Posts

Showing posts from January, 2014

:: Balik Kampung - Sg Besar ::

Image
lepas check out kat sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2014/01/cuti-cuti-2014-de-palma-hotel-kuala.html
terus pegi kenduri kawin kawan baba pastu baru la lepak2 umah nenek bkn main hepi lg 2 beradik ni main kucing hahahahahaha
siap mkn ngan kucing kucing ni pun dh bunting ha si adik lg la siap mintak bawa balik "mama....kite basuh la kucing ni bg bersih..... pastu kite bawa balik....x kotor dh...blh duduk umah kite" hahahahahahaha





kami posing dpn sawah wpun sawah x brape cantik...tp nak gak...hahahaha sanggup tu panas2 hahahahaha
sebelum balik  singgah pekan dulu cari baju tidur n towel 2 beradik tu hehehehe pastu br gerak balik sbb nak singgah aroma ikan bakar.... yummyyy

:: Cuti-cuti 2014 - De Palma Hotel Kuala Selangor ::

Image
sabtu baba keje mama keje bawa kakak p keje petang tu siap2 kemas brg nak balik kg tp sebelum tu ada bnyk destinasi lain smpi kakak boring duk dlm kete huhuhuhu x smpi2 lg kampung nyer
dah tu...kengkonon nk mkn kat kuala selangor smpi cna pun dh lewat dgn nk amik nenek umah pak ngah lagi so baba decide check in muahahahahahha masing2 x larat dah kakak n adik pun dh lena d buai mimpi
1st time smpi cni dah la malam igt dh salah jalan
lepas check in baba kuar cari makan kakak n adik sronok dpt duk hotel dari dulu lg request nk duk hotel chalet dah penuh so amik jela yg mana ada ada swimming pool.... tp sbb x plan so xdela kiteorg terjun ctu lgpun ada event family day kot
yeahhh...nk check out tgk adik hepi jek

letak brg kat dlm kete dlu baru kiteorg p bfast
kakak mkn macam2 hik2 konon dlm bilik td ckp xnk mkn sbb takut gemok skali jumpe mkan terus lupe diet dia tu hahahahahaha
yg ni lak susah sgt nk mkn huhuhuhu tp pipi dh tembam  ;)


dah nk p kat kete ternampak kolam kecik ada kura2 sro…

:: Shawls - Fana Couture ::

Image
sejak 2 menjak dah reti bershawl ni cam best lak so saje je surf tenet tetibe terjumpe lak web ni
http://www.fanacouture.com/
cantik shawl dia sbb dah berkenan so klik2 mama beli 1 nak tgk kain dia jenis camna
mama beli yg sold out kos pos RM7 so total RM46
kebetulan lak tudung tu sampai masa yg sesuai





;)

:: Terima Kasih JIRAN!!!! ::

Image
hehehe 1st time kot selalu tukar2 mknan je ni dpt bj lak rezeki ank2
baba tnya...srnok x duk cni mau x sronok  dh la umah sendri jiran pun ok dapat gak merasa makan ikan patin masak lemak tompoyak perghhhhhh this time dpt bj ni sbb diaorg br blik dr bercuti 1st time gak dpt cencalok *camna nk mkn cencalok ek?*
TQVM JIRAN!!!!!

:: Tesco - Inai ::

Image
akhirnya tercapai gak hasrat kakak

adik pun sibuk....hehehehe

kakak nyer dah setel adik lak siap request nak gmbr ben10 tu hahahahahaha mana nk dpt syg oiii

yeaaaa...adik punyer
dlm kete masing2 cam ptung adik dh la paki bj putih smpi umah mama guna hairdryer bg cepat kering pastu br mandi esok sronok diaorg pegi tadika n taska dgn inai d tgn hehehehehe

:: Weekend - No Baking - Cheeeezzyyyyy ::

Image
this time xde lg baking2 stop jap selongkar peti ooooo ada brg..... selak sana selak cni dgn tenet yg blh laaaaa hmmmm
akhirnyaaaaaa tada....
benda paling simple buat masuk peti je tp mak aiiiiiiii kos agak tinggi tp yg pasti  sedaaaapppppp

sekejap ada
sekejap licin
hancus la diet ku....oh noooo!!!!!!!
*nk cari cheese bnyk2......tunggu gaji...huk3*

:: Plaza Alam Sentral - Sharnaz n Nelydia - Bukan Kerna Aku Tak Cinta ::

Image
perasaan? waaaaa...hehehe dpt tgk sharnaz  tp xdpt amik gmbr giler rmai org sbb xdpt amik gmbr ngan orgnya amik gmbr ngan patung pun jd la

kakak ckp " baba ni cam jebat la....baba pun pkai bj mcm jebat" tapi bile smpi umh...mlm tu dia ckp lg "baba mana sama cam jebat....baba xde ni pun" sambil tunjuk kat muka....xde misai rupenya...hehehehe baba balas "mmg la....sape yg ckp a