Posts

Showing posts from 2012

:: MAKAN -LOKAS MAKANA @ PUCHONG ::

Image
yg ni last week punyer cite kot lupe dh mkn kat sini...area ni dekat je ngan umah kiteorg mama n baba mkn nasi putih n asam pedas....1 set rm6 kot....x igt kakak lak mkn spageti la...fav dia adik lak baba beli hot dog yg burger bakar punyer burgee bakar kami beli 1 je...tp tapau bw blik org kat burger bakar cam biasa la...rmai asam pedas dia ok la...dlu lg sedap mama rasa...tp licin gak asam pedas ikan pari....rege blh la...tp baba ckp dlu lg murah kot
lps kekenyangan blik umh mkn lak burger bakar...sib baik kongsi...kalu x mmg x abis la...gile bnyk...hehehehe
rosak la diet mama....mmg xleh nk diet la camni...asik mkn jek...huhuhu

:: Makan - Pizza Hut Puchong ::

Image
hepi family...yeaaaa

sesi bergumbira bersama keluarga
kakak sbnrnya nk mkn mc d
tp bile pk blik baik mkn pizza sbb ada spagetu n kakak suke
so pegi kat area puchong
seperti biasa service sgt teruk
yup...mana2 pizza hut yg mama pegi service mmg teruk
tu pasal la org dh xsuke sgt kot....rmai beralih arah ke domino
hmmmm
kami ni terpaksa je
janji adik n kakak hepi

:: Nippon Momento ::

Image
masa pegi picc
ada pasal event home deco gak
tu pun sbb kwn mama bgtau
tq auntie axie04
kat sini kami dpt rege cat nippon momento yg murah
actually dh penah tgk kat internet
yg big deal tu ada jual
but masa 2 x decided lg nk cat yg camna
so kat event ni kami just beli cat nippon ni
rege rm155
tp dpt promosi
rm98/set....murah...so beli 3 set
tgh duk pk lg warna ape
sbb dia ckp warna leh pilih nnt...just book rege...kedai dia kat bangi...fasa 4 tamb...
tgk cara cat cam senang...tp agak leceh sbb bnyk step.....

mmg puas ati la g expo kali ni sbb dpt cat murah ni...heheheh
tp nyersal lak xbeli kipas tu...huhuhuhu

*entri akn bnyk...sbb sesi upload cite thn 2012...sblm ia menutup tirai*

:: KAKAK - " mama....stop dulu!!"

Image
skrg ni balik dari taska kakak cbuk nak tgk tv katanya  "CITE KAKAK KUL 7 YER MAMA...." hmmmmm

ank dara dh pandai tgk cite kat tv skrg ni
huhuhu....sib baik leh geng ngan mama
baba je xde geng nk tgk bola
kekdg adik jela teman

sejak skrg dh ada pvr
snang sket...
nak suh dia mandi...stop dlu cite...dh setel sume br play balik cite dia
kalu x punyer la liha5 nk ajak mandi
huhuhu
yg best tuk mama n baba gak
mama leh record adam hawa...so xrisau if nk kuar p memana
baba lak leh record bola...
masing2 hepi... :D

:: Adik - DURIAN... ::

Image
kami suke durian KECUALI KAKAK sape x suke raja buah kan so baba part kopek tetibe leh plak ank dara sorg ni menyibuk
saya suke....
adik : ape baba? baba : adik xyah la... mama : nanti adik sakit perot...cirit...
xpeduli terus duduk sebelah baba adik : nak...aba...nak...*sambil mulut dah bukak* baba terpaksa la suap gak ada la dekat 1 1/2 ulas dia mkn huh ank dara ni
*skrg nak cari rambutan lak....hmmmmm....yg ni kakak suke mkn...*

:: Makan - MAGGI ASAM LAKSA ::

Image
seperti biasa
cerita lama
sbbkan penangan cite ISTANBUL AKU DATANG
entry kat SINI
so dah terjerat

yummyyyy
actually mama dah lama x mkn maggi ni kekdg je beli pun biasa baba pilih kari last mama igt mkn perisa ni masa kat UKM or matrik kot xigt sbb x biasa mkn yg perisa ni yg biasa KARI or AYAM....kekdg TOMYAM tp TOMYAM pun dh lm x mkn
so try la ASAM LAKSA dek kerana tergoda tgk LISA SURIHANI mkn huhuhuhu mmg best lg best bile mkn masa betul2 lapo hehehe licin kuah dia kalu mkn yg KARI kompen buang je kuah
tp peringatan x elok mkn cuma nk rasa jek *tp dah abis 1 paket tu*

:: MAKAN - Red Wok @ Bangi ::

Image
10.12.12 seeee cite lama sebb esoknyer selangor cuti iaitu 11.12.12 kebetulan lak ari tu birthday tok ayh n ada kat bangi @ umh ayg chik so sblm tu mama dh nyatakn hasrat kat baba baba ok je so mlm tu gerak p bangi lps call ayh chik n cik la igt nk wat suprise tp tkut tok ayh xnk mkn steamboat so langkah selamat mama call tok ayh tnya...hehehe plan on lepas magrib gerak dr umah..tp lewat gak la org punyer la rmai penuh sib baik suh ayh chik booking tp meja kecik huhuhuhu

yeaa...adik yg sronok
hepi besday to tok ayh
balik tu singgah umh ayh chik tgh mlm br blik cian ayh chik keje sok sbb keje kat kl kami cuti yeeeaaaaa

:: SHAH ALAM - Home ID Deco @ Stadium Malawati ::

Image
mama ternampak pasal home id ni kat web shoppintnsales
pastu try ajak baba
1st baba ckp tgk dlu sbb baba mybe keje that day
so xpela
petang sket baba ckp on
yeaaaa

so lps anto kakak n adik
kami gerak
but baba g damansara dlu
nk setelkn keje @ zero lot
dekat 1jam tunggu dlm kete
setel
gerak ke s.alam
kat sana kebetulan ada event kat luar tu
cam moa punyer program
so kiteorg pun kompiuw nk parkinh mana
tp baba masuk gak park tempt event tu
n org RELA pun angkat kon...bg kiteorg lalu
huh...skali
br pasan....tmpt tu xleh masuk...hahaha...hnya org yg terlibat jr blh
tp rasa dpt sbb kete yg baba bawa masa tu....
hehehehehe

xkesah la...janji parking dekat
slamber je kuar kete...org tgk...hehehe

masuk dlm
1st mama nk tgk wallpaper
dh ada yg berkenan....tp pk bajet
hold dlu
pastu tgk2 sofa

menarik...yg tisu punyer tu dpt sbb register
dh setel sume....baba tertarik pada coway mama lupe nk amik gmbr sbb org coway tu peramah sama la ngan baba melayan kakak tu last2...beli la coway tu tp bile dh p…

:: Durian - serawa, lepuk, pengat, kuah.... ::

Image
skrg ni sume cit3 lama dh basi sbb masa nk berblog dh berkurang kekdg xde mood kekdg cbuk mcm2 sib baik x lupe lg paswrd  wpun internet d hujung jari tp agak sukar gak
skrg musim durian so kompen kat fb akan ada je org posting pasal durian crepe tp sbb agak leceh nk buat dgn masa yy minimum so mama amik serawa durian je ada org panggil pengat durian ada gak lepuk durian x kurang gak yg panggil kuah durian bnyk nama rupenyer ikut negeri or tempat masing2 mama panggil serawa sbb ikut baba kalau kelate xde... yg ada mkn ngan pulut n d olah lain sket la tp bhn nyer tetap sama nama pun beza pulut durian
ni la benda nyer....yg 1...tp ada pelbagai nama

:: PANDALELA wanna be??? ::

Image
ni masa g holiday ari tu kat HOTEL BLUE BAY entry kat SINI hehehehe suke tgk gelagat adik
1..2...3....adik nk terjun siap kire tu pastu terus terjun kali ke 3...dah tenggelam sib baik baba sambut pastu agak takut nk terjun dh hehehehe
tgk...berenang pun nak sensorg




baba ckp nxt time blh bawa adik p mandi kat putrajya kompen dia sronok dulu takut hmmm...nk kene beli pelampung lg 1 tu....huhuhuhu

:: HOLIDAY - Pulau Pangkor ::

Image
entry basi lagi skrg akan ada bnyk entry basi cite ni kesinambungan dari SINI, SINI dan SINI
end of NOVEMBER kami pergi bercuti da great weekend n 1st time for mama, kakak n adik p PULAU PANGKOR dr dlu lg mama dgr org p sini teringin rasa nak pegi kebetulan baba ada projek kat AEON MANJUNG tu so lajak sket ke LUMUT n terus ke PULAU PANGKOR lgpun baba ckp nk tunaikan janji pada mama kan TQ DEAR!!
so pagi lepas checkout hotel n isi perot terus gerak ke jeti kat LUMUT so dalam kul 10 camtu kiteorg dh sampai pangkor
kakak n adik yg xcited
dalam feri.....
so smpi tu dah ramai org tunggu kat pintu kuar area jeti tu kereta sewa RM70-80 perday motor x pasti...baba ckp RM50 xkan la kiteorg nk amik motor kot....4 org ni...huhuhu kete mahal sgt...sbb bajet tuk balik harix berbaloi lgpun just nak p TELUK NIPAH je bawa dua beradik ni tgk laut n adik tuk tgk fish....hehehe so kami amik TEKSI : RM15 *tuk satu hala*
ni teksi nyer...warna pink...actually van...so if berfamily ramai still ok wit harga yg…

:: Mid Valley - Maternity & Baby Expo ::

Image
lepas balik dari ber holiday entry kat SINI ahad tu call ayah chik diaorg dh ada kat KL so plan asal nak g tgk bby maira kat bangi jela tup2 diaorg ckp nak g mid valley coz ada maternity expo tu selepas bincang ngan baba kiteorg p la jumpe sana

ni si baby maira yg suke tdo...
si adik yg sronok dpt jumpe ummi
sronok gak adik n kakak dpt belon so mama ckp kat baba nk neli puting diaorg sbb biasa la...dh ada gigi cpt la rosak huhuhuhu dah jumpe diaorg nk p tesco baba nk balik sbb penat x abis lg huhu so kakak cam biasa ikut ummi n ayh chik dia adik pun nk ikut...tp mama x kasi sbb adik kecik lg tup2 nnt mama gak dia cari so odw p parking lot tu...singgag big apple

sy posing dpn big apple wit ballon
dh smpi umh cbuk cari kakak sedey sgt xde kakak mlm tu ayh chik anto kakak balik bkn main sronok lg adik

expo yg paling kejap mama penah p... masuk terus jumpe booth MAM byr n keluar huh...xsempat pandang kiri kanan sbb dlm otak dh fikir targetnyer lgpun dh xde baby..watpe nk tgk pun kalu exp…

:: Makan - Old Town White Coffee ::

Image
Isnin ok...entry basi lagi kami cuti KAMI??? ohhh...mama n baba ada urusan yg perlu di setel kan dah selesai baba ajak bfast ok 1st time mama try baba 2nd time hehehe ok la bfast je RM14++ huh sbb soklan kat baba "nape x ramai org melayu...cina jek" baba jawab " melayu mana nak bfast mhl2 ni...melainkan yg ELITE jek....sape nak makan pg smpi belas2" ooo...ok...mama senyum...baba senyum....hahahahaha sbb baba leh bc ape yg mama fikir....n camtu gak mama ooo...chemistry is there....hahahahaha

lepas bfast ni kiteorg p pusing2
pusing2 survey sinki
hehehe
sinki pun nak survey ker???
hehehe
mesti la
stakat kiteorg survey rege paling murah RM280
hmmmm.....so dah tau mana nak beli kan
nnt senang...terus je p kedai tu
pas dah puas pusing2
balik umah
baba zzzz...coz makan ubt
mama...uruskan ape yg patut....coz balik dr pangkor ari tu bnyk benda x setelkan
petang sket br amik kakak n adik...

:: KAMI ANAK SELANGOR - SI MANJA TAWAS ::

Image
YESS!!! ayat tu mmmg sesuai tuk KAKAK n ADIK heheheh n BABA but not for MAMA coz saya tetap ANAK JATI KELANTAN wpun sesetgh org dh malu nk ngaku org KELANTAN but mama x....coz selama ni mama membesar kat sana susah senang kat situ ada yg baik....ada yg kurang...thats normal...mana2 negeri pun ok...bkn nk ckp pasal politik but nk cite ape yg kakak n adik dapat


dulu masa mama nak bersalin baba ada ckp nak ank dia bersalin kat SELANGOR coz....nak NO.IC 10...coz.... sbb ni la jadi ANAK SELANGOR baba dah penah rasa benefit dia so nak kakak n adik nak gak rasa actually masa adik lahir baba x kesah if mama nak bersalin kat KELANTAN tp mama fikir...xpela....ok gak kat SELANGOR pun so back to entry
sejak baba daftar kakak n adik in TAWAS ni mama ada gak dpt msg from TAWAS wish selamat hari raya tp tu normal la mana2 pun leh dpt tp last month mama dpt call form TAWAS bgtau atas nama kakak dpt voucher RM100 perghh...terkejut mama actually mama penah dgr program yg diaorg buat JOM SHOPPING tu bab…

:: HOLIDAY - MAKAN - Restoran Makanan Laut / Seafood

Image
sambungan entry HOTEL BLUE BAY kat sini so lepas ronda2 lumut jumpe tempat makan kalu x silap mama tu la nama restoran nyer baba order sotong, udang n ikan kerapu udang goreng butter dia sedap ha...pastu kerang bakar nasi 3...air 4...

si omei makan sambil amik gmbr....tgk ada nasi kat mulut...hehehe
tgk..berselera kakak makan....
ni makanan kami
total tuk sume ni baba ckp Rm70 blh tahan gak la.... air mama order air apple asam boi...baba air belimbing....kakak seperti biasa...sirap n adik air suam adik kalu tumpah senanh...x kotor bj....hehehe
org rmai jugak yg dtg....service ok kot....makanan...blh la....tp ada yg lg sedap la...hehehe...dh kenyang....balik...zzzzzz...sbb sume dh penat

:: HOLIDAY - Hotel Blue Bay Lumut ::

Image
sambungan dari entry kat SINI lepas check in baba kuar p cari makan kat kami  so mama madikan diaorg sume baba bawa balik nasi pastu terus p keje so mama setelkan ank2 dah kenyang bg diaorg susu n paksa tdo huh...bdk2 ni kene paksa...kang baba diaorg balik nk main air...diaorg lak x tdo lg... haaa...masa ni la nk meragam so sblm meragam paksa tdo kakak dh tdo tp adik ligat so ayat biasa mama guna adik akan tdo hehehe pastu br la mama leh mkn n zzzzzzz petang sket baba balik terus siap2 g main air kakak lak x sabo dr sedar lg huhuhuh asik tnya mana baba dah siap2 skali mama lak lupe bawa sluar lebih errrr.... so mama jadi camera women jela ek xleh join diaorg huhuhu
syok nyerrrr
adik siap buat peace lg...punyer la suke
ni aksi bebas saya
main smpi nk mlm tp adik biasa la kompen x nk naik baba angkat jek hehehe pastu mandi kat dlm bilik lak lg skali main air huhuhu pas magrib siap2 nk kuar mkn n jalan2 lumut baba ckp hotel ni mmg berdekatan dengan jeti sgt2 dekat
so baba bawa pusing2 k…

:: HOLIDAY - GIANT Manjung ::

Image
percutian yg x d ranc on da spot dpt call dr baba on thursday baba nk g outstation kat manjung yg projek AEON yg post kat SINI
so balik keje mama dh siap kemas sket2 coz baba punyer plan nk gerak pas subuh sambil kemas sambil tgk adam hawa..hehehe

si kecik mama nk teman...skali dia yg tertido
dah siap kemas tgk2 adik dh tdo
angkat masuk bilik n zzzzzzz

esoknyer baba kejut
konon pas subuh
tp biasa la...ngan bdk 2 org
huhuhu
dlm kul 7 gak kiteorg gerak
sampai manjung bab tinggalkan kami kat giant manjung
dh setel keje baba bgtau
main.....main....
muah2
sampai boring diaorg duk ctu baba jemput kami tuk check in hotel pusing2...so jumpe la hotel blue bay
adik xnk lak blik sbb dia dh jumpe kawan so mama angkat dia masuk kete huhuhu

* try update blog tru hp...xtau la rupe kat pc camna....stakat ni best...xyah nk install app..just pkai google chrome je...hmmm...

:: AEON @ MANJUNG...KINI DI BUKA!!!

Image
yeaaa akhirnya siap jua tuk penduduk sekitar manjung n lumut penah cite kat sini --> AEON - MANJUNG ke2 DI PERAK so secara rasmi nyer HARI INI 4.12.12 dibuka pada umum
baba ckp ari jumaat n sabtu tu diaorg sibuk duk testing la cth : SELAMAT DATANG KE AEON...bla...bla...bla hehehehe kedai2 kat dalam sume duk setting2 lg pokok duk tanam lg sama la cam pekerja baba duk keje lg smpi sabtu huh sungguh kesian tp tu la realiti keje....bile sesuatu dh di war-warkan pada umum nak x nk mmg kene siap gak
mama ada tanya...xdpt voucher aeon free ker?? hahahahaha...igt sorg je kontraktor....berpuluh2 tu....kompen la xdpt...hiks3....tu ayt baba yer
p/s : next project kat mana yer baba???....KAMI nk g jenjln lg :D

:: IOI MALL - REKA ZONE ::

Image
last weekend bawa 2 beradik tu g ioi sbb mama nak potong sim card sbb galaxy note 2 pakai micro sim card sama cam S3 so kene la g kedai potong br leh masuk
pastu dia nk main mainan yg kat tgh2 tu so bg la main bile dh skali round nk lg skali errrr....masak camni baba ajak balik tp biasa la adik dh mula wat hal dia baring kat situ depan org smbil nangis2 huhuhuhuhu kakak dlu masa kecik2 x penah wat prangai camni dik huhuhuhu wat malu mama n baba jek sabo jela so mama cpt2 angkat wpun dia menangis n meronta2 huhuhu pastu baba pujuk kakak ajak main tingkat atas REKA ZONE sebelah SENQ xigt floor brape
tuk masuk ni kene byr total RM40 for kakak n adik stokin dah ada sbb kiteorg kebetulan pakai kasut bile lg nk pakai kan so masa ni la pakai kasut xkan nk g pasar nk pakai kasut kot hehehehe *peace baba* so kami dh saving...xyah beli stokin ibu bapa pun kene pakai stokin gak yerrrrr
ni tmpt tuk celebrate besday
ni tmpt tuk adik main....tgk...dia tgh main tu
ni  lg tmpt nyer...besar gak la
be…

:: Makan - D'. f.i.s.h @ Shaftsbury Square, Cyberjaya ::

Image
cerita lama lagi last 2 week kot xpasti tgh blur nak mkn mana baba ajak p mkn kat cyberjaya namanya Shaftsbury Square mama ada cite dulu baba ada projek kat sini dah siap pun mama pun blur lg masa ni xdpt bayangkan tempat tu tempat ape bile dah pegi br tau  ni ha bangunan nyer
rupe2nyer ni kire tmpt mkn mula2 igt kat ground floor je tmpt mkn nyer rupe2nyer smpi tingkat atas wahhhhh sgt sronok mewah ngan tempt mkn usha2...nk mkn ape nk ajak baba try YATI AYAM PERCIK sbb mama penah try kat bangi...not bad la tp baba ckp nk try mkn SHABU-SHABU kalu x silap mama tu la nama dia or seakan ngan nama tu sori...sy dah igt2 lupe sbb cite lama :D tp mknan tu ala2 steamboat so mama lg suke mkn nasi hehehehe...sbb kompen kakak n adik cari nasik anak melayu kan so baba ajak try D'f.i.s.h ok la.... kiteorg amik set


 posing sambil tunggu mknan...
mula2 tgk nasi cam sikit pastu baba order lg 1 so kire 4 nasi putih tp bile dh mkn...mak aiiiii kenyang giler mybe sbb lauk dia kot tp lauk2 dia pun se…