Posts

Showing posts from May, 2006

* JALAN - JALAN DI NILAI *

hmmmm....kali ni kiteorg p jln2 kat nilai lak...hehehe....actually bkn jln2 sgt...tp hampir2 la...hehehe...aku yg suke2 ikut org p keje...hahahaha...ari rabu aku dh kebosanan....xtau aper nk buat...biasa la..boring ngan diup aku mmg xleh nk pisahkan...so...no komen..hahaha....dh sehari suntuk aku duk dlm umah rabu ari tu...cam nk pengsan pun ada....huhuhu....sape aku leh ajak??...masing2 keje...dak2 umah aku pun xde...masing2 ada hal...huhuhu...mau aku x tension...tension coz busan...hehehe....ngok ngek pun ada gak...pastu ada la sorg insan yg baiiiikkkk ati ni ajak aku g ikut dia keje...hahahah...p nilai...coz aku dh busan tahap cipan ari rabu tu...so smlm dia ajak aku...muahahahaha....yahooo...hehehe leh gak jenjln walau pun just p nilai...xkesah..janji aku kluaq dr umah....kulaq dari bangi...huh....best giler...knp??...ape yg best sgt kat nilai tu??...muahahaha...mmg la x best sgt kat nilai...tp org yg ajak aku tu yg best....hahahahaha....tu pasal la best.....hehehe...bkn beli aper…

* jalan-jalan ke SEREMBAN *

Image
last week aku dh blik bangi...so weekend tu jumpe zura....p tgk the da vinci code kat mines....best woooo...hehehe...blik dh ptg..ponat giler seh...heheh...sempat lg zura masuk ronda2 dlm ukm...hehehe...xde keje...pastu jumpe shammyto, kuza, sara, zul n sorg kwn diaorg aku dh lupe la nama ape...hehehe...lepak kat bangi walk....huh...best gak...borak2 smpi la kul 11 lbh...pastu aku suh zura tdo umah aku coz dh lewat sgt maaa...cian dia nk blik putrajaya....

ahad : ms mkn breakfast...tetibe jke ima n adik dia dtg umah....hehehe...saje je nk lawat aku...hahahaha...borak2....sib baik minah tu dtg awal...kalu x...aku dh bla lama dah....hehehe....dlm kul 10.30 kot...dia org dh nk blik....zura pun dh blik putrajaya....hehehe.....pastu aku p baiki kete aku...tukaq spark plug....huhuhu....toche ek wak.....dh kiteorg busan la asyik jln2 p midvalley n mines jek...nk masuk KL kompen jammed...so ape lg...gerak p selatan...mula2 igt nk p MELAKA...skali call bad ckp nk jumpe..dia ckp okeh...so kiteor…

* HARI - HARI KU....... *

Image
"Sesuatu yg tak disangka sering kali mendatangi kita..itukah suratan atau kebetulan..bimbang kan berulang kesilapan..walau kita dihadapan dengan berbagai pilihan mengapa sering terjadi pilihan tak menepati......"

Ermmm....sukar tuk aku rumuskan....lain org...lain pandangan kan....so bg aku....mmg ape yg berlaku pasti ada sbb2 tertentu....ia bgtg pada kite tuk tima or not....stiap hidup pasti ada dugaan....pilihan x menepati??....mungkin belum ketemu yg bersesuaian.....hehehe.....tp ape2 pun hidup kite akan tetap berjalan....masa tidak pernah berhenti...oleh itu...hidup kite pun xkan berhenti melainkan kite dh xde nyawa lg......bile masa nyer...kite sume tak tahu....sbb tu ada kata...."kita hanya merancang....tp YANG MAHA KUASA menentukannya....."

hari ni....hari2 terakhir aku kat umah buat masa ni....coz aku dh kene balik p bangi...yer la beb...blajaq x abis lg.....igt kata2 nenek aku ari tu

nenek: x igt kat kg ke?
aku:....kg??....kg mane? (ngan muka blur....hahahaha)
n…

* BUZZZZZZ *

Image
mungkin kite akan bersama........
hmmmmm.....semakin hari hidup ni semakin rumit.......ke aku yg merumitkan lg hidup aku sendiri?.......nasihat dari seorg kawan........"hidup kite sbnrnyer tiada masalah.....tp kite sendiri yg timbulkannya........hidup kite akan jadi senang......kalu kite rasa telah cukup dgn apa yg kite ada.......hidup kite akan jadi rumit.....sekiranya kite yg menambahkan masalah yg ada...." semlm kot...kalu xsilap aku...kiteorg p mkn kat restoran oriental....huh.....dh lain la beb....mula2 bapak aku ckp nk mkn kat four season....skali ada cina kawin la pulok....tu pasal la bapak aku patah balik p oriental......apesal aku rasa dh bnyk berubah ek.....w/pun tempt n keadaan kedai x berubah......hehehe.....nk dijadikan cite....sib baik la ada meja kosong.....yer la...bapak aku main redah jek.....bkn booking awal2 pun.....huh.....dh masuk...nk tggu order punyer la pantas.....tp nk tggu dpt mkn....mak ai...leh kenyang perut aku ni......masa mkn pun mcm2 aksi....heh…

* KENAPA ??? *

kenapa??....aku pun x tau kenapa??......
kekdg aku cam rasa pelik.......knp??
aku sendiri xtau....pelik ngan perasaan aku....pelik ngan org sekeliling........
knp??.....jawapan dia still TAK TAU......

kekdg aku suke think -ve......
aku dh cuba tuk buang sifat tu.....but still.....xboleh.....
knp??.......

kekdg aku pk.....aper yg aku nak?
aper yg aku dpt?
aper yg perlu....ape yg x.......
ntah la.....aku konpius........knp??

kenapa aku bnyk tanyer ni??
knp??
knp??....huh.....

mungkin hati aku perlukan ketenangan......
mungkin hati aku inginkan sesuatu.....
mungkin hati aku telah kehilangan sesuatu.....
mungkin.........mungkin....aku aka temui jawapan bila masa telah berlalu.......
mungkin......ia hanyalah.....mainan FIKIRAN dan PERASAAN aku.......

walau ape pun yg akan berlaku......yg pasti berlaku....dan....yg telah berlaku....ia adalah ketentuan dari YANG MAHA KUASA.......

* HUH *

ni aku hangin ni....aku mmg hangin....dr dulu lg....bile aku tanyer.....jwpn dia x menjawab soklan aku...malas aku nk layan...kang kredit aku yg abis......tp aku kalu xtau.....aku rasa nak tau....so camna.....slama ni aku buat bodo jekkk...tp smpi satu tahap..hangin gak aku!!!

0173775633

aku xtau no sape ni....so jgn duk mc2 aku lg dh...kang aku jual no ni kat mane2 br padan muka dia.....dh aku tanyer sape...nk main teka teki ngan aku lak.....sori la...aku xde masa nk lyn teka teki ni...abiskan kredit aku yg mmg nk abis jek.....

* penghuni *

Image
umah sewa yg aku duk skrg tu ok la....skrg ni ada 8 org (coz sorg dh abis blajaq...dh balik kg)........yg still lg blajaq kat umah tu....4 org (termasuk aku)....yg lain dh keje......kiteorg ada penghuni tambahan....sinchan dan 3 ekor anak dia....aswaq, harera n kiton.....aku paling tension ngan sinchan.....aku nk mkn...dia pun cbuk2 nk mkn...bkn kiteorg x kasi mkn....br je pas mkn.....mmg kalu ikut ati.....aku blasah jek...tp bile pk dia kucing....aku letak jek kat luar umah...tggu knor balik....br dia leh masuk umah....si kiton ngan harera lak...lincah giler...suke tarik2 langsir...huh....tu xpe lg.....ada ke p main blkg tv n pc...kang xpasai2 kene karen...sape ssh...kiteorg gak...huh...bkn reti nk duk diam.....cube la....bawak2 bertenang.....nk tgk diaorg diam...bile tdo.....kompen diam.......kalu x...lari sana cni........dah tu...siap kaco org nk study lg...huh....

ni sinchan n anak2 dia

ni lak si kiton ngan aswaq...aswaq si hitam....hehehehehe

tgk.....suke2 dia jek nk tdo mane2...…

* attention gurl.....*

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengoks aja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
pere…

* survey of da day!! *

01) What is the phone brand?
* Nokia 7610- Connecting people....

02) What's the last 3 digits of your mobile number?
* 881

03) What does the 2nd message in your inbox say?
* Gnite.tdo dlu....hehehehe

04) Who's the first person who comes up under the letter M?
* Manja

05) Who's the last person you rang?
* Mr. Md Azhari Sham

06) Who was your last missed call from?
* Acu.....hehehehe

07) Who's the 2nd person who comes up under D?
* Duang

08) What does the last message in your inbox say?
* ops....secret la....ngeh...ngeh...ngeh....

09)Who's the 3rd person who comes up under J?
* JLo....erk....hahahahaha...percaya laaaa

10) Go to your Sent Items - what does the 5th message say?
* uik......secret bebeh.......

11) Who's the 4th person who comes up under S?
* Shahir

12) What your network provider?
* MAXIS...yeahhhh!!!!!!!

13) How many messages are currently in your inbox?
* 166 msg.....huh...sket nyer....biasa 200++

14) What do you have as your background?
* Garfield.....hahahahahahaha........

15…

* besday *

Image
al kisah.....huhuhu...ari tu aku dh ler lupe wish besday.....muahahahaha.....tp sbb aku ni baik ati....aku sambut gak la...kang ada yg nangis nanti....hahahahahha.........best giler mkn kek ni.....percaya atau x......kek setgh kilo leh tinggal.....



tp....aku rasa kurang lg pada ni...hahahaha....waaa...teringin nyer nk mkn kek...yum....yum.....mkn lak ngan kfc...waaaaa....best2...huhuhuhu.......aku pun xde mood sgt nk update blog....ponat br jek smpi subuh td....waaa...rindu kat internet umah aku ni....muaahhh!!......best giler dpt balik umah...yeahhh!!!!!.....