:: setelah sekian lama... ::

sabtu lepas
g tgk bby Ilham
CONGRATE to KUZA n JEBART
coz dah dpt anak!!
so sabtu tu plan ngan auntie adah n auntie zura g tgk Ilham
sangat srnok
bby ilham asik tido jek...huh
berat 3.92kg...hmmm...boleh tahan gak berat dia bile mama pegang...rase cam nk cubit2 jek...comel...tp masa tu cik fenny la yg tak keruan...hehehe....jeles mama pegang baby la tu
masa adik imran sampai, wa lagi sronok cik fenny 'buli' auntie adah..hiks...asik main tudung jek..pastu tendang2 auntie..huhuhu
*aku pun kompius asal dia suke buli ko adah...sowi la ek
adik imran pun dah besar...asik isap jari jek....badan pun dah berisi sket...mak nyer jek yg kecik je mama tgk
*aper petua ko ek??...leh kongsi?!*
auntie zura pun dah lama giler mama tak jumpe
waaa....dlu jumpe afni baru leh niarap....skrg afni dah blh lari dah...hish...lama kan...

balik dari umah auntie kuza, baba tanyer nak ke mana lagi
mama mmg x plan aper2 coz igt nk balik umah
mula2 nak g jusco, but baba x nak
so masa lalu mines, mama ckp kite ke bangi la
makan kat cna
so saje je baba tanyer MR.GARMIN...g village view
hmmm, tgk mr.garmin, dia ckp tmpt lain...bkn village view kat petronas...but kat jln reko...hmmm...so kiteorg ikut jela...
rupe2 nyer kat village view yg baru....sebelah ngan hentian kajang
ok la tempat dia.....makan pun kite ok la kot...sampai kekenyangan....

@ village view


**mama bawa kamera nk amik gmbr bby ilham n adik imran, but masa tu ramai org...segan lak..huhuhuhu**
psst: adah...shawl tu senang pakai...TQ yer...beli ekk...

ahad
plan asal g wow putrajaya
but dah bertukar
dalam tgh hari dpt call dari tok ayoh
suh g amik DSLR kat tempt sujie @ UM
so ptg br gerak
pastu singah mkn restoran faridah ayam kampung
baba ckp malu nk rekemen kat kengkawan
sebab??
mkn ok la..biasa je
tp kedai....ya Allah....agak kotor la...tisu n sampah ats lantai
siap ada brung masuk lg
hish...
baba tanyer nk g putrajy ker
mama xnk...penat...nnt sok keje
so terus balik umah....n try DSLR...yeaaa!!!!

Comments

shu said…
hi suen,
aku rasa afni tgk aku cam same saiz je dgn dia, dia igt geng dia la kot. dia tak tau, aku kawan ngan mama dia.

itu la, aku pun segan nak amik gambar masa kat umah kuza. ramai. dah la aku ni pemalu. imran pun malu, tu yg dok isap jari. masuk keta, jalan je, mula aktif semacam. berborak2.

tips kurus?
aku tak kurus sgt, tapi berat ok la sikit, dah blk same cam berat b4 preggie. maybe sbb breastfeeding. then gynea aku suruh sit up (dah btau kan) and suruh minum air bnyk. sbb selain dari bnykkan susu, minum air bnyk nnt blh pee, then water2 yg terkumpul dlm bdn masa pregnant kuar jgk. then aku mkn oat sbb konon2 nak kurang kan colesterol tiap pagi. sbnrnya mmg suka mkn oat. and aku rasa yg betul2 buat aku kurus is aku kepenatan, tak cukup tido, and yea.. simply penat as imran lately sangat2 la bnyk kerenah.

perut aku still ade sket lagi utk dikempiskan. hah.

so, suruh la afni bnyk2 kerenah nye. mlm2 asyik bgn. sure kering lah badan kot.

okeh, dah share yeeee... :)

shawl tu senang kan.. mcm terletak la. tak terlampau terlokop, if ko paham ape maksudnyer. heh.

take care suen.

aku blk dr rumah kuza terus tergolek kat rumah. hari yg sgt panas & memenatkan. tak larat che'.
hiks...thanks 4 da info....sit up ms xkeje jek buat...pastu dh penat keje aku stop...hmm aku jarang minum air...sbb mls nk g toilet..hiks...so kene amalkn ni...terutama cuaca pns skrg...erk...prob coz cik fenny x bangun mlm....so aku tdo jela.... :D
haWa said…
wah kuza dpt anak dah? seronoknye dapat baby lagi hehehh afni tu bagusnye dok leklok kt dalam high-chair, kalo raina kejap je dah diri... x larat aku nak paksa die duduk lama :(
a'a...comel ank kuza..geram jek aku tgk...blh thn berat gak aa....ermm..sbb dh biasa kat umah kot...kalu aku dh siap2 mknan ats meja..dia mula la tarik chair dia tu...pastu bc doa...hehehe....

Popular posts from this blog

:: SHOPPING - TILE MURAH ::

:: HOME - SURVEY - HOUSES OF LIGHTING PUCHONG ::

:: Tewah - Tempah Langsir for Living ::