:: TIPS - IKEA - Cara 'Bershopping' ::

ni beberapa minggu lepas punya
br ada masa tuk update
plan nak ke IKEA tanpa SUAMI
1st time ni
but bkn sy yg drive
 auntie ida
huh.....wpun masa balik leh slh jln
tp TQ to MR GARMIN 

ok kami ada sket tips
for mereka2 yg nak shopping @ IKEA

sblm pegi...sile bukak web IKEA



pastikan barang2 yg ingin anda beli
ni mama bg contoh
nak beli kerusi kat bawah ni


dah select
scroll bawah ada nmpk "Add Shopping list"
klik ctu

cam kat atas ni
so kat cni kite leh pilih brape unit kite nak n colour apa


gmbr atas ni detail dia
siap ada total skali ek

if kite nak add lg brg
just g kat "PRODUCT"
pilih lagi brg kite nak
cth cam bawah ni

kategori brg2

mama pilih yg ni
so bile add lagi jadi cam bawah ni


kite leh tgk total dia ada brape
so kite leh bajet sblm pegi
bajet brape perlu kite blanjer nnt
actually view pakai pc lg best
pas dah list
sile print
coz nnt dia akn bgtau kite brg yg kite nak tu ada kat store or x
siap bgtau lg brg tu kat market hall or rak n section brape
senang kan
so bile pegi 
kite just terus tuju pada brg yg kite nak
tp if nk ronda2 gak kat show room tu blh....tp kompen kite akn amik benda lain
hehehehehe

HAPPY SHOPPING!!!!

kali ke-2 pegi ngan auntie ida berjaya shopping bawah RM100
coz masa g ngan baba dh pulun shopping smpi RM500
hehehehehe :D

*baba....modern home fair dah start @ mid valley....jom!!!!!*

Comments

Popular posts from this blog

:: SHOPPING - TILE MURAH ::

:: HOME - SURVEY - HOUSES OF LIGHTING PUCHONG ::

:: Tewah - Tempah Langsir for Living ::