Posts

Showing posts from November, 2009

:: raya @ sg.besar ::

Image
thn ni turn raya aji kat kampung baba
so balik sg.besar
sbbkn khamis mama n baba keje
so kiteorg gerak balik jumaat sesudah subuh
actually sib baik gak kiteorg x balik malam jumaat
coz jalan teruk giler
jammed laaaa
sampai sg.besar
dah kul 8 lebih
cik fenny pun tido je dalam kete...tp sebab berenti kat Mc D
cik fenny sedar, pastu tak tido dah
sempat breakfast dalam kete je ngan cik fenny
sampai umah sib baik baba sempat makan roti canai sebelum g sembahyang raya
aktiviti ari raye haji dah jadi aktiviti balik kampung
macam hari-hari biasa
so xde aper yang best pun
cam tak raye jek
petang bawa cik fenny jenjalan
tengok sawah padi

suker laaa..

cik fenny n baba

sepetang di sg.besar

cik fenny dan sawah



esoknyer aktiviti biasa
cik fenny sronok sebab ramai yg ada

cik fenny main masa mama tido

ahad
gerak balik
kul 11 dah gerak
sebab takut jammed
baba ajak g taman malawati kuala selangor
ok gak
sebab mama tak penah pegi
cik fenny pun sama
sronok cik fenny naik train n tgk monyet

dalam train

taman malawati



:: yang lepas-lepas ::

Image
yang lepas
tuk weekend
duk umah ngan cik fenny
tetibe teringin nak makan nasi ayam
so masak la....
**sbb dah lama tak masak nasi ayam**
igt baba balik lunch
skali ptg baru balik
kul 5 br mkn

yer...nasi ayam tuk baba

sementara mama masak
cik fenny main sendirian
ntah aper yang di tulis pun mama tak tau
xpe...janji cik fenny hepi!!


afni tgh menulis ni mama...jgn kaco laaa...

esoknyer
ajak baba g ioi
walah...sronok cik fenny main









:: anniversary yg ke-2 ::

erm,
kejap jek
dah masuk 2 tahun
dari cik fenny xtau paper
dah boleh jalan
dah boleh cakap
dah pandai syg mama n baba
kejap je masa dah berlalu
umo pun makin bertambah
berat pun sama

TO BABA :
thanks coz hadir dlm idup saya, dari kite mula kenal sampai skrg bnyk yg dah awak korbankan dan awak bagi.awak tak suke jenjalan tapi sebab saya suke jalan, awak ikut jek...penat macam mana pun awak sanggup.saya ingat lagi dulu dari johor awak sanggup drive sampai bangi sebab nak buke pose sesama walaupun masa tu kite kawan. bile kite tunang awak sanggup gak cancel g ganu sebab nak celebrate besday saya.TQ SO MUCH!!.bile dah kawin, awak sanggup balik hari dari tganu sebab tak nak saya duk sensorang kat umah.sekarang bile kite dah ada cik fenny pun awak sanggup balik sebab cik fenny tak sehat.awak penah cakap "kalau tak sebab ayang, abang tak buat nie sume".yer saya tau...so sesangat tima kasih tuk pengorbanan awak. semasa saya berpantang, awak sanggup balik 2 minggu sekali tengok kami.sampai ter…

:: afni @ AQUARIA KLCC ::

Image
weekend yg lepas
sempena cik fenny boleh jalan sebelum umo setahun
mama dah niat nak bawa cik fenny g aquaria
setelah sekian lama tertangguh
akhirnyer....
berjaya gak
cik fenny sronok
walaupun tiket masuk cik fenny free
baba lagi sronok....
hehehehe
orang pun xde la ramai sangat
sbb bukan cuti sekolah kot

ikan yg ader voltan tinggi

afni dah nk start rondaan

sebab banyak sangat gambo
so tengok jela ek...
hehehehe

ngan mama

ngan baba

cik fenny ingat kucing kat dlm cermin tu...


sronok tgk 'kucing'



"fish la mama...."

shark corner....

cik fenny takut ker???






penat tgk fish...masa tuk mkn...

pastu g klcc
mama nak cari buku
tapi beli benda lain
sbb kat umah dah ilang dictionary
so mama beli yang baru
plus beli buku cik fenny
on da way nak g suria klcc
sronok cik fenny berjalan dalam terowong tu
hehehe
smpi tergolek-golek
bile dah penat jln
pandai cari stroller...
sampai umah dah lewat....
esoknyer cik fenny demam....huhuhuhu.... :(

:: balik kg....again?? ::

Image
sesi balik kampung
berlaku beberapa minggu yg lepas
yup...baba windu kat kampung dia
lagipun atuk n nenek dah lama tak tengok afni
but...
masa on da way balik kampung
baba agak singgah DIGITAL MALL
mama suker
sebab tujuan dia nak beli DVD GAME
yup....baba belikan THE SIMS 3 & game campur2
**tu yg xupdate blog sbb kusyuk main game

sronok afni jln ek...


putih pada zahir...tp kutur sebenarnyer....huhuhu

pepagi lagi cik fenny dah kejar kucing

mane kucing nie....hmmm.....

:: tricycle n cik fenny ::

Image
disebabkan masalah xleh nk update blog
pulse bz main game
so blog agak sedikit terabai
so ni gambar cik fenny n tricycle yg mama beli kat mydear warehouse sale
sempena besday cik fenny
**adiah dari baba gak**

aper nie??

bye-bye mama...afni nak g sopin sat

gaya ala-ala model..

mama nak ikut??

yer...afni dah penat la mama...

tamat sesi afni bersama tricycle....

:: langsir ::

Image
ermmm
setelah sekian lama
setelah kene perli beberapa das dari baba
akhirnya siap gak langsir mama
hehehe
yer memang sangat senang
tapi sebab kekangan masa
dan dengan adanya 'pembantu' mama
agak susah nak jahit
tuk night curtain ok
coz kain dia x licin
tapi tuk day curtain cam susah gak la
perlu banyak kesabaran
huhuhuhu
tapi ni pun cam x cukup panel
so nanti balik sg.besar leh g beli lagi
bagi nmpk bnyk kedut sket
**sbb kain langsir beli kat cna sangat murah**
kenapa langsir corak ni
sebab simple
mama n baba suke yang simple
*mama x suker munge2 yer*

day curtain x nmpk....

er...cik fenny agak susah nak main cak aa di langsir sbb dah ader 2 layer...hehehehe....

:: my dear warehouse sale again?? ::

semalam
balik keje hujan sangat lebat
so kene slow sket meter kelajuan kete
dari 120km/j ke 80km/j
tapi bile sampai kat tol
kompen la kene beratur panjang
bertambah la jammed
dah ler cam ader air sket
huhuhu
camni la kl bile dah hujan lebat
tapi walaupun hujan lebat
mama tetap sampai umah 1/2 jam dari opis

tunggu baba balik
baba call
jalan jammed
so mybe tak dapat nak g warehouse mydear
huhuhuhu
amik cik fenny
tengok...yeaaa...baba dah balik
cik fenny suke sebab dapat jalan ek
sebab dah nak kul 7
terus gerak je
sampai lupe nak bawa susu
hujan lak renyai2 jek
sib baik sempat
mydear tutup kul 8
ader lagi 2-3 org datang beli
yeaaaa
beli tricycle tuk besday cik fenny
sebab ari tu mama tengok cik fenny suke naik kak ngah punyer basikal
sronok cik fenny dapat
beli warna biru
*walaupun mama suke yg warna pink**
sbb baba ckp nnt adik cik fenny leh pakai kalu warna biru
petang ni kalu tak ujan leh la bawa cik fenny naik tricycle

mydear warehouse kali ni much better dr yg lepas2
khemah dah ok...ader kipas
barang still lagi murah…

:: my dear warehouse sale again?? ::

:: besday party tuk afni ::

Image
1 november 2009
buat besday party tuk afni
sronok cik fenny sbb ramai kawan-kawan dia datang
cuma mama sedey sebab x sume kawan mama datang
huhuhuhu
tq tuk auntie miza n family
tak luper gak tuk kak rod n family
dan....uncle lopong n auntie anim....
sronok afni main adiah uncle lopong bagi
hehehehe...

bapak2 n anak2...

kek afni

kek ni mama tempah kat mama lea oven
surf kat internet jumpe blog ni
best kek dia
amat puas ati sebab memang lawa n sedap
tq tuk mama lea

one hepi family...yeaaa

afni nak dukung jek...takut kene tinggal

yer...
anak mama ingat bile dah pakai tudung
pakai sluar jeans
nak gi jenjalan
nak tinggal dia
so dia asik pegang jek kaki mama
bile dukung dah xnak duduk or jalan
huhuhu

cayang afni

jom...potong kek

hepi besday to afni

yeaaaaa

mama potong kek afni

majlis selesai kul 6 lebih
tu pun besday gurl dah tido
penat main
malam lak sronok cik fenny main teddy bear auntie miza bagi
menari-nari main piano uncle lopong kasi
hehehehe
yer...anak mama dah setahun
nanti kite g aquaria bile mama free coz next week …