:: Home - Progress.... ::

actually ni gmbr lama
mama pun dh lupe masa bile pagi
tp yg pasti bkn weekend lepas
tp xdela lama sgt
pegi sbb nk tgk apa yg dh berubah
tangga dia dh pasang
cuma part tgh xde...susah sket nk pangjat
baba je yg panjat...mama n adik legar2 kat bawah
masa ni bawa umi, ayh chik, n tok ayh
saje diaorg nk tgk
nk tunjuk brape luas kiteorg nk xtend...so tok ayh leh bajet
dalam RM15k++
cube tuk mintak kurang dr tok ayh...hiks!
tp susah kot....sbb kalu kat kelate kompen tok ayh leh buat...ni kl maaaa....hmmmm kite tgk la nnt ek
bilik air tok ayh komen sket...sbb mangkuk dia ketgh
sama je sume umah...tok ayh dh survey
so baba just wat anggaran brape luas tempat g nk reno...coz nk dptkn brape cost tuk reno tu
hhmmmm...stakat ni rege yg kiteorg dpt dlm RM10k-15k....
ada lg murah x?????


lepas ni mula la episod tuk menbajetkn duit yg ada tuk umah ek

pk pasal umah
skrg ni kat umah sewa tu dah ramai org nego....yg pling dekat jiran sebln umah je yerrrrrrr
huh...dah la letrik FREE!!!!
ha...camna....sbb diaorg main samb sendiri
penah 1 kali baba p cabut...tp diaorg degil...psang blik...giler hebat...baba nk cabut pun rentap ngan kayu
actually baba dah repot kat TNB.....tp still xde tindakan
aik...org TNB xwat keje ker?
no komen....kite susah byr bill...diaorg dh la dtg menumpang...dpt lak FREE pulak....ishhhhh
sabo2

Comments

mom.4.two said…
just nak share, syira pon extend dapur (pecah dinding & anjak ke belakang skit) + plaster ceiling satu rumah + Lampu downlight + wiring + grille + pasang tile kat porch + awning zink kat belakang + awning policarbinate(ntah btol ke tak sebutnye) = RM 18,500.00..
setakat kami survey tu harga paling murah..kalo nak contact leh je bagi..tp x sure die nak ke tak buat belah sana..
waaa....murahnyer....area cni xtau la dpt ke x...ada yg mintak 20k hanya tuk reno dapur yg cenot jek...huhuhuhu...giler cekik darah la diaorg ni....syira punyer belah rawang ek..
mom.4.two said…
kontraktor tu base kat belah2 rawang..tp kekadang kontraktor ni die tak kisah projek kat mane pon asal masyukk je..kitorang survey kebanyakan nak buat kerja2 tu dgn harga 22-23K..nasib baik terjumpa kontraktor ni..sue,baik tunggu umah siap dulu..nanti ramai je kontraktor yg dtg kt kita cari projek..bila byk persaingan dpt la harga murah..kalo tanye awal2 ni masing2 akan letak harga tinggi punye..base on my experience le..
ooo....ye jugak kan...kiteorg survey2 pun just tuk bajet brape nnt nk kene kuar duit....persediaan awal la...tu yg duk survey...hehehehe.....

Popular posts from this blog

:: SHOPPING - TILE MURAH ::

:: HOME - SURVEY - HOUSES OF LIGHTING PUCHONG ::

:: Tewah - Tempah Langsir for Living ::