:: LEGOLAND - Tips & Bajet 2015 ::

*entri ni dh lama...tp terperap dekat draf...br ada mood nk story*
yes
akhirnya tertunai sudah permintaan 2 beradik ni
diaorg hepi
mama pun lg hepi
kali ni ada beberapa tips 
bg mereka yg nk ke legoland tuk tahun 2015


ni kat tempat parking
ok...parking ni agak jauh sikit dari entrance legoland....sedikit menapak
tiket parking RM9
*ni tuk rege 2015...lg senang kalau ada TNG*
sbb xyah susah2 nk Q byr kat mesin....lgpun masa kiteorg p tu mesin cam prob....so nasib baik ada TNG

kami sampai awal
sebelum kul 10
so amik gmbr kat luar dulu yer
sbb legoland bukak 
10.00 am - 6.00pm

TAPI!!!!

kalau sape2 yg ada stay or bermlm or beli tiket melalui hotel2 yg mmg ada link ngan LEGOLAND blh masuk awal 30 min



ni ada org offer yg nak amik gmbr kami
biasa la...diaorg akn amik gmbr kite....bile kite nak kuar nnt kite blh pilih kat kaunter brick shop
harga for 2015
promosi CNY
4pcs RM100...yg ni pakej paling murah la
so sediakan bajet dalam RM100-RM300 just tuk gmbr yg diaorg print
sbb ada mcm2 pakej




yg ni lak tempt main lego....sejuk ada aircond...so kalau dh berpanas kat luar leh masuk cni
tmpt ni just main2 lego jek
yg cat warna kuning tu mama buat
hehehehehe



yg ni tuk bdk umo 7 tahun dan ke atas
kalau berjaya buat robot dalam sijil yer

adik aira masuk td tuk 7 thn ke bawah





 ni lak lego star wars
yg ni biasa je...pamer2....yg penting ber aircond!!









nxt kami p sini main lak
ms ni panas xyah ckp la

ok....sbb x bawa stroller
kami sewa benda ni
rege?

RM60 - double
RM40 - single

*dulu rege RM40 ke bawah je kot....giler naik rege...huhuhu*
ni rege thn 2015












tmpt ni pun sama
ada aircond
leh main lego puas2
kalau dh penat jln leh la duk dlm ni sejukkan badan






tgh syok main tetibe ujan
masa ni dh petang
br nk main yg umh terbakor
huhuhuhu

so tunggu sat sambil tunggu ujan reda



ok....sbbkan ujan td....kami beli pocho
tkut ank demam
mak pak xyah la...redah jek
huhuhuhu
rege?

RM 12.90 - pocho legoland

katanya sale CNY 
harga asal RM 25







ok...secara keseluruhannya.....hmmmm

1. kami x puas main sbb ujan
cth ada bbrp game tu nak naik lg skali tetibe hang sbb lepas ujan kan
keciwa!!!!

2. ketinggian - pastikan ank2 lebih tinggi 110cm or 120cm...br la bnyk game blh main
*cian adik aira sbb rendah xleh naik roller coaster*

3. bawak je mknan - sbb diaorg x check pun...ramai kot Q nk masuk cpt
*sbb mknan kat dlm giler mhl*

4.bawa stroller or payong or bj ujan - ikut kata staf ctu cuaca xtentu...sehari seblm kami p elok je...alih2 ari tu ujan....huhuhuhuh
*stroller senang nk bawa ank yg mls jln sbb tmpt besar plus leh letak segala mak nenek bag yg sarat ngan bekal mknan*

5.mulakan dari KANAN!!!!! - sbb game belah kanan sesuai tuk budak....takat main lego n tgk mini star wars x penting....nnt ank korg xleh main driving car n boat...n yg best2 lg

6. pegi bkn masa cuti sekolah! - sbb korg leh ulang kali main cam kiteorg dekat piramid ' pic last tu'....3 kali main....hahahaha

tu je la...yg lain ok
*baba...jom p lagi!!!!!*




Comments

Nad MamaZN said…
so, total bajet?
total bajet...myb dlm RM700 - RM1k kot termasuk tiket tp bkn termasuk hotel...

Popular posts from this blog

:: SHOPPING - TILE MURAH ::

:: HOME - SURVEY - HOUSES OF LIGHTING PUCHONG ::

:: Tewah - Tempah Langsir for Living ::