Posts

Showing posts from June, 2009

:: end of the month ::

Image
internet kat umah takleh pakai
so agak susah tuk mama update blog
semalam hujan
masa kuar opis dah rintik-rintik
huh...sib baik sampai umah tak ujan
baba balik agak lewat dari mama
mama gi amik cik fenny kat umah ibu kat atas jek
ibu cakap cik fenny nak turun bawah jenjalan
erm, pas masuk umah letak sume barang cik fenny
mama turun bawah (kat parking kete)
cian baba kene kemas umah
TQ BABA!!!
cik fenny sangat sronok
sebab ader kengkawan yg lain
tapi mama yang penat dukung cik fenny
sebab anak mama dah makin bertambah berat badan...huh
dah dekat maghrib, baru naik
aiisshhh
mama ingat cik fenny nak tido
sebab ibu cakap cik fenny tido kul 3ptg tadi jek
asik nak main jek anak mama nie
mama nak masak bubur nasi dia pun tak leh
baba nak tengok berita pun terpaksa main ngan cik fenny

cik fenny main ngan baba

sronok cik fenny main
walaupun ader beberapa kali asik merangkak ke dapur
nak tolong mama ek
ish, penat baba angkat dia
semalam mama tak masak
sebab lauk nenek bagi yang lepas kenduri tue ader lagi
yum...yum....
mama …

:: 28 @ SG. BESAR ::

Image
semalam
28 jun 2009
umur mama dah genap 27 tahun
ermmm
mama dah ader cik fenny
mama dah ader baba
lengkap idup mama
1st time gak sambut besday kat kg baba
bukan senang nak dapat kan
cik fenny pun sronok balik kg jumpe atuk N nenek
jumpe auni, kak anis n abg am
jumpe cousin n anak buah
aishhh....cik fenny yang kecik pun dah ader anak buah
anak buah yang tua 3 week dari cik fenny
hehehehe

kejutan dari baba
mama dah tertido
sebab penat jaga cik fenny sepanjang perjalanan
huh...ligat bukan main lagi
pastu mama cam terkejut
sebab ader orang kiss pipi mama
aik....baba la
hahahah...sib baik baba tak kene lempang ngan mama
"happy birthday!!!"
mama senyum jek...sebab cam mamai lagi
senyum sampai ke tinge
pastu mama pusing tengok cik fenny
eh...ader kad n adiah la
mama kagum bile masa baba buat sume tue
hehehe
*TQ BUCUK CAM!!!**
mama sambung tido sebab penat

suker ayat kat kad nie...so sweet!!

esoknyer....
mama buke adiah
















i like it!!!

mama dapat perfume Estee Lauder....yeahhhh....bali dream
pastu dapat blusher 1 color, …

:: MY DEAR Warehouse Sale ::

Image
semalam
mama bergegas balik
sebab dah beku duk kat opis
sebelum tue
mama mesej baba
"abang balik kul brape"
tapi tiada jawapan
huh....takpe...balik nanti jumpe gak
dalam kul 4ptg lebih
baba bagi mesej
"dah nak balik nie"
hehehe.....niat tunggu sampai di umah baru bagi tau
sampai simpang nak masuk umah
nampak kete baba dari jauh
**ini sudah bagus**
baba tunjuk-tunjuk kat atas
oooo....rupanya cik fenny

erm, sampai umah baba tanya
"nak gi warehouse tak?"
"nak...nak" sambil tersengeh...hehehehe
"kul 6 gerak la"
"ok!!"
mama siap-siap...pastu gi amik cik fenny kat atas
ermmm....cik fenny baru pas mandi
sronok dia ek nak gi jenjalan


cik fenny suker duk camtu dlm kete..angin sepoi2 bhs...

sampai sana dah kul 6.15ptg...kire ok la...orang pun tak ramai sangat
senang sket mama nak pilih-pilih
lagipun umah dekat ngan warehouse
*ari nie rase nak gi lagi pun boleh...hehehe**
cik fenny & baba dah berpeluh kepanasan
hehehe....mama tengah syok pilih baju tuk cik fenny
a…

:: GIGI ::

ari tue baba operate gigi
cian baba dah takde gigi
hiks.....
sakit??
baba cakap bile fikir pasal cik fenny
tak rasa sakit pun
hehehe....sronok ek kalu ingat gelagat cik fenny
ari ni baba gi buke jahitan kat dalam mulut
tempat yang operate ari tue
nanti takde la lagi aduan sakit gigi dari baba tiap kali makan

:: pemakanan ::

Panduan menyediakan makanan kepada bayi.

1. Garam, gula atau sebarang perasa tambahan adalah dilarang untuk ditambah ke dalam sebarang makanan bayi berusia bawah 18 bulan kerana organ dalaman bayi masih belum bersedia untuk memproses bahan-bahan tersebut. Walaubagaimanapun, sekiranya bayi telah berusia 1 tahun, anda boleh memberi anak anda sekadar merasa makanan orang dewasa seperti kek, muffin, ayam goreng, atau puding.Ingat, sekadar merasa tetapi bukan untuk kenyang.

2. Hanya 2 keping ikan bilis sahaja yang diperlukan sebagai perasa bagi bubur bayi. Ikan bilis tersebut bolehlah digoreng tanpa minyak, ditumbuk dan tabur dalam bubur bayi anda.

3. Buah-buahan citrus seperti oren, anggur dan limau limau tidak digalakkan diberi kepada bayi berusia bawah 1 tahun. Begitu juga dengan yogurt dan telur.

4. Buah tembikai adalah buah yang baik dan boleh diberikan kepada bayi mengikut cara yang sesuai. Begitu juga dengan keledek dan labu.

5. Air yang ditapis (bukan mineral water) adalah lebih baik …

:: kesilapan... ::

huk....pagi nie baru mama perasan
alamak...
selama beberapa hari nie mama dah buat silap
huk...huk...huk...
nama cousin cik fenny bukan kyra ilyana
tetapi
KYRA IRIANNA
erkkk....
**cik long....cam nama cik fenny jek yang belakang tue...
AFNI IRDINA
aper cite nie????

semalam mama main catur
sukan BPPIP
antara unit
tapi mama tak main pun
sebab pihak lawan EL
so kire mama menang tanpa bertanding
huk aloh....
tapi unit AM still gak kalah...
aper kess nie...huhuhuhu
kalah ngan MM
3-2
**yang dua tue menang sebab pihak lawan sorg EL sorg lagi cuti
kalu tak...erk....5-0 kot...muahahahahaha**

semalam gak baba balik lambat
yer...dah lama baba tak balik lambat kan
baba balik
cik fenny dah tido
huhuhuhu.....

psstt : tq baba semlm goreng kropok lekor...cedap...yum..yum...MUAAAHHHH!!!!

**erk...terbalik lak kan..patut mama yg kene goreng...hehehehe...tp sebb mama duk cbuk ngadap laptop....baba lak yg goreng....

::kyra ilyana::

Image
bile weekend tiba
cik fenny gi jenjalan
for this month
every weekend
cik fenny gi jenjalan
bermula...
* 7 JUN 2009 : KUALA KANGSAR
*14 JUN 2009 : SENAWANG
*21 JUN 2009 : KEMAMAN
*28 JUN 2009 : erk....macam kenal jek tarikh nie...hiks...

mama bernasib baik
sebab cik fenny tak meragam
setakat suker sembur air liur dia kat baba
masa baba bawa kete
hiks...
pastu suker golek2 dalam kete...**buat aksi macam dalam rumah**

mama balik keje agak seperti biasa nie ayat baba semalam
mula-mula nak amik time off
tapi bile fikir sujie pun abis class lambat
mama cancel
sampai umah, mama cepat-cepat siap
amik cik fenny, baba mandi
terus gerak gi amik sujie
**semua ayat di atas direka oleh baba
*psstt....baba sile buat blog cepat2...jd mama tak yah la taip ayat baba lagi dah...cik fenny dah boleh jalan nie, tp blog baba tak muncul gak...aper kes??**
PEACE BABA....JGN MARAH EK

sebab bertolak masa orang balik keje
jalan agak jammed
sampai umah cik long pun dah tengah malam
cik fenny pun sronok je bukak mata besar-besar

cik fenny @ um…

:: again??? ::

lately
takde mood nak makan
sakit pala
pening
just wanna rest
secukup-cukup nyer
wif cik fenny
but this weekend
go for holiday again
this month....for evey week
cik fenny travel
erm....lucky me, coz cik fenny ok
congrate to my sis
mama ada anak buah baru...hehehe
cik fenny ader kawan raye nanti...yeah
**jom kite buli bang long ek**
welcome to the new world....KYRA ILYANA
**erk..tul ker nama nie cik long**
tapi cik fenny panggil KIRANA..
hiks!!

alamak nextweek mama ader game catur
huhuhuhu....kompen kalah coz dah berkarat otak
dah lama tak main

:: i wish..... ::

Image
Sony Ericsson C903

black
red
white

td tetibe teringat kat hp
so survey
dapat la sony ericsson nie
ingat nak beli yang biasa
tapi hati mama dah tersangkut kat model nie
but!!!
model ni takde lagi
huhuhu...xpe...ader masa mama tuk kumpul duit
tapi best gak kalu baba nak bagi tuk anniversary nnt...
dalam mimpi kot...

takde mood nak keje...huhuhu
cepat la friday coz saturday mama leh rest wit cik fenny

:: duduk & lidah ::

Image
anak mama dah tembam
mane tak nyer
makan banyak
minum susu pun banyak gak
aishhh.....

sekarang dah pandai jalan kat kusi
pastu berdiri nak lepas tangan
riso mama...jatuh kat belakang nanti
sebab ari tue baba dah amik channel kartun
cik fenny suke tengok
mama lagi la suke
ayat baba "nie mama ker adik yang nak tengok sebenarnya...hmmmm"
hehehe....mama tak kesah
mama ngaku mama suker sangat tengok kartun
hiks...peace to baba ^-^
baru-baru nie cik fenny dah pakai jelirkan lidah
huh....1st time cik fenny suker buat kat baba je
orang lain tak
tapi semalam...kat mama pun dia dah jelirkan lidah
ish....anak mama dah nak membesar ek
ermmm.....sronok tengok cik fenny
skarang paling suker sebut "ta..ta"
ish...hehehe.....
kalu gi jalan
suker isap tudung mama
best sangat ker tudung mama tue??
mama pun kompius...tapi yang pasti
lepas tue mesti bau air liur cik fenny
mama reda je...sebab anak mama kan
ahaks...

eeee...geram tengok anak mama yang bulat ni

:: @ senawang & BBB ::

Image
sabtu lepas
baba balik keje agak lambat
tok ayah n umie datang umah
sebab nak amik tok nek
sebelum tue,
diaorang gi BB walk
cik fenny & mama kene tinggal...HUHUHUHU
sebab cik fenny tido
mama pun turut tido
bangun tido dalam 10 minit baba balik
ajak baba gi ioi
hehehe...yeyeye
dapat naik kete baru baba
tapi mama luper pampers cik fenny
ermm...sebab dah biasa ader dalam kete
tapi tue dalam myvi
huh...riso mama kot2 cik fenny uk..uk..
tengah syok duk belek-belek baju cik fenny kat jusco tue
tetibe mama bau something
yeahhh...cik fenny berjaya uk..uk
terpaksa mama cari pampers....
dalam kekalutan mama teringat tadi mama tertengok pampers kat bahagian belakang
mama amik je yang kuantiti paling kecik
sebab huggies takde
terpaksa mama amik mamy poko
**sebab yang lain tak best.....pastu kalu cik fenny pakai nanti ader kesan2 merah....cian cik fenny**
mama beli yang mamy poko pants
so senang sket nak pakaikan cik fenny yang tak reti nak duk diam
dah setel sume
ajak baba makan KFC
**yeahhh...baba suker x??
sebab mama da…

:: pelbagai ::

jun
bulan bermakna buat mama
sebab mama dilahirkan pada bulan nie
ermm.....dan ader beberapa kawan mama yang lahir pada bulan ni
shu & dira....

besday
memang bermakna buat setiap orang
tambahan bile dapat raikan dengan orang yang kita sayang
2 tahun lepas, 1st time mama sambut besday sebagai tunang orang
erm, tahun lepas 1st time mama sambut besday sebagai isteri
tahun nie...1 st time gak...sebab mama sambut besday selepas bergelar seorang ibu
hidup mama dah lengkap
ada baba & cik fenny

hadiah besday
yang mama paling ingat sampai sekarang
masa sambut kat village view
rancangan baba & auntie zura
konon2 nak wat suprise
tapi memang menjadi
hiks....thanks to zura & baba
mama suker sangat
**erk....besday thn lepas mama luper la...yang mama igt, mama tak nak mkn kek...sbb masa tue tgh pregntkan cik fenny...hehehe...**
tahun nie??
ermm...nak harapkan suprise lagi
tapi mama pun tak pasti
rasa takde dah kot....or memang takde pun

spa
sekarang mama teringin sangat
nak gi spa
nak gak rase diri di manja
huh..…

::weekend yg padat ::

Image
jumaat
balik dari keje
dapat call dari tok ayah
suh gi amik sujie kat UM
call baba dlu, baba cakap OK
pas magrib tolak dari umah gi amik sujie
huh, banyak barang sujie
on da way balik, singgah makan
yum...yum...best makan ikan siakap
dah lama mama tak makan
last baba cakap masa mama pregnant 7bulan kot..hiks
balik umah cik fenny tak nak tido
sebab dah puas tido dlm kete
huhuhuhu...syok main ngan sujie ek...

sabtu
cik fenny bangun lambat
sebab penat main ngan sujie
sronok dia tengok umie & tok ayah datang
pas dah breakfast ngan hasil masakan mama yang best
**muahahahaha...**
gerak gi midvalley
huh...mama tak suker, tapi sebab tok ayah cakap nak gi umah tokma, nak jumpe moyang cik fenny...hmmm...
mama ikut je...

cik fenny sronok gi jenjalan

dah alang-alang ader midvalley
kiteorang gi repair kamera yang agak-agak nak rosak
**huhuhuhu.....mama dah xde kamera**
pastu dah lapo,
gi makan
umie, tok ayah, sujie & ayah chik dah lesap ke mane ntah
cik fenny makan asam laksa dalam jusco
tetibe mama teringat masa blajar…

:: cik fenny.... ::

Image
muaaahhhhh.................

:: shopping?? online ::

hmmmm....
sekarang mama suker sopin
bukan gi sopin komplex
tp duk dpn pc
waktu lunch hour
click-clik...
tengok-tengok
tidak perlu bazir tenaga
hanya tenaga di mata
tak perlu bazir minyak
hanya tenaga tuk tangan
hiks....tak cukup lunch hour
kekadang terselit masa keje
**janji keje dah setel... & line clear ek**
tapi wat masa sekarang
mama just survey2 je dulu
book mane yang patut
cuma hari tue terlepas gak beli 2 barang
hiks....tak sabar nak tunggu dapat barang
hmmmm....agak bes sopin nie
tapi harus ader risiko
kene pandai pilih la....
kang kat 1 tue kite tengok dah ok
skali ader lagi murah....huh
mama dah terkene...hiks....takpe
pengajaran tuk mama
lepas ni leh kurangkan aktiviti di sopin komplex
**pppsssttt.....tapi jusco tetap mama kunjungi ek
hiks....

sekarang mama n membe opis tengah giler window sopin depan pc..huhuhu
agak gile tuk surf sume web yg ader....

k la....malam nie cik fenny tido awal
mama samb surf brg2 kat umah lak...hehehe.....