:: Restoran Saba @ Cyberjaya ::

dah nak last2 ramadhan
aktiviti masak mama dah merudum
dengan kata lain M.A.L.A.S
kebetulan lak mama memang teringin nak makan nasi beriyani
tapi cari punyer cari
xde yang best
sampai dah blur mencari n surfing
dalam kul 4 lebih baba call
bgtau kite makan nasi arab jela kat cyberjaya
sebelum ni kiteorg just dengar je nama restoran tu
but x penah lak makan
so xsalah mencuba
kata nak jadi food hunter
hiks
kebetulan baba ada area cyber
so dia g la tanyer
sebb bulan pose diaorg wat bufet
but mama x suke bufet coz bkn sume pun makanan mama makan
just sket je...cam x berbaloi
so kalau xnak bufet..kene beli bungkus sebelum pukul 7 or datang makan lepas kul 8 lebih
so sbb teringin nak mkn kat luar
mama pilih makan lepas kul 8
kat umah kiteorg just mkn kuih jek
lepas dah buke ngan kuih n solat..siap2 gerak ke sana
sebb jalan belakang dah bukak
*actually x terbuke sepenuhnya lagi*
kejap je dah smpi cyberjaya
wahh...sangat ramai orang
but still ada seat kosong..tu pun terhad
n tuk bulan ramadhan memang tak leh booking..melainkan tuk bufet
rezeki kami dapat seat

sementara tunggu nasi sampai


majuk ngan mama


mama order chicken hanith n baba lak lamb kabsah
cik fenny?...cam biasa kongsi ngan mama
air...mama amik banana milk..erk..baba luper la aper nama air dia
hiks**
seperti biasa x lupe ais kosong tuk cik fenny
n seperti biasa gak cik fenny minum air mama cam air dia..huhuhu
cik fenny sangat suke makan nasi dia
mama pun
lambat sket je cik fenny dah jerit panggil mama
cam la mama ni duk berbatu-batu ngan dia
padahal sebelah jek
sib baik suasana kat ctu pun agak riuh gak..so xdela degnar cam kuat sangat cik fenny jerit

dah licin



baba pun sama


gambar sebelum makan xde..sbb mama x sempat nak snap
makan lagi penting
lapo..sbb tadi buke makan kuih jek
ermm...total tuk order kiteorg rm40
sbb kiteorg amik yg quarter
rege dia RM10
kalau amik half, rege dia rm15
tapi yang half ni pun dah bnyk
semalam kiteorg g beli lagi
siap leh kongsi 2 orang lagi
huh...sangat best
n murah
nasi dia pun sodap...
bak kata cik fenny ..dap..dap!!
so sape2 yg nak try makanan arab...leh la g try kat saba ni
semalam mama g beli bungkus....tersangat la ramai orang
tapi ok..sbb service dia cepat n teratur
sume pakai sistem nombor....so berbaloi la

Comments

Popular posts from this blog

:: SHOPPING - TILE MURAH ::

:: HOME - SURVEY - HOUSES OF LIGHTING PUCHONG ::

:: Tewah - Tempah Langsir for Living ::