Posts

Showing posts from January, 2015

:: Makan - Restoran Cik Siti @ Kelantan ::

Image
selepas entri berjemaah semlm ni br la entri tuk tahun 2015 permulaan tahun baru permulaan kehidupan yg lebih baik insya allah permulaan tuk kami sebagai ibu bapa bile ank dah betul2 bersekolah
cerita pasal kelantan sume org tau kelantan dilanda banjir yg teruk tok ayh n umi pun kene tp kami x jangka akan seteruk seperti sebelum2 ni
setelah penat bertungkus lumus menyental umah umi n tok ayh mlm tu kami keluar cari mkn tok ayh cadangkan kami mkn kat sini
RESTORAN CIK SITI
sedap dgn harga berpatutan
ni roti bakar siam roti ni dibakar....pastu pencicah dia ada kaya campur susu sedap 1 hidangan RM5 kami amik 3
kakak order ABC RM5 gak
adik order air soya dlm botol rege mama x pasti umi  tok ayh order laicikang *betul ke eja tu* RM5
ni baba order pulut pauh or pulut mangga sedap!!!! RM5 gak



ni mama order nasi goreng cik siti bnyk sgt lauk dia ada daging masa merah ada ayam goreng cruncy kot pastu telur mata ngan sup kosong RM15 tp berbaloi2....murah kan dalam nasi goreng tu pun dah ada aya…

:: Makanan Korea - Mr. Dakgalbi @ Citta Mall ::

Image
lepas sopin kat sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2015/01/toy-fair-buyla-citta-mall.html kami cari tempat mkn kakak ikut tok ayh n umi n ayh chik p mid valley kiteorg mls nk bersesak so kiteorg pusing2 sini je
1st time try makanan korea ni dia kire set yg kiteorg amik ni set RM69 kot ke RM70 lupe lg

mula2 dia bagi air ngan sup pastu kimchi oooo selama ni duk tgk cite korea mkn kimchi2 skrg dpt rasa ok....mama bkn peminat sayur so bg mama kimchi x sedap hahahahah sbb kimchi ni ada sayur....n mama tgk diaorg ni bnyk guna sayur dlm masakkan diaorg hmmmmm
sementara tunggu mknan si kecik ni dh tido\penat kot huhuhuhu
tp service kat sini mmg tip top n kat pintu besar dia ada tampal sijil halal lg so yakin la halal kan
ni la rupenyer mknan korea kan bnyk sayur tu mula2 dia goreng ni dulu ok....tuk pengetahuan sume dia goreng dpn kite yer
kami amik set yg mee n nasi so 1st diaorg goreng mee dulu mee tu megi yer

ha...ni la benda nyer
okeh...dah siap dia masak....meh mkn yum3 sedap...tp s…

:: Toy Fair Buyla - Citta Mall ::

Image
ni entri lama yer br nk cite 2014 puyer cite

ok....terbaca benda ni kat fb macam best je so weekend bile ntah xpasti hari ahad kot kiteprg p citta mall ni 1st time kiteorg p sini agak susah gak la nak cari brg2 mmg murah tap xde barbie yg mama nak beli huhuhuhu
si maira yg xcited nak bukak amik doll
papa bantu yer maira,,,,saba2 hehehehe

yg baba pegang tu adiah dari umi n tok ayh tuk kakak adik pilih yg dlm plastik tu mama suh amik sama cam kakak tp xnk gak



yea...tq umi n tok ayh dari cucu2....hehehehe



:: Holiday - Angry Bird Park @ JBCC ::

Image
ni holiday tahun lepas baru nk story mory lepas balik dr Hello Kitty Town entry kat sini
http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2014/12/holiday-hello-kitty-town-jb.html
tiket masuk dewasa n kanak2 sama je RM60 tp kami amik pakej 2A2C : RM210 kot xigt sbb dh lama huhuhuhu pastikan pakai stokin sbb kat sini kene bukak kasut angry bird park ni dlm bangunan  kiteorg park kat komtar  xigt dh brape rm parking nyer sblm masuk tu kiteorg makan dulu kat food court komtar rege blh tahan murah gak la
pengajaran dari hello kitty town bawa botol air hehehe


ni pintu masuk nyer


sambil tunggu baba bayar tiket masuk kite posing dulu



sile layan gambar jela nak cite pun igt2 lupe huhuhuhu



ok ni mama takut tp kakak berani adik pun takut nk terjun tinggi tuuuuu org dewasa pun blh terjun gak yer
kebanyakkan game dlm ni kite org dewasa pun blh join