:: ice cream ::

sejak 2 menjak ni
plus dekat2 mama nak due ni
mama teringin sgt2
nak makan ais krim @ ice cream
yum...yum
mmg teringin giler la

perisa vanila


dlu mama suke makan ice cream biasa je
igt masa bujang2 dlu ngan auntie zura suke g mkn ais krim cornetto
mama suke perasa vanila, auntie zura perasa coklat
lepak2 kat stesen minyak
yum...yum...

pas dah kawin baba perkenalkan pada mama
ice cream baru
dia ckp best
so mama try la
wahhh...mmg best
mama sgt suke
yg ni lak
.
.
.
.
.
.

yg atas belah kanan


La Cremeria

rege ice cream ni makin naik
dlu yg kecik br RM7++
skrg dah jadi RM9++
yg besar sket RM11++
skrg dah jadi RM13++

pastu bile asik g alamanda
asik duk lalu kat baskin robbins tu
cam teringin lak nak merasa
best sgt ker ice cream ni smpi rege pun agak mahal la *bg mama*

mama suke yg vanila choc chip




yg macam kat atas ni rege dia dalam RM11++ if single
kalu double...mama x pasti coz mama makan ari tu yg mcm ni jek
tu pun skali jek
hehehe...sbb just nk merasa kan
best ke x
jwpn dia
mmg berbaloi ngan rege...hehehe

masa bulan pose lak...ada 1 iklan yg ice cream tu
mmh mama asik tergoda je bile tgk iklan tu
cam nk mkn skrg gak
iklan ice cream ni

yg tiramisu xjumpe cr gambo


ari tu mama ada beli
perasa tiramisu
bile dah mkn
rase cam nk muntah pun yer gak
huhuhu
xbest pun....xmcm dlm iklan pun
dlm iklan nmpk best jek...huh
baba pun ckp x sedap
last2 biar je mcm tu
*baba terpaksa abikan*
rege dalam rm9++ kot

yg selalu mama makan dlu ice cream ni gak

magnum


suke2
dulu masa sekolah suke makan ice cream ni
best sgt2

ada lg 1 ice cream yg mama rase nak try
yg smpi skrg x penah lg rase
cam nk beli
tp takut bile dah rase x best
buang...membazir duit lak
sbb blh tahan gak rege dia
hmmmm
ice cream ni
.
.
.
.
.
.
.
.
ada bran??


huhuhuhu...skrg ni tahap asik nk mkn ice cream jek....nnt nk cari la ice cream la cremeria tu
mkn ngan roti best gak
yum...yum....
*tetibe teringin lak coconut shake*....

Comments

Mrs Shyza said…
eskem BR-sila pegi hari rabu dengan bpakaian pink,confirm dpt diskaun baekk punye..hehehe

aku pon bende yg wajib ade dlm peti es adalah eskem...skang gile float...tu yg gemuk tak bkesudahan ni...huhuhu
Mrs. Adnan said…
eskrem HD tu sbenornye takdela sedap mana pun..it's too light dan cepat cair..tp kalo teringin, belila 1 pint kecik yg rege rm30++ tu.hehe!
aku pun vote for cremeria..sedap btul, lemak berkrim, manis..yum,yum!!
weh, aku hari2 minum ais, takpe ke ek? tak efect baby ke? huhu..
kuza:oo...yeke..leh try ni..hehehe

meg:ek..tp eskrem HD tu cam x dpt menarik perhatian aku sgt....cam BR lg best jek..hehehe....ermm...minum ais..blh jek...xeffect pun...aku pun minum ais gak...but pas bersalin nnt ko la effect..sakit urat makcik...so kurg2 kn la yer...slmt bersalin nnt!
Mrs. Adnan said…
alamak, ye ke?abisla aku nanti..haha! takpela, as long as baby sihat dan cukup sifat, rasa sakit tu akan hilang kot..:)

Baskin Robbin mmg best giler..aku slalu makan yg perasa cheesecake. gile sedap masam2 manis. jangan makan byk sgt eskrem kang gemuk! haha!

Popular posts from this blog

:: SHOPPING - TILE MURAH ::

:: HOME - SURVEY - HOUSES OF LIGHTING PUCHONG ::

:: Tewah - Tempah Langsir for Living ::