:: akhirnya.... ::

mama balik lambat dari opis semlm....xde la lambat mane pun
but bg mama still lambat gak
n sib baik baba balik awal n setelkan sume
yeaaahhhh
TQVM baba...muaaacchhhh!!!
banyak keje kat opis...erk...xbnyk sgt...tp sbb benda tu nk urgent, tu yg cam kalut sket
n sblm lunch td dah setel
but mybe pasni ada lg...selagi x smpi ari isnin
huh....

kul 6.30 lebih mama dah smpi umah
dari jauh dah nmpk budak kecik tu terkedek-kedek jln,
skali mama bukak tingkap....cbuk dia panggil2 n nak naik
padahal mama dah nk masuk parking pun...huh
dah mati enjin kakak cakap
"tup...tup"
sambil tgn tutup radio
"kak....kak"
tgn kat pintu kete...suh mama bukak
pastu baba ckp...dah...masuk umah
mama pun nak masuk umah dah
naik la dia tangga tu...skrg dah xnk bg mama pegang
nak naik sendiri, *kalu nk suh mama dukung...kompen xlarat nyer*
sambil naik...sambil bilang 1 2 3
mama masuk umah...YEAAAA!!!!
setelah sekian lama menanti akhirnyaaa
mama dah ada STREAMYX
hehehe dr tahun lepas mama tunggu...smpi dah berubah pakej....baru dapat
sbb tu gak baba balik awal, sbb mama dah call pakcik tu suh dtg umah pasang
internet d umah sgt memuaskan
*so nnt tok ayoh, ayoh chik n cik long sekeluarga dtg umah, leh la surf internet ngan laptop korg ek*
mama just kemas sket2 jek...sbb sume baba dah setel
so mama nk terminate celcom broadband....mama ajak baba g giant
*sbb igt leh terminate kat cna*
pastu baba ckp kite mkn luar
yeaa...lg skali mama suker...xyah masak
sampai giant, rupenyer xleh terminate ctu...mama kene g sendiri kat center dia...huhuhu
*sok ajak baba g center kat s.alam...nk cepat2 terminate!*
igt nk mkn chicken rice shop
tgk dah ler mahal...pastu xsedap...mama cancel
bgtau mama mkn jek kat restoran mane2
so terus g kat kete
lupe mama nk sopin kat giant
tp cik fenny sronok duk pusing2 kat kedai tu...siap lari2 lg...huhuhu..
mama suh baba jek kejar...mama x larat dah
masuk kete, tgk garmin, baba ajak mkn ayam penyet
mama pun x penah rasa lg...baba pun sama
dlu mkn masa kat jakarta n bandung
*sbb ni masakan indonesia*
so nk try sama x ngan kat cni
n restoran tu x ramai org..so mknan pun cepat
yg paling best...
1st time cik fenny makan dia leh ckp
"dap...dap"
terkejut mama....hehehe...mama pun xtry lg..dia dh ckp sedap
n mmg sedap pun sup dia..
sangat berpuas hati.....4 pinggan nasi tuk 4 org...
4 org kerr??..bby kire skali ek
lg lawak bile ada sorg waiter dia tdo kat meja ujung cna tetibe cik fenny wat
"syyy"
ooo...sbb org tu tgh tido..so dia x bg bising...tp sbnrnyer dia yg bising duk sebut 'nak...nak'
dah abis mkn sebuk dia suh basuh tangan
on da way balik....cam biasa sebb penat lari2 kat giant,dah kenyang, penat nyanyi n nari dlm kete
cik fenny tido dlm kete
smpi la pg td
aissshhhh kakak....kakak...
agak pening pala mama ngan perangai cik fenny, but mama sronok n nk tergelak bile igt balik gelagat dia...geram pun yer gak bile dah pandai ckp skrg ni

psst:baba....lain kali kn mkn luar kene order air milo tuk 2 org...smlm mama rase x cukup air milo..huhuhu...kakak dah minum bnyk....

Comments

Popular posts from this blog

:: SHOPPING - TILE MURAH ::

:: HOME - SURVEY - HOUSES OF LIGHTING PUCHONG ::

:: Tewah - Tempah Langsir for Living ::