Posts

Showing posts from June, 2007

:: tiramisu ::

Image
hmmm...pagi yang ceria buat saya....mungkin sebab hari jumaat...hari terakhir tuk minggu ini saya bekerja....ye...akak di belakang saya pun tegur

'ko asal nampak ceria je nie...awal sampai'
'semangat nak keje kak...esok kan cuti'


khamis : kesian cik zura menjadi tempat saya meluahkan perasaan...tapi saya bernasib baik sebab mempunyai kawan yg memahami...cik zura ajak saya keluar berjalan-jalan sebb dia pun tensen dgn kerja. wpun saya tidak tensen dgn kerja, tapi saya tensen dgn seseorang.sedih.huhuhuhu...cik azura terima kasih sebb sudi berborak dgn saya. plan kami tuk pergi berjalan-jalan.tp saya tidak tahu ke mana.(seperti biasa saya hanya pengikut seorg 'planner yg berjaya'). saya gembira sebb ada seorg teman baik ingin menemani saya di hari yg bermakna.saya rase terharu. waktu makan saya di opis tidak tentu tuk hari ini.rase lapo tapi saya tidak rase ingin makan (pelik bukan?). saya pulang kerja seperti biasa tetapi masih mengharapkan hp saya berbunyi mesej at…

oren atau hijau

blur..
penat..
ngantuk..
sakit perot..

hmmm..biasa la. perasaan di hari isnin. sume orang tiada mood tuk buat keje ari nie.tapi apekan daya.terpaksa gak.mula2 bangun tido memang saye terpikir "ari ni aku nak mc", tapi bile dah siap2 nak p keje, rase cam ada semangat sket. bile dah sampai opis, perasaaan tadi ilang. kekadang terpikir camna saye leh terpikir camtu.. sib baik gak saye tak mc, kalu x mesti rugi. orang yg keje cam saye susah. yela, keje
kais pagi makan pagi.
kais petang makan petang.
mengantuk tetap wujud...huhuhu

semalam balik lmbt.. cian jugak kat en azhari sham..tue belum balik kg satu lg...muahahahaha....
kekadang rase cam busan dengan keje nie (bile keje xde), tapi rase seronok bile keje ada sket2. yang x best bile keje banyak gilos (xsuker nyer!)...huhu....yang x sabar bile gaji dah masuk (yuhuuuu...)...ermmm...
weekend lepas p survey barang....hmmm...penat gak jenjalan cari kedai....tapi sronok gak ngan lawak en azhari..hehe...penat je saye tgk owner kedai tue laya…

:: perot ::

semalam saat kritikal untuk saye
setiap masa saye terpaksa ulang-alik
penat.. memang penat
letih..memang letih
tapi ape daya saye
ape pun yang masuk
akan keluar
kekadang saye tidak larat
tapi saye terpaksa...bukan..sebab saye perlu berbuat demikian
sume orang tegur diri saye
tapi saye hanya mampu tersenyum
kalau sebelum ini saye ceria
tapi untuk semalam saye muram...
hari nie....ermm...kembali ke asal....tp bukan sepenuhnyer...

nie mungkin sebab saye makan kerang bakar n nasi beriyani ayam....hmmm....kan doktor..
tapi saye tidak suker g klinik...sedikit fobia...
tue yg buat saye suke kunjungi farmasi bile sakit

p/s:tq tuk en md azhari sham sbb bawa saye g klinik....hehehe...

rabu ari tue balik keje jumpe ngan cik zura...jenjln kat bangi tetibe en azhari msg...hmmm...nak dtg??..erk...sib baik la zura dah nak balik....sowi yer juera...hehehe....n then dalam kul 8 lebih br kuar balik....g makan nasi beriyani (atas keinginan en azhari....saye hanya ikut..)...kami xde plan nak g memane pun...huhuhu...en a…
penat....minggu nie rasa mcm kerja bertimbun....walaupun atas meja xde kertas tingkat2....tp cukup ngan data2 yang padat...tiap2 ari kene naik turun dr 3 ke 5....dari 5 ke 3...kekadang rasa cam nak berkampung dalam lift jek....
bile nak balik....sepatut tekan tingkat 1, saya tekan tingkat 5
bile nak solat sepatut tekan tingkat 4, saya tekan tingkat 5
bile nak jumpe bos, sepatut tekan tingkat 5 saya tekan tingkat 1
hmmm....patut dah terror bab tekan2 butang nie...tapi tetap fail
mane taknyer...dalam otak pikir lain, main tekan jek...pastu br perasan...huhuhu
sib baik la opis nie ada lift....kalu xde....leh la makin kurus...hmmm..elok tuk kesihatan...tapi buat saya jadi lenguh kaki...huhu
balik keje...cam biasa.....redah jammed....balik on time pun jammed....balik lewat sket pun jammed, balik lewat banyak pun jammed.....nie la kehidupan di KL...penuh ngan jammed (erk...aku keje kat KL ker??..muahahaha....lebih kurang kot...)
bak kata tunang saya "awak xnak jammed....xnak tol...awak keje ka…

:: lift ::

sejuk....gegegege....
semalam...
masa nak g solat kat tingkat $...saya tunggu lift...ada beberapa hamba Allah kat dalam lift tue...saya konpius...sebab lift tue tidak meunjukkan anak panah naik or turun....
naik?
a'a..naik
ok...bile saya cuba utk masuk dalam lift, tetibe lift tersebut tertutup...erk...
saya tersepit....(hahahaha...bongek punyer lift...)
saya masuk dgn muka yg slamber...
walaupun saye perasan yg si lelaki tue asik gelak je depan lift....ceh...gasak ko la...
bile abis solat....masa nak turun balik...terserempak lg...huhuhu....ampes...
tapi ku berlakon selamber....
bile balik pun terserempak lagi??....rupenyer kami sama aras....ampesss.....
saya?...sikit pun xde perasaan masa tue...sbb bnyk benda lain yg perlu saya fikir....hmmmm...mungkin juga sebab saye puasa...tiada masa tuk melayan perasaan....(ade kaitan??...hehehe)

hari nie sgt sejuk...semalam pun sama....sejuk rase cam nak beku...cam nak pakai baju berlapis-lapis....huhuhu
kalu saye dpt pakai blaus...dh lama ku pakai baju b…

tq mr azhari

sabtu : 09.06.07 : besday shuhadah...hepi besday!!!
ahad : 10.06.07 :
pegi kl...cari barang sket...mula2 nak naik mr. kelisa...tp bile pk jln jammed n susah nak parking...baik naik public transport kan....ermmm...star lrt menjadi pilihan...
dh lama x naik lrt...en .azhari lg la lama kan??...
sampai park kete, beli tiket...
masa jln2 nak g kat lrt...erkk
lrt dh sampai
en. azhari :"sempat ker?"
saye : "sempat" (sambil berjalan laju...sib baik x jatuh dr tangga...)
saya berjaya masuk...
pastu terdengar pintu tutup...s
aya toleh ke belakang...
erkk!!
asal en. azhari x masuk??...
babai...nanti call...(isyarat dr en azhari)
muahahaha....ape la....sib baik bkn bdk2..
terpaksa la saye tunggu dia bile sampai kat bandaraya...
tapi masa dalam lrt :
ada sorg pakcik terlanggar saya...saya berfikir..knp pakcik nie cnk duduk...pelik....tp saya hanya senyum sbb pakcik nie senyum je...hehe..
pastu ada seat kosong...makcik yg sedang duduk (wife pakcik tue) panggil suh dia duk sebelah...but dia xnk..…

:: friday ::

hari yg best
hari yg masa rehat panjang
hari yg tidak bersemangat tuk kerja
hari yg baik
hari yg ditunggu-tunggu
sebab...
esok boleh bangun lambat
esok boleh tido puas-puas
esok boleh rehat puas-puas
esok boleh tengok kartun!!!
**nie yg paling best
esok boleh berkabung dalam umah...

hari nie meja dah x kosong cam bln lepas...dah ada benda duk tampal2....dah ada kertas tuk conteng2....kire lengkap la kalu nak wat pertandingan kanak2 mewarna or wat karangan...baguih2.....hari nie dah tau blajar nombor....elok tuk budak2 yg baru nak kenal nombor....**uik...ape aku merapu nie??...huhuhu**
hari nie blh rehat sket dari semlm...but still bnyk keje nak kene buat....huhuhu....sampai mata nie pun dah sakit...kene blajar mengenal warna balik nie....huhuhu....rase cam mata blur jek bile ngadap kertas warna lama2...huhuhu.....

tapi xpe...sok mata nie boleh rehat ngan tgk cite kartun...hmmm....bnyk tue...super monkey, totally spices, legendary...ninja turtle...hmmm..bnyk2...best2...
k..masa tuk kerja....

p/s: en a…

:: tayar ::

semalam...

saya mendapat six sense...
huhuhu...
bangun pagi dengan penuh semangat...
(**walau pun ari selasa)
panaskan enjin kete, baru siap2...
lap cermin kete...lap dpn kete..
yer...saya amat bersemangat untuk pergi kerja
tapi...
masa lap kete...
dalam hati saya terdetik
(kalu aku lap kete nie mesti something bad akan terjadi...)
mulakan doa sebelum bawa kete...
(bismillah pun memadai...)
saya keluar rumah dengan hati yg tenang...
tiba-tiba...
erk...kenapa bunyi seperti tidak pernah saya dengar...
oh...bersiap untuk berhenti...
hmmm...meletakkan kereta dengan lampu bahaya..
(langkah berjaga-jaga)
ohhh...
tayar kete pancit??
tidak mungkin!!..sebab semalam baru saya isi angin tayar...
tapi saya cuba untuk bertenang...
telefon kak sara...
msg dome (lambat ke tempat kerja)
tidak berapa lama kemudian kak sara dtg tolong...tq kak sara...tapi kami ada masalah untuk cabut injap dr kete...erk...sib baik ada abg...atau boleh dikatakan pakcik kot...yg lalu di situ dengan moto yg pancit gak
tima kasih pada abg/pakcik ter…

:: 04.06.06 hehehe ::

hari isnin
hari malas untuk bekerja
hari best untuk tido
hari yg tidak ditunggu...tunggu...
huhuhu...
tapi ia tetap hari yg perlu ditempuhi..
tetap perlu pergi kerja
tetap tidak dapat tido (melainkan dh smpi waktu mlm)
ngantuk nyer saya....

tapi hari ini memberi erti pada saya
hari ini cukup setahun jagung
kekadang saya pun tidak sangka ia akan terjadi
tapi itulah suratan takdir...
berterima kasih pada YANG MAHA KUASA
kerna memberikan kami keberkatan dan kebahagian

:: sabtu ::
hari berehat di rumah sambil membuka kilang
**tq bg kak sara, huda, azu n izat kerna tlg...
cam buke kilang kertas lak...hahahaha
hari untuk menonton kartun...
yeah!!!
sabtu adalah hari yg dinantikan...
sebab kartun dia mmg best bangat...
suker2...
hari sabtu gak lepak...borak2 smpi mlm...
**cam suasana seorang ibu bercerita pada ank2 mengenai kisah nabi
** cam seorang penceramah agama memberi ceramah pada org ramai
hehehe...tq kak sara..

:: ahad ::
hari bersuker ria
hari mengabiskan duit
hari kepenatan
hari yg best!!
**tq kak sara, huda n izat…

~ menunggu...menghitung hari ~

tetibe ingat lagu menghitung hari
memang saya tengah mengira hari...
hmmm...untuk ape??

banyak sangat....
hari nie hari jumaat....
tidak sabar untuk bercuti

saya menghitung hari cuti
saya menghitung hari weekend..
juga hari bekerja (untuk mengira berapa keuntungan yg diperolehi)
menghitung hari bile untuk dibuang ke s. alam...
(**huhuhu...xsuke...)
menghitung hari bile nak balik kg
(sbb dah lama x balik...rindu sama itu budak buntat...irfan..nanti cik ngah nak pinjam vios dr irfan leh x?..ape kata kite tukar dua nak?...irfan amik mr kelisa...cik ngah amik vios..leh??....hahahaha)
menghitung hari tuk bersuke ria
(**bile nak abis keje...erk....)
menghitung hari...bile nak hujung tahun.....

saya sedang tunggu
hati berdebar...
saya tidak suke akan bunyi itu...
saya menghitung waktu...
bile jam mehu menunjukkan pukul 5??
saya sudah tidak tahan....cepatkan la waktu...putar sepantas mungkin
tp saya pasti tidak dapat berbuat begitu...
saya hanya mampu berdoa...oh...cepatkan la waktu Ya Maha Kuasa...
tidak sabar untu…