Posts

Showing posts from October, 2006

* raye *

Image
SELAMAT HARI RAYE TUK SUME

raye thn ni kami sekeluarga sambut dgn kedatangan org br...hehe....irfan zaqwan...budak kecik tp gemuk....hehehe...MUAH!!!



hmmm....ni gmbr nk g beraye....raye thn ni biasa2 je....xdpt nk jumpe kengkwn coz kebnykkan nyer msing2 dh bw haluan sendiri....yer ah...ramai gak yg dh kawin ikut laki....huhuhu...ape punyer kawan daaa.....xpe yg penting aku sambut raye gak...hehehe...wpun penah drive blik kg....14jam d dalam kete...menghadapi rintangan yg sgt besar...namun berkat kesabaran di bln pose....bergerak dar bangi pukul 5 pg.....sampai umah aku di kb pukul 9 mlm....at least aku slmt gak sampai berbanding org lain...coz ada gak 5 kemalangan masa aku on da way balik...wpun x teruk....tp menyusah kan polis...kesian pak polisi....dan menyusahkan org ramai gak...yer la jln makin jammed maaa....huhu...pengajaran...jgn balik raye bile 2-3 ari nk raye....balik la 1 minggu sblm raye...xpun esok nk raye....xpun masa ari raye...hehehehe

senyum!!!....baby irfan genap 3bln pa…

* SG BESAR *

Image
hehehe.......dh lama blog ni x di update...knp?....kat lib skrg dah xleh online blog...coz dia dh block...ampes nyer lib....so saya pun dah kurang p lib sbb cbuk berjln n cbuk analisis data yg ntah ape2....harap2 tesis cepat2 la abis...........hmmmmm

ni kali kedua saya pergi ke sg besar.....wa....bln pose kat cna best gak....leh mkn ayam golek smpi sakit perut...huhuhu.....cuk...dh pandai amik gmbr skrg....bagus2...hehehehe......

* kenangan.....*

bile tibe bulan pose ni.....teringat masa blajar dulu.....best sangat.....kenangan tolong tapau makanan kat member.......dulu masa tahun 1.....masa di kolej aminuddin baki.....saya berjalan kaki dr kolej ke fakulti.....kekadang saya sorg sekiranya imah tidak ke class...kalau tidak kami berdua.....panjat bukit.....penat....tapi itu la pengalaman yg kami dapat....biasanya kami berjalan bila class tamat waktu petang.sebab pakcik bas x suke masuk ke kwsn fakulti kami.yer la...masa tu fakulti tue baru je buka...bus stop pun xde...dari tunggu bas...baik kami jalan....at least...sampai gak sebelum berbuka......bila nak buke pose...bilik saya akan menjadi pilihan....suke2......buka dgn yanie, imah, umi, kak yus n dira......wlpun dira berlainan blok..tapi dia suka dtg blok kami...hehehe.....pastu g semayg terawih di foyer kolej......sronok...wpun balik dr class terus cari katil (sebab penat jalan)...tapi sronok.....kami biasa beli makanan di kolej je.sbb xde kenderaan nk keluar ukm...biasala..…

* irfan montel..... *

Image
hehehe budak montel...dah lama x tgk...skali dapat emel dari akak...waaaa...terkezut..membesar bagai johan anak buah saya ni....sama cam bapak dia....hehehe......muah2....rindu la kat irfan zaqwan......irfan pun mesti rindu kat cik ngah gak....hehehe.....ari ni last day adik saya amik PMR...waa...lepas tu dia merdeka tuk seketika...hehehe.....



erkkk......


ermm...ngantuk ek


hehehe....bulatnyer diaaa

* TIDUR *

Pernahkah anda menatap orang-orang
yang anda sayang saat mereka sedang tidur?
Kalau belum, cubalah sekali saja menatap
mereka saat sedang tidur.

Saat itu yang tampak adalah ekspresi paling
wajar dan paling jujur dari seseorang.

Seorang artis yang ketika di panggung
begitu cantik dan gemerlap pun
akan tampak polos dan jauh
berbeza jika ia sedang tidur.

Orang paling kejam di dunia pun
jika ia sudah tidur tak akan tampak wajah bengisnya.

Perhatikanlah ayah anda
saat beliau sedang tidur.
Sedarilah, betapa badan yang dulu kuat
dan gagah itu kini semakin tua dan lemah,
betapa rambut-rambut putih
mulai menghiasi kepalanya,
betapa kerut merut mulai terpahat di wajahnya.
Orang inilah yang tiap hari bekerja keras
untuk kesejahteraan kita, anak-anaknya.
Orang inilah, rela melakukan apa saja asal
perut kita kenyang dan pendidikan kita lancar.

Sekarang, beralihlah. ...
Lihatlah ibu anda....
Hmm...kulitnya mulai keriput dan tangan
yang dulu halus membelai- belai
tubuh bayi kita itu kini kasar kerana
menempuhi kehidupan yang m…

* yeah!!!....... *

setiap kita mesti inginkan kebahagian...tiada seorang pun diantara kita inginkan kesedihan......

ada yg berpendapat pilihan saya salah, malah ada yang sokong.saya terima dengan hati yang terbuka.betul bukan senang untuk kita mendapat peluang. saya pun tidak sia-siakan peluang yg ada.bukan saya tidak cuba.tapi ada yg masih berpendapat cubaan saya selama 1 minggu tidak cukup...kenapa tidak sampai sebulan?. namun hati lebih memainkan watak utama dalam diri saya, tapi ia masih dikawal oleh otak.ada juga yg menganggap saya tidak berfikir panjang.sukar untuk saya ceritakan,sebab kita tahu apa yg baik untuk diri kita.kita yg rasa, orang lain hanya memandang. namun terima kasih di atas nasihat yg awak berikan, wpun saya tahu awak tidak setuju dengan saya. menyesal??...memang saya berasa sedikit menyesal...tapi apa yg saya lakukan juga gunakan otak. saya tidak mahu menjadi seperti pepatah melayu "yang dikejap tidak dapat, yang dikendong tercicir." ya, memang ada yg berkata..."ora…

* sebab saya busan....saya... *

1. Does anyone know your password to your email?
yup...hehehe...my cuk

2. What was the last thing you ordered at McDonalds?
dah lama...xigtlaa...

3. Are you an emotional person?
no komen.....saya tak tahu...biar anda yg tentukan nya...

4. Do you like your name?
mmg ahhhh........

5. Do you believe in love at first sight?
hmmm.....ntah la....jap nak pk....

6. Ever felt jealous of your friend?
Sometimes......but saya tumpang gembira tuk sume kawan2 saya...yeah!!!

7. What was the last thing you did?
selesaikan dokumentasi ISO...hehehehe

8. Who is right next to you?
zakaria

9. Who was the last person you ate with?
cuk acam.....hahahahaha...md azhari sahm

10. What song are you listening to right now?
Seandainya masih ada cinta - Dayang.

11. How's the weather right now?
cerah kot....view dr blik bos...cam cerah jek....hehehe

12. Last person who called you today?
my dad.....masa sahur...sbb saya miscall dia...hehehehe

13. Last song you sang?
My heart

14. Last time you danced?
hmmmm.....xigt gak laaaa

15. Lost a frie…