Posts

Showing posts from February, 2010

:: RENIM'S GIVEAWAY::

Image
ni lak dari blog renim



refferer saya adalah My Giveaway



tarikh tutup : 9-3-2010 dan yg best nyer tuk refferer pun ada adiah...hehehe..JOM KENGKWN!!!

:: Krochetshop 1st GiveAway ::

Image
mama tgk kat blog mama zakwan
so mama pun nak join gak
contest ari ni dr blog crochets



contest ni pun tersgt la simple
sesape nk join leh klik kat banner ni ek
tarikh tutup 11 mac 2010
jom join ramai2!!!!

yg best adiah dia...mama suker sgt topi tuuuuuu

:: ..MIDIAIDABIZ2U GIVEAWAY.. ::

Image
ni contest dari blog midiaidabiz2u



syarat simple...nk tau lebih lanjut leh klik kat pic kat ats tu
tarikh tutup 28 feb 2010
ni kire cam cabutan bertuah..n cabutan pertama mama dah lepas tuk join...hope yg kedua ni sempat la ek...

JOM kengkawan kite JOIN ramai2!!

:: Keluarga Mifzal Arsyad Giveaway ::

Image
ni lak contest dari keluarga mifzal
contest ni pun senang gak...nak tau ngan lebih lanjut, just klik kat picture tu




pemenang kire cam cabutan bertuah la
n adiah nyer adalah :


Hadiah Cabutan Bertuah Pertama - 1 set Cadar Fantasy Saiz Queen
Hadiah Cabutan Bertuah Kedua - 1 set Cadar Fantasy Saiz Single

tarikh tutup :28 Februari 2010

JOM CEPAT!!!!

:: dini's giveaway ::

Image
setelah sekian lama
mama nak aktif ber contest balik
kali ni contest dari blog dini




contest yg memang simple
sempat lagi sesiapa nk join
coz tarikh tutup : 31 mac 2010

JOM JOIN!

:: setelah sekian lama... ::

Image
sabtu lepas
g tgk bby Ilham
CONGRATE to KUZA n JEBART
coz dah dpt anak!!
so sabtu tu plan ngan auntie adah n auntie zura g tgk Ilham
sangat srnok
bby ilham asik tido jek...huh
berat 3.92kg...hmmm...boleh tahan gak berat dia bile mama pegang...rase cam nk cubit2 jek...comel...tp masa tu cik fenny la yg tak keruan...hehehe....jeles mama pegang baby la tu
masa adik imran sampai, wa lagi sronok cik fenny 'buli' auntie adah..hiks...asik main tudung jek..pastu tendang2 auntie..huhuhu
*aku pun kompius asal dia suke buli ko adah...sowi la ek
adik imran pun dah besar...asik isap jari jek....badan pun dah berisi sket...mak nyer jek yg kecik je mama tgk
*aper petua ko ek??...leh kongsi?!*
auntie zura pun dah lama giler mama tak jumpe
waaa....dlu jumpe afni baru leh niarap....skrg afni dah blh lari dah...hish...lama kan...

balik dari umah auntie kuza, baba tanyer nak ke mana lagi
mama mmg x plan aper2 coz igt nk balik umah
mula2 nak g jusco, but baba x nak
so masa lalu mines, mama ckp kite ke bangi la
mak…

:: holiday CNY 2010 ::

Image
hari tu
cuti CNY
sabtu baru baba balik
n still xde plan nk jenjln or holiday
baba dah tanyer aper plan
yeaaaa.....akhirnye baba ajak g jenjln...but mama lak yg xde mood...hukhukhuk
ahad pagi
still xde plan nak kuar
ayah chik on da way dtg umah
baba cakap kawan dia rosli ada dtg kl
so just plan g jumpe uncle rosli jek kat kl
lagpun jalan x jammed...yeaaa
tgh hari baru kuar
but sebelum tu baba ajak balik kg
mama diam jek tanda mama xnak
pastu plan nk g water park...but cuaca panas...cian cik fenny...
so acara hari ahad tuk holiday 2010 juz ronda2 kl jek
g SOGO
jumpe uncle rosli kat sogo..mkn kfc...
brape kali uncle rosli asik sebut muka cik fenny sama ngan baba *hiks...suke la baba tuuu*
pastu mama penah terfikir dlu kat sogo ada tempat game kat atas...but now dah lain, n mama tgk kat lsit board ada tulis "chlid starz garden"
hmmm...cam menarik...terus ajak baba
n baba ckp jom try masuk
waaaa....tersangat best tuk cik fenny

child starz garden SOGO
bayaran masuk :
RM6 = 1 jam (bagi bawah 4 thn kene ada…

:: anak mama.... ::

Image
cuti yg lepas, sangat best
berbaloi-baloi!!!
next time mama cite....

setelah 4 hari bercuti
semalam start balik keje
cuaca kat luar panas giler
suasana kat dlm sepi giler
campur lak ngan aircornd yg sejuk giler
bile kuar opis rase cam udang kene bakar pun yer gak
kejutan cuaca....huk
bile malam lak...ujan lebat...huh!!
on da way balik, jalan lengang...hmmmm
masih ramai yang cuti..GOOD!
but bile dah sampai putra perdana
jalan jammed...coz ada pembinaan highway...huh!

cam biasa kul 6 lebih amik cik fenny kat umah ibu
anak mama dah pandai skrg ni....dah faham aper yg mama cakap
suke usaha sendri
good!...baba suke
baba n mama nk suh omei2 berdikari
ibu cakap anak mama suke angkat benda berat....kalu x dpt...akan cuba sampai dpt
xnk putus asa....hehehehe
anak mama.....

mama story kat baba
so malam tu terus g ioi beli mainan
sebab baba x suke anak mama ni berebut mainan ngan org
xelok!
bile sampai ioi, cik fenny tido
bile dah nak bayar, cik fenny sedar
sronok tgk mainan baru ek
masa nk bayar, x bg baba amik
xsabar la tu
d…

:: tommee tippee ::

Image
masa dalam pantang, lepas 3 week afni lahir
mama terpaksa stop breastfeeding
so masa tu mama still kat kb, pantang kan
baba kat kl, cian baba duk sensorg....every 2weeks baba lik kb
ada 1 ari tu , baba g umah ibu ana, n then ternampak satu botol yang ciut miut ni
tunjuk kat mama
so, mama suker n memang elok coz puting dia sejibik cam breast
bile tanyer kat mane ada, ibu ana cakap pakcik budak tu beli kat london..erk!!!!
(*ibu ana babysitter)
so kebetulan lak cik la nak g london, so kiteorg kirim la kat dia
cik la cakap dia g bln 12, krismas...so mmg sale giler2 la
akhir bln 12 cik fenny dah guna botol ni
yeaaa its TOMMEE TIPPEE
wah..cik fenny dapat free 4 botol dari cik la
1 botol cik fenny bagi adik k-ya
TQVM cik la
so masa ni kiteorg xtau rege asal dia brape
sronok cik fenny guna
btol dia besar, isi susu pun senang x tumpah
dan yg penting dia BPA FREE
mama try surf kat internet
ikut laman web dia hanya ada jual kat mothercare area canada jek
surf lagi....jumpe la web babyjaya n mybbstore
hmmm...so pasni d…

:: ok ::

semlm balik umah cam biasa..lewat
try internet
YEAAAA...dah ok
online banking pun dah boleh pakai pg ni
so everything ok axcept KEJE
huh.....terseksa tiap ari dtg keje redah jammed n tol....
sangat suke bile dapat speed
td kawan mama tanyer...nape muka cam x bermaya
yer...semlm mama tido lewat
kul 10 tu dah kire lewat bagi mama sejak keje ni
so mama agak penat
penat nak kene bangun awal
prepare brg2 afni n bekal dia
baju pun dh lama x basuh
just tunggu 4 weekend
kang nnt basuh x sempat lipat lak
siaran kat tv....dari kul 7-9 just PHDC
xde cite2 best
just wait 4 weekend also
erkkk....mama rase idup agak tidak terurus
mybe sbb baba xde kot
huhuhu.....bile la baba nak balik niiiii

:: need a holiday ::

Image
yup
mama perlu ketenangan
nanti cuti lama
rasa macam nak g jenjalan
tapi baba mesti tak nak
sebab baba suke duk umah
:((
hmmmm........ baba cakap raya cina mesti jalan jammed kalu nk jenjln
so duk umah jela
mama cuma rasa nak g luar kl
luar dari kesibukkan ni
x suker
semak kepala
ngan keje lagi...huhuhuhu'
betul-betul perlu rehat n enjoy dgn jiwa yg tenang
xyah g oversea or over the sea pun xpe
janji dpt g holiday....hmmm...mandi manda pun best gak



bukit merah laketown resort x penah sampai.....


a famosa resort pun ok....
hmmmmm
tapi bak kata baba
jalan mesti jammed....hotel mesti penuh...
so kesimpulan...
terperap la mama n cik fenny kat umah
hukhukhuk...bercuti dalam mimpi jela......

p/s: sumber gambar: en. google

:: juz mama n afni ::

wah....rasa dah lama x update blog
sejak mama keje
balik keje pun dah lewat
masa mlm tuk cik fenny jek
nak wat keje umah pun dah x larat
sib baik ada baba
but no baba outstion again
so agak susah tuk mama sensorg
NAK RESIGN!!!!
yup...tu yang mama fikir hari2
last weekend tanpa baba
internet kat umah pun problem
kureng asam punyer broadband celcom
dah la line tepon kat umah pun tetibe x betui
xpasti tepon yg rosak or line celcom yg xbetul
haishhh.....susah la...
ari jumaat lepas...igt pas keje nak g bangi beli barang cik fenny
sudahnyer ujan n dah lewat
terus balik umah amik cik fenny
n then lepak jek
so sabtu tu kene gak g beli pampers
baba cadangan g HERO jek
but mama fikir nak beli lotion lagi...n botol susu skali
so kat HERO kompen xde
alih2 sebab cik fenny bangun pun dah lambat, skali ngan mama
tengah hari tido kejap jek
so bile petang datang, dia tido lama la pulok
cik fenny bangun terus siap2 g bangi
sebab cuaca pun dah mendung semacam jek
dah siap, kuar umah, ujan lak dah rintik2 ...huhuhu
tutup pala cik fe…

:: GIVEAWAY NOIR JEWELRY ::

Image
setelah sekian lama bercuti
mama nak aktif berblog balik
so mama masuk contest
ni contest dari blog noir jewelry



nak join contest ni senang jek....
nak tau ngan lebih lanjut pasal contest ni leh klik kat gambo ats tu or link ni http://noirjewelry.blogspot.com/2010/01/its-giveaway-time.html

sangat best adiah tuk giveaway ni
dan sangat lawa...kalau dpt mmg tersgt puas ati....
so aper lg kengkawan....jom pakat join ramai2!!!!

tarikh tutup : 26 feb 2010
so lama lagi....jom laaa!!!!