Posts

Showing posts from May, 2009

:: UM & midvalley ::

Image
sabtu lepas
tok ayah telefon
bagitau sujie sakit perot
suh gi amik sujie bawa gi klinik
call baba, bagitau hal ni
baba cakap petang baru boleh balik
sebab keje banyak
call sujie, mama bagitau aper yang baba bagitau
huh...
cian sujie...siap nangis-nangis lagi
cik fenny lak duk membebel je sebelah mama
huh....

cik fenny dah boleh duduk atas sofa...yea...

sementara tunggu baba balik
cam biasa
mama masak aper yang patut
sebab nanti mesti sujie nak makan
sebab sujie cakap cafe kat sana tak best
**hmmm....sujie nie....mesti teringat kat tok ayah & umie
mama duk masak
cik fenny main sensorg
pandai anak mama bawa diri ek...

cik fenny main sampai mulut muncung-muncung

anak mama dah boleh jalan ek.....

dalam kul 4.20ptg
baba dah sampai umah
siap-siap, terus gi amik sujie
sujie pun dah duk mesej tadi
tanya jadi datang ker tak
tok ayah pun dah 3 kali call
hiks....risau la tue

cik fenny terpaksa di kejutkan dari tido
cian cik fenny ek
sampai sana dah kul 5.45ptg
1st time mama masuk UM
ermm...camni rupenyer
walaupun baba dah pena…

:: ermm....::

cik fenny dah baik dari demam
mama pun sama
alhamdulillah.....

mama risau gak
sebab sekarang ni memang musim orang demam, batuk & selsema
lagipun sekarang gak banyak virus2
huhuhuhu

tadi masa mama amik cik fenny kat umah ibu
dia bukan main sronok lagi
balik umah terus nak main
cik fenny dah boleh berdiri kat sofa
mama sronok
baba pun sronok
cik fenny dah nak jalan
pastu call umie
bagi umie tengok cucu dia yang manja nie berjalan kat sofa
**psst....kuza, umah aku dah ader sofa...meh la dtg lepak..**
hehehehe
sronok umie & tok ayah
cik fenny lak buat tak tau je
pastu lelama baru bukak mulut membebel ek
hehehe
tue memang tanda anak mama dah sihat

weekend ni nak gi tengok sujie
cian kat sujie
sambut besday sensorg ek
mama ingat weekend nie nak gi poney warehouse sale
tapi bile mama baca komen-komen orang yang gi
macam tak bes je
kiko warehouse pun sama
so mama pikir baik tak yah gi
**psst...baik kite gi mid valley nnt kan baba...:D**

tadi cik fenny tido agak awal
so mama boleh la rehat sat
tapi sib baik la tadi ba…

:: demam ::

jumaat lepas mama start demam
sabtu makin teruk demam mama
sabtu gak cik fenny demam
kesian cik fenny
badan panas
malam nangis-nangis tak nak tido
sebab badan tak selesa
lagipun sekarang musim panas
bahang jugak memalam
yer la...umah kami takde aircond
**..ppssttt...bukan umah kami pun..umah sewa je ek
ermmm....
petang sabtu tue ajak baba gi klinik
sebab mama dah tak tahan
bawa cik fenny skali
doctor cakap suhu kami sama
**hehehe....anak mama kan.....
mama pun risau sebab sekarang kan musim orang demam, selsema & batuk
aish....kat opis nie, depan, belakang, kiri, kanan ....
ader yang batuk, demam & selsema....
aish...dah duduk pun dalam aircond...cepat la merebak
tapi....
walaupun mama & cik fenny tak berapa nak sehat
kami tetap gi sopin di jusco
**itu wajib...hehehe...tq baba

masa sopin
tetibe mama terasa sesuatu di kaki
huh...selipar mama dah putus
sementara tunggu baba gi toilet la, selipar mama putus
huh...bajet tuk beli benda lain
terpaksa mama beli selipar
terpaksa gak mama cari selipar sambil kak…

:: survey ?? ::

hari nie mama rasa sangat sejuk
macam nak demam pun yer gak
sejuk sampai menusuk ke tulang
beku kaki mama
esok mama kene bawa stokin gi opis
hari ni mama balik keje cam biasa
cuaca pun mendung
so ok la....

hari ni mama ajak baba gi tengok sofa
yer la....kat umah mane ader sofa lagi
sebab mama rase cam tak perlu
tapi sekarang...
macam perlu la sket-sket
hehehehe
nanti lagi cepat la cik fenny berjalan
sebab boleh pegang-pegang ek
hmmmm.....

niat di hati hanya untuk survey
tapi lain pulak jadinya
takpela....
masa dalam kete
cik fenny sronok
sebab dapat jenjalan
tapi bile dah nak balik
cik fenny tido
yer la...ibu cakap cik fenny asik main je...huh
esok mama nak keje
antri sampai cni je
weekend ni umie & tok ayoh datang...
yeahhhh.....

:: piZZa ::

hari ni mama balik keje lambat
hari ni mama gi alamanda lagi
sebab opismate nak beli barang
mama pun beli gak
dari niat tak nak beli
terpaksa la mama beli tuk cik fenny omei-omei
mama beli sikat, getah rambut & mainan
tue sume tuk cik fenny
baba jangan jeles tau!!

masa mama balik keje
ader kete wira putih depan kete mama
mama nak potong
tapi tak dapat
huh
bawa punyer la slow
pastu tetibe pecut laju...
huh..
akhirnya mama malas nak lawan dah
sebab mama tau sape yang bawa kete tu
en md azhari sham...
*hiks..baba cenyum-cenyum dalam kete ek.....**

sebab mama balik lambat
mama tak masak
tetibe tengok iklan kat tv macam best je pizza tue
baba offer diri nak belanja
cik fenny suke
mama lagi suke
**thank you baba!!**
gi giant je makan
sampai giant cik fenny dah tido
letak dalam stroller
order dah sampai br je nak makan
cik fenny sedar dari tido
mama bagi cik fenny makan sup
ermmm...sedap ek
pas makan
gi beli barang cik fenny sket
sebab ibu cakap syampoo dia dah abis
pastu dalam kete cik fenny ngantuk
tapi tak nak tido
cian ba…

:: sakit perot ::

semalam mama sakit perot
hari ni pun sakit perot gak...huhuhu....
tapi kurang sket dari semalam

lunch hour mama gi alamanda sebab nak setelkan duit kete
tapi tak dapat gak
huh
takpe, nanti baba tolong setelkan ek
dah alang-alang kat cna
ingat nak beli barang dapur sket
tapi bile fikir balik
cam malas la pulak

mama balik keje cam biasa
amik cik fenny omei-omei
suke dia
tapi mama terpaksa stop masak bile cik fenny ader
sebab dia nak suh mama duduk ngan dia je
terpaksa mama tunggu baba balik keje
dalam kul 7 baru baba balik
ari ni dah janji nak bawa cik fenny gi suntik hip B
so dalam kul 8 gerak gi klinik AN-NUR
orang tak ramai
cik fenny sronok sebab ada kawan dia kat sana
hehehehe
masa suntik tue
cik fenny nangis kejap je
tapi masa timbang cik fenny tak duk diam
haish.....susah doc nak baca berat
berat cik fenny 8.2kg
waaaaa......
berat nyer anak mama nie
alang-alang dah kluar
ajak baba gi kedai kat situ
sebab nk beli barang dapur sket
dan esok leh masak bubur tuk cik fenny
mama gi beli, baba & cik fenny dok dalam k…

:: kenduri kawin :: mid valley ::

semalam hari ahad
mama cuti
baba pun cuti
cik fenny sronok main kat umah
semalam pun mama bagi cik fenny makan bubur
dia suke
mama lagi suke tengok anak mama makan
best kan??
pas dah kenyang & penat main
cik fenny mandi & terus tido
hiks...
sebab baba cakap petang nak gi kenduri kawin uncle nazim
so bagi cik fenny rehat yang cukup
hmmmm.....
elok-elok lepas habis melodi
bunyi sore...
haaa...cik fenny dah bangun....
pastu terus siap-siap
gerak ke shah alam
sebab kenduri tue kat cna
cuaca agak panas
cian baba berpeluh sebab angkut banyak barang...hiks....
sampai sana sib baik cik fenny tak nangis
anak mama dah besar kan...
tak mau nangis-nangis lagi
cian gak kat cik fenny
cuaca panas...sampai tertido dalam kete
dah setel sume
gerak ke mid valley dalam pukul 4
** takde gambar sebab kamera rusak...huhuhu
dah lama mama & baba tak gi mid valley....
waaa....dulu masa dating selalu gak gi kan...
dah dekat 2 tahun....
hehehe
sekarang suke gi jusco je....
sampai cna pusing-pusing cari parking....
huh...
sebab aper kite…

:: semalam... ::

mama gi keje cam biasa
ari jumaat mmg best
sebab ari paling lama rehat...
n esok tue cuti
tapi semalam gak mama balik lambat
keje banyak
cian cik fenny
sejak 2 hari lepas
cik fenny dah pandai sebut "mama"
yeaaa....
mama sangat suke
sebelum tue bile nangis nak susu je sebut nama mama
tapi sekarang nie....suke ek panggil mama kalau tak nampak mama depan mata
hiks...bak kata baba
"ni....cik fenny anak manja"
"cucu sape??...cucu tok ayoh la nie"

ari ni baba keje
tinggal mama & cik fenny je
dah lama tak main ngan cik fenny
sebab semalam mama g alamanda
sempat beli botol susu cik fenny kat mothercare
tapi xde saiz 3....huhuhu
sib baik ader puting spare...
pastu mama beli mainan kat cik fenny sebab dah lama tak beli
cian cik fenny....
tapi mama tengok semalam...
cik fenny tak main pun...
hiks...huhuhu....

cik fenny tido
mama nak rehat
sok nak gi kenduri umah kawan baba
waaaa....uncle nazim nak kawin laaa.....

:: hmmm... ::

ari ni mama xde mood nak wat keje....
mama teringat cik fenny....

:: kain ::

umie, tok ayah, sujie & ayah chik
baru balik dr jakarta & bandung
afni suke
sebab afni dapat baju
mama suke
sebab mama pun dapat kain sepasang
nanti raya leh pakai sesama
hehehe
cik long & bang pan pun sama
**cik long.....nanti buat tuk raya ek....leh sama 1 famili
tapi adik bang pan camna???

hari tue mama sempat buat bubur nasi tuk cik fenny
tapi tak jadi sangat
mungkin sebab mama penat
balik keje
nak kene masak lagi
kemas umah lagi
ngan cik fenny lagi
sesudah subuh... kul 6.30pg mama dah gerak gi keje
sebab mama bajet tak sempat nak bangun awal pagi
so mama buat malam tue
skali cik fenny tak makan
so ibu terpaksa buang je
akhir nya...makan nestum gak
takpe...
weekend nie mama buat bubur ek
cian anak mama....
muahhh!!!

:: new walker ::

Image
sabtu lepas baba cuti
sempena hari wesak
tapi cik fenny sesudah subuh dah bangun
huh....
pastu tak nak tido
baba terpaksa pasang balik buai
baru dia tido...
huh...dah nak tido dalam buai balik rupa nya...
ermmm, cik fenny tido dapat la mama n baba tido gak
rehat di hari minggu
petang...
mama n cik fenny ajak baba gi cari walker
(cik long..sbb cik fenny dah ader walker....cik fenny amik car seat la yer)
destinasi utama...
jusco taman equiene
** mama suker gi jusco!!!
tengok2...macam tak banyak sangat...
tapi cik fenny dah try...suke dia ader mainan kat ctu
pastu ajak baba gi manjaku kat bangi
hmmm...
destinasi kedua...bangi...manjaku
skali harga lebih kurang je...
lagi murah ader la...
mama tak suke
sebab yang murah tak lawa
yang mahal lawa...
sebab yang mahal jadi murah kat jusco
mama ajak baba patah balik ke jusco
destinasi ketiga
jusco lagi
kali nie memang beli
cik fenny pun suke
kat cna terserempak lak ngan dak TR
huh...dah kawin la...
tak sangka lak ek
dulu bercouple ngan orang lain
tapi berkahwin ngan orang lain
(**…

:: jcard sale @ puchong ::

semalam lepas balik keje
mama terus amik cik fenny
hmmm....
ibu kata
cik fenny sakit perot
1 hari tak tido
cian anak mama
lepas magrib baba & cik fenny antar mama
waaaa
jalan sangat jammed
ni kalu sapu kat roti pun
kompen tak abis jam nyer
hmmmm....
dah separuh jalan merempuh jammed
cik fenny tertido dalam kete
atas car seat dia
sib baik
baba cakap tak nak patah balik
susah nanti
so baba & cik fenny tunggu je mama gi sopin
huh....ramai giler orang
sakit mata mama tengok orang ramai
barang-barang dia pun takde la best sangat pun
ingat nak beli walker tuk cik fenny
tapi tengok keadaan walker tue
macam skali cik fenny naik boleh runtuh
baik tak yah
so keputusan
malam tue just beli adiah je
mama beli 1 barang
nak beratur nyer...
mak ai..sungguh panjang barisan nyer
macam buat perbarisan kat padang pun yer gak
dalam kul 10 malam dah setel sume
baju tuk cik fenny
takde...huhuhuh
bukan mama tak nak beli
tapi sebab takde yang cun melecun
takpe
bak kata baba
next time ader lagi sale nyer
so balik umah cik fenny dah tido
penat …

:: takde tajuk::

untuk bulan nie...
1st time cik fenny duk ngan ibu katty
tengok ok
skarang pun dah ok
so kire ok la tue
tapi bile mama nak gi amik
dia bukan main sronok lg
hehehe
windu mama ek
muah....

:: balik kg sungai besar ::

weekend lepas
balik kg sungai besar
sebab dah berapa bulan tak balik
cian kat atuk & nenek nak jumpe ngan cik fenny
cian gak kat baba windu kat kg kesayangan dia
hiks...
sronok sebab masa nie padi hijau
tapi sebab baba lupe nak amik gambar padi ngan cik fenny
so takde la gambar kat blog nie
kamera bawa balik
tapi tak gak amik gambar
huhuhu
takpe...next time ader lagi
cik fenny pun sronok
mula2 sampai je menangis
lama-lama dah ok ek
sronok sebab ramai cousin dia ader skali
hiks...
tapi kejap je...sebab sebelum tue baba gi kerteh
ingat plan nak balik kampung dah cancel
tapi bile fikir ramai orang kat kampung
baba amik keputusan nak balik gak...
hehehehe
sampai puchong pun dah petang ahad
sebab jalan jammed kat tanjung karang
tue pun sib baik baba main ikut je kete depan
masuk jalan kampung
:D..