:: BSP - Renovation Survey ::

cuti2 yg lepas
lastweek punyer
yg selang keje n cuti tu
misi diteruskan dengan mencari tadika sebenarnya
tapi lebih tertarik pada renovation
bile jiran sebelah dh start reno
huhuhuhu

so kami survey 2 tempat
*tu pun dah semput ngan ank2 ngantuk n lapar*

1st kami pegi THE ONE DECO
owner chinese
kedai ni kat tepi jln lot kedai baru di BSP
ok...layanan ok
kedai ok
ada showroom for KC n wall tu tv
ada gak sample for tile yg tersusun rapi
quotation harga yg teratur
sample grill n plaster ceiling yg menarik

nape kami survey kedai ni
sbb jiran sebelah pakai kontraktor ni
so baba ckp kalu reno sebijik cam jiran sebelah
brape bajet dia
actually xdela sebijik
ada la beza sket2
total leh dapat
 Renovation :RM22K++ - termasuk table top * tile for table top only....wall n lantai beli sendiri*
Grill : RM1900 *biasa...design simple*
Plaster Ceiling : RM2800 * tak termasuk lampu...but termasuk wiring*
TOTAL : 26 700++

2nd
AM SINAR
kedai ni owner dia cam mamak sket
masa kiteorg dtg ada sorg pompuan yg jg
cam x berkeyakinan
bile baba mintak quotation...cam xberapa nk bg
pastu dia call bos dia
bos dia suh print quotation customer diaorg yg reno umah cam kiteorg gak
baba tgk...potong sana sini
total leh dapat

 Renovation :RM26K termasuk table top....tile blh pilih kat kedai yg akan dia bawa*
Grill : RM1700 *x terangkan secara detail n xde tunjuk katalog*
Plaster Ceiling : RM1800 * ni pun xde penerangan detail gak*
TOTAL : 29 500


hmmmmm.....kalau nk yg 1st tu leh lock price dgn byr deposit RM50...but baba ckp wait dlu la....tp mama dah suke.....sbb dia siap tunjuk floor plan lg...kire sistematik gak la...ada gaya porfesional sket berbanding yg 2nd....tp yg 2nd dh bnyk reno umah org area BSP ni
so...last2 baba ckp nk tnya kawan dia dlu.....


bile tibe ari cuti lg....baba ajak kawan dia...tuk tgk umah for renovation...kire yg 3rd la
KAWAN BABA
ukur2....baba bgtau ape yg nak....
mama pun bgtau gak ape yg nak
n dia pun ada bg cadangan
pok pek pok pek....lepas dikire2
TOTAL : sgt2 puas hati
yg penting masih bawah bajet kiteorg....n ikut citerasa kami
*tp rege ni x termasuk tile for table top n sume tmpt yg di buat reno.....dan jugak GRILL*
tp mybe sbb kawan2...so dia leh bg rege ni...but still ok la....

sekarang selesai sudah survey for renovation....next survey for taska n tadika

Comments

Nurul Ilyani said…
salam sis, juz nak tanye lh...yg sis survey plaster ceiling ni, utk seluruh rumah ke?

btw, sy pn bakal dok BSP ni...tp under developer lain...sy dok kt Desa Saujana :)
salam...x...plaster ceiling tu just for living je...coz tuk tingkat atas dh ada plaster ceiling....n plaster ceiling tu tuk jenis L box...tp sy x buat pun ngan the one deco n am sinar tu..buat dgn kwn husband..rege dia 19k...so xtau la plaster ceiling dia cas brape sbb termsuk dlm reno
Nurul Ilyani said…
ooo...ok2...tq for info ye...sj nk tau rate harga utk plaster ceiling :)

Popular posts from this blog

:: SHOPPING - TILE MURAH ::

:: HOME - SURVEY - HOUSES OF LIGHTING PUCHONG ::

:: Tewah - Tempah Langsir for Living ::