Posts

Showing posts from December, 2006

:: irfan zaqwan yg montel ::

Image
ape tgk2...

skrg ni aku duk umah memain ngan anak buah....wpun umo baru 4 bulan...tapi dah nak berjalan (**sib baik papa dia beli walker)...hmm....dah la x reti-reti duk dia...asik nak suh org ckp n main ngan dia...makan punyer la kuat...susu dah berbotol-botol....skrg ni kalu nak tdo..dia nak mak dia jek yg tdokan...huh.....dah ler membesar bagai johan....


saya la irfan zaqwan...huh..air liur kat baju

tangan irfan yg xleh dok diam....asik nak masukkan tangan dalam mulut je...ikat baru tau....huhuhu.....


nak g jalan-jalan...

:: menarik?? ::

Maghi blaja kecek Klate (jom belajar cakap kelantan)
*Bokbong - spesis musang
*Ttuyup - pepatung
*Pok Kor = spesis mengkarung
*Ike Kkhonge = ikan cencaru
*Gelenyar,Gletah = mengenyam, gedik
*Saksoba = Absorber
*Supik Gelenyar/supik rhokrhak - plastik bag (yang nipis tu.)
*Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab"tuffah" = epal)
*Mokte = rambutan
*Kuk/kok = sekeh
*Njja = tendang
*Samah = 50 sen
*nyaknyo = kesian
*bbaloh = kelahi
*Ggaduh = nak cepat
(double `G' means sabdu))
*debe = berani gilerr
*Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work)
*Tohok = buang
*rhukah = panjat
*Ghohok = susah, payah
*hungga = lari (bkn hungga bungga ekk)
*getek/etek = juga
*tepoh = langgar
*tubik = keluar
*SIAK DUK GGOBAR = Jangan risau.. Don't worry,behappy!!!
*IDAK KO = cuma
*WAK GGOGHI = Bagi memulakan sesuatu.. to startwith.(biase nyer dlm urusan perniagaan)
*DEKPONG GAK EH = Kalau ya pun
*Jjughuh = baik (jjughuh budok tu = baik budak tu)
*Kelaghing = kesat/not smooth (kulit kelaghing =skin not smooth e…

:: cinta lelaki cicak ::

hmmm...ni kali ke2 saya taip entry ni sbb tadi tetibe pc ni ter 'restart' dengan sendiri. sebelum balik kelantan, saya sempat tengok cinta dan lelaki cicak. cinta memang best.seperti yang di war-warkan.tidak rugi untuk saya melihat cerita ini.kalau dapat peluang untuk tengok sekali lagi pun saya sanggup.saya suka jalan cerita dan skripnya.tidak seperti cerita melayu yang lain.cinta mengisarkan kehidupan masyarakat sekarang...cinta tentang semua...cinta dan kasih sayang...ada ketika sedih...ada ketika gembira...tima kasih en md azhari sham kerna teman saya tengok cerita ni...hehehe...

lelaki cicak...hmmm...atas permintaan adik saya en md azhari sham belanja dia tengok lelaki cicak a.k.a cicak man.saya hanya sebagai peneman...hehe...tapi saya suka cgi cite ni.lawa...dan saya berbangga kerna kita mampu hasilkan filem yg sebegini...wpun ada yg mengkritik ia seakan sama dengan cerita hero hollywood...namun saya tetap dengan pendapat saya...ia satu pencapaian tuk filem kita.(setiap o…

:: cuti-cuti malaysia ::

Image
waaa...dah lama rasanyer tak update blog...hehe...skrg kan musim cuti...so cuti-cuti malaysia la.last week saya pergi cameron highland.....hmmmm....best sebab sekarang musim hujan, so kat sana memang sesgt la sejuk..kekdg hujan gak. saya pergi ngan famili n 2 famili kawan bapak saya.....sronok?...mula2 agak bosan...tapi lama-lama boleh la...dari saya terperap di rumah, elok gak jenjalan. lagipun leh la rehatkan otak yg dah bertungkus lumus selama setengah tahun tuk habiskan master...huhuhu...sekarang masa tuk saya bercuti. mula2 perjalanan ok, sampai la di tengah-tengah bukit tetibe kereta bapak saya buat hal...huhuhu...kejap-kejap temperature naik (saya pergi cameron lalu gua musang....lagi dekat).


on da way g cameron
dalam 5 kali gak kiteorg asyik berenti sebab enjin panas....hmmm...sib baik pergi 3 buah kete...jadi ada la teman. bertolak dari umah kul 8 pagi, sampai kat sana dah kul 4 ptg...sebab banyak kali berhenti...huhuhu...sampai je....terus rehat. agenda tuk berjalan dimulakan …

* tamat *

home sweet home...
akhirnya...setelah setahun setengah berhempas pulas...akhirnya saya berjaya tamatkan ia....syukur pada YANG MAHA KUASA... w/pun banyak halangan, namun ia telah tamat. Sekarang perlu ada arah tuju yang lain pula... KERJA. W/pun aku tidak konvo lagi, namun boleh dikatakan akan... harap result nanti tidak seteruk yang disangka... huh...penat untukelajar lagi. Cukup...Cukup setakat sekarang... aku ada benda lain yang perlu aku cari dalam hidup. Namun kenangan belajar amat bererti... lagi best dari KERJA... kerna aku tidak suka bekerja...jika di beri pilihan antara KERJA, BELAJAR dan SURIRUMAH... pilihan utama aku sudah tentu BELAJAR. Hidup kita tidak pernah lari dari belajar. Dari kita kecil sampai la kita tua. Kehidupan seharian kita penuh dengan belajar. Semasa kecil kita belajar untuk merangkak, berjalan, bercakap dan sebagainya. Bila kita kerja, kita juga belajar untuk memahami kerja kita, cara kerja kita, cara berkomunikasi dengan bos serta rakan-rakan kerja. Bila k…