::MyEG - renew roadtax n insurance ::


ok...entry lepas ada cite pasal benda ni
step dia sgt mudah
so lepas ni leh la wat tuk myvi lak

1st...buke akaun kat MyEG
bg yg dah ada just login jek...

login kat belah atas bhgn kanan yer...

pastu akn kuar seperti di bawah
pilih la JPJ

klik kat JPJ

bg yg nk renew roadtax n insurance
sile pilih renew insurance terlebih dahulu
baru renew roadtax yer
ha...nk check saman pun blh...
klik pada petak berkenaan yer

klik...klik....klik....

ok..kalu nk guna insurance under RHB leh isi je form bawah ni
but if nk pakai insurance lain....sile klik 'choose other....'
tpppppp....
sbnrnyer MyEG ni ada 2 je...
1. RHB
2. ETIQA
hehehehehe
yg ni mama klik choose other...amik etiqa yer

dah siap isi sume form....dia akan emel bgtau yg dia dh trime sumenyer
diigtkn.....masa nk isi insurance ni perlu tahu comprehensive nyer brape
mama just ikut insurance yg terdahulu
pastu ada bbrp perkara yg ikut suke kite nk ke x...hehehehe
bayaran leh buat melalui mybank2u or online banking melalui FPX
sbb pakai bkn maybank kene tru FPX...
n pastikan akaun anda ada duit ek
huhuhuhuhuhu.......
dah setel sume...br leh isi yg roadtax lak
p balik step yg ketiga
yg ada saman bagai tu
tp klik la kat renew roadtax
isi la form mcm kat bawah ni

isi...isi...dan isi lagi

dah setel....send....pastu bg yg ada maybank2u...leh la byr direct potong akaun
bg yg ada akaun myeg pun blh *tp yg ni mama xtau*
yg xde bank maybank....leh pakai onlinebanking
tp mama buat xdpt2...last2 mama pakai credit card
br dpt...huh...
n masa mama isi ckp dia pos....dlm masa 2 hari selamat smpi kat tangan...wahhhhh...bgus2
senang...xyah susah2 nk g mana2...duk dpn pc dah setel kan....hmmmmm
sumenyer d hujung jari anda....yeaazaaaaa

ok...kalu nk wat lg next time
klik je kat history or ayt2 yg sewaktu dgnnyer....hehehe....sbb mama dh lupe ape ayt dia ek
:D
so kelisa punyer total dalam RM700++ sbb NCD dah kosong...pakai masa xcident....huk3....kalu x br rm300++...hmmmm
harap2 myvi kurang la sket....

Comments

faid barakah said…
Al FAID BARAKAH SERVICES PUCHONG PRIMA
( KIOSK MYEG )
PERBAHARUI ROADTAX & INSURANS KENDERAAN ANDA- Tanpa Geran Original


*Kami menawarkan khidmat MyEG secara online dan serta merta boleh dicetak terus kepada anda disamping untuk memperbaharui Insurans .
*Kami juga menawarkan Perkhidmatan Penghantaran RoadTax dan Insurans Kenderaan Ke Lokasi anda.

Like us On Facebook- https://www.facebook.com/roadtaxmyeg4u

QUOTATION PERCUMA DENGAN HARGA INSURANS KENDERAAN MELAMPAU LAMPAU MURAH
http://roadtaxmyeg4u.blogspot.com/p/contact-us.html

Popular posts from this blog

:: SHOPPING - TILE MURAH ::

:: HOME - SURVEY - HOUSES OF LIGHTING PUCHONG ::

:: Tewah - Tempah Langsir for Living ::