Posts

Showing posts from July, 2013

:: Ramadhan ::

slmt menyambut bln yg mulia ni tuk semua umat islam
kejap je rasa...tetibe dh pose
cepat masa berlalu
alhamdulillah.....thn ni dh dpt merasa puasa kat umah sendri
kompen sronok...hehehe

semlm check school bag kakak
ada note
teacher dia pesan for 5 n 6 year kene blaja pose.....hmmmm
risau gak....blh ke kakak ni
 try jela
siap tampal jadual lg....
ok sgt2....sbb nnt leh tgk kakak puasa smpi jam brape....bgus tuk kakak blaja

kiteorg prasan gak
sejak kakak tadika sana bnyk perubahan yg dia ada
cth "mama...teacher ckp kalau minum kene duduk......teacher ckp mkn xleh ckp.....teacher ckp kentut xleh dpn org...n kene ckp sorry" & mcm2 lg yg teacher ckp

 igt td nk kejut kakak sahur
baba ckp biar dlu
nnt bg dia mkn kul 6 or 7
 kat time table just tanda kat jam tu
esok tgk dia leh mkn subuh or not.....slow2...

mama pun ada bc kat fb
ada ustaz bgtau...
melatih ank berpuasa bgus tp jgn memaksa
sedangkan nabi pun x berbuat demikian....tetapi patut melatih ank solat
sbb kite biasa liha…

:: HomeSweetHome - Aktiviti Kami ::

Image
koleksi aksi ank bersama bapa
layan aje si kecik tu
percubaan tuk membuat peace baba wat xtau
alamak...baba x ready
yeaa kami berjaya :D
HAPPY FATHER'S DAY!!!!!!!

:: GSC @ IOI MALL - Monster's University ::

Image
janji harus dikotakan hehehe sabtu lepas balik dari low yatt singgah alamanda *pergh....lm giler x p sana...dlu tempt mkn...skrg.....huhuhuhu* sbb nk p byr bill tepon pastu singgah lunch pastu p parkson redeem bonuslink dlm voucher RM 60 pastu singgah gak GSC sana kengkonon nk tgk MU ni la skali tiket ptg..nk magrib x pun mlm so cancel jenuh pujuk ank2 dara ku huk3
tengokkkk sorg hepi sorg merajuk *uik...asal besor perot kakak #tanda mama bg cuku mkn
so ahd pg lepas bfast d umah siap masak for lunch kami siap2 kuar nk tempah tiket xleh biasa la nama je duk bandar line tepon pun kejap ada kejap xde huh so kami berserah jela mintak2 x full

posing dulu sambil tunggu mama bersiap

hehhehehe muka hepi
yeaaa dah smpi!!! tunggu nak masuk
baba beli mknan dlu





sbb lmbt lg so urut2 dlu adik pun join hehehehe
cite ni mmg best sukerrrrrrr diaorg pun sronok wpun seat dpn skali xpela...demi ank2 hehehehehe




:: Masak - Kurma Kambing ::

Image
dapat kambing dari auntie ida TQVM 1st time dlm idup kot masak kambing auntie ida ckp wat sup best baba ckp kari best tp baba ada request nak kurma so kite masak jela jd ke tidak blakang cite janji try skali...jadikkk yeaaaaa suke3 tu pun sbb belek2 sana sini hehehe tp yg penting tq to auntie ida tq3 hehehehe
ni la aktiviti di rumah ketika jerebu hehehehehe bnyk benda2 berfaedah leh kami buat so weekend duk umah pun best sbnrnya

:: Weekend - Breakfast @ PAPARICH ::

Image
on da way ke cyberjaya tengok keje baba sat b4 g jenjln n bfast
sbb kedai bnyk tutup last2 pilih tempt ni
kakak xnk mkn...minum air jek baba mkn mee kari kot lupe...heheheheh

adik minum air teh kongsi ngan mama beria dia minum
muka riang sbb dh lm x kuar umah akibat jerebu hehehehehe adik kurus mama lak bam2 huhuhuhuhuhu
mknan kat cni best sedap....tp rege mhl sket la 1st time bfast baba ckp belanja dlm RM50 hehehehe dh nk sama cam lunch time kan xpe bkn slalu
:D thanks baba bawa kami jenjln pastu terus p kl LOW YATT