Posts

Showing posts from September, 2010

:: tahniah tuk ayoh chik ::

Image
setelah sekian lama
tidak menjejakkan kaki ke johor
lebih dekat UTM
dulu penah masuk cna
last masa cik long konvo
tahun 2003
masa ni mama praktikal kat kelate
wah..dah 7 tahun berlalu
tp tempat konvo tetap sama
masih kene panjat bukit
huh...dlu panjat bawa diri sensorg
kali ni panjat bawa bby n cik fenny...x lupe gak baba follow kat belakang
hehehe...sgt mencabar
bkn cam kat UKM
aper2 pun entry ni tuk ayoh chik
TAHNIAH!!! dah berjaya konvo n dpt keje
so leh belanjer cik fenny n bby nnt yer...hehehe

* tq gak kat ayoh chik ari tu belanjer kiteorg sume mkn kat danga bay...sgt best!*

ayoh chik wit cik la

:: 1st time ::

Image
JUMAAT :: 24 SEPT 2010
benda ni dah lama nak buat
tapi takut
tapi sebab auntie ida bagi kenyataan yg menyakinkan mama
so mama teringin nak try
wpun dalam hati ada risau dan takut
huh
berdebar jugak la
*thanks ek mek!..cara hang memang menjadi*

aper yg wat kali pertama
BAWA CIK FENNY TGK WAYANG
cite
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sumber : google

mula2 mama tempah tiket online
kot2 la full
amik kul 9
pastu baba ada call
sori sbb mama bz wat keje
pastu call baba balik
baba cakap dah beli tikat kul 9
sempat la kot
wat kali pertama gak
beli tiket tuk kanank-kanak
wahhh....dolu2 masa dating 2 jek...ni dah bertambah
total : RM19
ok la
tengok kat ioi coz dekat sket
but mama dah agak mesti jammed
dalam kul 8 camtu gerak dari umah
wah..cik fenny sangat xcited
*actually selalu je xcited bile dpt kuar jenjln*
baba pun risau
but mama yakin.."its ok..kan kakak"
sampai elok2 je nak dekat kul 9
mama beratur beli pop corn
skali cik fenny "u'uk" la pulak
aiyak...spoil tul la cik fenny ni
baba mintak masuk awal..sbb nk pakai toilet
so ma…

:: bersyukur ::

bersyukur dengan apa yang ada
sebab ada orang yang kurang dari kite
setiap yang ditentukan ada hikmahnyer
mungkin rezeki kite lambat berbanding yang lain
mungkin juga ia mengambil masa yang lama tuk kite perolehi sesuatu
bak kata pepatah
"susah-susah dahulu, senang-senang kemudian"
dan itu lah yg berlaku sekarang
supaya bile kite senang
kite akan hargai apa yang kite ada
dan kite sanggup berusaha dengan lebih kuat tuk mendapatkan nya
yang penting jangan cepat berputus asa
dunia ni luas
banyak yg perlu kite terokai
hidup pun pelbagai rintangan
kite hanya merancang
apa yg berlaku di masa hadapan, kite tak tahu
apayg telah tertulis tuk kite, itu pun kite x tahu
mane tau sok lusa kite peroleh rezeki yg melimpah ruah
siapa sangka kan?
yang penting sekarang kite kene sentiasa BERSYUKUR serta BERSABAR
dan tak lupe juga sentiasa memohon pada Yang Maha Kuasa
kerna DIA lah segala-gala NYA

jangan cepat mengeluh
sebaliknya berfikir secara positif
jangan cepat berputus asa
sebaliknya dapatkn sokongan dan semangat

:: perjumpaan ::

Image
weekend yg sudah
baba ajak family dia dtg umah
sebab ada kakak dia x penah dtg umah kami
so alang2 ajak..wat la makan sket2
sket2 jek..sbb mama dah tahap x larat nak masak
huhuhu
sib baik baba tolong
order sate kajang sket
pastu mama masak nasi ayam
sbb diaorg dtg tgh hari kan

ayam yang best

gambo tu khas tuk cik long
muahahahaha
saje je nak tunjuk kasi cik long jeles sket
ngeh ngeh ngeh
baba cakap sedap
hiks..mama suke

ni lak nasi ayam

khas tuk cik long gak...
nasi ayam simple dari mama
sbb ni je yg mama rase senang nak buat n cepat n x memenatkan
tak lupe gak 1 lg benda yg mama suke buat
sebab simple gak
mama suke yg simple2 jek
sonang kerjo

kek batik

pas sedara family baba datang
mama ada ajak kengkwn opis mama yg dulu
sbb dah lama x jumpe dioarg kan
windu la
so leh la wat reunion kat umah mama
spoil bile si waja yg suke tersesat jalan
katanya tak jumpe cahaya keimanan
sengal gak si waja ni
tp at least korg dtg gak kat umah yg kecik tu
*mama panggil berperingkat sbb tau umah kecik..nnt x muat ramai2*
sangat srnok n m…

:: Raya 2010 ::

Image
masih belum terlambat tuk kami ucapkan
Salam Aidilfitri
buat semua umat islam yang menyambutnya
tak kire kat mane anda berada

Raya tahun ni agak meriah
kali ni turn kat Sg.Besar lak
n kali ni gak mama preggy
baba penah cakap
"raya Sg. Besar je mesti pregnant"
huh...sama cam tahun 2008 masa preggykn cik fenny

persiapan raya tahun ni biasa je
tp yg best sbb mama ada baju kurung tuk beraya
tak macam dlu
terpaksa pakai jubah
but this time cam boleh melaram wpun sket je *sket pun jadi la*
saat2 akhir persiapan raya
sebab saat2 akhir baba tukar warna baju tuk pagi raya
huh...sbb tukar d saat akhir
hanya baju mama n baba je ada
cik fenny xde...so rabu mama amik time off tuk sopin baju cik fenny
sib baik dapat
pastu kawan mama ada tanyer
"anak akak ada baju kurung x?"
"xde"
hmmm...mama fikir...cam xraya la pulak cik fenny xde baju kurung
so rabu tu...pas balik dari bersopin
mama siap2...ajak baba g IOI Mall tuk cari baju cik fenny
skali jalan giler jammed...baba terus pesong ke shah alam
ja…

:: jalan2 cari ?? ::

Image
last weekend
sabtu g buke pose umah kakak baba
kat rawang

on da way to rawang

cik fenny sangat srnok jumpe sepupu sepapat dia
main sampai tak ingat
buke pose yg sangat best
mama makan ikan patin masak asam
wahhhh
sangat sedap
xtau kat mane pak ngah beli
tp memang tip top la
masa balik cam biasa
cik fenny dah syok baring kat belakang
penat main

@ jusco cheras selatan

ahad
plan agak lari
cian baba
sori yer baba
giler ramai org datang jusco
pergh....sgt ssh nak cari parking
terpaksa baba drop mama dlu...so sempat la mama pusing2 cari baju sementara baba cari parking
dah dapat parking...jumpe baba n cik fenny
but baju mama xde
tapi cam biasa la..bile baju mama xde...baju cik fenny kompen dapat
huh
cari punyer cari
dapat la sehelai
huh....dtg jauh2..dgn jammed
beli sehelai je baju
cam x berbaloi
huhuhuhu
konon nak beli seluar kat cik fenny
tapi sbb xde saiz
xleh beli
*huh...kakak kene kempeskan perot ek..nnt terpaksa pakai suar saiz 4/5thn*
gerak balik pun dah kul 6
singgah beli mkn kat bazar yg x mcm bazar kat sebelah uniten
b…

:: Restoran Saba @ Cyberjaya ::

Image
dah nak last2 ramadhan
aktiviti masak mama dah merudum
dengan kata lain M.A.L.A.S
kebetulan lak mama memang teringin nak makan nasi beriyani
tapi cari punyer cari
xde yang best
sampai dah blur mencari n surfing
dalam kul 4 lebih baba call
bgtau kite makan nasi arab jela kat cyberjaya
sebelum ni kiteorg just dengar je nama restoran tu
but x penah lak makan
so xsalah mencuba
kata nak jadi food hunter
hiks
kebetulan baba ada area cyber
so dia g la tanyer
sebb bulan pose diaorg wat bufet
but mama x suke bufet coz bkn sume pun makanan mama makan
just sket je...cam x berbaloi
so kalau xnak bufet..kene beli bungkus sebelum pukul 7 or datang makan lepas kul 8 lebih
so sbb teringin nak mkn kat luar
mama pilih makan lepas kul 8
kat umah kiteorg just mkn kuih jek
lepas dah buke ngan kuih n solat..siap2 gerak ke sana
sebb jalan belakang dah bukak
*actually x terbuke sepenuhnya lagi*
kejap je dah smpi cyberjaya
wahh...sangat ramai orang
but still ada seat kosong..tu pun terhad
n tuk bulan ramadhan memang tak leh booking..mela…

:: bufet ramadhan ::

Image
akhir ogos
31 Ogos 2010
agak terlewat ker tuk mama ucap
SELAMAT HARI MERDEKA
akhir ogos gak
company baba wat pertama kalinya
adakan dinner buke pose bersama family
coz selama baba keje..asik jemput staff jek
skrg dah jemput staff n family
gud2
so dapat la mama n cik fenny join
elok2 je kiteorg smpi umah tengah hari
so sempat la rehat
gerak dari umah ke s.alam pun dah lewat
baba cakap prob parking je kat hotel ni
sib baik ada parking
bufet dia ok...mama suke tiram dia
sedap!!
seafood ok
cik fenny suke sgt mkn fish fillet tu
but air dia manis sket la...or tersgt manis..huhuhu

so layan jelagambo cik fenny

anak mama...


yum..yum..


malu.malu lak


makan fillet


dap..dap...


baba syok mkn


yeaaaaa

Hotel Concorde


sekian....

:: edisi ketiga dan terakhir ::

Image
hari kedua di kampung mama
sabtu
plan pegi kb mall
cari susu cik fenny
n cari baju tuk tok ayoh ngan baba sesambil sopin tuk cik fenny
mula2 tok ayoh n umie xnak ikut
d saat akhir..sume skali pegi
hehehe
jalan ok...xdela jammed sangat
sbb org x balik raya lagi kan

cik fenny dah ready nak pegi

tapi sempat patah balik
sebab tunggu tok ayoh n umie x siap2 lagi
huh

cik fenny mulakan aktiviti

sempat sapu balkoni
pantang nampak penyapu
mesti nak sapu
umah umie dah bersih kakak oiii
tu blum lagi kat laman bawah
baba cite sume daun2 gugur tu dia sapu...
wahh...anak mama tolong umie yer
umie duk nyapu...dia pun cbuk nak sapu gak
bile lelama...mula la cakap
tangan dirty
padahal nak main air kat sinki...huh

on da way

dah siap2..gerak ke destinasi
tok ayoh suh parking tepi jalan jek
sbb org ramai giler

sungguh tidak duduk diam

sampai cna
orang agak ramai
cik fenny pun ngantuk
penat sapu balkoni tadi ek
tok ayoh pilih baju n sluar punyer la lama
sampai cucu tertido
pastu turn baba lak
baba kejap jek
igt nak cari baju cik fenny
but x ban…

:: edisi kedua bermula ::

Image
bile dah penat berjalan d siang hari
malam sesi berehat
telefon ayoh chik
sebab cik fenny nak main bunga api yg tok ayoh beli
tunggu punya tunggu
sampai mama tertido
mama sedar2 je dah dgr sore cik fenny gelak2
sronok sgt la tu
layan gambo ek

1st time main bunga api

pastu dah lari..takut

main ngan ayoh chik yg seksi

jalan nak g wakaf che yeh jammed giler

nak rehat kejap

comotnyer

sempat lg intai tv

aisshhh

fikir aper lg tu

yer...saya nak jual bunga api

main bunga api kat balkoni
sebab kat bawah ada kete
lagipun awal lagi nak main beria
cik fenny main awal2 sbb nanti cik fenny xleh main umah tok ayoh
tahun ni turn raya kat kampung baba
so bg cik fenny rasa siap2 main bunga api
thn lepas xdapat lesen lagi
sbb baru ala2 nak berjalan
skrg dah leh lari
lagi syok kalu ada abe long n k-ya join cik fenny
tunggu la next year...bby pun leh join sama
hehehe
sekian tuk edisi kedua
edisi bunga api
ada lagi edisi seterusnya....nanti kalau mama rajin..leh upload lg..
skrg duk dgr lagu raya jek
best
mood raya ada dah...tp x seberapa...…

:: balik kampung edisi pertama ::

Image
edisi pertama?
sebb ada sambungandi masa hadapan kalau mama rajin
ari tu cuti nuzul Quran
mama ajak baba balik kelate
yeaahhh
tersangat hepi
sebb this year memang x penah balik lg
wahh...tercapai gak hasrat mama
TQVM to baba
lepas buka pose khamis tu
terus pack barang masuk masuk kete
gerak kul 9 mlm dari umah
mula2 cik fenny xnak tdo
pas kene marah...actually kene gigit ngan mama baru dia tido
kenapa kene gigit
huh...ada kisah nyer
sbb kaki asik tendang baba tgh drive
pastu asik suh mama gigit
last2 mama gigit btul2..tp xdela kuat pun
cik fenny nangis...n lari duk seat belakang
mmg tmpt tdo dia pun
isap susu n tido sampai umah tok ayoh
huh...mama lak yg terpaksa teman baba
sampai umah tok ayoh dah kul 3 lebih
sempat la sahur ngan lauk yg umie masak
best2
masa ni pantang sume dah tolak tepi
janji dpt mkn dengan syok
*so start ari ni mama diet or pantang balik..huhuhu*
sebbkan cik fenny dah tdo sepjg perjlnan..sedar2..dia mmg xtdo
so turn mama n baba lak tdo pas subuh
umie terpaksa la teman cik fenny main
tq umie bel…