Posts

Showing posts from February, 2012

:: leap year::

29/4/2012

nothing special...just...a normal day...

oooo.....tenet xde kat lab...so duk dendiam jek...huhuhuhu

weekend nk p kenduri kawin kwn baba....

baba ckp kwn 1 kg....1 seratas n 1 matrik

so mmg kene p...sabtu ni gak ada sekolah ganti...kire mama x g la....n ada gathering semenza...hmmmmm.....think...think...think...
Published with Blogger-droid v2.0.4

:: i'm....so...... ::

Image
huhuhuhuhu....
setiap yg berlaku mesti ada hikmah di sebaliknya....
setiap yg terjadi ada sesuatu yg elok untuk kita sebenarnya....
moga terus tabah.....
mungkin bukan rezeki
tp nak sedey gak....
tp kene fikir positif

p/s:terus xde mood nk amali sok...huhuhuhu

~~~~~~~

i hate u!!!!!!!

full stop!!!!
Published with Blogger-droid v2.0.4

:: Putrajaya - Hot Air Balloon 2012 ::

Image
hot air balloon 2012

yeaaahhhhh
dia dtg lg
dulu penah pegi
tp masa tu balloon sume dh xde
yg ada balloon mickey mouse kakak yg rege RM7
huhuhu
thn ni xpasti nk p ke idak
cuaca x menentu
ikut baba
kompen x pegi nyer....hehehe
kompen ramai giler org
dulu dpt la park bawah opis mama
skrg???
non ado....
nk pegi ke idak pun xtau lg
tp cam lebih pada x...hehehehe
tp aper2 pun......dia dtg lg tuk thn 2012!!!!

:: Rumah - Tips Masuk Rumah Baru ::

Image
skrg ni pala otak tgh poning
fikir pasal amali sabtu ni
sbb dah xleh nk pk
terfikir lak benda lain
tgk2....surf tenet
cari pasal RUMAH
so jumpa tips ni
bagi nak masuk umah baru
meh baca....

tips ni more pada check umah la....actuallly sgt2 bagus.....

Benda yg perlu ada :
1. Masking tape - utk... kalau ader retak ke, terus lekat dan tanda..
2. Marker Pen - merah.....senang nampak tulis nombor
3. Kertas A4 - tulis kan senarai defect tu dengan nombor dan lokasi sekali... nanti senang nak cari...

Check pertama :

AIR
===
1. Pastikan semua meter air ada... semua kepala paip, shower tu dan benda² yang sewaktu dengannya ada...
2. Tutup semua kepala paip... pastikan sambungan betul takder, yang tercabut/longgar...
3. Buka air kat meter... biar air masuk tangki sampai penuh... Kalau rajin boleh pergi panjat tengok tangki dulu...
4. Bila air dah penuh dalam tangki.... bacaan pada meter air tu mesti berhenti, kalau tak... paip bocor sebelum sampai ke tangki..
5. Check air kat semua bilik air... test satu persatu...…

:: i love u ::

Image
love u my beloved hubby....
hik3...
n my princess tooooo
muah2!!!!

:: ice cream choc chip ::

Image
skrg ni suke buat aiskrim ni....sbb tersgt la senang

resepi??google jek...bnyk dlm tenet.. tuk yg berminat...mama nk kongsi kat cni....

Resepi Ice cream choc chip

* 1cwn susu choc dutch lady....susu kotak

* 1cwn coffeemate

kedua2 diblender lebih kurang 5 minit

kemudian siap!... bg yg xnk letak choc chip...

kalau nk letak....biar dlm freezer selama 2 jam or sblm membeku....keluarkn n blender lg skali....n letak choc chip...blender kejap...pastu ltk dlm bekas blik...simpan dlm freezer....agak2 dah nk keras leh la tabur choc chip kat atas tu....tp mama punyer ni blum keras dah tabur...sbb dh nk msuk tdo...tu yg xsanggup nk tgu keras sket

kalau nk wat perisa lain...tukar jela susu perisa lain

senang kan?

slmt mencuba!
Published with Blogger-droid v2.0.4

:: friday - not ready...huhuhuhu ::

hari pepg dapat 1 berita isnin ni kene hadir xam kat seksyen 9 x sure nk bc aper sbb mengejut huhuhuhu bnyk benda nk bc... tp xtau nk mula dr mana buku dah ada kat sebelah tp mood nk study lak xde huhuhuhu camnooo??? ank dah la x sehat diri sendiri pun sama erm...sebut pasal ank semlm adik nangis2 pastu ptg br bawa p klinik amik gas 2 kali...br ok tp mlm semlm start nangis blik...huhuhu sib baik sok dah cuti so leh la teman je adik kat umah dah 2 ari adik x mkn mama risau baba pun risau kakak pun sama xde geng nk main...huhuhuhu kakak ckp "adik x sehat yer...adik demam yer" tp bile adik nangis...part bes bile kakak ckp "nape adik....adik nape angis...sape wat...sape wat adik.....BABA wat yer...aper baba ni wat adik....nnt kakak rotan baba" mama kat dapur dgr kakak ckp mampu tersenyum jek....hahahahaha asik baba jek yg kene....sikit2 baba.....aisshh....kakak....kakak.....

: testing - ice cream vanila choc chip

Image
Bersiaran menggunakan hp....

nk try dpt post ke blog or not...
Ice cream choc chip ni dah abis pun kakak, adik n baba mkn....br nk post story nyer....baba ckp sedap...cuma kurang manis....sesuai tuk org kencing manis kot...hehehe....nnt nk try perisa lain lak....best2
Published with Blogger-droid v2.0.4

:: off today ::

bile adik demam
mama cuti
bile kakak demam
mama cuti
bile mama demam
mama kene MC
bile baba demam??
mama keje la....
tp mama risau bile baba demam...sbb nk kene jg 3 org...huhuhu

at least skrg br rasa bersyukur dgn apa yg kite ada
kekdg keje bagai nak rak pun x guna kalau ank sakit mak xleh nk jg
sbb keje blh di cari....kalau ank??....kompen xde ganti nyer
so keje mama biasa....x tension...leh luangkn masa dgn ank2 n suami tercinta....masak best2...sgt2 sronok...wpun gj ciput...tp kegembiraan yg dirasa x sama nilai dgn wang
drpd gaji bnyk2....tp masa ngan family terhad...ank2 terabai.....kan susah.....
cukup la baba yg pulun cari duit...sbb tu mmg keje laki pun....hehehehe

moga adik aira cepat sembuh.....kompius gak ni...mama yg jangkit ngan omei...or omei yg jangkit ngan mama ni...huhuhuhu...kalau tau ari tu mintak MC 2 hari ngan doc...kan senang....leh direct jg omei....

:: 15 month ::

Image
ari genap 15 bulan umo adik
dah pandai gaduh2 ngan kakak
dah pandai main2 ngan kakak bile mood baik
tp kekdg x suke kongsi brg ngan kakak...aissshhhhh
pokai baba ngan baba sbb sume benda skrg nk kene beli 2
huhuhuhuhuhu

adik dah pandai sebut :
mama
baba
tek (cat)
bird
tatak (kakak)
air....(tuk sume benda...ikut mood dia....huhuhuhuhu)
mamam (makan)
dan bhs2 yg sewaktu dgn nyer....sbb kekdg dia ckp bhs dia...tp naluri ibu tau je aper yg si ank ckp

moga adik sentiasa sehat...muaahhhh!!!!

:: Cuti Yg Panjang - Jalan2 sekitar Selangor ::

Image
cuti 4 hari
termasuk sabtu ahad
org sume cbuk blik kg
pegi holiday sana sini
kami???
nak balik kg pun...umi n tok ayh pun xde umah...p holiday kat hatyai
nape x ikut???...bajet xde...
nk balik sg besar pun, nenek ada kat bangi..
so duk je kat puchong

bermula la cuti kami di hari SABTU

pagi baba kuar p site jap
huh...kalau dulu rase geram gak bile cuti d ganggu
tp skrg dh x kesah dah pun....sbb dh biasa
lgpun mmg keje baba camtu....nk wat camno....redha jek

so petang br kami kuar
p bangi tengok nenek
niat d hati nk ajak baba mkn mlm kat area bangi tu
tp kesian kat nenek....so mama diam jela plan tu dalam hati
kami bawak nenek p s.alam..umah cik enoi kat bukit lanchong
mlm br smpi umah
masing2 dah penat
zzzzzzzzz

: AHAD :

pepagi...tp xdela pagi sgt...nk kene siapkn 2 princess ni
gerak p s.alam.
pasar karat
dah lama giler x p
last masa br2 kawin
tu pun baba ajak
pastu x penah jejak lg
leh lak terlupe
ahad ada maulidur rasul
so x yah ckp kompen jln jammed kat stadium s.alam tu
huhuhuhu
tp nasib baik
dapat parking yg dekat
x…

:: Rindu ::

Image
rindu kakak...rindu omei..... rindu baba.... huhuhuhu ujan lebat....x sabo nk blik umah... cuti lama....syok!!!! leh main ngan kakak n omei hmmmm...kene atur plan jalan ni :D....sbb ank2 baba suke jln
hepi holiday to all