Posts

Showing posts from June, 2014

:: My Birthday....yeahhhh 28.6.14 @ Hotel Bangi-Putrajaya or Equatorial ::

Image
sehari sebelum puasa 28.6.14 syukur alhamdulillah masih lagi d beri peluang tuk bernafas di bumi Allah ni genap umo 32 tahun amin.....
wasap baba sblm tu ada hint2 sket muahahahaha
cinta hati mama
kami on da way
sblm tu sempat pusing2 bangi mak aii ramai org huhuhuhu
elok2 je sampai org pun x ramai walaupun baba dah buat booking xdapat dinner cam 4 thn lepas dapat hi-tea pun ok
ni 4 thn lepas
ni skrg dah besar budak nya hehehehe

besday gurl hahahahaha kakak amik gmbr ni

makanan bnyk sgt tp dessert dia mmg best yg lain biasa2 jek
ni budak duk dlm perot mama lg masa tu skrg dh jd partner mama ;p

kami hehehehe
dah setel makan jalan2 kat luar ada lak ikan haaaa

cbuk nak bergambar

pandai kakak amik gmbr kami
tqvm baba tq kakak n adik muah3....syg korg sume


:: SALAM RAMADHAN ::

Image
Alhamdulillah tahun ni dapat berpuasa pagi kakak afni dari jumaat lg dh x sabar2 nk pose siap suh mama tgk msg book dia lg hehehehe
so this year kakak dapat lg 'carta ramadhan saya' mama rasa sangat bagus tuk memupuk semangat tuk ank2 berpuasa semlm 1st day puasa kakak berjaya smpi petak kul 2 *mama lupe nak color lg 2 petak* sbb berbuka x tahan tgk adik minum air milo spoil btul la adik ni huhuhuhuhu xpe...mama harap hari2 berikut kakak leh tambah lg petak x pun maintain setgh hari pun bg mama dah cukup tuk usia kakak yg 6 TAHUN

:: Order - Congo Bars ::

Image
tetibe dpt wasap dari opismate minta tlg buatkn sesuatu tuk besday ank nya pagi esok jam kul 9++ tgk brg kat dapur creampuff x cukup susu cupcake xcukup cream arrghhhh pastu terfikir congo bars so on jela demi kawan kesiannya kat ank nya
panas2 lg...hehehehe
tada..... so nxt time kene beli lapik yg petak lak.... sib baik ada kotak kek td empunya diri suke mama lega yg penting diaorg hepi #tqorder

:: Baking - Congo Bars ::

Image
congo bars??? 1st time gak dgr terpengaruh ngan post membe kat IG so gigh cari resepi buat




ni la hasil pertama manis pastu kering cam peroi juri ckp x sedap hahahahaha
so x puas ati wat lg skali kali ni bersifu dulu hahahaha ari tu blaja x abis

tada..... suke3 juri ckp sedap hehehehe lulus
congo bars ni ala2 brownies sonang sggttttttt
ni assistant sy agak2 mood x elok kene marah nnt diaorg ckp "lariiiiii....." hahahahaha sabo jela nak oiiii

:: MORPHY RICHARDS ::

Image
barang yg d tunggu lama  telah tiba order bln 2 sib baik dpt sblm bln pose yeaaahhhh project baking akan bermula dgn jayanya hehehehe
wpun sbnrnya nk warna merah tp xpe.....putih pun cun gak adiah ari jadi tuk diri sendri suke3

:: HOMEMADE - aiskrim ::

Image
kali ke dua buat kali ni lebih gebu resepi sendri sbb tersalah pastu masuk jela ikut logik yg penting jadi muahahahaha

 ni la hasilnya... tp x semanis yg dulu tu...hahahaha


:: Jalan-jalan @ One City ::

Image
minggu lps kiteorg p jalan2 tujuan asal nak cari kasut tetibe terpesong p tmpt lain huhuhu 1st time kami dtg cni
One City tepi highway usj tu parking free sbb br bukak kan kedai biasa2 je bnyk tmpt mkn je tp cam xsesuai tuk muslim kot kat atas skali ada bar

ni kaca jek...leh nmpk bawah
kakak yg takut sbb dia ckp "kakak gemok...x blh...nnt pecah kaca ni...xnk...xnk" adui ai syg....mama ngan baba lg berat dr awak kot
pastu kejar belon dapat la sorg 1

ni pemandangan dari atas

dia punyer pagar pun kaca dlm mall pun bnyk pkai kaca

gaya seorg yg berani hehehehe
nk jugak melintas tp ngelat pijak tmpt lain huhuhuhu


mula2 je pastu sronok...siap nk lari lg mama x bg licin...takut jatuh nnt

:: ;) ....... ::

Image
sronok dpt mkn aiskrim mama buat

:: Makan - Nasi JJ @ TTDI Jaya or Nasi Kak Wok ::

Image
skrg xyah susah2 dah nk balik klate semata mata nk mkn nasi kak wok dah ada kat cni dekat je pun  hehehehe suke3  kebetulan lak  rupenyer nyer kawan sujie punyer abg mak pada bini dia punyer tokey JJ tu sbb nama mak mertua abg kwn sujie *hehehe...berbelit x* hahahah masa p mkn tu abg kwn sujie tu tegur kiteorg 1 family tu yg mama tau hehehehe masa ni bawa tok ayh..umi n sujie ramai giler org konsep layan diri beratur beli nasi...pastu air...pastu bayar nasi pun bungkus pakai kertas hehehe
*tetibe teringin nk p mkn nasi ni....yum3*

:: Adik - Versi Elsa ::

Image
pengaruh frozen telah berleluasa huhuhu



nk gelak pun yer xpela syg buat jela ape yg korg bhgia....hehehehe