Posts

Showing posts from November, 2013

:: MELAKA - PERUBATAN TRADISIONAL BATU KARANG @ DURIAN TUNGGAL ::

Image
kesinambungan dari sini http://blinkblinkbuzz.blogspot.com/2013/11/kpj-selangor.html tok ayah rasa sakit bawah perot lak bile wat ct scan doc ckp ada batu karang xleh nk operate coz baru setel pasal jantung kalau nk gak tunggu 3 bln lepas tu
pastu tnya sana sini baba jumpe 1 tempat ni bile surf tenet mmg ramai org p cni


ni la tempatnya kami gerak sebelum subuh lg tau dr BSP kul 3 or 4 pagi cian kakak n adik angkut p masuk kete sib baik pakai CRV tok ayh so agak selesa sket la sampai sana dh nk dekat kul 6 dah ada 4-5 bijik kete igt x ramai la skaliiiiiii jangkaan kami salah masa baba p amik no giliran  dah NO.56 perghhhhhh
ni tempatnya
dia buka kul 6 pagi - 2ptg je pastu hari SELASA, RABU, SABTU , AHAD seperti dalam kad
sbb lama bebonar nk tunggu ha dgn ank x mandi n syok tdo ngan nak solat subuh nnt kami amik homestay area ctu je bnyk
dalam kul 11 lebih dekat2 kul 12 no tok ayah makin dekat so baru la tok ayah p duk sana mama x ikut dgr cite baba jek hehehe ustaz tu check kejap je ma…

:: Hitea @ Cyberview Lodge ::

Image
si ank dara mama yg bnyk posing sebelum balik cbuk nak suh amik gmbr dia kat tepi kolam ni dia ckp nk amik gmbr ngan fish aduiii aiiiii

mama dpt ni je ngan set quilt n pillow dr ikea ok la...janji lg elok dr thn2 sblm ni

:: KPJ Selangor ::

Image
beberapa minggu yg sudah jumaat tu patutnya tok ayh dtg umah kami pastu masa odw ayh chik call ckp tok ayh x sehat nk g spital so dia bawa g KPJ yg paling dekat pun pastu mama tunggu baba balik keje sambil tu duk tepon gak la lepas maghrib kami gerak dari BSP ayh chik call ckp doc nk wat operation nnt
smpi je KPJ terus g ICU tok ayh sedar lg n jumpe doc doc terangkan detail la kiteorg ni xde la faham sgt term2 doc ni so secara senang di fahami tok ayh kene heart attack peringkat awal salur darah tersumbat
terus mama fikir kolestrol.....kolestrol....



sambil tunggu luar wad ICU diaorg dh bosan duk main2 sunyi sepi jek bising pun sbb sore diaorg huhuhuhuhu
mula2 doc scan...tgk brape salur yg tersumbat dlm 1/2 jam doc panggil bgtau ada 2 salur yg dah 90% lebih tersumbat so ayah chik ckp terus buat doc masukkan belon dulu...bg salur terbuka pastu letak stand ayat senang cam cuci salur darah tu tp kalu ikut ayat doc  dia panggil " ANGIOPLASTY" or nama pendek "ANGIO"
dekat…

:: KL Bird Park ::

Image
sambung dari sini BLUE CORAL AQUARIUM @ KL TOWER kami pegi ke  KL BIRD PARK @ KUALA LUMPUR
tiket masuk ADULT : RM25 CHILD : RM 12 (3-12 thn)

sebelum masuk kami makan dlu kengkonon nk p jln bellamy la skali asik tersalah masuk jln jek pastu makan kat gerai tepi jln odw ke bird park tu ramai je org mkn ctu cuma part nak parking susah sket la
nasi pun dah abis ms kiteorg smpi tp baba ckp sup dia sedap samosa dia pun sedap ramai org beratur beli goreng pisang sbb bnyk sgt tapau
dah kenyang jom kite mengenal haiwan spesis burung kakak n adik mmg sronok



adik dh takut sbb ms awal masuk tu ada burung nk patuk dia beeesaaaarrrrr hehehehehehe


dah syok2 tgk burung ujan la pulak so x sempat la nk ke ZONE 4 tmpt yg blh bg mkn kat burung cam kat langkawi dulu skali.... tetibe ujan turun sgt2 lebat sib baik kami sempat cari tempat tuk berteduh sambil tu diaorg mkn aiskrim bile ujan dh reda sket br kami gerak pastu kakak nk sgt amik gmbr ngan burung so mama amik yg murah je 



RM10 je tapi kene amik pakai…

:: Blue Coral Aquaria KL Tower ::

Image
sume cite lama masa weekend
si kecik dah bersedia bj ni dia panggil "baju otomen" baba pelik nape dia panggil bj tu camtu mama pun pelik hanya adik je yg tau huhuhuhu
nampak x? nampak x? hehehehe 1st time kami jejak kaki ke KL TOWER ni hahahaha x percaya?? percaya laaaa so kene la guna WAZE gak kata x penah jejak hehehehe tapi ayat baba cam biasa "kat mana nak park syg?" cam la mama penah p kan

tiket masuk cni beli guna GROUPON jimat igt tmpt ni besarrrrr tp cinoet je kecik berbaloi la kot ngan tiket



seeeeee bearbear d mana-mana sronok dia tgk fish





si ank dara kami suke3

next destinasi kite p tempt lain lak kengkonon nk naik tower tu tp sbb ongkos yg x seberapa nak ada ni nxt time la so cari tempt lain on da spot hehehe baba kan suke plan yg x d rancang

:: Suprise!!!! - My Princess n My Little Baby ::

Image
lepas main air esoknya sesi bukak hadiah!!!
gaya budak hepi dpt hadiah


yeaaaa colour pencil ni yg kakak mintak mama beli dr dlu lg adik pun dpt benda yg sama skrg konsep buy 1...must buy 1  hahahahahah

adik hepi
kakak hepi

1 lg mama beli buku lupe lak..patut amik buku warna silap amik buku tulis hehehehe skrg ni adik n kakak makin rajin menulis alhamdulillah dinding n sofa kami masih ok
*mau nyer x...nk tgk mama jadi singa sile la conteng*