:: Kidzania KL - Tips bagi Tahun 2017 ::

dah lama x update blog
bnyk sebenarnya cite
tp xtau nk mula camna


tp sbb benda ni br je lg
so kite update yg ni jela yer

cam biasa cuti sekolah
mak pak kerah idea nak bw anak p bercuti
kesian diaorg penat belajarkan
so ni kire reward tuk diaorg la

cam biasa kiteorg book tiket online
sbb online lg murah dari walk in
plus ada matta fair....so bertambah la murah
*jimat itu penting 😁*

sblm ni kiteorg dh penah dtg

so dah tau bajet masa n perot
hehehehehe
seperti biasa pengunjung di sambut dgn tarian dan muzik kidzania
masa kami book kul 10pg-7mlm
ada 1 slot je
tu pun cam x cukup masa




yg ni sume tingkat atas
dia ada 2 tingkat




dulu kpj..... skrg dh tukar spital lain lak



yg ni dulu marry brown....dh tukar Mc D
lg best burger dia...hehehe

bj bomba pun dh tukar
brother yg lawak tu pun dh xde

ok ni ada sedikit tips yang mybe berguna

1. Makan dulu sebelum masuk.....makan yang berat dulu pun xpe...sbb nnt kite nak berlari, berdiri kat dlm tu nnt....lgpun bdk2 ni bile dh 'kerja' diaorg lupe nk mkn...excited sgt

2. Sila bawa botol air...yg ni xpe...blh je pikul kat bahu....sorg nk bw 1 pun xde.....pastu kiteorg seludup roti gardenier ....hahahaha.....mkan kat dalam ok...tuk nasi goreng kosong je RM6.90 seorg....kalau ns goreng dengan air n ayam seketul rm17.90....kalau belah atas ada kiosk....ada western...spageti dlm rm20++...so blh la pilih nak yg mana yer...yg ns goreng ni kedai dia area CIMB ngan police dept...dekat magic show

3. Untuk yg ada bby...sile bw stroller...senang nk gerak n senang tuk bby rehat or tido....tmpt bby pun ada belah atas kat hujung.....*blh rujuk map kidzania*....kalau bby umo sethn lebih nak main pun blh....cam tmpt emergency or recycle....sbb echa penah dpt offer 'keje'...tp echa nangis.....

4. Yg penting mula2 smpi sile book 3 tempt hot ni fire fighter pilot burger shop......so lps tu br keje tmpt lain...klau lmbt book sile tunggu kul 2.00 lak...nnt dia bukak lg for booking

tu jela tambahan tips tuk thn 2017....link kt atas tu dh ada tip2 yg lain
bg kami...kali ke 2 ni best sket sbb kakak n angah dah besar sikit...so kire berbaloi

kakak pun dh upgrade passport jd warna orange...sbb dh cukup 30 stamp...angah tinggal 1 stamp je lg...xpe...nxt time kite dtg lg....


Comments

Popular posts from this blog

:: SHOPPING - TILE MURAH ::

:: HOME - SURVEY - HOUSES OF LIGHTING PUCHONG ::

:: Tewah - Tempah Langsir for Living ::