:: Tadika Arif Minda @ Bandar Saujana Putra ::

sebelum ni mama penah cite
kakak masuk TADIKA CAHAYA SAUJANA
cite kat sini
dan

adik dh selamat kuar dari taska tu
coz byran yg mahal
bg mama
sbb mama dpt yg murah
kat tempat keje
taska tu amik RM280
sbb kes gaji minimum RM900
so mana2 yg join persatuan taska ni naikkan rege alasan sbb gaji minimum tu la.....
mama antar tempat baru ni
RM180
*bnyk giler kan beza*

kalau sblm ni pun adik RM240
still mama jimat gak
bnyak tuuuuuu

berbalik pada tadika
tadika mmg x naik rege
tappiiiiiiiii
service lak x berapa nak ok
kenkonon igt service tip top la
tapi hampessss
mmg keciwa

ada 1 ketika...baba bkn sound...just bertanya
blh lak cikgu tu bgtau mama......baba ckp camni2
aduiiii
patut dia nasihat la staff dia tu...bkn nyer ngadu kat kite balik
dah la time table asik nk kene mintak je.....
jadual xam pun sama
mmg dr segi sistematik diaorg failed la

setiap hari
mama amik kakak
so mama tunggu dlm kete
kekdg....sbb nk tgk camna gelagat diaorg
lepas je bukak gril pintu....bg beg kat kakak...n then terus dia masuk
di biarnya kakak bukak gate sendri...bukak pintu kete sendri..camtuuu je...ngan bawak beg lg
sabo jelaaa
nnt kang tegur...sound kite balik
dh la muka tu asik masam jek....
nk bg slm lg la mmg x laaaaa
berbeza sgt2 ngan taska kakak yg kat puchong tu
bile balik...diaorg siap letak lg sume dh kete...bukak kan pintu....pastu senyum je....xde masam
siap bg salam lg.....kakak pun slm cium tgn
tp yg ni....huh......no komen
cuma ada sorg je yg baik n ok.....tp kalu banding ngan pekerja taska yg dlu lg beza la
so lepas tu mama tiap kali amik kakak pun rasa cam x best
xsronok
sib baik adik dh x duduk ctu
kiteorg igt nk je tahan smpi akhir thn

dannnnnn
alhamdulillah
mybe rezeki kakak n kami gak
ada lak tadika lain bukak for jun intake
actually mula2 nk survey for nxt year
sbb kompen dh....xnk anto ctu lg
yg tadika baru ni dia punyer branch
main dia kat seksyen 27 s.alam
nama
TADIKA ARIF MINDA
mama amik day care terus n sama je rege ngan taska lama tu
RM180
tuk tadika lak RM190
mmg mhl sket
tp yg penting berkualiti n kami puas ati
ni blaja bc pun xtau sampai mana
bg buku pun x tanda dh bc mana
ada ke ank kite xleh nk bc reason...."sbb afni bnyk cuti"
lupe kan yg lama
yg skrg ni pakai buku ANAKKU yg Read Easy kalau x silap mama
english pun sama
n islamic gak
setelah d teliti
baba sgt2 puas ati
so kami pun korek2 la tabung tuk byr yuran kakak
total termasuk yuran in jun for tadika n day care RM1K gak la
xpe...demi kakak

so alhamdulillah.....dh 2 hari
mama dah dpt time table n detail pasal nk byr yuran bulanan n mcm2 lg
jadual tuk sethn pun ada


ni uniform kakak

*fee for november kami x dpt...reason "bkn kami yg berhentikan dia....tp su yg mintak berenti so mmg xdpt la"......bile cite kat baba......baba ckp "sah2 la dia xkn berentikan...sbb mmg kite byr...ni tadika...bkn sek kerajaan..."
bile pk balik lawak gak...leh lak pakai ayt tu....
tadika2 yg mana mama penat tanya n kakak penah masuk sume ckp leh refund for nov fee.....1st time mama jumpe
tu pun bnyk lg x tuntut....buku2 n gambar kakak


pengajaran tuk kami
lain kali cari tadika yg betul2 ada pengalaman

Comments

Mrs. Adnan said…
yup, murah pun tak menjamin apa2..
mom.4.two said…
sekolah sama ngan zakwan anak nad ek?
x.....zakwan tadika alif ceria main kat putrjy.....afni ni tadika arif minda....main kat s.alam....nama lebih krg kan....heheheh
Nurul Ilyani said…
dkat ngn rumah sy ni :)
Aisy Nasiha said…
Ai...saya sebenarnya pun hantar anak ke taska nur kasih ayu ni.. dekat dengan rumah kami je...memang sama macam komen awak, tapi sabar jelah dulu hingga hujung tahun... tahun depan bila yg abang masuk tadika, adiknya pula saya akan pindahkan ke taska lain..

Terima kasih dengan entry ni. Boleh bantu saya buat keputusan utk pilih tadika anak... arif minda pun salah satu tadika yang pernah saya survey
ooo yeke...bg sy tadika arif minda ni mmg jauh beza la dgn tadika lama tu....skrg pun si kakak tu dh pandai bc buku bm n bi...solat pun dh pandai..sgt3 berbaloi....dia pun sronok blaja sana
Anonymous said…
service kt tadika& taska nur kasih ayu tu x ok sgt ke? sy tgh survey2 nk masukkn ank 4 nxt yr
skrg sy xtau la service diaorg camna...tp ms awal thn dlu...sgt x puas ati la...sbb 1st mintak kalendar tuk 1 semester or 1 thn pun xleh bg smpi dh masuk setgh thn....pastu jadual kelas pun xleh nk bg...reason ank sy slalu x dtg....bkn slalu pun....ada 1week tu dlm 3 ari....br skali....cikgu2 dia pun xleh d tegur mula la nk marah n xpuas ati....yg x tahan blh lak sound kite balik...bg ank sy bc buku...tp xtau ank dh pndai bc smpi mana....tp skrg...alhamdulillah....dh tukar tadika...setgh thn je blaja sana...ank dh pandai bc buku cite....
Anonymous said…
kalo taska dia ok x? pengasuh mesra?
alhamdulillah....stakat ni ok la...budak pun x ramai sgt
AOAC Method said…
Arif minda mmg bagus anak saya tahun lps dsek 27.. Skrg darjah satu first test nk tentukan kelas dianye mrkh 100 dia ckp senang je drjh satu sbb dah biasa bljr kat tadika dulu

Popular posts from this blog

:: SHOPPING - TILE MURAH ::

:: HOME - SURVEY - HOUSES OF LIGHTING PUCHONG ::

:: Tewah - Tempah Langsir for Living ::