Posts

Showing posts from June, 2012

:: 3 series ::

i'm 30th..now!!!...n i hepi 2 hv u...u..n..u...in my life....thanks 4 everything......
Published with Blogger-droid v2.0.4

:: the best.... ::

2012
28 JUN 2012
maka genap la saya 30th
3 series....
not sure....patut hepi or sedey....umo dah 30....flash back balik aper yg telah dapat capai....
hmmmmmm.......blur
but yg pasti kami dah ada rumah
ooo...yeaaaaa... psst...wlupun umah tu x siap lg...hehehe

ermmm.....1st birthday suprise yg mama dapat masa jd zaman ank dara
hasil gabungan kerjasama aunty zura n baba
kat sini....masa tahun 2007


yg sgt best masa tu...igt smpi skrg....siap dpt fav kek lg...yum3....bnyk lak tu
last2 housemate n officemate yg tlg mkn sama
tahun 2008...mama xberapa nk igt....hehehe.....

tahun 2009...terpaksa sambut kat sg. besar
nape kene balik....mama dh xigt...tp masa ni dpt set estee lauder dr baba...set makeup n perfume
but perfume je dh abis pakai....makeup ada lg smpi skrg
lipstick pun ada lg....1 kakak dh patahkan...huk3...ada lg 1 :D
kat sini

lepas tu mama dpt suprise lg
antara yg the best berbanding yg lain
baba bawa p equaltarial bangi
masa ni tgh preggy kan adik
w/pun kene bsp...tp mama tetap pulu…

:: al-kisah botol susu adik aira ::

Image
jumaat mama perasan botol susu adik xde masa nk basuh....baba pun ada tnya...mama fikir tinggal kat taska or dlm kete....sbb adik skrg suke pegg btol masa dlm kete pas amik kat taska.so weekend adik just pakai 1 jela...biasa gilir2....nk pkai kakak punyer...tp biasa la...diaorg dh kenal botol masing2...mana la nk....wpun sama je...warna n corak je lain....so ahd mlm baba p cari dlm kete..baba ckp xde...mama bajet kat taska la.....tup2....pagi tu bile dh smpi sekolah...nk simpan smart tag....tadaaaaa.....ada btol susu adik....call baba tnya....ada check x tempt tu....baba ckp x...huhuhu....yer...adil suke masukkan sume benda kat luat dlm tu...biasa mama perasan....ari tu je xperasan....adik....adik....
bile la mam nk sale...nk beli btol baru ni....huhuhu....$$$ lagi...aiyakkk
Published with Blogger-droid v2.0.4

:: Cousin Wedding @ Vista Damai Condominium ::

Image
ahd lepas
cousin yg satu umor ngan mama
satu sekolah ngan mama
satu matrik ngan baba
gegegee....
kawin
kecik je ka dunia ni
baba ckp xkenal....tp cam penah tgk
yer la...dah 1 matrik kan
hehehe

agak kalut sbb kiteorg kuar agak lewat
tp cepat smpi..hehehe

tunggu pengantin...nk berarak masuk dewan
layan la aksi2 budak2...n bakal mak budak tuk adik ipar yg tudung biru
ni la pengantin nyer SELAMAT PENGANTIN BARU
best...sbb jumpe pakcik2...makcik2...waaaa...rasa cam raya lak hahahahaha yer la..last jumpe raya thn lepas kan...hehe...raya thn ni...xdpt la...sbb turn beraya kat sg.besar pas kenduri tu cousin belah mak ajak p umah dia kat area ctu saje jenjln smbil merapatkan hubungan...hehehehe lepak2...smpi umah dh petang n kepenatan zzzzz.... weekend yg padat ngan aktiviti

:: surirumah berijazah ::

topik yg sgt menarik....post dt kwn mama kat fb....rmai gak yg like...rmai gak yg komen....mama pun like...tp mampu like jela...laksana blum lg...tggu baba jd jutawan dlu....hahaha(dlm mimpi blh la kot)

suke kalu dpt jd surirumah d masa kerja yg bertambun....smpi sakit segala bdn....sbb sama je...even keje pun still lg blik keje samb wat keje umah lak....so baik la surirumah yg sentiasa dgn ank2 d depan mata....tp ada sesetgh yg pk jd surirumah ni teruk...huh...cam membazir je blaja tinggi....ada je mcm memperlekehkn diaorg yg xkeje ni....mcm la dia yg keje tu hebat sgt....***psst....sbnrnyer org tu jeles sbb suami dia xdpt tanggung so dia kene la keje kan...**

so bg mereka yg surirumah berijazah...don shy2 ek....sy kagum dgn anda sume
bile la leh jd surirumah...huhu...tp sy cpt boring...blh ker?hmmmmm....
Published with Blogger-droid v2.0.4

:: Maaf...Saya Bukan Arkitek ::

Image
cite lama gak
br nk story
ni masa mama n baba MC
kiteorg pas p TM point
saje pusing2
so pegi la ukur tapak
hahahaha

nak amik saiz aper yg patut
nak bajet aper yg patut
baba tukang ukur
mama tukang catat
skali baba tgk
"ni aper"
hehehehe


ni mama punyer lakaran
baba ckp ni pun xleh nk lakar ke huhuhuhu yer la...sy mana la blaja lukis2 plan ni sume lukis cat adik blh la huk... last2 baba amik lakarkan so mama just catat ukuran dia brape hiks... maaf encik....dlu sy amik komputer bkn arkitek eh...bkn kite sama course ke? hehehehe....silap sy bkn keje bidang seangkatan ngan arkitek ye encik baba kompen la blh lukis kan :D bak kata kakak kat mana ada construction...kat ctu la "KEJE BABA YER BABA...NAPE XSIAP LG BABA" ayt paling best "LORI BABA SMPI KER?" hahahahahaha..... kakak....kakak......
ni baba punyer...beza kan?

:: HOME - SURVEY - HOUSES OF LIGHTING PUCHONG ::

Image
entry kali ni bnyk pasal rumah
sbb puan blog xcited duk survey2
ok sempena rumah yg bakal siap ujung thn ni
so kene la survey sana sini
sambil bawa ank2 jalan2
so 1st kiteorg survey pasal lampu...
tp kali ni ank2 tinggal taska
kalu bawa kompen xleh survey nyer....kang ada pecah sana sini
mati nk kene byr

houses lighting
setelah survey di internet rata2 menyatakan kedai ni yg jual paling murah lighting n fan survey kat forum pun sama lagi best bile kedai ni dekat je ngan umah so lepas hantar diaorg p taska kiteorg gerak ngam2 kul 10.30 kedai ni bukak tu pun dh ada org baba terkejut kami masuk tanya salah sorg salesgirl dia sgt peramah suke3 baba : sy dtg nk survey2 je...org ckp kedai ni jual murah...kat dlm internet ada bgtau salesgirl: ooo....yeke....abg dari mana? baba : kuala selangor mama??....senyum jek...sambil kuarkn hp dr handbag nk amik gmbr...hahahaha salesgirl : oooo..abg kuala selangor kat mana? baba : kuala selangor la.... salesgirl : sy pun asal sana
hah...jumpe org kg...…

:: YOUNG....YOUNG.... ::

semlm
sesi tekad
terimnate streamyx
*buatpe nk membazir byr bnyk..pakai mobile tenet dah cukup*
lepas ada kesedaran yg tinggi
lepas dihitung jam penggunaan
pembaziran berlaku
ok

semlm baba pun mc
hoyeaaa...
hehehehe
masing2 mc sbb penat keje
yerla...keje...smpi bile pun xkan abiskn
so baik amik rest
bukan sesaje...
sbb 2 weeks berturutan mama puluh keje
nk kejar 5S
last2 badan sendiri yg sakit
huk3
so doc bg MC
baba?...hmmm...xpasti sbb aper amik mc
so bile dah dua2 cuti
1st mama fikir nk g terminate streamyx
seperti biasa...parking mmg susah
so mama just masuk dlm tm point tu
tunggu q

ok...disinila tajuk entry bermula
ada sorg auntie ni tegur
auntie : blh tlg sy isi form ni x?sy x pandai tulis
mama : oooo...blh2
auntie: sori yer...susahkn u
mama : xpe2...sikit je
so mama isi la aper yg tahu
auntie ni pun nk terminate streamyx sbb umah dia dh masuk unifi
so dia cerita la...pasal ank dia...mama jd pendengar yg baik
sambil tunggu giliran dia kejap lg..n turn mama lepas auntie tu
tanya t…

:: Home - Progress.... ::

Image
actually ni gmbr lama mama pun dh lupe masa bile pagi tp yg pasti bkn weekend lepas tp xdela lama sgt pegi sbb nk tgk apa yg dh berubah tangga dia dh pasang cuma part tgh xde...susah sket nk pangjat baba je yg panjat...mama n adik legar2 kat bawah masa ni bawa umi, ayh chik, n tok ayh saje diaorg nk tgk nk tunjuk brape luas kiteorg nk xtend...so tok ayh leh bajet dalam RM15k++ cube tuk mintak kurang dr tok ayh...hiks! tp susah kot....sbb kalu kat kelate kompen tok ayh leh buat...ni kl maaaa....hmmmm kite tgk la nnt ek bilik air tok ayh komen sket...sbb mangkuk dia ketgh sama je sume umah...tok ayh dh survey so baba just wat anggaran brape luas tempat g nk reno...coz nk dptkn brape cost tuk reno tu hhmmmm...stakat ni rege yg kiteorg dpt dlm RM10k-15k.... ada lg murah x?????

lepas ni mula la episod tuk menbajetkn duit yg ada tuk umah ek

pk pasal umah
skrg ni kat umah sewa tu dah ramai org nego....yg pling dekat jiran sebln umah je yerrrrrrr
huh...dah la letrik FREE!!!!
ha...camna....sb…

::MyEG - renew roadtax n insurance ::

Image
ok...entry lepas ada cite pasal benda ni
step dia sgt mudah
so lepas ni leh la wat tuk myvi lak

1st...buke akaun kat MyEG
bg yg dah ada just login jek...

login kat belah atas bhgn kanan yer...
pastu akn kuar seperti di bawah
pilih la JPJ

klik kat JPJ
bg yg nk renew roadtax n insurance sile pilih renew insurance terlebih dahulu baru renew roadtax yer ha...nk check saman pun blh... klik pada petak berkenaan yer
klik...klik....klik....
ok..kalu nk guna insurance under RHB leh isi je form bawah ni but if nk pakai insurance lain....sile klik 'choose other....' tpppppp.... sbnrnyer MyEG ni ada 2 je... 1. RHB 2. ETIQA hehehehehe yg ni mama klik choose other...amik etiqa yer
dah siap isi sume form....dia akan emel bgtau yg dia dh trime sumenyer diigtkn.....masa nk isi insurance ni perlu tahu comprehensive nyer brape mama just ikut insurance yg terdahulu pastu ada bbrp perkara yg ikut suke kite nk ke x...hehehehe bayaran leh buat melalui mybank2u or online banking melalui FPX sbb paka…

:: yess!! saya yakin saya boleh...hmmm ::

hahahahaha
ayat riak kejap
bangga pada diri sendiri
tp bg org lain mesti ckp "ek eleh...stakat benda tu aku dah slalu buat...kecik je tu"
hmmm...sy x kesah...ape kata anda
janji sy dpt buktikan pada diri sendiri n my hubby
hehehehe
tu yg penting...xpenting pun ape org ckp
as long as this is my blog maaaa
suke ati la nk cite ape2 pun

ok..back to entry

1st sbb mama berjaya merenewkan...(hahaha bhs mmg teruk) roadtax n insurans kete kelisa a.k.a kakak ckp kete baba
hiks...tp step dia ada part terlupe...sbb tula kite dijadikan tuk berpasang-pasangan...coz sorg lupe..sorg lg leh igtkn....hehehe
ok...mula2 mama bukak myeg.com.my....register terlebih dulu yer...mama dh register masa kes kene saman langgar trafik light tu...huhuhuhu...suke meleburkn duit pada benda ntah aper2...huhuhu
pas dah isi sume....terus wat pembyrn online ek....NCD kelisa dah kosong coz ari tu ada guna tuk xcident....huhuhu...so mhl gak la...sib baik akaun ada la duit sket2...
pas dah setel tggu diaorg bg sur…

:: Mid Valley - Kejadian Sedih ::

Image
alkisah terjadi
bile hari sabtu lepas
kami plan baiiikkkk punyer
awal pagi dh kemas umah
siap2 ank2...kakak berbaju kurung
seperti mama
sbb tujuan utama nk ke perak
kenduri kawin kawan mama...kawan baba gak
kawan UKM
permulaan yg baik
tp.............
dalam perjalanan jammed
huh
baba dah mengeluh
sbb dia ckp br je 2 ari lepas balik dr kampar
baba ckp dlm this week dah beratus Km dia drive
so dari teruskan niat nk ke kenduri kawin
baba plan patah balik
huk3....
kakak meronta2...ckp nk p kenduri kawin
huk3...last2 dpt pujuk
sbb masa tu dh time lunch, kiteorg singgah kat ikan bakar jln belamy tu
ahakss!!...tp sbb ramai org kiteorg mkn kat gerai sblh...rege sedikit mhl...n xsedapp!!!
huh....pangkah gerai ni
baba ckp x cube xtau
tup2 umi call ckp diaorg sume kat mid
so plan asal nk g expo baby tukar pada mid valley sbb kakak nk jumpe umi kesygan dia
bukan main srnok lg kakak...oooo...masa ni mama n kakak dh tukar br...kiteorg mmg bawa bj lebih...sbb bajet p kenduri blik ari...so pas kendu…

:: adik - saya n bearbear ::

Image
adik yg ligat nk tdo...kakAk dah slmt tdo...dia cbuk nk main...bearbear tu lg besar dr dia...huhuhu.....bearbear zmn mama n baba duk bercouple....skrg...ank2 yg wat main

dh2...adik...jom kite masuk tdo...sok pg jauh perjlnan mama...nk kene g kursus nun di sg. buloh...area saujana utama..nk dekat2 ngan puncak perdana...huhuhu
Published with Blogger-droid v2.0.4

:: Puchong Utama - Pizza Hut ::

Image
entry lama
sangat lama
bulan lepas
teringin nk mkn pizza
so ajak baba
mkn kat pizza hut kat puchong
br bukak...er..tp xdela br sgt
sebelah tu ada KFC
saje try kat cni
sbb slbm ni penah try kat ioi n giant bandar puteri
giler punyer lembab service dia
tgk2...cni pun sama
so pasni kite mkn domino jela ek
lg best
service bagus....leh anto umah
senang
xdela ank2 nk berlari masa mak pak tgh mkn
leh mkn dgn tenang

adik yg makin ligat...
kakak pun sama...
still lg ada botol susu...bile la agaknyer diaorg ni nk stop minum susu
ckp pasal susu baba kene beli 1 kotak besar...bukan 1 paket... kotak besar yg sama dgn 1 dozen paket susu sib baik la susu dutch lady tu pun rege dh naik huhuhuhuhuh...... pampers dah kurang...adik je... susu ni..aissshhh...cam susah sket la