Posts

Showing posts from August, 2010

:: tq baba...akhirnya... ::

cik fenny sronok
baby suke
mama??...of coz la mama org yang paling hepi
TQVM to baba
sebab akhirnya terbukak gak hati tuk 'berubah fikiran'
setelah sekian lama menanti
sejak dari kami kenal
sampai kami dah berkahwin
dari tiadanya cik fenny
sampai cik fenny dapat adik
baru terbuka hati baba
mama, kakak n bby ucapkan TAHNIAH tuk baba
mybe bagi orang lain ni perkara biasa
tapi tidak bagi kami
tidak bagi mama
ini satu pengorbanan yang cukup berharga yang telah baba lakukan tuk kami
mama tau baba boleh lakukan walaupun selepas bulan yg mulia ni
GO BABA GO...bak kata cik fenny n bby

actually mama pun xsangka bile baba cakap dia nak berubah
sbb mama ingat tu cuma kata2
*sbb sblm ni pun mmg camtu*
tapi ternyata skrg bkn kata2 je
mmg dah jadi kenyataan pun
kekdg cam x caya pun yer gak....
cam pk "btul ker?...ke baba tipu?..hmmm"
tapi mama yakin sekarang
ianya ternyata benar
baba xtipu kami
*PEACE...sowi yer baba..muaahhh!!!*
aper-aper pun
kami akan tetap berdoa semoga baba tabah hadapi dugaan selepas bu…

:: maousss ::

Image
pagi tadi sahur mee goreng
yum..yum..
baba sediakan bahan
mama tkang amik bahan masuk dalam kuali je
hehehe
kan bagus ada kerjasama
TQ baba
tapi tu kiteorg masak malam la
pagi tadi just panaskan je
sebab mama bangun pun dah kul 5

dah setel sahur
online jap kat umah
tu pun pas baba guna pc
skali mama dengar ada orang batuk
cam kenal je suara tu
baba panggil
tgk2 kakak dah baring depan TV
huh
baba masuk tido
cik fenny minta nak tgk 'maouss'
huh mane ada pepagi buta ni
jojo ada la
pastu cik fenny tertengok bilik pc tu cerah
masuk bilik tu
pastu duk atas kerusi
macam ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

muka baru bangun tido

kusyuk nyer anak mama..tgk aper tu?

hmmmm

mickey mouse club house a.k.a maouss

'ni sape yg ajar ni??...'
camni kene cari cd maouss, aginton or ebo la...kalau x ssh la mama nak on9 kat umah..huhuhu
pastu bile dah abis...nak tgk lagi
tapi buke dia dah ngantuk
mama paksa baring dpn TV tgk PHDC
mama siap2 nak g keje pun cbuk ckp "mama...nak tut"
huhuhu...pastu ajak baba g tido depan tv sbb "kaka…

:: 26, 27 & 28 weeks ::

wah..tetibe dah masuk 3rd trimester
cepat je rase masa berlalu...huhuhuhu
bby pun kerap kick mama skrg
kekdg rase cam geli je
tp paling kuat bile dgr sore kakak dia a.k.a cik fenny
bile baba main ngan kakak pun sronok gak kick2 mama ek
ok..ni info tuk minggu2 yg mama dah lalui

26 Minggu

INFO BAYI :
Walaupun bayi kelihatan kurus, tapi mereka telah membentuk lemak-lemak bawah kulit dan lemak ini akan membantu mengekalkan suhu badan mereka sehinggalah selepas dilahirkan. Bayi sekarang sepanjang 35 cm dan 700 gram

TUBUH KITA:

Dengan perut yg semakin membesar, tidur anda tidak nyenyak (mama nyenyak jek)
Rasa tidak selesa semasa baring dan kerap ke bilik air( erk...yg ni x pasti).
Cara tidur yang betul ketika ini adalah penting untuk memastikan anda berpeluang untuk berehat secukupnya. Untuk keadaan yg lebih selesa ketika baring, alaskan perut dan kaki dengan bantal.

27 Minggu

INFO BAYI :
Bayi kini boleh membuka mata dan boleh melihat cahaya luar menerusi bahagian abdomen anda.
Bayi mula belajar menghisap d…

:: bile mereka... ::

weekend lepas
1st weekend d bulan puasa
sume org balik kampung
*rujuk pd FB*
mama pun teringin gak nak balik kg...
windu giler
bile fikir-fikir...this year mama x jejak lagi kaki kat kelate
huhuhuhu
windu nak mkn2 makanan kat cna
windu kat suasana pose kat sana
huh...bnyk lagi laaa
windu kat umah gak
erk..kat umie n tok ayoh pun rindu gak..tp sbb diorg slalu je dtg cni..so kurang la sket rindu tu
tp rindu suasana berbuke masa kat kg....sgt best
ada mcam2 atas meja
yg penting masa sahur mesti ada serunding n tembikai
tu wajib!

cam biasa gak..baba work on saturday
so mama je ada melayan cik fenny
pagi tu mama luper masak nasi cik fenny
*actually mama masak agak lewat*
smpi cik fenny dah mintak

cik fenny : mama...nak akan (makan)
mama : jap yer sayang...mama masak nasi dlu...nasi x masak lagi. kakak pegi tunggu kat luar
cik fenny berjalan g tgk cite kartun

10 minit
cik fenny : mama...nak akan
mama : kejap sayang....lauk x masak lagi...nnt dah masak mama panggil yer
tu tanda cik fenny mmg lapar

10 minit
cik …

:: GIVEAWAY UNTUK RAYA SAKAN ::

Image
kali ni mama nak try giveaway dari cik As
sbb sebelum ni mama penah beli tote bag dari hasil tangan cik As, memang da best la jahitan n design dia *mama suker*

ok giveaway ni kene cipta or bagi nama yg sesuai tuk bag kat bawah ni

depan

belakang

sape nak join giveaway untuk raya sakan leh la klik cni yer : http://tote-boutique.blogspot.com/2010/08/giveaway-untuk-raya-sakan.html

nama yang sesuai bagi pendapat mama tuk bag ni ialah :

"Totebag Comel Jalan-jalan Raya"

sebab nyer --> bile mama tgk bag ni...1st yg terlintas "comelnyer bag ni"...pastu cik As ada bgtau bag ni sesuai tuk jalan2 di hari raya...so sbb tu la mama pilih tajuk ni. Harap cik As puas ati.

Tarikh tutup : 12/8/2010 - 25/8/2010

n sesape yang berminat ngan totebag leh la klik cni yer...http://tote-boutique.blogspot.com

:: malam minggu ::

Image
sebab next week dah start pose
so mama plan weekend next week duk umah jela
baba pun keje n maybe balik kg
so ni kire minggu last tuk shopping raya
bulan ramadhan tuk berehat n beribadat...aminnnn..
so sabtu tu mama xtau arah tuju sebenarnya
nak g pureen warehouse sale..dah x sempat n ramai org...takut mama yg pitam
so mama n cik fenny just nk kuar g jenjln jek...xnk duk umah....
kami kebusanan bile baba work smpi petang...huhuhuhu
so arah tujuan : jusco bukit tinggi
tujuan : tuk beli baju raya cik fenny

masa on da way baba nak g summit..sbb dekat sket, but baba ckp nk ajak makn kat port klang..tepi laut...sempena sambut pose...yeaaa...kami (mama n cik fenny) suke seafood!!! TQVM baba!!!
cari punyer cari
sampai kakak jumpe dog yg di panggil cat
siap 'byebye cat'
dah boring, nyanyi twinkle twinkle little star lagi
pastu sambung ngan bunyi dog lagi
hahahahahaha.....mmg srnok
w/pun perot baba dah lapor
sampai mr.garmin pun dah pening mane arah tuju driver
last2 mama ckp pilih je port klang
akhirnyer.…

:: jumpe dan kejutan ::

Image
semalam pas keje
mama jumpe membe opis lama
sangat sronok
sebab lama tak jumpe kan
tapi mama sampai awal sebab mama balik keje awal
so ronda2 la sensorgberdua ngan baby
dari utara ke selatan
dah penat jalan, mama stop kat tempt duduk dpn vincci
sib baik aunty ida dah smpi
so kiteorg g la pilih spek
sebb mama dah tak tahan lagi...spek yg ada teruk dah calar
agak kabur mata belah kiri bile drive
huhuhu
n focus point tgh buat event kat center court alamanda
so mama amik peluang la beli
tujuan asal nak beli yang paling murah iaitu rm129
tapi aunty ida ckp cam dak sekolah
pilih punyer pilih dtg la aunty anne
huh...lmbt sbb dia bisnes women...hehehe
pastu duk pilih2..last sangkut gak dgn rege rm199 yg sama cam ida
huh terpengaruh mama
n design pun lebih kurang sama dgn yg lama, but warna lain
sbb mama pilih biar yg tahan lasak...jatuh pun xpe..hiks..lagipun pakai masa drive je
mama terpaksa up smpi rm269 coz amik lens yg elok sket...yer la..xnk calar2 lagi..pastu mama pun ada silau bile mlm.

makcik 2 org ni la yg …

:: - - - - - - - ::

last week hanya aktiviti di rumah
sabtu lepak2 ngan cik fenny sbb baba work smpi ptg
sangat sronok g hujung minggu masa tuk tido
ahad pun sama
cuma petang tu just kuar g pusing2
asalnyer nak beli sayur je...tp baba tunjuk area Selangor Science Park 2
skali dah smpi MMU
hehehe..pastu pusing2 kat cyberjaya cari stesen minyak....cik fenny sronok la dapat pusing2
hari ahad sebab masing-masing banyak sangat tdo petang, malam xleh nak tdo
*tp mama blh je lelap lepas tu*
baba terpaksa teman cik fenny tgk cartoon
skrg cik fenny dah pandai mintak cartoon selain u'uu n a'aa

aginton = chuggington
ebo = dino
mosh = mickey mouse club house
andi = handy mandy

huhuhuhu
semalam pun baba terpaksa teman cik fenny tgk cartoon
mula2 cik fenny ajak mama
siap bawak kuarkn selimut mama lagi...huhuhu
*sekarang dah pandai berebut selimut ngan mama ek*
pastu nak hangkut sume bantal2 dia
huh..kakak...kakak...
baba ckp sejak 2 menjak ni cik fenny agak rapat ngan mama
yer...sbb dia tau dalam perot mama ada adik dia
n paling panta…