Posts

Showing posts from July, 2007

:: akhirnyer... ::

Image
setelah berhempas pulas selama setahun lebih.....siap berpindah umah dari bangi ke puchong....dari puchong ke bangi balik...balik kampung semata-mata tuk dapatkan maklumat.....bulan ogos nie tarikh tamat bagi segala usaha....buat masa ini tiada lg sambungan....tapi masa hadapan tidak kite ketahui....


YEAHHH!!!hari nie keje agak banyak...penat pun yer gak walaupun asik duk ngadap pc jek...td nak buat call, skali maxis dh block...cit...nie la padah x bayar bill...buat kengkwn yg bagi msg...sori..tidak dapat ku balas...tidak pasti bile nak bayar bill sbb gaji x dapat lagi...huhuhu...barang sume dah la naik...nie sbb kenaikan gaji kerajaan...tapi cian kat sektor swasta....hmmm......p/s: ari nie hp ku sepi tanpa bunyi call or mesej.....

:: mengantuk III ::

saya suker datang kerja dalam keadaan mengantuk....suke la sangat2.....

RABU : kerja seperti biasa tetapi agak sibuk...namun masih ada masa tuk melayan rakan-rakan. balik kerja seawal yg boleh agar dapat berehat dengan secukupnya kerna malam bakal muncul dan aktivit menonton wayang sedang menunggu. namun di sebabkan kelewatan en azhari, tiket wayang yg telah di booking tidak dapat di ambil....namun kami bernasib baik kerna tidak ramai yg menonton harry potter...(mybe sebb diaorg buke 2 tempt tuk cite yg sama)...membeli tiket yg awal kerna tidak ingin pulang lambat seperti minggu lepas...tp kite hanya merancang....sebb aktiviti makan selepas menonton wyg....agak lambat juga sampai ke rumah...namun masih boleh dikawal...sebb fikiran saya khamis saya boleh berehat....

KHAMIS : datang kerja penuh semangat...kerja pun banyak dari sebelum nyer...balik dengan tujuan untuk tido n berehat....tp atas pelawaan kak ejah....niat tue terpaksa di delete dari fikiran...malam menjelma...aktiviti shoppin…

:: ngantuk ::

semalam baru saya dapat tengok cite transformers...best sangat2.dulu2 masa kecik2 suker gak tgk cite nie...tp dah ingat2 luper...berbaloi bg saya tuk korbankan masa tido saya...tue pun sib baik dapat booking tiket...dari last week lagi saya cuba...namun semlm br dapat booking. terpaksa amik gak walapun wayang paling last...yer la..kami br sampai, org lain dh nak balik...huhu...start kul 11.45, so ingat boleh la tido dulu...namun gagal..hukhukhuk...abis wyg dalam kul 2.15, so sampai umah kul 2.30 (sib baik dekat jek...sib baik gak x tido dlm kete..hehehe)..
sampai umah mata hanya mencari tilam...best nyer....tp tidur ku diganggu oleh bunyi jam di hp...huhuhu...dah pukul 6 pagi, rasa malas tuk pegi kerja, tp saya kuat kan semangat...sib baik ari nie sampai gak kat opis...tp skrg saya mengantuk...rase cam nak tido skrg jugak...dah la sejuk, sweater pun ada...

ps: masa tuk tido...selamat malam....

:: tenang ::

Image
saya perlukan ketenangan seperti ini...di kampung...kampung yg telah lama saya tinggalkan...rindu pada umah....

:: @ ::

hmmm....
uurrmmm...
huuuu....

setiap apa yg berlaku dalam hidup...
kite terima dengan hati terbuke..
but sometimes bile dah bnyk sgt benda yg kite terima, kekdg kite rase nak keluarkan sume...sama cam lava...sampai satu tahap ia akan memuntahkan nyer...setiap org ada tahap maksimum...jgn sampai tahap maksimum itu terjadi...nnt ia akan memberi kesan yg tidak elok...cam lava yg keluar yg blh merosakkan sume benda disekeliling...

manusia cepat bosan??...tidak pasti..mungkin..sebb setiap org punyer karektor yg berbeza...sifat berbeza..busan dengan hidup...penat dengan hidup...tp bkn bermakna tidak mahu hidup...tp cuma perjalanan hidup agak kureng menyenangkan...buat perkara yg sama....rase perkara yg sama...tiada perubahan....penat dengan sume perkara....penat melayan sume perkara....letih....amat sangat.....saya perlukan ketenangan...perlukan ruang yg agak besar tuk berfikir dengan keadaan yg normal tanpa dipengaruhi oleh anasir luar....mungkin ini salah satu sebb atau hukuman buat saya...kern…

:: kuiz ::

Image
Your Relationship is Strong
You've built the foundation of a great relationship, and it would take a lot to shake it.
Through good communication and respect, you have a true love that can last a lifetime.How Strong Is Your Relationship With Your Guy?



You Are Cyclops




Dedicated and responsible, you will always remain loyal to your cause.

You are a commanding leader - after all, you can kill someone just by looking at them.



Power: force beams from your eyes

Which of the X-Men Are You?



You Are a Good Friend Because You're Supportive




You are almost like a life coach for your best friends.
You give them help when they need it... but you also know when to give them a push.
People tend to rely on you for moral support and advice.
You've probably always been mature for your age, so this is a role that's you're comfortable with.
A friend like you is one of the rarest kinds.
You are both a good mentor and companion.
Your friends need you most when: They are confused or worried
You really can…