:: tommee tippee ::

masa dalam pantang, lepas 3 week afni lahir
mama terpaksa stop breastfeeding
so masa tu mama still kat kb, pantang kan
baba kat kl, cian baba duk sensorg....every 2weeks baba lik kb
ada 1 ari tu , baba g umah ibu ana, n then ternampak satu botol yang ciut miut ni
tunjuk kat mama
so, mama suker n memang elok coz puting dia sejibik cam breast
bile tanyer kat mane ada, ibu ana cakap pakcik budak tu beli kat london..erk!!!!
(*ibu ana babysitter)
so kebetulan lak cik la nak g london, so kiteorg kirim la kat dia
cik la cakap dia g bln 12, krismas...so mmg sale giler2 la
akhir bln 12 cik fenny dah guna botol ni
yeaaa its TOMMEE TIPPEE
wah..cik fenny dapat free 4 botol dari cik la
1 botol cik fenny bagi adik k-ya
TQVM cik la
so masa ni kiteorg xtau rege asal dia brape
sronok cik fenny guna
btol dia besar, isi susu pun senang x tumpah
dan yg penting dia BPA FREE
mama try surf kat internet
ikut laman web dia hanya ada jual kat mothercare area canada jek
surf lagi....jumpe la web babyjaya n mybbstore
hmmm...so pasni dah tau tempat nak tuju tuk ganti botol cik fenny
tengok rege.... hmmm.....RM31.90 tuk yg besar....yg kecik RM28.90
fuhhh......boleh tahan gak
tapi bile tengok cik fenny pakai...ok...xde sakit perot or kembung....so mama fikir berbaloi la
cuma 1 je...puting dia xleh rendam air panas, so agak leceh tuk basuh
kalau tinggal lama sket, susu dah lekat kat puting n ssh nk cucikan
masa tu kiteorg beli puting jek.....kat mybbstore...coz cari kat kedai mmg xde
n then satu ari tu masa bawa abg shah g parcel E, singgah alamanda n mama masuk mothercare
waaa...mama sangat suke...coz ada 1 sudut kecik tu jual tommee tippee punyer barang
hiks...mama beli soother...but smpi skrg cik fenny xpandai pakai soother tu....huhuhu
so pastu mmg mama beli kat mothercare jek botol susu cik fenny
mungkin ramai yg pakai AVENT, but bagi mama...tommee tippee is da best....lagipun mama surf kat internet.....yg penah pakai avent pun dah tukar pada tommee tippee.....
mama suke tgk cik fenny pegang botol dia...comel sebab botol tu besar...hehehe
botol ni tahan 3 bulan...so ada 3 step
0month-3month : step 1
3month-6month : step 2
6month-12month : step 3
tuk basuh dia pun baba ada beli berus tommee tippee...but ilang....hukhukhuk....tp mama dapat rase jek sape yg amik...hmmm....
nak tau ngan lebih lanjut pasal tommee tippee?
ni web dia http://www.tommeetippee.co.uk



but now cik fenny dah setahun lebih
mama pun dah stop botol tommee tippee masa dia umo setahun
but still pilih botol BPA FREE
sebab botol tu pun tuk 12month jek....so skrg mama pakai baby kiko BPA FREE
yg besar gak, seakan-akan tommee tippee....n sib baik cik fenny nak isap...hehehehe
so pada sesiapa nak try, mmg berbaloi la
mam igt nanti adik cik fenny pun nak pakai tommee tippee gak... :D

Comments

shu said…
kat midvalley, planet enfante ada jual jgk
ek...hehe...waa...bagus dah meluas...senang sket nk cari...

Popular posts from this blog

:: SHOPPING - TILE MURAH ::

:: HOME - SURVEY - HOUSES OF LIGHTING PUCHONG ::

:: Tewah - Tempah Langsir for Living ::