....last.....desert....hehehe.....ha....pisang n limau.....ngeh ngeh ngeh....ada org ckp aku perut besar.....bkn perut besar laaa.....tp nafsu mkn k…

* lawak *

Ni aku amik dlm buletin board friendster yg aku dpt... :

Seorang ayah mempunyai anak gadis yang kerjanya menggunakan telefon.Setiap kali menerima telefon pasti anaknya itu akan berbual sampai 5 jam tanpa henti..Entah apa yang dibualkan pun tak tahulah...Suatu hari.. anak gadisnya menerima panggilan telefon dan bergegas mengangkatnya..ayahnya mengeluh kerana sudah pasti 5 jam lagi baru selesai...Tapi.. Alangkah terkejutnya.. apabila anaknya itu cuma berbual selama 2 JAM bukan 5 Jam seperti biasa..."Tunggu sekejap.... Siapa yang talefon tu?" tanya ayahnya kehairanan.."Tak tahu la ayah... salah Nombor! " jawab anaknya sambil tersengih..

gayut sampai 5 jam tu.....pergh lama giler mau terbakar telinga....x pun telefon tu yg terbakar......aku paling lama borak pun 2jam...hahaha...yer ker....hehehe....yer kot.....ape benda la yg nk borak smpi 5jam......cam dr cni nk p kemaman jek masa dia....hahahaha....siap leh tido lg tuu

* today.... *

pg2 lg dh bangun w/pun semlm aku x cukup tdo...huhuhu....pastu perkara pertama aku buat....aku online...n then tgk result....huhuhu....sib baik awak ada...hehehe...awak cam tau2 je ek org nk check result...masa tu ler dia leh call....syukur pada Yang Maha Kuasa.....result aku x teruk cam yg aku pk....hehehehe.....lepas tau....p bgtau parent aku...hehehe.....bapak aku ckp dh ok...cuma kalu bole dia nk lg tinggi la....pastu nk suh aku samb lg....waaaa....yg ni pun x abis lg....aku dh tekad....xnk samb PHD.....xnk....tidak sama skali.....huhuhu......aku nk keje la pulok....
pastu tibe lak giliran adik aku tgk result dia...tu pun kebetulan aku dr bawah....lalu blkg dia....usha la pc tu...skali dia tgk result la....kire punyer kire...ermmmm....no komen laaa......coz lepas tu aku terperap jek kat dpn laptop dlm bilik......bile aku buke pintu jek....dengar akak aku ngan borak ngan adik....ayah pun ada sama....hehehe....ni mesti pasal result......n seperti aku jangka....ayah akan membandingkan…

* together forever *

Together Forever
Carol Banawa Feat. Jericho Rosales

My love, forever you will always be my, only love.
Forever you will always bemy faithful love.
Its alwaysyou, you'll always be.

My love, forever you will be my first and only love.
For you alone I'll give myeverlasting love.
I promise you, you'll always be.

You and I will never saygood-bye.
We'll never evenwonder why.
You and I will always be, together forever.
You and I will never saygood-bye.
We'll never evenwonder why.
you and i will always be,
Together...Forever.
In love.

My love.. my love..Forever you will always
Your my only love.Forever you will always be
My Faithful love its always you its always you..
You'll always be always be...

You and I will never saygood-bye.
We'll never evenwonder why.
You and I will always be, together forever.
You and I will never saygood-bye.
We'll never even wonder why.
We'll never even wonder why
You and I will always be.
Together...Together...
Forever in love..
Together...
For…

* pindah barang *

ari ahad 11hb....aku p kl coz nak pindah barang dari umah sewa bangi ke puchong...waa...anti aku dah pindah duk puchong....so terpaksa berulang-alik dari puchong ke ukm......mula2 tu mmg rasa cam jauh....tp lelama ok la kot....lgpun aku nyer class sem ni xdela bnyk sgt kot...hehe..mintak2 camtu la.....

ahad mlm dah smpi umah makcik kat pntai dlm.....so borak2 jap dlm kul 2 gak tdo kot....hehehe....isnin pg....p bangi pindah barang...kesian awak kan kene tlg angkut brg skali....hehe....siap berpeluh lg tu....panas ek...cian dia.....lepas kemas brg....p jumpe cteh jap kasi kunci umah sewa tu.....n then kiteorg gerak dari bangi ke puchong....sambil lalu ikut sri kembangan n bukit puchong......bile dah bincang2.....keputsan duk kat umah sewa abg ipor aku gak...hehehe.....yg pasti mmg penat angkat brg....sib baik la umah dia tgkt 1 jek....tp umah sewa aku dulu tu yg x thn nyer...dah ler xde kipas siling....panas....tgkt 4 lak tu....huhuhu..tp sib baik la bkn aku sorg......ramai tenaga yg me…

* life?? *

semlm xleh tdo....pg td pun cam x cukup tdo....huhuhu....tensen x abis lg efek dr semlm.....ermmm....kekdg aku rasa idup aku ni cam menyusahkan org jek......bkn kekdg la...mmg kot....huhuhu.....sib baik la ada org yg sudi hulurkan bantuan.....huhuhu...tgk menyusahkan idup org lagi......ermmm......

masa aku rasa tension tu....cam biasa la.....akan rasa diri ditekan-tekan....ala...cam paku tekan tu....mau pendek aku....huhuhu....thanks pada seseorg yg sudi dgr luahan perasaan aku....hahaha....suke je bebankan dia......ayat yg dia akan ckp tuk kasi aku semangat...."awak kuatkan"....mmg ler aku kuat......tp tulang aku bkn besi....leh patah gak.......kalsium pun blum tentu cukup dlm tulang aku tu.......kulit aku bkn disalut perak....daging jek..tu pun kekdg aku rasa kat tangan dh nmpk tulang.....aku manusia biasa jek...yg sering dilanda masalah sama ada yg betul atau yg aku sendiri cari...erk...ada ke aku cari....ntah la.....ermmmm.....tp xpe....wpun tulang n daging aku x kuat....…

* im back *

waaa......rindu giler kat umah....best giler dpt blik........coz busan giler kat kemaman.....tp sib baik la ada awak kan......ermmmaku smpi dlm kul 12 kot......pastu borak2....dlm kul 3 kot br tdo...hahahaha......skrg ni kat umah asyik ujan jek...huhuhu....sabo jela.....tp syok tuk tdo beb.....tp aku xduk lama sgt kat umah....waaaaaa.......rindu kat umah....rindu nk chat....nk main game....huhuhu.....dh ler tertekan ngan masalah umah sewa.....sib baik ada awak....hehehe....

selama duk kat kemaman xde aper cite melainkan.....aku dh tgk HARRY POTTER.....yeah....sronok giler...wpun kene marah....hehehe...actually bkn kene marah pun...adik aku yg kecoh2....mlm td br aku tau cite....cit podah.......

sori ler susahkan awak dtg dr paka ke kemaman.....jauh tu.......dh tu siap ajak p kuantan lak.....mmg tau awak penat kan....tp awak gak ckp...xkesah.....so xpela kan....hehehehe.......thanks gak coz sanggup bersms wpun penat balik keje.......hehehe.....thanks tuk semlm gak....waaaaa.....akak dh s…