Posts

Showing posts from January, 2010

:: TAG ::

Image
mama dapat tag
setelah sekian lama xde tag
tuk tahun ni
org yg pertama tag mama
pn marsha
hehehe

1) Adakah anda rasa hot?
ermm....skrg xdela...mlm...kompen la sejuk...ke sebab kipas no 5..errrrr

2) Upload gambar kegemaran anda. Cerita ttg gambar bekenaan

dalam angkutan kota

mama suke gmbo ni sbb suke tgk cik fenny tido masa ni...n cian cik fenny penat berjalan seharian...dari pagi smpi mlm. n sket pun x meragam...alhamdulillah...dah la masa ni ujan br pas balik mkn kat restoran mane ntah...on da way nak balik hotel...wit sujie, umie n tok ayoh...

3) Bila kali terakhir anda makan pizza?
tahun lepas...bln 12...baba belanjer....dah lama giler tuuu....

4) Lagu terakhir anda dengar
tadi dalam kete masa on da way nak balik umah dari putrajya...lagu jiwang kapak...siap nyanyi2 ngan baba dalam kete...tp xtau tajuk lagu...hiks....

5) Ape anda buat selain menyelesaikan tag in
kutip tanaman kat farm ville, berFB n surf kat u tube cheat tuk game baba...hahahaha....mama tukang bgtau....baba tukang main....tp sbb …

:: aktiviti yg padat last week ::

Image
last week cik long datang
sronok cik fenny dpt main ngan abe long n k-ya
so aktiviti pertama

IKEA
yer cik long kalu dtg kl...wajib g ikea
so mama follow jek
coz baba work....baba x ikut
sib baik cik fenny senang dikawal
sebelum g ikea singgah digitalmall kat usj
ayoh long mau beli hard disk
mula2 masuk ikea tiga beradik "ber sweater"
tapi bile dlm ikea
sume dah tanggal
hahahaha....sbb pakai : cik long cakap sejuk....


wait 4 ayoh long....

after that g tengok sujie kat UM
yer....sbb sujie dah tepon cik long
so bawa KFC g makan kat sujie
akhirnya mmg berguna GPS ayoh long tuuuu
cik fenny sronok makan kentang lenyek
sbb mama luper nasi cik fenny dalam kete
sempat gak cik fenny kene ngorat ngan budak belakang nyer
hehehehe
1st tme gak mama bagi cik fenny air sejuk....milo ais....sume dia minum jek

@ cafe kolej 12 UM

balik dah lewat
dekat-dekat maghrib
coz jalan jammed
sib baik sampai sebelum baba sampai umah
coz baba xde kunci umah
lepas makan malam
kuar lak tuk aktiviti seterusnya.....

PIKNIK @ PUTRAJAYA
sebab…

:: Your Best Vacation Moment Contest ::

Image
ni contest dari zara n family
Your Best Vacation Moment Contest


tuk lebih lanjut leh klik pada gambo kat atas tu...

so da best vacation moment....

DESTINASI : JAKARTA-BANDUNG
Tarikh : 27 Mac 2009 - 31 Mac 2009
**disponsor oleh tok ayoh....yeaaa**

naik train ker bandung

jalan kaki dari hotel ke restoran nasi padang

kat pasar baru

kenapa trip ni jadi pilihan mama?
sebab ni 1st time mama jalan agak jauh n bersama org tersyg....dan yang penting wat pertama kali jalan bawa anak...sib baik mama dah lepas pantang

aper yang best kat jakarta-bandung?
banyak sangat....dari segi
*hotel : ok...but sesiapa nak nginap hotel utari kat bandung, service kurang sket...so better cari hotel lain
*makanan : mama suker...baba pun suker...nasi padang, bakso..n sume2 mmg best...yang paling best mkn kat restoran karamba...masakan sunda
shopping : tersangat best sbb bnyk sgt F.O.S....mama syok pegi rumah mode n pasar baru...mmg shopping sakan...chibaduyut n chiwalk banyak F.O.S

aktiviti kiteorg mmg padat kat cna n yg paling be…

:: Spread The Love Contest ::

Image
sempena pembukaan cawangan blogshop iqafilovebuggy
tuan umah wat contest ni
so jom tengok n join ramai2






gambar yang menjadi pilihan tuk contest ni adalah....


baba syg afni

adiah lak akan dpt 1 set couple tee n 1 adiah misteri...waaa...best2...jom join sume!!!
tarikh tutup : 1 feb 2010

:: SAAT-SAAT TERINDAH IBU & AYAH BERSAMA SI MANJA ::

Image
ni lagi 1 contest mama masuk
contest SAAT-SAAT TERINDAH IBU & AYAH
BERSAMA SI MANJA
anjuran blog myluvlife2u


nak tau syarat dia leh klik kat pic tu
dan ni lak gambo pilihan mama
.
.
.
.
.
.
on da way nak ker bandung dari jakarta

*gambar ni jadi pilihan sebab masa ni cik fenny baru pandai merangkak n 1st trip holiday afni with mama n baba....sgt sronok masa ni..cam nak g lagi jek*

tarikh tutup contest : 31 jan 2010
so jom join ramai2 yer.....best!!!!

:: Contest-My Little Helper ::

Image
tetibe ada gambar yg sesuai tuk contest ni
contest dari blog wanfida
contest my little helper


Syarat dia sangat mudah
nak join or tengok syarat dia leh g blog ni http://wanfida.blogspot.com/
.
.
.
.
.
.
afni tolong mama n baba di hari minggu

Ni gambar afni masa tolong mama n baba kemas umah.mama nak mop...dia pun cbuk nak mop gak.mama g sapu bilik...dia dah amik mop....huhuhu....

Contest akan dibuka mulai hari ini :5 Januari 2010 sehingga 29 Januari 2010.

jom join ramai-ramai!!!!

:: CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU ::

Image
contest dari blog e!ya
nak tau ngan lebih lanjut pasal contest ni boleh klik cni
tarikh tutup 29 jan 2010
so jom join reramai!!!
adiah misteri....hhhmmm.....

Nama Ibu : Surili Ismail
Nama Anak : Afni Irdina Md. Azhari Sham
Umur : 1 tahun 2 bulan

mama pilih gambar kat bawah ni tuk contest ni coz masa ni tgh mkn mc d kat midvalley...1st time afni mkn kentang goreng n pegang sendiri....masa ni gak amik sujie kat UM n bawa dtg midvalley sambil bawa afni jenjln.anak mama baru umur 6 bln lebih....

:: perbualan baba dan afni ::

Image
anak mama dah pandai call baba yer
nak wat repot aper lak ari ni??

hello....hello...baba ker?...afni nie..

xde...afni sehat...ni afni nk cite sket...tadikan...

yer la...afni nak tlg mama...masa mama masak tadi...

afni dah pecahkan telur....sori yer baba...nanti baba belikan yg lain ek....

alamak,baba...mama tengok la...ok la yer...

ok la...nanti afni call lagi...take care baba...yer2...MUAH2!..syg baba gak...tata

:: bile cik fenny..... ::

Image
bile cik fenny dah pandai menulis
minta pensel dan kertas
pantang nmpk buku or pensel
mesti mintak
"NAK!!...NAK!!"

hehehe

bile cik fenny dah pandai jalan
sesuker ati kaco mama tgh FB
huhuhu....abis sume benda dia nak amik...

nak...nak...mama nak...

semalam
try cari resepi baru
teringin nak masak ayam madu
amik kat blog ni
my home cooking blog
bnyk resepi best
so mama just try yg ni dulu
baba ckp sedap....mmg sedap pun

ayam madu

:: Saat Manis Si Manja ::

Image
contest dari blog my small world
menganjurkan contest saat manis si manja
sesiape nak join leh la klik cni yer...



jom join reramai!!!!

Nama : Afni Irdina bt Md.Azhari Sham
Umur : 1 tahun 2 bulan

Tajuk Gambar : 1st holiday trip afni to jakarta-bandung on April 2009

*gambar ni masa afni umo 5 bulan....gambar 1st masa kat hotel jakarta, baru je sampa1 n gambar 2nd masa on da way nak ker bandung naik train...mula2 risau gak nak jalan jauh sampai ke seberang ni, tapi sebab ada umie n tok ayoh...so mama n baba setuju gi trip ni...sgt sronok....afni pun xbnyk ragam...just mkn n tido jek...alhamdullilah sume ok....kalu blh thn ni nak g lagi...insya Allah kalau ada rezeki kan baba...*

JOM JOIN CONTEST SAAT MANIS SI MANJA!!!!!

:: PRETTY ZAZA BABY FACE CONTEST ::

Image
ni lak contest dari blog pretty zaa
contest ni pun senang jek
sesape nak join leh la klik kat cni yer -->pretty zaza baby face contest
tarikh tutup lambat lagi...20 feb 2010...so jom la join ramai2....
ni lak gambo cik fenny


Nama:Afni Irdina bt Md.Azhari Sham
Umur : 1 tahun 2 bulan
Jantina : Perempuan


*gambar ni di ambil lepas afni penat main...pastu baring atas mama...huhuhu...

:: new aktiviti 4 weekend ::

Image
afni wit mama

afni wit baba

yer....ni aktiviti afni yg terkini
sebab kawasan ni best
baba cakap leh every weekend...kalu x penat
bawa afni ke cni
coz afni pun sronok dtg cni
tengok budak2 main..n dia leh join main skali...
ari tu dtg x bawa kamera
but this time....afni leh beraksi
tp lg best kalu pakai camera DSLR tok ayoh...
mama akn usaha kumpul duit tuk DSLR*
but this time gak ujan turun masa afni syok main
n masa nk balik terserempak lak ngan auntie sara n hubby
mak ai...lama xjumpe..tetibe jumpe kat ctu
hehehehe...xku sangka kan...
so sesiape nak join....jom la kite pakat g dataran putrajaya reramai...lg ramai lagi sronok...bawa ank2.....sekali seminggu...lepas penat keje...kite leh lepak2 wit famili...kan???

:: another blog?? ::

Image
yer mama buat lagi 1 blog bisnes
but kali ni tuk let go barang or baju mama yang dah x pakai or tak penah pakai tp nk jual
so sesiape berminat???

JOM TERJAH.....

suenkriss

:: afni & new year ::

Image
dah masuk 2010
kejap jek
dah 2tahun lebih mama jadi isteri
dah setahun lebih jadi ibu
ermm.....srnok?
kompen la
rasa cam dah lengkap idup mama
paling best tgk telatah cik fenny yang pelbagai skrang ni
sebab cik fenny suke main piano n dah pandai nak menulis
baba beli mainan
yeaaa.....cik fenny dpt mainan sempena new year ek


cik fenny n roll-along turtle
suke cik fenny ngan turtle
sebab ada music
bile dengar jek terus nari
yg best sbb dia ada bahasa inggeris n cina
so mama pun blh blajar gak bahasa cina
hehehehe

wit new doodle pro

mula2 baba nak beli yg besar
pastu mama ternampak yg sederhana ni
senang sket cik fenny nak pegang n senang nk bawa g jenjln

pastu weekend ajak baba g poney clearence
xde aper yg menarik
huhuhuhu
tapi bole la beli baju tuk cik fenny
on da way nak balik
sronok cik fenny main2

:D

dan sempena tahun baru gak
mama duk umah
asahkan balik bakat wat kerja-kerja umah ni
1st nak try wat cupcake ngan resepi dr cik google
but yg jadi....

muffin....wpun x cun tp best...puji diri sendiri

sebabkan mixer dah…

::berakhirnye 2009 dgn kenangan ::

Image
last day mama
malas nak ulas panjang2
nanti mama sedey
TQVM tuk sume BPPIB
terutama UNIT AM

*TQ gak tuk kak azah belanjer kiteorg...wpun plan ni mmg dah lama kiteorg fikir*





wes korg...nnt paper paln...nak jumpe ker...bisnes ker....roger2 la ek

:: Adrini’s 1st Giveaway ::

Image
Contest ni dibuat sempena tahun baru oleh adrini
dan mendapat penaja bersama iaitu krochetshop
contest ni pun sangat simple....kenapa???
sebab syarat yg dikenakan adalah sangat senang
iaitu......

1. Tulis entry bertajuk Adrini’s 1st Giveaway
2. Letak banner di sideboxes dan link kan kepada http://www.adrinis.com/blog

3. Letakkan link http://krochetshop.blogspot.com sebagai penaja bersama.
4. Tinggalkan komen dengan link sebagai tanda penyertaan.

Tarikh tutup : 15 Januari 2010. (11.59pm )
dan....sebanyak 3 orang pemenang akan dipilih secara rawak.

jom kite join contest ni ramai2!!!!
hadiah sgt menarik!!!

:: MOBS & Lollietots CUTEST SMILE Baby Contest ::

Image
contest anjuran malaysia online baby shop dan anjuran bersama lollietots

MOBS

anjuran bersama

lollietots


hadiah yg ditwarkan sungguh best :
1st prize: RM80 Voucher
2nd prize: RM50 Voucher
3rd prize: RM20 Voucher
Consolation prize: RM10 Voucher x 2
Special prize: organic cotton soft toy - fred petite monkey by miYim


comelkan??

so....jom join!!!
tarikh tutup : 15 jan 2010

dan ni lak gambar cik fenny masa senyum

Nama : Afni Irdina bt Md.Azhari Sham
Umur : 1 Tahun 2 bulan
Jantina : Perempuan

*gambar ni cik fenny sronok main 1st step*

:: My Birthday Giveaway!! ::

Image
lagi contest tuk hari ni
kat blog deliagarden lak
sebab today (4 jan 2010) adalah besday tuan punyer contest
so contest ni dibuat la...sbb tu tajuk contest pun My Birthday Giveaway

Hadiah pertama giveaway ni adalah sebuah POUCH SLING exclusive made by DELIAGARDEN


Hadiah kedua lak adalah Cutie Green Totebag/nursing bag



Syarat tuk giveaway ni lak ada tuk yg punyer blog n tiada blog (*sangat bagus coz beri peluang tuk mereka yg tiada blog tp berminat join contest*)

Bagi sesiapa yang ada blog (bloggers):
1. Jadi follower DELIAGARDEN
2. Link kan blog ini di blog list anda
3. buat entry tentang giveaway ini
4. tinggalkan comment di sini beserta link anda

Bagi sesiapa yang tiada blog :
1. Jadi follower
2. Emailkan ttg giveaway ini kpd 5 orang dan di CC kpd deliaramone@yahoo.com @ postkan entry ini ke facebook@website anda
3. tinggalkan comment di sini beserta email@link web@add facebook anda

Close date : 9 Jan 2010 @ 12:00 malam
pemenang akan dipilih menggunakan random.org

so jom join reramai...cepat!!!!!

:: Sabriena and me Birthday Giveaway !!! ::

contest paling simple yg pertama mama jumpe
jom join.... klik kat blog ni waniecraftcottage
syarat nyer sgt2 la simple....tarikh tutup pada 20 jan 2010

:: kenangan 2009 ::

Image
adakah agak terlambat buat mama
tuk rewind peristiwa 2009???
lantak la...ni kan blog mama
ermmm
bnyk sgt peristiwa yg berlaku ni

Januari 2009
*mama dah abis pantang n balik puchong
*cik fenny dah blajar nak meniarap
*baba banyak tolong mama
*makan dah kurang sket pantang...tp still mkn ikan goreng jek

cik fenny dah 3 bln n dah leh golek2 badan tuk niarap

Febuari 2009
*xde internet lg kat umah, so nk online g lepak kopitiam
*cik fenny dah 4 bln n makin sronok tgk dia membesar

cik fenny wit cik pooh kesygan nyer

Mac 2009
*tok ayoh wat offer n kami terima
*1 time baba n cik fenny ada passport
*cik fenny dah pandai sembur2 n wat muka serius
*1st time cik fenny naik flight
* 1st time kami g jakarta bandung n sgt2 best...ada rejeki nk g lagi....of coz kene sedia bnyk duit tuk sopin.
*cik fenny dah belajar tuk merangkak...dah boleh angkat2 badan dia
cik fenny dah 5 bln

kenangan paling best

April 2009
*mama dapat keje kat kpdnhep. keje kat ctu for 2 week n then g lari ker JPM
*cik fenny kene sakit mata, pastu mama n t…